Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα πρεπε να ειχες λιγο λιγοτερο για Fast path αν θυμαμαι καλα.σαν να εισαι σε κατι ενδιαμεσο.απο forthnet παιρνεις απο το ιδιοκτητο ή απο kv του οτε?μπορει να ειναι low depth interlave.νομιζω με fast θα ειχες κοντα στα 11.παντως interleave interleave δεν εισαι.εκτος αν ειναι τιποτα fast to upload και interleave το download>μεσα στο ρουτερ μηπως σου λεει κατι?αν και νομιζω το 788 ,589 δεν λενε κατι στο interface.

δες στο router στο broadband connection,dsl connection και details τα errorsκατω κατω.να δουμε.αν εισαι Fast δεν θα πρεπει να εχεις fec errors NOMIZΩ

Αυτα μου βγαζει

2woy4bn.png
Δημοσ.

θα σου ελεγα να μην χρονομετρας αλλα βαλε καποιο download manager και δες τι βγαζει σε ταχυτητα.

ναι θα μπορουσε να ειναι θεμα bandwidth αλλα τοτε .α.δεν θα το ειχες ωρες μη αιχμης πχ 05:00 -06:00 το πρωι.

β.δεν θα εβγαζες τοσα mbit στο speedtest.

γ.συνηθως η λανθασμενη καλωδιωση επηρεαζει το ποσο συγχρονιζεις που εσενα λογω οτι το kv ειναι κοντα δεν σε επηρεαζει αλλα ταυτοχρονα μπορει να σηκωσει και παραπανω errors

που δεν τα θελουμε.οποτε για αυτο ειπα οτι φτιαξε την καλωδιωση για να παιζεις γενικα πιο σταθερα,να εχεις και λιγοτερα errors

χωρις να σημαινει οτι φταιει αυτο.

συμφωνα με την εικονα το θεμα ειναι οτι η πριζα 1 με την πριζα δυο ειναι ενωμενες παραλληλα.

εσενα πρεπει απο τον κατανεμητη να παει στην πριζα 1 και στην πριζα ενα να ενωθει μονο το ζευγαρι που ερχεται απο τον κατανεμητη,

μετα θα μπει splitter ειτε vdsl ειτε adsl δεν αλλαζει κατι same thing αρκει να ειναι για το σωστο annex(πχ annex a)(adsl over pstn)

και απο το dsl tou splitter θα παει στο vdsl router.απο το Phone του splitter θα μπει ενας διακλαδωτης απο ενα σε δυο.

στην μια υποδοχη θα μπει το τηλεφωνο και στην αλλη υποδοχη θα ενωθει το καλωδιο που παει πισω απο τον τοιχο και παει στο δευτερο πριζακι.

δηλαδη το δευτερο πριζακι δεν θα ενωνεται με την γραμμη του κατανεμητη απευθειας σαν παραλληλο αλλα θα παιρνει απο το σπλιττερ.

εννοειται οτι στην δευτερη πριζα μετα δεν χρειαζεται φιλτρο αφου εχει παρει απο το σπλιττερ.

για να ενωσεις το splitter με το καλωδιο πισω απο τον τοιχο ή το κανεις με μια ματιση ή αν θες να ειναι καλυτερα αγοραζεις ενα διπλο χωνευτο πριζακι .

στην μια πριζα θα μπει η γραμμη του οτε που μετα παει σπλιττερ οπως ειπαμε ενω στην δευτερη υποδοχη(πριζα)θα μπει το καλωδιο που παει στο δωματιο δυο και απο την εξω πλευρα θα παει στο splitter.

αλλο splitter αλλο φιλτρο.

οποτε

α.ειτε adsl ειτε vdsl splitter ενα και το ιδιο.συνηθως ολες οι μαρκες ειναι μια χαρα.ελαχιστες εξαιρεσεις.

α1.αλλο φιλτρο αλλο σπλιττερ.εσυ θες σπλιττερ οχι φιλτρο.

2.οχι δεν παλιωνει εκτος αν φαει κανα κεραυνο ή κανα ρευμα παραπανω οποτε μπορει να παθει ζημια και να μην παιζει.

3.always on ειμαστε σσωστα απο αυτο.

το γιατι κατεβασες διαφορετικη ταχυτητα σημερα και γιατι διαφορετικη χτες μπορει να ειναι θεμα φορτου οπως λες αν και δυσκολο

αλλα απλα μπορει να ειναι και θεμα απο που κατεβαζεις ή το πως το υπολογιζεις.γιατι σου ειπα ειναι παραξενο σε speedtest να παιρνεις πχ 44 και σε κατεβασμα να εισαι πχ στα 30.

