Luxx Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εχω καταμπερδευτει με ολους αυτους τους ορους. Εχω μια Samsung h7000 και την εχω συνδεδεμενη μεσω HDMI με τον υπολογιστη της υπογραφης.. Ανα καιρους που πειραματιζομουν με το Motion Plus, παρατηρουσα οτι οταν το ειχα ανοιχτο, σε σκηνες panning υπηρχαν σπασιματα στην εικονα. Οταν το εχω στο off δεν τα βλεπω σχεδον καθολου. Οι υπολοιπες ρυθμισεις ειναι custom, smooth, clear, standard. Αλλα δε καταλαβαινω ποια η διαφορα του off με το clear. Το clear πρεπει να εχει judder reduction στο 10 και blur reduction στο 0. Το smooth τα αντιστροφα. Το στανταρ απο 5. Το off; Καποιος μου προτεινε να ρυθμισω απο την καρτα γραφικων το Refresh Rate στα 23Hz. Τωρα που μπηκα και ειδα ηταν στα 60. Παιζει καποιο ρολο; Η εικονα παρακατω δειχνει μεχρι 60 μεγιστη τιμη, εκτος αν αλλαξω αναλυση, οπου σε ορισμενες παει μεχρι 75. Αυτο σημαινει οτι τοσα ειναι τα πραγματικα Hz της τηλεορασης μου; Οι ταινιες που βλεπω εχουν Fps 23,976 εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις που εχουν 25. Ποια ακριβως ρυθμιση να βαλω και για ποιο λογο; Χρειαζεται απο τη στιγμη που και τωρα ειμαι μια χαρα; Μηπως κανει αυτοματα αυτη την αλλαγη η τηλεοραση; Τα επιπλεον ψευτικα Hz σε καθε τηλεοραση ειναι για να δειχνουν πιο smooth τις ταινιες;
barbiedoll Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Εδώ είσαι http://www.avsforum.com/forum/26-home-theater-computers/1357375-advanced-mpc-hc-setup-guide.html
Luxx Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Θα το διαβασω αυριο. Οποτε ξεχναω το bs player; Αν και το ποστ ειναι απο το 2011. Ακομα χρησιμοποιουν τον MPC-HC; Πιο πολυ με ενδιαφερει αυτο με το refresh rate, αφου εαν δε κανω λαθος, ο,τι ρυθμισεις για την εικονα και εαν κανω απο τα προγραμματα, δεν περνανε και στην τηλεοραση, αλλα μονο στην οθονη του υπολογιστη. Η τηλεοραση εχει τις δικες της ρυθμισεις για την εικονα.
barbiedoll Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ακόμα το MPC-HC είναι από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο. Μπορείς βεβαίως να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής είναι συμβατό με τον MadVR ( madvr.com και δες την λίστα ). Αν βάλεις στον πίνακα της NVIDIA την συχνότητα στα 23Hz πατώντας το info στην TV δεν σου δείχνει ότι λαμβάνει 23Hz ?
Luxx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Το κακο ειναι εκτος του οτι δε βρισκω αρκετες πληροφοριες σε ελληνικα sites, δε ξερω και πως ακριβως να το γραψω στα αγγλικα για να το ψαξω.. Εχω καποιες επιπλεον αποριες.. Τοσο καιρο το εχω στην επιλογη "duplicate". Ειναι το σωστο ή πρεπει να βαζω καθε φορα που βλεπω ταινια την επιλογη για κυρια οθονη την τηλεοραση; Ποια η διαφορα εαν κλειδωσω το refresh rate στα 23Hz, με τωρα που ειναι στα 60Hz; Ποιο ειναι το καλυτερο και γιατι; Πως μπορω να δω εαν η τηλεοραση μου δινει πανω απο 60Hz πραγματικα και εαν αξιζει να γινει κατι τετοιο.. Μπορει η εικονα να βελτιωθει απο τις ρυθμισεις που θα γινουν στον υπολογιστη ή αυτο ειναι αποκλειστικη δουλεια της τηλεορασης; Το μονιτορ του υπολογιστη ειναι στα 60Hz. Οι ταινιες ομως ειναι στα 23,976.. Παλι δε καταλαβαινω πως δεν υπαρχει προβλημα.. Οπως και με την τηλεοραση που παιζουν στα 50Hz.. Εχω καταμπερδευτει! *********** Βρηκα εναν οδηγο που εξηγει αρκετα πραγματα, αλλα χαθηκα σε αυτη τη σελιδα : http://www.ezoden.com/htpc/6/selecting-softwares Ποια ακριβως επιλογη να διαλεξω και πως; Εχω συνδεδεμενη την τηλεοραση με τον υπολογιστη μεσω hdmi στην καρτα γραφικων. Πως επιλεγω pcm audio ή bitstream; Δεν καταλαβαινω με ολες αυτες τις ρυθμισεις που γινονται στην εικονα, εαν χρειαζεται να πειραξω και τις ρυθμισεις απο την τηλεοραση. ΧΑΟΣ..
