Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά παιδιά, έχω ένα σετακι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια με τα εξής :

-Intel Core i5-4670K

-MSI Z87-G45 Gaming Motherboard

-8GB G.Skill 2133MHz

Τώρα αναβάθμισα την κάρτα γραφικών μου από R9 280 σε R9 390 για τα νέα games που θα κυκλοφορησουν, αξίζει να αναβαθμίσω από 1150 σε 1151 να πάω σε κάτι τέτοιο?:

-Intel Core I5-6600k

-ASUS Z170-A

-Kingston 16GB DDR4 2400MHz

Η το υπάρχον σύστημα μου μπορεί να με καλύψει με μια επιπλέον 8άρα μνήμη ?

Αξίζει να περιμένω την σειρά 7-8 Intel επεξεργαστών το 2017 για τότε αναβάθμιση η να την κάνω τώρα με την σειρά που κυκλοφορεί ήδη ?

Σας ευχαριστώ και ότι επιθυμείτε για την νέα χρονιά!

Δημοσ.

Βάλε μία 8gb  ram ακόμα και από cpu είσαι ok για τουλάχιστον μία 5τία.Για κανένα λόγο δεν αξίζει η μετάβαση στους skylake για gaming μόνο από το υπάρχον σύστημά σου.

• Like 8
Δημοσ.

Δηλαδή δεν χρειάζεται να πάω σε DDR4 σύστημα ? Γιατί σε διάφορα βιντεακια λέει ότι το DDR3 δεν θα πάει για πάνω από χρόνο λόγο επιδόσεων... Καλά βέβαια ακούω ότι τα περισσότερα είναι πληρωμενα reviews αν και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό!

Δημοσ.

Αν έχεις λεφτά για πέταμα και μόνο...

Μάλιστα, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις πληροφορίες σου, πραγματικά ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το σύστημά σου μαζί με την R9 390 που έκανες προσθήκη θα πυροβολάει οποιόδηποτε game...Όσο για το υπόλοιπο σύστημα άνετα 5ετία...

• Like 2
Δημοσ.

Από εσένα εξαρτάται φίλε μου αν αξίζει...Από τι ανάλυση- hz οθόνη έχεις και τι παιχνίδια παίζεις... Λογικά σε 60hz-1080p που θα είσαι όχι δεν αξίζει... Βάλε άλλα 8gb ram και είσαι κομπλέ.

5ετια που λέει ο φίλος είναι λίγο υπερβολή αλλά οκ...

• Like 1
Δημοσ.

Για τον gamer που θέλει τα πάντα τέρμα σε 1080p το σετάκι του dev1l ήταν είναι και θα είναι υπέρ αρκετό για πολλά χρόνια ακόμη, μην ξεχνάμε πως κάποιοι έχουν ακόμα 2500k με κάρτες τύπου 980 και πάνε μια χαρά τα μοτόρια τους. Γνώμη μου, κράτα τα λεφτά για τις νέες amd / nvidia μετά από χρόνια.

• Like 3
Δημοσ.

Εντάξει Mult1C0r3Cpu το τερματισες... Είχα 2600k και ξέρω από 1ο χέρι τη διαφορά... Άσε... Με gtx 970 κιόλας... Ο 2500k ναι θα προκαλεί bottleneck στην 980...Τωρα το ότι υπάρχουν τέτοια setup δεν σημαίνει ότι παίζουν κομπλέ...

Δημοσ.

Τα 2 main games που παίζω bf4 online και planetside 2 πήραν τα πάνω τους τα min fps από 2600k@4,5ghz σε 6700k stock...Bf4 παίζω όλα low εκτός από mesh quality και άλλο ένα π δεν θυμάμαι τώρα ultra.. Μην ρωτήσεις plz γιατί τέτοια settings...Με ενδιαφέρει η ροή στο παιχνίδι.. Smooth.. Planetside medium παίζω.. Αυτά στα 144hz..

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω και δεν ρωτάω chill, ξέρω ότι τα 144 hz για 144 σταθερά fps θέλουν θυσία στα γραφικά, από την στιγμή που έχεις 970 κιόλας :). Τι να σου πω, εγώ πάντως σε όλο το internet διαβάζω ότι σε όλα τα games ο 2500k και με 980ti δεν έχει θέμα αλλά κλοκαρισμένος φυσικά 4.5 ας πούμε, αλλά από την στιγμή που δεν έχω δοκιμάσει 2500k ο ίδιος κρατάω μικρό καλάθι.

Δημοσ.