4.εφοσον η καλωδιωση ειναι σωστη παιρνεις απο kv και συγχρονιζεις στο max το Fast path δεν θα ειναι προβλημα ουτε θα σου ριξει την ταχυτητα.απλα πριν το πουμε σιγουρα θα πρεπε να εχουμε τα margin της γραμμης σου.

το αρχειο που εχεις βαλει ειναι για συνδεση adsl.αυτο που σου βαλα εγω ειναι για συνδεση vdsl.

στην vdsl δεν υπαρχει η εννοια του παραλληλου.δεν πρεπει να μπει φιλτρο.πρεπει ολα τα τηλεφωνα και ολα τα καλωδια πισω απο τον τοιχο να το πω χυμα που πανε στα τηλεφωνα να παιρνουν απο το σπλιττερ.το καλωδιο απο το κv του οτε μεχρι το ρουτερ πρεπει να φτασει χωρις καμια διακλαδωση.μονο το splitter θα μπει πριν το vdsl router.

θα πρεπε να ειχες λιγο λιγοτερο για Fast path αν θυμαμαι καλα.σαν να εισαι σε κατι ενδιαμεσο.απο forthnet παιρνεις απο το ιδιοκτητο ή απο kv του οτε?μπορει να ειναι low depth interlave.νομιζω με fast θα ειχες κοντα στα 11.παντως interleave interleave δεν εισαι.εκτος αν ειναι τιποτα fast to upload και interleave το download>μεσα στο ρουτερ μηπως σου λεει κατι?αν και νομιζω το 788 ,589 δεν λενε κατι στο interface.

δες στο router στο broadband connection,dsl connection και details τα errorsκατω κατω.να δουμε.αν εισαι Fast δεν θα πρεπει να εχεις fec errors NOMIZΩ

α.δες ποσο συγχρονιζεις μεσα στο ρουτερ.

β.κανε reboot το ρουτερ.

γ.να εισαι με καλωδιο.

δ.τρεξε ενα speetest να δουμε τι βγαζει.

ε.ξανακατεβασε και απο αλλο site αν μπορεις και με download manager.κλειστα τα firewall

ε1.ναι ειναι πολυ λιγο τα 520.ειναι σαν να εχεις 5mbit οχι 30.

ζ.αν εχει αλλο pc δοκιμασε και απο εκει.

ok, πιο αναλυτικός δεν γινόταν. να 'σαι καλά.

Πιθανόν και οι διακυμάνσεις στην ταχύτητα να οφείλονται σε τυχαία σφάλματα που δημιουργούνται από την αντανάκλαση του VDSL σήματος λόγω παραλληλισμού των πριζών. Δεν ξέρω....α, να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Στον οδηγό που παράθεσες λέει ότι το splitter πρέπει να είναι VDSL και όχι ADSL. Αναφέρεις κάτι περί ADSL splitter συγκεκριμένου annex, αλλά συνθήθως στα σπλίτερ δεν γράφουν και πολλά πράγματα για να καταλάβεις....

Δημοσ.

Παιδια πηρα τηλεφωνο την Forthnet και μου ειπαν VDSL μαζι με fastpath δεν παιζει..

Επειδή παίρνεις από αστικό κέντρο, από καμπίνα παίζει κανονικά το fastpath.

Δημοσ.

Επειδή παίρνεις από αστικό κέντρο, από καμπίνα παίζει κανονικά το fastpath.

Απο καμπινα παιρνω.Ο ανθρωπος στο τηλεφωνο μου το πε ξεκαθαρα οτι VDSL με fastpath δεν εχει.Μιλαω συγκεκριμενα για την forthnet,δεν ξερω αν εχουν οι αλλες εταιρειες.
Δημοσ.

Απο καμπινα παιρνω.Ο ανθρωπος στο τηλεφωνο μου το πε ξεκαθαρα οτι VDSL με fastpath δεν εχει.Μιλαω συγκεκριμενα για την forthnet,δεν ξερω αν εχουν οι αλλες εταιρειες.

Oκ, τότε όπως είπες είναι θέμα της Forthnet καθώς εγώ με Wind έχω κανονικά fastpath.

Όσο για το youtube αν χρησιμοποιείται Chrome δοκιμάστε και αυτό μιας και εμένα βελτιώθηκε (είχα θέμα με το buffering):

Επειδή είχα παρόμοιο πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό, αλλά ήταν θέμα του Chrome σε εμένα η λύση ήταν να γράψω chrome://flags και να κάνω disable το Experimental QUIC protocol.

Την λύση την είχα βρει από εδώ: http://www.tomsguide.com/answers/id-....html#16031471

Σε άλλους browsers φόρτωνε κανονικά, εκτός από τον Chrome.

