Zus Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Είχα αγοράσει τον Νοέμβριο του 2013 ένα gaming laptop της MSI από Αμερική και πριν από 2 μήνες περίπου το ανεμιστηράκι άρχισε να κάνει πολύ θόρυβο. Επικοινώνησα με την Alman που είναι ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της MSI στην Ελλάδα και μου είπαν ότι το ανεμιστηράκι κοστίζει 50€ περίπου. Στο απαντητικό email αναφέρεται και το κόστος εργασίας για την αντικατάστασή του, το οποίο ανέρχεται στα 30€ + ΦΠΑ, aka 37€. Τους ζήτησα να μου γνωστοποιήσουν ποια είναι η διαδικασία για να προχωρήσουμε σε παραγγελία μόνο του ανταλλακτικού, καθότι το laptop δεν έχει εγγύηση και δεν με ενδιέφερε να μου το αντικαταστήσουν οι ίδιοι και λίγη ώρα αργότερα, επικοινώνησαν εκ νέου μαζί μου, τηλεφωνικώς αυτή τη φορά, για να μου διευκρινίσουν ότι η MSI απαιτεί εγκατάσταση από εξουδιοδοτημένο αντιπρόσωπο και παραγγελία μεμόνωμένου ανταλλακτικού δεν μπορεί να γίνει. Όταν τους είπα ότι μπορώ να αλλάξω μόνος το ανεμιστηράκι και ότι 36€ είναι τραγικό ποσό για δουλειά πενταλέπτου, μου απάντησαν ότι δυστυχώς αυτή είναι η διαδικασία. Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να φέρω μόνος μου το ανταλλακτικό από έξω και αν ναι, από που? Ευχαριστώ.
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Λογικα εισαι εδω -> http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=MSI+GP60++fan&_sop=15 τα 2 πρωτα αποτελεσματα... Δεν ξερω ποσα υπο-μοντελα εχει το φορητο αυτο και αν διαφοροποιουνται στα fans τους..καλο θα ηταν να τσεκαρεις ακριβως το part number του fan. Ή στην τελικη αν εμφανισιακα ειναι ομοιο
kotsos72 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=0800220&_sop=15 Το ανεμηστηρακι βγαινει ευκολα Παρε και καμια καλη παστα αλλαξε και thermal pads να κανουν καλυτερη επαφη
Zus Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Το ανεμηστηρακι βγαινει ευκολα Το έχω βγάλει και το έχω βάλει άπειρες φορές για να το καθαρίσω, όταν ξεκίνησε τον θόρυβο, μπας και σταματήσει, αλλά τπτ. Anyway, απαράδεκτο το γεγονός να σου επιβάλλει η αντιπροσωπεία την εγκατάσταση και να χρεώνει και στάνταρ ταρίφα για εργασία σε μηχάνημα εκτός εγγύησης. Έλεγα να φτιάξω και desktop με κομμάτια MSI, αλλά με αυτό που έγινε πέφτει άκυρο.
SPANK Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ειναι λογικό απο την μια γιατι αν σου πουλήσουν το ανταλλακτικό πρέπει να βγάλουν και αυτοι κατι απο την εργασία , δεν λεω οτι ειναι σωστό απλα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου καταλαβαίνεις πως το λεω. Τίποτα ειναι απλα τα πράγματα θα πάρεις ενα απο το ebay και θα το βάλεις μονος σου ετσι και αλλιως δεν ειναι σε εγγύηση το laptop
Zus Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ειναι λογικό απο την μια γιατι αν σου πουλήσουν το ανταλλακτικό πρέπει να βγάλουν και αυτοι κατι απο την εργασία , δεν λεω οτι ειναι σωστό απλα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου καταλαβαίνεις πως το λεω. Τίποτα ειναι απλα τα πράγματα θα πάρεις ενα απο το ebay και θα το βάλεις μονος σου ετσι και αλλιως δεν ειναι σε εγγύηση το laptop Θα μπορούσαν να πουλήσουν το ανταλλακτικό με ένα κέρδος της τάξης του 30%. Τόσο είναι περίπου το περιθώριο κέρδους που έχουν όλες οι αντιπροσωπείες από τα ανταλλακτικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως προτιμούν να χάσουν εντελώς τον πελάτη (μόνο άσχετος ή απελπισμένος θα δώσει 36€ για αυτή τη δουλειά) παρά, έστω να ρίξουν το κόστος εργασίας. Δηλαδή αν μου έλεγαν θέλω και ένα δεκάρικο εργασία, ίσως και να τους τα έδινα για να ξεμπερδέψω. Το laptop μου το έφερε φίλος από Αμερική, σκέφτομαι να τον αγγαρέψω να το παραγγείλει και να μου το στείλει.
kotsos72 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δυστυχώς αυτη είναι η νοοτροπία που επικρατεί και όχι μόνο στον τομέα της τεχνολογίας Ενας πελάτης και "καλός" Παρά πολλοί και φθηνοί Για το ανεμηστηράκι τώρα στο βίντεο κάνει μια καμπύλη για να περάσει το heatsink Aν είναι έτσι όντως και το δικό σου ίσως χρειαστεί κάποια τροποποίηση Αν υπάρχει κάποιο κένο στην επαφή με την ψύκτρα μπορεις παντα να την καλύψεις με λεπτη πλαστική ταινία για να διοχετεύσεις τον αέρα καλύτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα