Προς το περιεχόμενο

Judder, Soap Effect, Panning, Hz, Fps και ενας μικρος χαμος!!

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το βάρος του MPC-HC φτιάχνεται, αλλά πρέπει να ασχοληθείς αρκετά με τις ρυθμίσεις στα βαριά πράγματα ( image doubling, chroma & luma upsampling ).

Black Tone, Cinema Black @ Off

Motion Plus @ Off, δεν υπάρχει λόγος να το ανοίξεις αν έχεις smooth video playback

Το calibration disc κάνε το mount με το daemon tools lite (free) και κάντο playback με τον MPC-HC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω smooth video playback, απ'οτι καταλαβα δε χρειαζεται να το ενεργοποιησω..

Η τηλεοραση απο το κοντρολ πανελ του ηχου στα windows δειχνει να παιζει μεχρι 48Khz. Ειναι δυνατον τοσο λιγα..;; Στο reclock τοσα βαζω;

Γιατι την ακριβεια, κολλαει την πρωτη φορα και μετα φτιαχνει.. Αλλα μπορει να κολλησει σε βαθμο που να θελει restart ο υπολογιστης..

Εχω το Hardware Decoder στο none.

To auto refresh rate δεν λειτουργει στο dupliate monitor.. Πρεπει να το αλλαζω καθε φορα εγω.

Στο madVR έβαλες το "enable smooth motion frame rate conversion" στο enabled & διαλεγμένο το only if there would be motion judder without it... ? ( madVR settings -> rendering -> smooth motion )

Στα 48kHz σωστά είναι η TV.

Εκεί είναι γραμμένες οι ταινίες.

( και 44.1KHz να ήταν, διαφορά με τα ηχεία της TV ΔΕΝ θα άκουγες ).

Να το πας παραπάνω, πάλι δεν θα κέρδιζες κάτι στον ήχο.

Κολλήματα έχεις στο playback 1080p αρχείων ή μόνο σε μικρότερης ανάλυσης ?

Φιλε σορρυ για τα λαθακια, απλα ειμαι αρκετα κουρασμενος αυτες τις ημερες.. Στον ηχο μπερδεψα το bitrate με τα KHz.

Λοιπον το βαζω στο show only to desktop 1 ( Οπου 1 η τηλεοραση μου ) και δεν υπαρχει κανενα κολλημα. Το εχω βαλει και απο την Nvidia να λοκαρει απευθειας στα 23Hz, αν πετυχει τιποτα διαφορετικο θα το αλλαξει.

Μια αλλη απορια ειναι για 2,3 ταινιες που εχω στα 25fps. Τα παιδια προτεινουν με το Reclock την επιλογη να το κατεβασει στα 24fps. Για ποιο λογο γινεται αυτο;

Επισης, καθε φορα που θα αλλαζω τον ηχο απο τη τηλεοραση στον υπολογιστη και αντιστροφα θα πρεπει να αλλαζω και το output απο το reclock; Λιγακι βαρετο.. :P

Κάνε την ρύθμιση για την αλλαγή resolution/refresh rate στον madVR και δεν χρειάζεσαι πλέον το reclock:

LV8Psbx.jpg

Το bitrate εξαρτάται καθαρά από την ταινία που θα κατεβάσεις, πάλι, δεν θα δείς διαφορά στον ήχο.

Όχι, δεν υπάρχει λόγος να το κατεβάσεις στα 24fps.

Μόνο αν η τηλεόρασή σου δεν παίζει σωστά στα 25fps.

Ο πιο πιθανός λόγος είναι να το είδες από αμερικανάκι που μέχρι πρότινως αρκετές TV δεν παίζανε στα 25Hz ( το πρότυπό τους, το NTSC δεν περιέχει τα 25Hz ).

Αν είναι σειρά παίζει να έχει γυριστεί στα 25fps.

Αν είναι ταινία τότε... έχει μικρή λογική ( δεν είναι αισθητό αλλά whatever ) να την γυρίσεις στα 24fps γιατί επί της ουσίας θα είναι 24fps υλικό που το σπίνταραν στα 25fps για κυκλοφορία στην Ευρώπη.

Ναι, όταν βλέπετε την διάρκεια ταινίας του αμερικάνικου DVD να είναι μεγαλύτερη από αυτήν στο ευρωπαϊκό DVD... δεν σας κλέβουνε σκηνές, είναι επειδή το playback της ευρωπαϊκής γίνεται ένα τσικ πιο γρήγορα ( 25fps αντί 24 ).

• Like 1

Δλδ το Reclock βοηθαει μονο σε αυτο το πραμα; Νομιζα οτι αλλαζει και τον ηχο με καποιο τροπο, απο αυτα που διαβασα.

Για το Reclock :

This software is very clever, thanks to it everything will be perfect even if your TV can not be set at the same frequency of the video. Indeed it will change the framerate of the video to match the frequency of the TV.

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, θα γραψω εδω μια αλλη απορια που εχω. Τι ακριβως γινεται με τα pc monitors; Το δικο μου ειναι στα 60Hz και πλεον υπαρχουν και monitors με 120, 144 και ισως περισσοτερα Hz. Το δικο μου πχ monitor δε μπορει να κλειδωσει σε λιγοτερα Hz, δλδ τις βλεπω ολες στα 60Hz. Παρ'ολα αυτα, δε παρατηρω καποιο κολλημα με τις ταινιες. Γιατι;

Το Reclock σου αλλάζει την 'ταχύτητα' της ταινίας, είναι λύση ανάγκης σε περίπτωση που δεν μπορεί να κλειδώσει στα 23/24Hz η TV σου.

