Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης, καλό είναι να υπάρχουν guides ως sticky θέματα που δεν αλλάζουν παρά μόνο με moderation, γιατί αν αρχίσουν να μεγαλώνουν κανένας δεν τα διαβάζει. Σε περίπτωση λοιπόν που ξεκινήσω να γράφω ένα guide για απλό TCP/IP networking σε home δίκτυα, καλό θα ήταν να το κάνουμε moderated και να προστεθούν μόνο επιπλέον λύσεις/επιλογές/επεξηγήσεις από άλλους και όχι ερωτήσεις ώστε να είναι πρακτικό (αυτή τη λογική την ακολουθούν σε διάφορα forum έξω όταν έχουν τέτοιου είδους πληροφορία).

Όταν λοιπόν με το καλό το ξεκινήσω, και συμφωνείς, θα σου κάνω ping να το κάνεις moderated. 

Στα προηγούμενα δεν έκανα παρατήρηση, απλά το σημείο με το dhcp προσπαθώντας να το κάνεις πιο "εύπεπτο" για τον αδαή, το έκανες κατά τη γνώμη μου πιο μπερδεμένο (το να λέμε "πιο μακρυά" ενώ του έχεις εξηγήσει ότι πρέπει να είναι εκτός range, είναι σα να του υπονοούμε ότι το dhcp δίνει κάποια ranges standard, και όταν είσαι μακρυά είσαι ασφαλής, που κάτι τέτοιο δεν ισχύει).

Δημοσ.

Επίσης, καλό είναι να υπάρχουν guides ως sticky θέματα που δεν αλλάζουν παρά μόνο με moderation, γιατί αν αρχίσουν να μεγαλώνουν κανένας δεν τα διαβάζει. Σε περίπτωση λοιπόν που ξεκινήσω να γράφω ένα guide για απλό TCP/IP networking σε home δίκτυα, καλό θα ήταν να το κάνουμε moderated και να προστεθούν μόνο επιπλέον λύσεις/επιλογές/επεξηγήσεις από άλλους και όχι ερωτήσεις ώστε να είναι πρακτικό (αυτή τη λογική την ακολουθούν σε διάφορα forum έξω όταν έχουν τέτοιου είδους πληροφορία).

Όταν λοιπόν με το καλό το ξεκινήσω, και συμφωνείς, θα σου κάνω ping να το κάνεις moderated. 

Στα προηγούμενα δεν έκανα παρατήρηση, απλά το σημείο με το dhcp προσπαθώντας να το κάνεις πιο "εύπεπτο" για τον αδαή, το έκανες κατά τη γνώμη μου πιο μπερδεμένο (το να λέμε "πιο μακρυά" ενώ του έχεις εξηγήσει ότι πρέπει να είναι εκτός range, είναι σα να του υπονοούμε ότι το dhcp δίνει κάποια ranges standard, και όταν είσαι μακρυά είσαι ασφαλής, που κάτι τέτοιο δεν ισχύει).

η μια λυση ειναι αυτο που λες που δεν ξερω αν μπορει να γινει αλλα μπορω να το μαθω ή αλλη λυση ειναι απλα να κλειδωθει σαν θεμα για να μην μπορει κανεις να ρωτησει.βεβαια εχω να προτεινω και κατι αλλο που ισως βοηθησει γιατι εμενα με εχει βοηθησει στο θεμα με το adsl.

γραφεις το θεμα και αν προκυψει κατι καινουριο το συμπληρωνεις απο κατω.αν δεν σε αφηνει να κανεις edit γιατι εχει περασει χ καιρος και νομιζω μετα το edit φευγει απλα με ενα pm μου στελνεις το κειμενο που θες να προσθεσεις ή ποια αλλαγη θες να κανεις και στο προσθετω στο ηδη υπαρχον.στο wiki τωρα δεν ξερω τι ισχυει δεν εχω γραψει εκει.γενικως προτιμω το sticky τοπικ παρα το wiki.

ακομα και η προσθηκη να ειναι απο αλλο χρηστη μπορουμε να την προσθεσουμε με quote πχ.

