Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Είναι φυσιολογικό αυτό το φαινόμενο ; Το αντιμετωπίζω με την μητρική της υπογραφής, σε full load ας πούμε και τα ρολόγια πάνε από 4400 mhz στα 4391 mhz και μετά πάλι στα 4400 mhz. Αυτό από ότι βλέπω έχει μικρό αντίκτυπο στο cinebench ας πούμε, 2-3 πόντους πιο κάτω από ότι ήμουν με την f2 a55m le που είχα (πχ 3.75 με την le στο cb11.5, 3.72 στην τωρινή mobo), η οποία είχε σταθερό bus speed στα 100 mhz. Δεν βρήκα πολλά πράγματα στο διαδίκτυο ευρύτερα η αλήθεια είναι, παρά μόνο ότι συμβαίνει αρκετά συχνά σε intel μητρικές που είναι gigabyte και ότι οφείλεται το spread spectrum για αυτό το φαινόμενο. Εγώ όμως έχω amd και ρύθμιση spread spectrum στο bios δεν έχω πουθενά, έχοντας ψάξει πάρα πολύ καλά το bios. Γενικότερα δεν βγάζω άκρη με αυτό το θέμα και παρόλο που είμαι ευχαριστημένος overall από την μητρική αυτή, ψιλομετανιώνω που δεν πήγα σε asus πάλι για αυτό τον λόγο (θα πήγαινα στην a88xm-e, αλλά είπα να δοκιμάσω την μεριά της gigabyte και να μην έχω τίποτα θέματα πάλι με φθηνή asus).
Sheogorath Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Και η δικη μου dfi (και asus & 2 abit & 2 gigabyte) το κανει αυτο (χανει 0.2-0.5 mhz). Φυσιολογικο ειναι και μην σε αγχωνει Να χαρεις την μητρικαρα σου και ασε τα αυτα! 1
jgeorgiou Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 το "παίξιμο" είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις πλατφόρμες. οι επεξεργαστές "αυτοκαλιμπράρονται" για λόγους αξιοπιστίας συνεχώς παίζοντας και με τα Mhz 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας, επιτέλους ξεαγχώθηκα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα