Προς το περιεχόμενο

Neovim Setup

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ορίστε ένα πολύ καλό setup για τον Neovim editor για άτομα που γράφουν για Web (κυρίως javascript). Η πλειοψηφία από αυτά που θα δείτε υπάρχουν και για vim.

• Like 2
Δημοσ.

Καλό, αλλά δεν καταλαβαίνω τι παραπάνω προσφέρει το Vim σε σχέση με τον Atom. (φαντάζομαι ταχύτητα λόγο του ότι τρέχει στην console, αλλά ως εκεί πάει το μυαλό μου)
Προσωπικά μου αρέσει το πληκτρολόγιο, το χρησιμοποιώ περισσότερο από το ποντίκι... αλλά δεν βρίσκω το λόγο να αφήσω τον atom.
Μπορώ να τον δουλεύω και με keyboard shortcuts και έχει και ένα ευχάριστο UI.
Φαντάζομαι και για Vim υπάρχουν τα άπειρα plugins αλλά μετά τον "θάνατο" του Sublime όπου είχε plugin για ότι μπορείς να φανταστεί κανείς ο Atom έχει τα περισσότερα.
Συνήθως γίνονται port από το νεκρό Sublime στον Atom.

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει vim; Όπως και να έχει δε μπορεί κανείς να πείσει κανέναν σε αυτό το θέμα. Μόνο δοκιμές και γούστα.

2 χρόνια τουλάχιστον χρησιμοποιώ vim. Συναντάω συνέχεια plugins που σου κάνουν τη ζωή όχι μόνο εύκολη, αλλά και πιο γεμάτη. Δηλαδή σε ένα λεπτό μπορεί να έχεις κάνει χίλια δυο πράγματα που αλλού τα κάνεις σε 5 λεπτά.

Ο atom καλή προσπάθεια, λόγω open-source & free και αυτός θα είναι ο editor που θα χρησιμοποιήσω όταν αφήσω vim (δευτέρα παρουσία). Πολύ βαρύς όμως. Ειδικά για pair-programming που δοκίμασα ένα γνωστό plugin, άσ'τα να πάνε. Βάλε στη θέση του tmux+vim (ή emacs/nano) και δες διαφορά. Ούτε BW σου τρώει ούτε τίποτα.

Το αρνητικό που έχει ο vim και είναι το μοναδικό πράγμα που μου τη δίνει στα νεύρα - είναι εμφανές, είναι το γεγονός ότι τα plugins τρέχουν σύγχρονα. Δεν υπάρχει παραλληλισμός. Δηλαδή, όσο τρέχει ο linter, εσύ δε μπορείς να κάνεις κάτι. Αν έχεις πολύ μεγάλο αρχείο, το ένα δευτερόλεπτο θα σου φανεί πολύ μπροστά στο πως σε έχει συνηθίσει να δουλεύεις. Δεν αποτελεί πάντως δικαιολογία να μη δοθείς σε vim. Ούτε λόγος γι'αυτό. Το άλλο κακό είναι ότι ο κώδικας που βρίσκεται πίσω από το vim είναι 300Κ γραμμές C89 με πρότυπα συναρτήσεων Kernighan, υποστήριξη πλατφόρμων όπως Amiga κ.α. και έναν αφέντη (BDFL) ο οποίος με δυσκολία δέχεται κάτι νέο για pull. Έτσι ξεκίνησε ένα fork. Το neovim, το οποίο στοχεύει σε aggresive refactoring του κώδικα του vim + την υποστήριξη παραλληλισμού + (επιτέλους) την υποστήριξη terminal μέσα από τον editor. Όλα αυτά με το ίδιο interface. Δουλεύεις vim πάλι. Είναι ακόμη σε alpha έκδοση αλλά έχει μέλλον μπροστά του. Ήδη πολλοί έχουν μεταβεί κατά 'κει καθώς τα νέα features είναι γλυκά και το community πιο θερμό και από τον ήλιο. Θα δείξει.