Δεν βελτιώνει κάτι σε ήχο/εικόνα.

Σούταρε το αφού η TV σου παίζει κυριλέ 24p.

Δλδ το Reclock βοηθαει μονο σε αυτο το πραμα; Νομιζα οτι αλλαζει και τον ηχο με καποιο τροπο, απο αυτα που διαβασα.

Για το Reclock :

Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, θα γραψω εδω μια αλλη απορια που εχω. Τι ακριβως γινεται με τα pc monitors; Το δικο μου ειναι στα 60Hz και πλεον υπαρχουν και monitors με 120, 144 και ισως περισσοτερα Hz. Το δικο μου πχ monitor δε μπορει να κλειδωσει σε λιγοτερα Hz, δλδ τις βλεπω ολες στα 60Hz. Παρ'ολα αυτα, δε παρατηρω καποιο κολλημα με τις ταινιες. Γιατι;

Στα 60Hz σε ταινίες blu-ray ( 23.976Hz ) αποκλείεται να μην έχεις σπασιματάκια σε σκηνές panning ( δεν λέμε με τον madVR ενεργοποιημένο που τα μειώνει σχεδόν τέλεια ).

Κάτι που μπορεί να βοηθήσει να έχεις καλύτερη συμπεριφορά αν παρατηρείς τα όποια σπασίματα, είναι να φέρεις τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σου σε κάποιο πολλαπλάσιο του 23.976Hz ( π.χ. 72Hz )

Με την οθόνη σου στα 60Hz θα έχεις ομαλά αποτελέσματα σε ταινίες/σειρές που μπορεί να βρείς στα 30fps ( γιατί το pulldown τότε είναι 1 πρός 1, δηλαδή παίζει: Καρε 1 - Καρε 1 - Καρε 2 - Καρε 2 - Καρε3 - Καρε 3 - Καρε 4 - Καρε 4, αντί 3:2 που δεν έχει ίσα κατανομή των επαναλαμβανόμενων frames ).

• Like 1

Επεστρεψα. Υπαρχει τροπος να δω 3D ταινια με τον WMP-HC;

Παλαιοτερα τις εβλεπα μεσω PowerDVD 14.

Εαν ναι, τι ρυθμισεις πρεπει να γινουν; Και τι γινεται σε περιπτωση που η 3D ταινια ειναι γυρισμενη σε 48fps;

Θα τεσταρω για τις 3D ταινιες το Wmp-hc. Απλα με το Bs Player δεν τις επαιζε καλα..

Αλλη απορια. Οταν βλεπω ταινια στην τηλεοραση μεσω usb stick, οταν παταω Info δε μου εμφανιζει κατι, οπως οταν κανει στα τηλεοπτικα καναλια ( 50i ) και μεσω hdmi ( 24p ή ο,τι αλλο επιλεξω απο τον υπολογιστη ). Προσαρμοζεται αναλογως η οθονη της τηλεορασης στα fps της ταινιας;

Το ιδιο ακριβως θελω να ρωτησω και για το τηλεοπτικο σημα που παιζει στα 50i. Δλδ οταν βλεπω ταινιες στα διαφορα καναλια εξακολουθει να παιζει σε αυτο το mode; Οι ταινιες ομως σχεδον ολες ειναι γυρισμενες στα 23,976 ( Δε ξερω μονο τι γινεται σε ταινιες που εχουν προβληθει αποκλειστικα στις τηλεορασεις ). Θα υπαρχει καποιο φαινομενο judder στην εικονα;

Τα κανάλια κλειδώνουν αναγκαστικά στο 50i γιατί εκεί εκπέμπουν.

Judder στα κανάλια δύσκολα θα παρατηρήσεις γιατί το υλικό το έχουνε κάνει ήδη αυτοί pulldown.

Όταν είναι να δείς, κάνεις extend και όχι duplicate γιατί το monitor του PC αποκλείεται να κλειδώνει στα 23.976Hz

Φιλε τωρα παρατηρησα μεσω madvr ( ctrl+j ) οτι ακομα και στο duplicate μου βγαζει display 23,970Hz. Το περιεργο ειναι οτι το βγαζει και στο pc monitor αυτο..

Στο extend οταν το βιντεο παιζει στο pc monitor λεει 60Hz, και οταν παιζει στην τηλεοραση λεει 23,970Hz.

Λες στο duplicate τελικα να μην υπαρχει καποιο θεμα;

Τα κανάλια κλειδώνουν αναγκαστικά στο 50i γιατί εκεί εκπέμπουν.

Judder στα κανάλια δύσκολα θα παρατηρήσεις γιατί το υλικό το έχουνε κάνει ήδη αυτοί pulldown.

Ισως δεν παρατηρω γιατι απ'οτι διαβασα η τηλεοραση εχει δυνατοτητα για judder free play on 24p. Μαλλον ειναι αυτη η ρυθμιση στο film mode ( auto1, auto2 ) που εχει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μια βοηθεια εδω απο καποιο φιλο;

Παντως ειναι περιεργο που στην οθονη του υπολογιστη δεν παρατηρω judder στα βιντεο. Εχω μια Dell Ultrasharp
U2311H που υποτιθεται οτι ειναι και monitor για ταινιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...