vaggospro Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Έχω το Lenovo Y580 με gtx660m & i5 3210m. Γίνεται να γίνει αναβάθμιση σε CPU? Και αν ναι αξίζει?
vaggospro Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Έχω βρει τον i7 3630qm στα 175 ευρώ. Το θέμα είναι αξίζει να τα δώσω? Θα δω διαφορά?
Sheogorath Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 45βαττ δεν είναι? Κινδυνεύεις να μην το σηκώνει. Αξίζει γιατί έχεις διπλάσια cores/threads 2/4->4/8
vaggospro Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Για τα βατ και εγώ δεν είμαι σίγουρος ακόμα το ψάχνω. Η αλλαγή θα είναι εύκολη πιστεύετε? Αν κάνεις σοβαρή χρήση θα δεις διαφορά. Για απλή χρήση μένεις ως είσαι. Χρήση κυρίως gaming κάνω και σπάνια καποια video edit.
Sheogorath Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Για τα βατ και εγώ δεν είμαι σίγουρος ακόμα το ψάχνω. Η αλλαγή θα είναι εύκολη πιστεύετε? Χρήση κυρίως gaming κάνω και σπάνια καποια video edit. Είναι 45. Ρητορικά σε ρώτησα. Αν η μητρική σηκώνει ως 35 μπορεί να την κάψεις. Αυτός ο i7 που είπα είναι 35watt.
vaggospro Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Είναι 45. Ρητορικά σε ρώτησα. Αν η μητρική σηκώνει ως 35 μπορεί να την κάψεις. Αυτός ο i7 που είπα είναι 35watt. Ναι κατάλαβα, απλά έψαξα λίγο και είδα σε ξένο φορουμ πως έχει αλλάξει άλλος τον 3230 με i7 3840qm, και αφού βρήκα τον 3630 στα ίδια με τον 3612 μπήκα στο δίλημμα...
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εχω το Υ580 και εχω αλλαξει cpu. Eβαλα τον i7 3720qm / 45watts.(εβαλα αυτον γιατι οι παραπανω επεξεργαστες ξεφευγαν σε λεφτα). Τον αντεχει μια χαρα..απλα το fan θα τραβαει που και που υπερωριες οταν παιζεις κανα παιχνιδι. Αν αξιζει τωρα..για μενα αξιζει..ειδα μια σχετικα μικρη βελτιωση της nvidia..οχι οτι εκει που επιανε 30 fps θα πιασει 100..αλλα απο 30 να παει ξερωγω 40-45...κατι τετοιο. Προφανως ο i5 "περιοριζε" την nvidia κατα λιγο..με τον i7..βρισκει ανεση..κατα καποιον τροπο. Στις υπολοιπες δουλειες...προφανως και αξιζει..απο 2/4 (cores/threads) πας στα 4/8...μην παραβλεπουμε οτι οι L2/L3 διπλασιαζονται. Απο κει και περα η διαδικασια της αλλαγης του επεξεργαστη..ειναι λιγο μανουρα..πρεπει να λυθει ολο το φορητο. Αρα μιλαμε για προσεκτικες κινησεις για να μην αρχισουμε τις γρατζουνιες , μην ξεχασουμε καμμια βιδα ...και ολα ειναι απλα. Να φανταστεις το λυσα και το δεσα δυο φορες γιατι ειχα ξεχασει να αλλαξω παστα βαζοντας τον νεο επεξεργαστη...τωρα αν το δεις..δεν φαινεται "εξωτερικα" οτι εχει ανοιχτει...ομορφη δουλεια
vaggospro Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εχω το Υ580 και εχω αλλαξει cpu. Eβαλα τον i7 3720qm / 45watts.(εβαλα αυτον γιατι οι παραπανω επεξεργαστες ξεφευγαν σε λεφτα). Τον αντεχει μια χαρα..απλα το fan θα τραβαει που και που υπερωριες οταν παιζεις κανα παιχνιδι. Αν αξιζει τωρα..για μενα αξιζει..ειδα μια σχετικα μικρη βελτιωση της nvidia..οχι οτι εκει που επιανε 30 fps θα πιασει 100..αλλα απο 30 να παει ξερωγω 40-45...κατι τετοιο. Προφανως ο i5 "περιοριζε" την nvidia κατα λιγο..με τον i7..βρισκει ανεση..κατα καποιον τροπο. Στις υπολοιπες δουλειες...προφανως και αξιζει..απο 2/4 (cores/threads) πας στα 4/8...μην παραβλεπουμε οτι οι L2/L3 διπλασιαζονται. Απο κει και περα η διαδικασια της αλλαγης του επεξεργαστη..ειναι λιγο μανουρα..πρεπει να λυθει ολο το φορητο. Αρα μιλαμε για προσεκτικες κινησεις για να μην αρχισουμε τις γρατζουνιες , μην ξεχασουμε καμμια βιδα ...και ολα ειναι απλα. Να φανταστεις το λυσα και το δεσα δυο φορες γιατι ειχα ξεχασει να αλλαξω παστα βαζοντας τον νεο επεξεργαστη...τωρα αν το δεις..δεν φαινεται "εξωτερικα" οτι εχει ανοιχτει...ομορφη δουλεια Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μ. Απο που τον έχεις πάρει τον επεξεργαστή? ( υπάρχει κάποιο ελληνικό site? ). Επειδή δεν έχω ξανακάνει αναβάθμιση σε λαπτοπ πιστεύεις πως πρέπει να το πάω σε κάποιο ειδικό, η θα τα καταφέρω μόνος μου?