Όπως και να έχει δοκίμασε vim+tmux χωρίς καθόλου ποντίκι. Έτσι, έχω μόνο ένα terminal ανοιχτό, από το οποίο μπορώ να δουλέψω με διάφορα sessions. Ποντίκι μόνο για τον browser (αν και γι'αυτόν το έχω περιορίσει με το vim-plugin για chrome - ακόμη και links ανοίγω χωρίς ποντίκι):

post-223995-0-18342100-1451857638_thumb.png

Νεκρό το Sublime; Από πότε; Χάνω επεισόδια;

• Like 2
Δημοσ.

@Ilias95

Φτιάχνω ένα session για κάθε project που δουλεύω (με windows-panels) και τα εναλλάσω όταν είναι να δουλέψω σε κάποιο (detach-attach). Είμαι νέος στο εργαλείο. Τώρα κοιτούσα tmuxinator, αλλά συνάντησα issues τα οποία ανέφερα, οπότε είναι stalled η διαδικασία. Work-arounds για το πρόβλημα έχω βρει, αλλά δεν έχει νόημα. Για να σώζω sessions υπάρχει βλέπω και το tmux-resurrect. Νομίζω αποτελεί μία μπουνιά στη μανούρα του να φτιάχνεις scripts. Τα κάνεις όπως θες μέσω tmux και τα σώζεις. Θα ασχοληθώ μαζί του μέσα στις επόμενες μέρες.

Δημοσ.

τι είναι αυτό στο screenshot με τον chrome; navigation με πληκτρολόγιο; τι φάση; :P

απ 'ο,τι βλέπω τον tmux τον έχουν για temrinal sessions δουλεύει παντού;

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, το vimperator έχει configuration file σαν του vim, οπότε κάνεις ότι θέλεις. Φαντάζομαι και στα υπόλοιπα θα γίνεται.

Το πρόβλημα με αυτά τα plugins είναι ότι αν συνηθίσεις έτσι, μετά δεν μπορείς να κάτσεις με τίποτα σε άλλο μηχάνημα. :P

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

@OP το neovim σου εχει βγαλει καθολου προβληματα μεχρι στιγμης? ειναι αρκετα stable δλδ? επισης ποιο plugin manager χρησιμοποιεις και γιατι?

Δημοσ.

Δεν έχω μεταβεί ακόμη σε neovim γιατί δεν είμαι σίγουρος για τη σταθερότητά του. Λένε πως είναι πολύ καλά σε γενικές γραμμές. Το παρακολουθώ στενά όμως και το πρώτο πράγμα που θα δοκιμάσω θα είναι το setup του τύπου στο πρώτο post. Είμαι και εν μέσω projects οπότε δεν έχω χρόνο για πειραματισμούς ακόμη.

Πάντως υπάρχει πρόοδος όσο βλέπω, που είναι καλό. Θα ήθελα πολύ να συμβάλλω κι εγώ, αλλά δεν υπάρχει χρόνος. Είμαι αισιόδοξος όμως για το project.

Δημοσ.

Σύγνωμη για την τρελά αργοπορημένη απάντηση αλλά τώρα το είδα!!!

Vim είχα δουλέψει πριν κάτι αιώνες και σίγουρα δεν μπορώ πλέον να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη.
Θα το παρακολουθήσω το θέμα με το neovim και κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω.. :)

Το Sublime ήταν νεκρό μέχρι πριν λίγες μέρες όπου παρατηρησα βγήκε ένα update για την core εφαρμογή.
Τα plugins του ήταν σε ενεργεία και τα περισσότερα είχαν updates συχνά πυκνά.

Απλά αν έκανες μια βόλτα από το forum πολύ χρήστες αναρωτιόντουσαν το μέλλον της εφαρμογής καθώς update είχε να βγει νομίζω σχεδόν 1 χρόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...