για τον dhcp ναι ο dhcp μπορει να ειναι και ολο το ευρος απλα στην πραξη δεν θα φτασει ποτε πχ να δωσει 200 ip για αυτο εννοουσα μακρυα.μετα πρεπει να το ανελυσα και αυτο γιατι εγραψα νομιζω οτι και μεσα στο ευρος να ειναι δεν θα το πιασει αν βαλει προς το τελος.αλλα ναι το σωστο ειναι να ειναι εκτος ευρους dhcp οπως και ο dhcpνα οριστει να δινει 10-20 ip οχι 150 και 200 που βλεπω λες και ειναι controller hot spot.

thanxs για τις διορθωσεις

οπου χρειαστεις βοηθεια για το θεμα και μπορω να βοηθησω εννοειται ειμαι εδω .

Δημοσ.

Μακάρι να γίνει sticky ένα θέμα σαν αυτό που συζητάμε. Με βοηθήσατε ιδιαίτερα και οι δυο μέχρι στιγμής σε όσες απορίες είχα. Μόλις βρω χρόνο θα κάνω τη σύνδεση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Και κάτι τελευταίο. Όταν λέτε subnet mask τι ακριβώς εννοείτε;

Δημοσ.

Η subnet mask, πολύ χονδρικά, είναι μία "τιμή" που σε συνεργασία με τη διεύθυνση ενός μηχανήματος μπορεί να σου εξηγήσει σε ποιο ακριβώς δίκτυο βρίσκεται. Στην πιο συνηθισμένη περίπτωση που εσύ την έχεις δει έχει την τιμή 255.255.255.0 και σημαίνει ότι το δίκτυό σου μπορεί να αποτελείται από 254 μηχανήματα. Το πώς ακριβώς λειτουργεί μπορείς να το δεις εδώ

• Like 1
Δημοσ.

Μακάρι να γίνει sticky ένα θέμα σαν αυτό που συζητάμε. Με βοηθήσατε ιδιαίτερα και οι δυο μέχρι στιγμής σε όσες απορίες είχα. Μόλις βρω χρόνο θα κάνω τη σύνδεση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Και κάτι τελευταίο. Όταν λέτε subnet mask τι ακριβώς εννοείτε;

δες καταρχην πως θες να τα συνδεσεις.θες να δοκιμασεις με wds?θες να τα ενωσεις με καλωδιο ethernet?θες αντι για καλωδιο ethernet να βαλεις ενα ζευγαρι Powerline οποτε να μην εχεις καλωδιο μεσα στην μεση?η καθε μια λυση εχει τα συν και τα πλην.για το καλωδιο σου γραψαμε πως γινεται η υλοποιηση.η ιδια λυση θα παιξει και με powerline. βεβαια μπορεις να παρεις και powerline που να δινει wifi οποτε να μην χρειαστει το παλιο adsl router.μετα μπορεις να παρεις και απλα ενα repeater πχ tp link801nd.το βασικο ειναι ποσα λεφτα θες να δωσεις και ποσο καλα θες να παιζει η υλοποιηση.το καλωδιο ειναι the best

Δημοσ.

συν οτι ολοι εχουν και καποιο παλιο ξεχασμενο ρουτερ ή μπορουν να βρουν ενα παλιο adsl router για να το κανουν access point.και ακομα και εξωτερικου τυπου utp να βαλει παλι για τα μετρα που θελει το κοστος ειναι τιποτα.πιο πολυ ειναι το να το φερει το καλωδιο απο καπου μεσα που θα πρεπει να γινει τρυπα.

Δημοσ.

δες καταρχην πως θες να τα συνδεσεις.θες να δοκιμασεις με wds?θες να τα ενωσεις με καλωδιο ethernet?θες αντι για καλωδιο ethernet να βαλεις ενα ζευγαρι Powerline οποτε να μην εχεις καλωδιο μεσα στην μεση?η καθε μια λυση εχει τα συν και τα πλην.για το καλωδιο σου γραψαμε πως γινεται η υλοποιηση.η ιδια λυση θα παιξει και με powerline. βεβαια μπορεις να παρεις και powerline που να δινει wifi οποτε να μην χρειαστει το παλιο adsl router.μετα μπορεις να παρεις και απλα ενα repeater πχ tp link801nd.το βασικο ειναι ποσα λεφτα θες να δωσεις και ποσο καλα θες να παιζει η υλοποιηση.το καλωδιο ειναι the best.