Βασικά cpu θέλουν τα 144hz σε αυτήν την ανάλυση που θεωρείται cpu bound.. Προς πληροφόρηση είχα συγκρίνει με φίλο με 3570k@4,5ghz και 970gtx ίδια και παρόμοιο σύστημα με τον 2600k@4,5ghz και σε bf4 ίδιο map δίπλα δίπλα οι παίκτες ο 3570 δεν loadare την 970 τόσο όσο ο 2600k..

• Like 3
Δημοσ.

Βασικά cpu θέλουν τα 144hz σε αυτήν την ανάλυση που θεωρείται cpu bound.. Προς πληροφόρηση είχα συγκρίνει με φίλο με 3570k@4,5ghz και 970gtx ίδια και παρόμοιο σύστημα με τον 2600k@4,5ghz και σε bf4 ίδιο map δίπλα δίπλα οι παίκτες ο 3570 δεν loadare την 970 τόσο όσο ο 2600k..

Προφανώς οι δικές σου απαιτήσεις έστειλαν τον 2600 αλλά δεν είναι ο κανόνας για όλους.

Έχω ακόμα σε στοκ τον δικό μου και τουλ στα παιχνίδια που παίζω με φουλ ολα, εκτός απο motion blur που με ενοχλεί δεν πέφτουν κάτω απο 50 fps σε full HD με 60 ΗΖ μονιτορ (τα παραπάνω για το ματι μου ειναι αχρηστα). Τα παιχνιδια είναι Skyrim, Flaming Cliffs3, World of Tanks, Fallout 4, Call of duty BO, Dying Light και αρκετα ακομα.

Για 2 παιχνιδια που δεν πηγαιναν καλα στο rig σου μαλλον δεν εφταιγε το rig σου....

@ Dev1l, βάλε και άλλη μνήμη και είσαι κομπλέ εκτός και αν θες αργότερα 4k ή Virtual Reality καταστάσεις.

Δημοσ.

Αυτος ο φιλος ειμαι εγω. Στο BF4 με low/medium settings για να εχουμε υψηλα minimum frames ο 3570Κ @ 4,5GHz κρατουσε πισω την 970 και χτυπουσε usage 100%, κυριως σε 64αρια maps...

Αν σηκωνα settings τοτε η καρτα βαρουσε 100% αλλα δεν ειχα τα minimum frames που ηθελα. Με χαμηλα settings βαρουσε 100% το CPU και ειχα spikes.

Με αλλαγη σε i7 4790K ακομα και σε τερμα low settings το CPU παιζει χαλαρα στο 55% και η καρτα βαραει 100% usage.

Ενας i5 ειναι αρκετος για την πλειψηφια των games, αλλα σε games που ειναι CPU bound (BF4, Planetside 2 κλπ) ενας i7 προσφερει καλυτερη εμπειρια.

Ολα τα παραπανω δεν ειναι ο κανονας. Αναφερομαστε κι εγω και ο ShooterX σε online fps που εκμεταλλευονται το HT των i7.

Προφανώς οι δικές σου απαιτήσεις έστειλαν τον 2600 αλλά δεν είναι ο κανόνας για όλους.

Έχω ακόμα σε στοκ τον δικό μου και τουλ στα παιχνίδια που παίζω με φουλ ολα, εκτός απο motion blur που με ενοχλεί δεν πέφτουν κάτω απο 50 fps σε full HD με 60 ΗΖ μονιτορ (τα παραπάνω για το ματι μου ειναι αχρηστα). Τα παιχνιδια είναι Skyrim, Flaming Cliffs3, World of Tanks, Fallout 4, Call of duty BO, Dying Light και αρκετα ακομα.

Για 2 παιχνιδια που δεν πηγαιναν καλα στο rig σου μαλλον δεν εφταιγε το rig σου....

@ Dev1l, βάλε και άλλη μνήμη και είσαι κομπλέ εκτός και αν θες αργότερα 4k ή Virtual Reality καταστάσεις.

Οι φασεις-κλειδια σε αυτα που γραφεις ειναι οι:

full ola

δεν πέφτουν κάτω απο 50 fps

60 ΗΖ μονιτορ

Στα 144Hz ομως θελεις υψηλα frames, αρα ριχνεις settings. Εκει ο i5 σε online fps κυριως δεν μπορει να "οδηγησει" καλα μια δυνατη καρτα γραφικων. Αντιθετως ο i7 το κανει.

Και ξαναλεω οτι μιλαμε για συγκεκριμενες καταστασεις και συγκεκριμενα games.

Κατα τα αλλα αν καποιος παιζει single player games ή online που δεν εξαρτωνται και τοσο απο τον επεξεργαστη, τοτε ενας i5 (ειδικα αν ειναι και O/Ced) ειναι κομπλε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...