Δημοσ.

εφοσον το vdsl το δινουν απο Kv σε σενα εχει μια χαρα κανονικα Fast path αφου το Fast path το βαζει ο οτε οχι η Forthnet αφου το kv αρα και το dslam ανηκει στον οτε.για αυτο και ο οτε δινει fast path για αυτο και η wind δινει Fast path.στο ιδιοκτητο της Forthnet ναι για θεματα αποσυνδεσεων δεν δινουν Fast path.δεν ειναι οτι δεν γινεται τεχνικα απλα δεν το δινουν.

Δημοσ.

Παιδια επαιξα λιγο με το ρουτερ κλπ και παρατηρησα πως αν κανω reset ή το ανοιγοκλεισω τοτε ολα δουλευουν τελεια για λιγο. Πιανει σταθερα 28mbps και παει σφαιρα. Μετα απο κανα 10λεπτο πεφτει παλι στα 8-10 και μενει εκει σταθερα για παντα. Φταιει το ρουτερ? Η γραμμη? Τι να πω στους ανθρωπους του οτε?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

α.τι router εχεις?β.με αλλο ρουτερ στο κανει αυτο?

αλλιως μετα ειτε δοκιμαζεις με αλλο ρουτερ ειτε λες στον οτε το προβλημα που εχεις.ειτε θα στειλουν τεχνικο ειτε θα κανουν ελεγχο απο μακρια πχ κανα Reset την καρτα και μπορει να σου στειλουν αλλον εξοπλισμο.

Παιδια επαιξα λιγο με το ρουτερ κλπ και παρατηρησα πως αν κανω reset ή το ανοιγοκλεισω τοτε ολα δουλευουν τελεια για λιγο. Πιανει σταθερα 28mbps και παει σφαιρα. Μετα απο κανα 10λεπτο πεφτει παλι στα 8-10 και μενει εκει σταθερα για παντα. Φταιει το ρουτερ? Η γραμμη? Τι να πω στους ανθρωπους του οτε?

ok, πιο αναλυτικός δεν γινόταν. να 'σαι καλά.

Πιθανόν και οι διακυμάνσεις στην ταχύτητα να οφείλονται σε τυχαία σφάλματα που δημιουργούνται από την αντανάκλαση του VDSL σήματος λόγω παραλληλισμού των πριζών. Δεν ξέρω....α, να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Στον οδηγό που παράθεσες λέει ότι το splitter πρέπει να είναι VDSL και όχι ADSL. Αναφέρεις κάτι περί ADSL splitter συγκεκριμένου annex, αλλά συνθήθως στα σπλίτερ δεν γράφουν και πολλά πράγματα για να καταλάβεις....

τα παραλληλα πριζακια μειωνουν συγχρονισμο  κατεβαζουν το margin οποτε για αυτο και μικροτερο sync Οπως και παραπανω errors.τα σπλιττερ για vdsl ειναι τα ιδια και για adsl>δεν θα δεις διαφορα.αρκει να ειναι στο σωστο annex.πχ annex a (pots)adsl over pstn Και annex b(bra)adsl over isdn.

συνηθως γραφουν αν ειναι annex a ή b αν και καποιοα δεν γραφουν οποτε αν ειναι λαθος θα εχεις θεμα και θα δεις μειωμενο συγχρονισμο σε αντιθεση με το χωρις splitter ή με το σωστο splitter.Καποιοι κατασκευαστες λενε οτι το ταδε  σπλιττερ κανει και για vdsl αλλα και αυτα που δεν γραφουν vdsl στο 99,9 τις 100 παιζουν κανονικα.

Αυτα μου βγαζει

2woy4bn.png

δεν λεει τι εχεις.αλλα για να εχεις 16 δεν εισαι Interleave.εκτος αν εισαι fast up και interleave στο down.μπορεις τωρα να στειλεις email στην forthnet και να πεις να ζητησουν απο τον οτε να σε βαλει fast και στο Up και στο down.αν θυμαμαι καλα νομιζω οτι το fast βγαζει 10-11 ms σε dns οποτε το 16 μπορει να ειναι κατι ενδιαμεσο.σε καθε περιπτωση δεν εισαι interleave γιατι θα ειχες 30.εκτος αν εισαι σε Fast και αυτα τα 3-4 ms παραπανω που εχεις ειναι λογω οτι περνας απο kv του οτε μετα πας σε αλλα μηχανηματα του οτε(bbras ote Ισως) και μετα φτανεις σε μηχανημα της forthnet.δηλαδη εχεις καποιο hop παραπανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...