Η σύνδεση θα γίνει με ethernet. Έκανα μια πρώτη δοκιμή και όλα δείχνουν να δουλεύουν εντάξει. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να βρω πως να κάνω στατική την ip του δεύτερου ρούτερ (TP-LINK W8960n). Είδα κάποιους οδηγούς αλλά δεν βγάζω νόημα. Έχεις καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Η σύνδεση θα γίνει με ethernet. Έκανα μια πρώτη δοκιμή και όλα δείχνουν να δουλεύουν εντάξει. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν μπορώ να βρω πως να κάνω στατική την ip του δεύτερου ρούτερ (TP-LINK W8960n). Είδα κάποιους οδηγούς αλλά δεν βγάζω νόημα. Έχεις καμιά ιδέα;

η Ip του tp link ειναι ηδη static.ειναι asdl router το tp link8960 και εχει ηδη lan ip πχ 192.168.1.254

οποτε εσυ το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να του κλεισεις τον dhcp και να του βαλεις μια διαφορετικη Ip αλλα στο ιδιο δικτυο σε σχεση με το speedport.αν το speedport ειναι 192.168.1.1 τοτε βαλε το tp link 192.168.1.254.

αν εννοεις την wan του tp link γιατι νομιζω η μια lan παιζει και wan εκει δεν πειραζεις τιποτα.

Από ό,τι είδα στο manual του, πας στο μενού LAN και είναι η πρώτη ρύθμιση.

εχει ηδη Lan ip εκτος αν θελει να την αλλαξει σε κατι αλλο.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

η Ip του tp link ειναι ηδη static.ειναι asdl router το tp link8960 και εχει ηδη lan ip πχ 192.168.1.254

οποτε εσυ το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να του κλεισεις τον dhcp και να του βαλεις μια διαφορετικη Ip αλλα στο ιδιο δικτυο σε σχεση με το speedport.αν το speedport ειναι 192.168.1.1 τοτε βαλε το tp link 192.168.1.254.

αν εννοεις την wan του tp link γιατι νομιζω η μια lan παιζει και wan εκει δεν πειραζεις τιποτα.

Εδώ και μερικές μέρες που έχω κάνει την σύνδεση τα πάντα δουλεύουν ρολόι χάρη στην  πολύτιμη βοήθεια σας. Η μόνη απορία που έχω είναι πως ενώ εσύ μου λες ότι είναι στατική η ip στα tp link, στο site τους δίνουν οδηγό για το πως να την κάνω στατική http://www.tp-link.us/faq-471.html.

Άραγε είμαι ok ή χρειάζεται ακολουθήσω τον οδηγό τους;

Δημοσ.

Εδώ και μερικές μέρες που έχω κάνει την σύνδεση τα πάντα δουλεύουν ρολόι χάρη στην  πολύτιμη βοήθεια σας. Η μόνη απορία που έχω είναι πως ενώ εσύ μου λες ότι είναι στατική η ip στα tp link, στο site τους δίνουν οδηγό για το πως να την κάνω στατική http://www.tp-link.us/faq-471.html.

Άραγε είμαι ok ή χρειάζεται ακολουθήσω τον οδηγό τους;

το 8960 ειναι ενα adsl router που με τις αλλαγες που εχουμε κανει το εχουμε κανει να ειναι ενα access point το οποιο κατα καποιο τροπο ειναι transparent και dummy.δηλαδη απο ολες τις λειτουργιες που εχει χρησιμοποιουμε μονο το wifi του.ολα τα αλλα ειναι σαν να μην υπαρχουν.η Lan ip του ειναι ηδη static και ειναι η 192.168.1.1 για παραδειγμα ή οτι αλλο εχεις βαλει.αυτο που βλεπεις εσυ στο site ειναι για static routing το οποιο δεν εχει καμια χρησιμοτητα στο πως εχουμε σεταρει το tp link να παιζει.αν επαιζε δηλαδη σαν adsl router εκει ναι αν το χρειαζοταν καποιος (παλι σπανια περιπτωση) θα το χρησιμοποιουσε.στην δικια σου περιπτωση ειτε το πειραξεις ειτε οχι δεν θα αλλαξει τιποτα.επειδη δεν βαζεις πανω γραμμη τηλεφωνικη adsl αλλα μονο ενα lan ολο το κομματι του Modem ειναι ανενεργο.στην ουσια απλα παιζει σαν ενα access point οπως ειπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...