barbiedoll Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Οι ταινίες είναι γραμμένες στα 23.976fps Δηλαδή σε 1 second περνάνε περίπου 24 καρέ ( στατικές εικόνες ) από την οθόνη σου. Αν η οθόνη σου κλειδώνει στα 60Hz ( refresh rate ), σημαίνει ότι κάθε second κάνει 60 ανανεώσεις ( απεικονίζει 60 καρέ ). Η ταινία όμως έχει 23.976 καρέ για 1 sec, όχι 60. Άρα τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?Έχουμε την "τεχνική" 3:2 pulldown. Για να "γεμίσει" την πληροφορία στα 60Hz refresh rate κάνει επανάληψη καρέ. Αντί να δείς ταΚαρέ 1 - Καρέ 2 - Καρέ 3 - Καρέ 4 -... Καρέ 24 Παίζει Καρέ 1 - Καρέ 2 - Καρέ 2 - Καρέ 3 - Καρέ 4 Επειδή όμως έχουμε επαναλαμβανόμενα καρέ, έχουμε ως αντίκτυπο τα σπασίματα στην κίνηση ( judder ). Για αυτό αν η τηλεόρασή μας υποστηρίζει 23/24p την κλειδώνουμε στα 23.976Hz από την κάρτα γραφικών για να έχουμε smooth κίνηση και να αποφύγουμε το 3:2pulldown. Όταν είναι να δείς, κάνεις extend και όχι duplicate γιατί το monitor του PC αποκλείεται να κλειδώνει στα 23.976Hz Ρυθμίσεις στην TV δεν θα πειράξεις πέραν από τα brightness, contrast, sharpness, backlight και HDMI Input Level. Το πως θα ρυθμίσεις τα brightness/contrast/sharpness θα το βρείς σε video στο youtube π.χ. στο κανάλι της spectracal Πηγή για τα πάτερνς θα κατεβάσεις το AVS HD 709 calibration disc δωρεάν από το net. 1
Luxx Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Κανω extend ή επιλεγω το " Show only on 1 ", οπου 1 η τηλεοραση; Εγω παρατηρω κατι σπασιματα, αλλα αυτα γινονται μονο οταν εχω ενεργοποιημενο το Motion Plus και μονο σε σκηνες panning, οπως η παρακατω : https://www.youtube.com/watch?v=eBL6vu9NQtw. Δλδ οταν η καμερα κινεται δεξια-αριστερα ή πανω-κατω..
barbiedoll Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Σε σειρά ή ταινία ?Οι σειρές έρχονται και στα 25 & 30fps ενώ οι ταινίες στην πλειονότητά τους σε 23.976fps Κλειδώνεις στα αντίστοιχα Hz την ανάλυση της TV από το control panel της NVIDIA ? Στην TV θεωρητικά ( αν δεν σου γίνει κάποιο λάθος ή δεν έχεις κάποιο performance bottleneck ) αν κάνεις αυτά που σου είπα στο προηγούμενο post με ΚΛΕΙΣΤΟ το Motion Plus θα έχεις καλό panning.