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μ. Απο που τον έχεις πάρει τον επεξεργαστή? ( υπάρχει κάποιο ελληνικό site? ). Επειδή δεν έχω ξανακάνει αναβάθμιση σε λαπτοπ πιστεύεις πως πρέπει να το πάω σε κάποιο ειδικό, η θα τα καταφέρω μόνος μου? Toν επεξεργαστη τον ειχα παρει απο ebay...Ελληνικο σαιτ δεν ξερω αν πουλαει ... πολλες φορες ψωνιζω απο laptop-parts.gr αν και δεν ειναι και ο,τι πιο φτηνο αλλα εχει πολλα parts για μεταχειρισμενα. Απο ο,τι βλεπω εχει μονο της σειρας 26xxqm , 27xxqm , 28xxqm...αρα αν στοχευεις για κατι σε 3xxxqm δεν σε καλυπτει. Κοιτα και σε τιποτα αγγελιες αν κυκλοφορει τιποτα... Οσον αφορα στην αναβαθμιση..ειναι θεμα κατα ποσο πιανουν τα χερια σου.Πλεον κυκλοφορουν ονλαιν ενα καρο manuals και σχεδια για να λυσεις οχι φορητο αλλα ολοκληρο αυτοκινητο. Το λυσιμο φορητου θελει ηρεμια , υπομονη και οχι αγαρμπες κινησεις...Αν νοιωθεις οτι δεν το χεις , το πας σε ειδικο... Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2016 από mphxths 1
vaggospro Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Toν επεξεργαστη τον ειχα παρει απο ebay...Ελληνικο σαιτ δεν ξερω αν πουλαει ... πολλες φορες ψωνιζω απο laptop-parts.gr αν και δεν ειναι και οτι πιο φτηνο αλλα εχει πολλα parts για μεταχειρισμενα. Απο ο,τι βλεπω εχει μονο της σειρας 26xxqm , 27xxqm , 28xxqm...αρα αν στοχευεις για κατι σε 3xxxqm δεν σε καλυπτει. Κοιτα και σε τιποτα αγγελιες αν κυκλοφορει τιποτα... Οσον αφορα στην αναβαθμιση..ειναι θεμα κατα ποσο πιανουν τα χερια σου.Πλεον κυκλοφορουν ονλαιν ενα καρο manuals και σχεδια για να λυσεις οχι φορητο αλλα ολοκληρο αυτοκινητο. Το λυσιμο φορητου θελει ηρεμια , υπομονη και οχι αγαρμπες κινησεις...Αν νοιωθεις οτι δεν το χεις , το πας σε ειδικο... Πιστεύω πως θα τα καταφέρω μόνος μου. Λίγο με το πληκτρολόγικο και τη λεπτή ταινία εκεί φοβάμαι πολύ αλλά θα το παλέψω. Τωρα για την αγορά και εγώ μάλλον προς ebay θα κινηθώ.
mphxths Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Πιστεύω πως θα τα καταφέρω μόνος μου. Λίγο με το πληκτρολόγικο και τη λεπτή ταινία εκεί φοβάμαι πολύ αλλά θα το παλέψω. Τωρα για την αγορά και εγώ μάλλον προς ebay θα κινηθώ. Aλλαξα προσφατως πληκτρολογιο στο φορητο.του χα γαμησει το πλαισιακι στα ακρα Αν προσεξεις λιγο τα "αυτακια" που το πιανουν στο πανω μερος..και λιγο τα κλιπακια που πιανουν τις 2 καλωδιοταινιες..ειναι ευκολη υποθεση. Εβγαλα/εβαλα το παλιο/καινουργιο μεσα σε 5 λεπτα...
vaggospro Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Aλλαξα προσφατως πληκτρολογιο στο φορητο.του χα γαμησει το πλαισιακι στα ακρα Αν προσεξεις λιγο τα "αυτακια" που το πιανουν στο πανω μερος..και λιγο τα κλιπακια που πιανουν τις 2 καλωδιοταινιες..ειναι ευκολη υποθεση. Εβγαλα/εβαλα το παλιο/καινουργιο μεσα σε 5 λεπτα... Ευχαριστώ πολύ φίλε για την βοήθεια! Θα ενημερώσω μόλις κάνω την αναβάθμιση..
Euclides Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Στις σελίδες 76-78 του service manual μπορείς να δεις το τι επεξεργαστές μπορείς να του φορέσεις: https://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/ideapad_y480_y580_hmm_1st_edition_mar_2012_english.pdf Για το αν αξίζει να αλλάξεις τον i5-3210m με τον i7-3630QM, δες εδώ: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-3630QM-vs-Intel-Core-i5-3210M
vaggospro Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Στις σελίδες 76-78 του service manual μπορείς να δεις το τι επεξεργαστές μπορείς να του φορέσεις: https://download.lenovo.com/consumer/mobiles_pub/ideapad_y480_y580_hmm_1st_edition_mar_2012_english.pdf Για το αν αξίζει να αλλάξεις τον i5-3210m με τον i7-3630QM, δες εδώ: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-3630QM-vs-Intel-Core-i5-3210M Το CPU BOSS δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ να το εμπιστευτώ, στα χαρτιά δεν μπορείς να συγκρίνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα