Προς το περιεχόμενο

TP-LINK EAP110 300MBPS WiFi Access Point €56 @e-shop μέχρι και 10/01

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.e-shop.gr/tp-link-eap110-300mbps-wireless-n-ceiling-wall-mount-access-point-p-PER.612769

Ίσως το target group που απευθύνεται να είναι μικρό, όμως θα βολέψει αρκετούς, κυρίως επαγγελματίες που θέλουν να προσθέσουν/αντικαταστήσουν το Wireless δίκτυό τους με ένα αξιοπρεπές AP σε καλή τιμή.

Επειδή το θέμα Access Point με έχει απασχολήσει πολλάκις στο παρελθόν και σε Ελλάδα και σε Αγγλία, το συγκεκριμένο AP δεν έχει πέσει γενικά σε τόσο χαμηλή τιμή από όσο γνωρίζω.

Και Ελλάδα και εξωτερικό η χαμηλότερη που το έχω βρεί είναι τα περίπου 65 ευρώ. Οπότε για 10 ευρώ κάτω ~20% από το σκρούτζ, αξίζει σαν αγορά και με το παραπάνω.

Σίγουρα δεν είναι AC, αλλά όπως προανέφερα το target group είναι άλλο (γραφεία, καφετέριες και γενικά χώρους που απαιτείται η σταθερότητα με πολλές συνδέσεις ταυτόχρονα και όχι η ταχύτητα).

Σαφώς και δεν είναι ούτε Cisco, ούτε AeroHive, ούτε Motorola/Zebra, αλλά για τα 56 ευρώ που ζητάει δε νομίζω ότι θα βρεθεί πιο τίμιο.

Επεξ/σία από plpapadopoulos
  • Like 1
Δημοσ.

Το έχεις δουλέψει; Είναι σαν το Unifi; Έχει κεντρικό πρόγραμμα διαχείρισης; 

Εδώ οι απαντήσεις που ζητάς:

http://www.cclonline.com/product/176106/EAP110/Wireless-Access-Points/TP-LINK-EAP110-300Mbps-Wireless-N-Ceiling-Mount-Access-Point-White-/NET2161/

Δημοσ.

Τα έχω δει αυτά και στο παρελθόν, αυτό που δεν έχω βρει ακόμα είναι κάποιο review από κάποιον που έχει πάρει περισσότερα από ένα για να τα λειτουργήσει "επαγγελματικά" με το πρόγραμμα-controller που έχουν. Έχω κάνει αρκετές εγκαταστάσεις σε Unifi τα οποία λειτουργούν απροβληματιστά, είναι όμως σημαντικά ακριβότερα... αν αυτό λειτουργεί εξίσου καλά σχεδόν με τα μισά λεφτά (στην προσφορά) τότε είναι ευκαιριάρα. Δεν έχω βρει ούτε κάποιο demo του controller το οποίο θα βοηθούσε (αντίστοιχο demo του unifi εδώ -> https://unifi.pentasoft.it:8443/login- u/p:demo/demo)

Δημοσ.

Με απλά λόγια το παρόν αν συνδέσεις σε κάποιο powerline σε κάτω όροφο θα μπορέι να συνδέεται κανείς αύρματα μετά ή να συνδέει συσκευές ?

Δημοσ.

Εγκατέστησα δοκιμαστικά τον EAP Controller και ενώ στην αρχή μου έκανε εντύπωση το πόσο ίδιο (σε επίπεδο αντιγραφής) είναι συγκριτικά με τον Unifi Controller (της Unifi), τελικά δεν δεέιχνει να έχει τις ίδιες δυνατότητες. Σημαντικές ελλείψεις που βλέπω με μια πρώτη ματιά, συγκριτικά με τον Unifi Controller:

1. Δεν μπορείς να ορίσεις bandwidth limit ανά SSID (να έχεις π.χ. ένα open ssid με όριο στο κατέβασμα και ένα protected χωρίς όριο)

2. Δεν βλέπω να έχει επιλογές για το hotspot (landing page, simple password, κουπόνια κ.λ.π.) - σημαντική έλλειψη

3. Τα Statistics μου φαίνονται πολύ λιτά...

Είναι και άλλα... Με λίγα λόγια για μένα είναι σημαντικά υποδεέστερο και αν και είναι φθηνότερο, θα προτιμήσω πάλι Unifi και όχι TP-Link

• Like 1
Δημοσ.

Εγκατέστησα δοκιμαστικά τον EAP Controller και ενώ στην αρχή μου έκανε εντύπωση το πόσο ίδιο (σε επίπεδο αντιγραφής) είναι συγκριτικά με τον Unifi Controller (της Unifi), τελικά δεν δεέιχνει να έχει τις ίδιες δυνατότητες. Σημαντικές ελλείψεις που βλέπω με μια πρώτη ματιά, συγκριτικά με τον Unifi Controller:

1. Δεν μπορείς να ορίσεις bandwidth limit ανά SSID (να έχεις π.χ. ένα open ssid με όριο στο κατέβασμα και ένα protected χωρίς όριο)

2. Δεν βλέπω να έχει επιλογές για το hotspot (landing page, simple password, κουπόνια κ.λ.π.) - σημαντική έλλειψη

3. Τα Statistics μου φαίνονται πολύ λιτά...

Είναι και άλλα... Με λίγα λόγια για μένα είναι σημαντικά υποδεέστερο και αν και είναι φθηνότερο, θα προτιμήσω πάλι Unifi και όχι TP-Link

Δίνεις 55 ευρώ, ας μην περιμένεις interface και manacement από cisco/aerohive/zebra, το ανέφερα και στο πρώτο μου ποστ.

Για τα όσα προσφέρει με 55 ευρώ το θεωρώ τιμιότατο.

Για πιο advanced features που ήθελα και το απόλυτο stability, αγόρασα αυτό (οπότε είναι σχετικό το τί κάνει και τί δε κάνει στον καθέναν, παρόλα αυτά το TP Link είναι και VFM και προσφορά).

PS: Αναφέρεσαι σε Unifi που είναι παρεμφερές σε τιμή (αν ναι, πόσταρέ το να βοηθηθεί κόσμος), ή κοστίζει πολλαπλάσια χρήματα, οπότε δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης?

Δημοσ.

Δίνεις 55 ευρώ, ας μην περιμένεις interface και manacement από cisco/aerohive/zebra, το ανέφερα και στο πρώτο μου ποστ.

Για τα όσα προσφέρει με 55 ευρώ το θεωρώ τιμιότατο.

Για πιο advanced features που ήθελα και το απόλυτο stability, αγόρασα αυτό (οπότε είναι σχετικό το τί κάνει και τί δε κάνει στον καθέναν, παρόλα αυτά το TP Link είναι και VFM και προσφορά).

PS: Αναφέρεσαι σε Unifi που είναι παρεμφερές σε τιμή (αν ναι, πόσταρέ το να βοηθηθεί κόσμος), ή κοστίζει πολλαπλάσια χρήματα, οπότε δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης?

Ε οκ... αυτό έχει ένα χιλιάρικο... άλλη κατηγορία.

Τα Unifi αρχίζουν από 70 ευρώ (https://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?keyphrase=UniFi) και αν τα πάρεις σε τριάδα για πιο μεγάλη εγκατάσταση τα βρίσκεις και φθηνότερα. Είναι λίγο πιο ακριβά αλλά εμένα με έχουν βγάλει απροπρώσοπο.

Δημοσ.

Ε οκ... αυτό έχει ένα χιλιάρικο... άλλη κατηγορία.

Τα Unifi αρχίζουν από 70 ευρώ (https://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?keyphrase=UniFi) και αν τα πάρεις σε τριάδα για πιο μεγάλη εγκατάσταση τα βρίσκεις και φθηνότερα. Είναι λίγο πιο ακριβά αλλά εμένα με έχουν βγάλει απροπρώσοπο.

Αν είναι για 70 ευρώ (14 ευρώ διαφορά) και το Unifi σε έχει βολέψει καλύτερα, δε το συζητάμε τότε.

Αν είναι όμως για 150-300 ευρώ τάξη μεγέθους ανα AP, τότε ξεφεύγει της σύγκρισης σαφώς κι εκεί ήθελα να εστιάσω.

Γενικά η TP Link στα ακριβά μοντέλα της προσφέρει πολύ καλό Hardware (θα συμφωνίσω γενικά στο ότι το Software διαχείρισης είναι moufen αρκετές φορές, αλλά αν δεν απατώμαι μπορεί με 3rd party software να υπάρχει καλύτερη διαχείριση σε TP-Link hardware).

Δημοσ.

Αν είναι για 70 ευρώ (14 ευρώ διαφορά) και το Unifi σε έχει βολέψει καλύτερα, δε το συζητάμε τότε.

Αν είναι όμως για 150-300 ευρώ τάξη μεγέθους ανα AP, τότε ξεφεύγει της σύγκρισης σαφώς κι εκεί ήθελα να εστιάσω.

Γενικά η TP Link στα ακριβά μοντέλα της προσφέρει πολύ καλό Hardware (θα συμφωνίσω γενικά στο ότι το Software διαχείρισης είναι moufen αρκετές φορές, αλλά αν δεν απατώμαι μπορεί με 3rd party software να υπάρχει καλύτερη διαχείριση σε TP-Link hardware).

Αν τα TP-Link είναι κλώνος των Unifi και μπορούν να παίξουν με το Unifi Management, τότε θα ήταν σούπερ αλλά δεν το νομίζω (αν και τα δύο software είναι σε Java με παρόμοια δομή αρχείων λίγο που τα κοίταξα). Πάντως διαχειριστικά τα Unifi είναι πολύ πιο μπροστά και σε μια σοβαρή εγκατάσταση θα τα πρότεινα με κλειστά μάτια.... Με άλλο software δεν νομίζω να παίζει κανένα από αυτά τα δύο - μόνο με το δικό τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...