Luxx Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Λοιπον οντως οταν το κλειδωνω, το εμφανιζει στο της τηλεορασης. Απλα ειτε το βαλω στα 24Hz, ειτε στα 23Hz, στην τηλεοραση λεει 24p. Στα καναλια μου βγαζει 50i. Ειναι σωστο; Ακομα πειραματιζομαι με ολες αυτες τις ρυθμισεις.. Παντως νομιζα οτι το bs player θα κλειδωνε αυτοματα στα 24p καθε φορα που εβλεπα ταινια.. Βεβαια τωρα με το Wmp-Hc και με το ReClock θα γινεται κανονικα.
barbiedoll Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μην βάζεις το reclock ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που έχεις ηχοσύστημα 5.1/6.1/7.1/Atmos γιατί το reclock χαλάει το bitstreaming. Το να κλειδώνει αυτόματα στο σωστό refresh rate θα το κάνεις μέσω του configuration του madVR πηγαίνοντας στο:Edit madVR settings... => devices => yourTV => display modes στο list all display modes madVR may switch to βάλε copy paste: 1080p23, 1080p24, 1080p25, 1080p30, 1080p60, 720p23, 720p24, 720p25, 720p30, 720p60 Apply και είσαι έτοιμος. Στείλε το το reclock. Στα κανάλια TV λογικό να λέει 50i, αφού αυτά δεν έχουνε να κάνουνε με την πηγή PC αλλά με το σήμα που εκπέμπουν τα κανάλια, που για τα SD ( όλα δηλαδή πλήν της ERT HD ) είναι 576i50 ( 480x576 @ 50Hz interlaced, κάθε ανανέωση της τηλεόρασης δείχνει τις μισές κάθετες γραμμές ( odd field, even field ) ) 1
Luxx Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν εχω καποιο ηχοσυστημα, απλα τα ηχεια της τηλεορασης. Οποτε η αλλαγη στο refresh rate θα γινεται αυτοματα, χωρις να το αλλαζω απο το Panel της Nvidia; Στο info της τηλεορασης ομως θα δειχνει το σωστο; Οποτε εγω ανηκω στη δευτερη κατηγορια; Analog or HDMI with PCM audio. Οι περισσοτερες ταινιες εχουν DTS ηχο, αν και δε μπορει να το παιξει η τηλεοραση, αφου δεν εχω καταλληλα ηχεια. Πολλες βεβαια εχουν και απλο 2.1 στερεο ηχο.Παρατηρω παντως οτι μερικες φορες ζοριζεται αρκετα το mpc-hc, ειδικα οταν κανω extend την οθονη.. Περιεργο, ισως οι ρυθμισεις δεν ειναι σωστες.. Αυτο το dxva ( copy-back ) δε μου γεμιζει το ματι. Ισως ειναι καλυτερα να βαλω την καρτα γραφικων ( nvidia cuvid )Υπαρχει μια διαφορα στις ρυθμισεις, για την ακριβεια 2 επιπλεον ρυθμισεις, οταν εχω την επιλογη extend, αντι για duplicate. Γιατι;Τελος, για να ξεκαθαρισω ενα πραγμα απο το μυαλο μου. Χρειαζεται και το καλιμπραρισμα της τηλεορασης ( οι custom ρυθμισεις που βαζω ) και ολο το σκηνικο με το wmp-hc και το madvr; Το πρωτο βελτιωνει την ποιοτητα της οθονης και το δευτερο την ποιοτητα της εικονας; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2016 από Luxx
barbiedoll Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Ναι, με αυτό που σου είπα στα settings του madVR θα αλλάζει αυτόματα το refresh rate στο κατάλληλο για το υλικό που θα βάζεις να παίξει. Το επιβεβαιώνεις και πατώντας το info στην TV, θα σου εμφανίζει 24Hz ( λογικό να σου εμφανίζει τα 23.976 ως 24Hz ) ή 25Hz ( αν βλέπεις κάποια σειρά ) ή 30Hz ( σειρά πάλι ). Αυτό γίνεται για να μην έχεις τρελλά σπασίματα στην κίνηση της κάμερας ( panning ). Δεν φεύγουν τελείως... γιατί... ούτε οι κάρτες γραφικών ούτε οι τηλεοράσεις κλειδώνουν ακριβώς στα 23.976, μπορεί να κλειδώσει σε καλή περίπτωση γύρω στα 23.98, ή στα 23.972 π.χ. αλλά παρέα με το DeJudder του madVR θα έχεις σχεδόν τέλεια κίνηση δίχως εμφανή σπασίματα. Στο extend ίσως να έχεις θέμα με το Window Size, οπότε δοκίμασε εκεί που έχεις πρόβλημα και με Duplicate display να δείς αν βελτιώνεται η κατάσταση. Εκεί που πιθανών να ζοριστεί το μηχάνημά σου ( δεν έχεις βάλει και screenshot από τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο madVR ) είναι όταν του βάζεις υλικό που πρέπει να το κάνει upscale στα 1080p ( δηλαδή ταινίες/σειρές 720p, SDTV υλικό, web video, κλπ ). Αν φύγεις από το DXVA Copy-back ( το οποίο ΔΕΝ είναι το πρόβλημά σου ), δεν θα μπορείς να έχεις de-judder του madVR γιατί δεν θα έχει διαθέσιμα τα frame data το software. Τέλος, άλλο αυτά εδώ ( όλα αυτά γίνονται για να βελτιστοποιήσεις το σήμα που φτάνει στην TV σου καθώς και την κίνηση ) και άλλο το calibration της TV για να βελτιώσεις την ποιότητα και πιστότητα της εικόνας που δείχνει. Στο output dynamic range στην NVIDIA βάλε το στο Full και περιόρισε το από το MPC-HC/madVR settings σε limited ( 16-235 ). H τηλεόραση σου είναι πολύ καλό μοντέλο, με ένα σωστό calibration θα δείς τρομερή βελτίωση στην εικόνα σου, τα αξίζει. Αν δεν έχεις την δυνατότητα οικονομικά, κάνε τουλάχιστον τα 4 βήματα που μπορείς να κάνεις και μόνος σου δίχως την παρουσία ειδικού, ρύθμισε δηλαδή με την βοήθεια του AVS HD 709 calibration disc τα brightness, contrast, sharpness και όταν παίζεις σε σκοτάδι ρίχνε το Backlight στο 7-8, και όταν είσαι μέρα βάζε το γύρω στο 15.
Luxx Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Φιλε δινεις πολυ σημαντικες πληροφοριες και βοηθεια!Εχω κολλησει σε αυτο το βημα. Δε ξερω απο ποια οθονη να κανω τις ρυθμισεις, στο devices μου εμφανιζει και την τηλεοραση και την οθονη του υπολογιστη.. Με το dxva διαβαζω οτι δε παιρνω την μεγιστη ποιοτητα εικονας. Εξαλλου χρησιμοποιω το ffdshow. Calibration εχω κανει συμφωνα με τις ρυθμισεις ενος παιδου, απο το avsforum.com. --Picture menu--Mode: MovieBacklight: 10 (this gives 38fL of light output - a good medium starting point - one can certainly go up or down depending on viewing environment, day or nighttime, etc.)Contrast: 96 (sufficient for clean whites, although one can go all the way to 100 on this TV without crushing white detail)Brightness: 46Sharpness: 0 (already explained the reasons for not going any higher than 3 (maybe 6 or 8 if absolutely compelled to add sharpness), which however is not necessary nor advisable)Color: 51Tint: G50/R50 (48/52 if dynamic contrast turned on to "low")3D submenu: N/APIP: N/A--Advanced settings--Dynamic contrast: Off (if preferred one can turn it to "low", but then adjust hue to G48/R52. More accurate is to leave it off)Black tone: DarkFlesh tone: 0RGB Only Mode: OffColor space: Custom [see below]White Balance: [see below]10p White Balance: OnGamma: +1Motion Lighting: Off [grayed out]--Color Space--Color Space: CustomRed: Red 46, Green 2, Blue 0Green: Red 17, Green 47, Blue 0Blue: Red 0, Green 11, Blue 48Yellow: Red 52, Green 48, Blue 0Cyan: Red 9, Green 50, Blue 51Magenta: Red 47, Green 11, Blue 51White balance:2 Point:R-Offset: -5G-Offset: -2B-Offset: +1R-Gain: +4G-Gain: -3B-Gain: -1510 Point:10%: Red +13, Green +14, Blue 020%: Red -50, Green -48, Blue -4130%: Red -50, Green -50, Blue -4740%: Red -49, Green -48, Blue -5050%: Red -45, Green -47, Blue -4360%: Red -36, Green -36, Blue -3570%: Red -24, Green -25, Blue -2280%: Red -13, Green -13, Blue -1490%: Red -4, Green -5, Blue -6100%: Red +2, Green +1, Blue +1--Picture options--Color tone: Warm2Digital Clean View: OffMPEG Noise Filter: OffHDMI black level: Low ("Normal" by default on some sources)Film mode: Auto 1Auto Motion Plus: ClearCinema Black: Medium Στην τηλεοραση μου ρυθμιζω τον ηχο για stereo ή surround; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2016 από Luxx
barbiedoll Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Τα settings βγάλτα απλά. Πρωτίστως γιατί κάθε κομμάτι έχει διαφορετική συμπεριφορά, και δευτερεύοντως γιατί αυτουνού έχει πολύ μεγάλες διορθώσεις στο grayscale που ο μέσος όρος δεν έχει. Όπως βλέπεις παίζει πολύ μεγάλη διόρθωση στο grayscale ( 10pt white balance ) που είτε σημαίνει ότι το κομμάτι του ήταν χάλια σαν πάνελ, είτε δεν ξέρει να κάνει σωστά calibration και τα έκανε @@άνα. Αν ποτέ κάνεις calibration με μηχανήματα από επαγγελματία στην δικιά σου θα τρομάξεις με το πόσο διαφορετικές θα είναι οι τιμές για την TV σου σε σχέση με αυτές που έχεις βάλει τώρα. Ρόλο σε όλα αυτά επίσης παίζει η πηγή. Κάθε PC ( κάρτα γραφικών ) δίνει διαφορετική έξοδο, αν βάλεις σαν πηγή 2 διαφορετικά PC στην TV σου και κάνεις calibration, θα δείς ότι άλλα settings θέλει το ένα, άλλο το άλλο. Κάνε έστω χειροκίνητα ( όπως γίνεται ούτως ή άλλως ) τα brightness, contrast, sharpness ώστε να βλέπεις έστω όσον αφορά τον φωτισμό σωστά. Δεν είναι δύσκολο. Φορτώνεις το calibration disc avs hd 709, πας στην πατέρνα που αναβοσβήνουνε γκρί μπάρες σε μαύρο background με νούμερα στις μπάρες από το 2 ως το 25, και πειράζεις το brightness, πρέπει όλες οι μπάρες μέχρι ΚΑΙ το 16 να μην φαίνονται να αναβοσβήνουν ( να είναι το ίδιο μαύρες με το background ), η μπάρα 17 ίσα που να διακρίνεται να αναβοσβήνει, και οι μπάρες 18-25 να φαίνονται ξεκάθαρα να αναβοσβήνουν. Μετά κάνεις το ίδιο στην καρτέλα με το άσπρο background και τις γκρί μπάρες που αναβοσβήνουνε, σκοπός σου είναι να αναβοσβήνουνε οι μπάρες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από την 230 εώς και την 234, και αν είναι δυνατόν να αναβοσβήνουνε και αυτές πάνω από το 234.Προσοχή, αν ανεβάζοντας το contrast δείς κάποιες από τις γκρί μπάρες να παίρνουνε κάποιο χρωματικό τόνο ( συνήθως κοκκινίζουνε όταν το παρακάνεις με το contrast level ), αν δείς να χρωματίζονται, τέρμα το contrast, το πας 2-3-4 βήματα κάτω μέχρι να αποχρωματιστούνε και είσαι στο σωστό setting. Ξανά-checkάρεις την μαύρη καρτέλα για το brightness ( επηρεάζουν λίγο το ένα το άλλο ), συνήθως είσαι οκ, αν όχι, παίξε με ένα +-1 2 στεπ μέχρι να έρθει πάλι και αυτό όπως είπαμε ( ίσα που να φαίνεται να αναβοσβήνει η 17, και να φαίνονται ξεκάθαρα οι 18-25 ). ΑΝ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΝ και οι κάτω από το 17 τότε έχεις θέμα με τα input levels και θα βλέπεις ξεπλυμένο μαύρο στις ταινίες και πολύ πιθανόν λόγω του υπερ-φωτισμού να βλέπεις και πράγματα που κρύβουνε στο σκοτάδι οι παραγωγοί όπως τα μικρόφωνα boom κλπ. Εφόσον ακούς από την TV την ρυθμίζεις για stereo. Tint & Color στο 50, στις 99.999 από τις 100.000 τηλεοράσεις το 50 είναι ΤΖΑΣΤ πέρφεκτ ρύθμιση ( μπορείς να τα επιβεβαιώσεις βάζοντας το RGB Mode στο Blue only και κοιτώντας μια καρτέλα από το avs hd 709 για το tint/color ( για το color θες οι δύο ακριανές μπάρες να είναι ομοιόμορφα φωτισμένες ( να μην ξεχωρίζουν ) και για το tint αντίστοιχα οι 2 εσωτερικές το ίδιο ) Στο βήμα που σου είπα, οι ρυθμίσεις στο devices γίνονται στην τηλεόραση σου ( άρα πας Devices -> Samsung ) Στο audio filter στο MPC-HC βγάζεις το bitstreaming ( δεν σου χρειάζεται αφού δεν έχεις σύστημα 5.1 ) και ενεργοποιείς το downmixing ( mixing ) σε stereo. Φιλε δινεις πολυ σημαντικες πληροφοριες και βοηθεια!Εχω κολλησει σε αυτο το βημα. Δε ξερω απο ποια οθονη να κανω τις ρυθμισεις, στο devices μου εμφανιζει και την τηλεοραση και την οθονη του υπολογιστη.. Με το dxva διαβαζω οτι δε παιρνω την μεγιστη ποιοτητα εικονας. Εξαλλου χρησιμοποιω το ffdshow. Calibration εχω κανει συμφωνα με τις ρυθμισεις ενος παιδου, απο το avsforum.com. Στην τηλεοραση μου ρυθμιζω τον ηχο για stereo ή surround;
Luxx Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Θα τα δοκιμασω ολα αυτα. Δοκιμασα να δω ταινια με extend monitor, αλλα κολλουσε ανα 2,3 δευτερολεπτα.. Το εβαλα ξανα στο duplicate και ειναι μια χαρα.. Αλλα δε καταλαβαινω το γιατι.. Επισης μου φαινεται οτι το mpc-hc με ολα αυτα τα φιλτρα, εγινε αρκετα πιο βαρυ, σε σχεση με το Bs Player.. Που να μην ειχα και καλο επεξεργαστη.. Σχετικα με τις υπολοιπες ρυθμισεις ( Black Tone, Cinema Black, Motion Plus ), τι ακριβως να κανω;; To calibration disc avs hd 709 το γραφω σε DVD και το παιζω στον υπολογιστη; Δεν εχω blue-ray player στην τηλεοραση. Δεν θα επηρεασει ετσι την εικονα; Αφου θα παιρνει και τις αλλαγες μεσω υπολογιστη; Επισης λεει στον οδηγο το παρακατω : Second possibilityUse the filter "Resize" of ffdshow and multiply by 1.5 the resolution of the video. This is a good compromise because it allows you to apply the "sharpen" in a resolution not too far from the original. It demands a relatively powerful graphics card for madVR to do the final scaling (video resolution X 1.5 => resolution of the diffuser [eg. 1920x1080]). If your graphics card is not powerful enough to handle the scaling with madVR try others solutions. Check Resize & aspect. Check Multiply by and put 1.5 for all presets except : - If you have a HD Ready TV disable this filter for the presets 4K - UHD - 2160p, HD - 1080p - Bluray and HD - 720p. - If you have a Full HD TV disable this filter for the presets 4K - UHD - 2160p and HD - 1080p - Bluray. - If you have an Ultra HD TV disable this filter for the presets 4K - UHD - 2160p. Check Resize always and uncheck Process pixel aspect ratio internally. Check No aspect ratio correction. Check Process whole image. Δλδ, εαν καταλαβα καλα, επειδη εχω 1080p τηλεοραση, στην ρυθμιση για το 1080p δε θα επιλεξω καθολου το resize φιλτρο; Ή θα το επιλεξω και θα κανω κανονικα τις ρυθμισεις εκτος απο το multiply x1.5. Δεν ξερω καλα αγγλικα και δε μου εγινε κατανοητο το συγκεκριμενο. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2016 από Luxx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα