Supernova21 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδια, εχω OTE VDSL 30αρα και απο την πρωτη μερα η ταχυτητα μου φαινοταν αρκετα μικροτερη απο 30. Eνω στο ρουτερ εδειχνε οτι ειναι κλειδωμενο στα 29999 το speedtest.net εδειχνε περιπου 20-25. Το αφησα ομως ετσι αφου ξερω οτι το speedtest δεν ειναι και οτι πιο αξιοπιστο και παντα κλεβει λιγη ταχυτητα. Πλεον ομως το βλεπω οτι το ιντερνετ σερνεται οταν συνδεονται και οι 3 υπολογιστες στο σπιτι, ενω το speedtest δεν ανεβαζει πανω απο 10αρι ακομα και με μονο εναν υπολογιστη ενεργο στο σπιτι. Οριστε μια σχετικη φωτο. Ειναι μετρημενο με μονο αυτον τον υπολογιστη συνδεμενο και ολους τους αλλους κλειστους. Ξερω οτι το speedtest δεν ειναι ακριβες εργαλειο μετρησης, αλλα τοσο μεγαλη αποκλιση το θεωρω αδυνατο να υπαρχει. Tι παιζει?
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δεν έχεις ανεβάσει φωτο. Άσε το speedtest και κατέβασε από το itunes. Ποια είναι η ανώτερη ταχύτητα που βλέπεις?
Supernova21 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Σορρυ, δεν ξερω γιατι δεν ανεβηκε... Δειχνει παντως 8 down και 1 up. Θα κατεβασω και θα επανελθω...
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 δοκιμη απο καποιο γρηγορo site πχ www.apple.com www.nvidia.com www.ati.com και με ethernet οχι wireless και χωρις κανενα pc πανω περα απο το δικο σου 2
ileve Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 δοκιμη απο καποιο γρηγορo site πχ www.apple.com www.nvidia.com www.ati.com και με ethernet οχι wireless και χωρις κανενα pc πανω περα απο το δικο σου Καλή χρονιά σε όλους. Να κάνω και εγώ κάποια σχόλια, καθώς και δύο ερωτήσεις. Έχω και εγώ OTE VDSL 30Mbps και το μόντεμ-ρούτερ συγχρονίζει στα 29997Kbps. To speedtest, πράγματι εντελώς αναξιόπιστο μου βγάζει 27.71Mbps, ενώ έχω 22 Mbps πραγματική ταχύτητα. Πώς προκύπτει αυτό; Κατέβασα από http://support.amd.comένα αρχείο 300MB σε δύο λεπτά, τουτέστιν 2.5 ΜΒ/s. Το έχω διασταυρώσει πολλές φορές με torrents όπου πάντοτε τερματίζουν στα 2.5 ΜΒ/s με μεγάλες διακυμάνσεις. Επομένως: 2.5Χ10242Χ8Χ10-6=20.97Μbps καθαρά χωρίς το overhead. Να υπολογίσω και ένα overhead των tcp/ip headers 50bytes συνολικά ανά πακέτο και στο router το MTU είναι 1492 bytes, συνεπώς το overhead είναι περίπου 4%, δηλαδή 21Mbps/0.96 = 22Μbps πραγματικά. Τα υπόλοιπα 8 Mbps που πήγαν; Το VDSL καφαο σε ευθεία γραμμή είναι 100 μέτρα, οπότε στην χειρότερη, η συνολική διαδρομή του χαλκού 300 μέτρα. Και κάτι ακόμα. Έχω παρατηρήσει δύο φαινόμενα. 1. όταν ο περιηγητής μένει ανοικτός, αλλά ανενεργός για τουλάχιστον 20 λεπτά, δεν τον χρησιμοποιώ δηλαδή, εάν έπειτα επιχειρήσω να μπω στο google, παρατηρώ μια χρονική υστέρηση των 3 - 4 δευτερολέπτων, σαν κατά κάποιο τρόπο να αυξάνεται το latency. 2. όταν παρακολουθώ video στο youtube παρατηρώ ότι κάποιες φορές καθυστερεί με το κλασσικό οπτικό σήμα της καθυστέρησης του video streaming. Βέβαια για να είμαι δίκαιος, συνήθως, αλλά όχι απαραίτητα, συμβαίνει όταν επιχειρώ να προχωρήσω το video με το ποντίκι. Υπάρχει περίπτωση ο ΟΤΕ να εφαρμόζει network throttling, όταν κατεβάζουμε torrent ή βλέπουμε video online? Ενσύρματα εννοείται όλα αυτά...
parlapipas25 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καλή χρονιά σε όλους. Να κάνω και εγώ κάποια σχόλια, καθώς και δύο ερωτήσεις. Έχω και εγώ OTE VDSL 30Mbps και το μόντεμ-ρούτερ συγχρονίζει στα 29997Kbps. To speedtest, πράγματι εντελώς αναξιόπιστο μου βγάζει 27.71Mbps, ενώ έχω 22 Mbps πραγματική ταχύτητα. Πώς προκύπτει αυτό; Κατέβασα από http://support.amd.comένα αρχείο 300MB σε δύο λεπτά, τουτέστιν 2.5 ΜΒ/s. Το έχω διασταυρώσει πολλές φορές με torrents όπου πάντοτε τερματίζουν στα 2.5 ΜΒ/s με μεγάλες διακυμάνσεις. Επομένως: 2.5Χ10242Χ8Χ10-6=20.97Μbps καθαρά χωρίς το overhead. Να υπολογίσω και ένα overhead των tcp/ip headers 50bytes συνολικά ανά πακέτο και στο router το MTU είναι 1492 bytes, συνεπώς το overhead είναι περίπου 4%, δηλαδή 21Mbps/0.96 = 22Μbps πραγματικά. Τα υπόλοιπα 8 Mbps που πήγαν; Το VDSL καφαο σε ευθεία γραμμή είναι 100 μέτρα, οπότε στην χειρότερη, η συνολική διαδρομή του χαλκού 300 μέτρα. Και κάτι ακόμα. Έχω παρατηρήσει δύο φαινόμενα. 1. όταν ο περιηγητής μένει ανοικτός, αλλά ανενεργός για τουλάχιστον 20 λεπτά, δεν τον χρησιμοποιώ δηλαδή, εάν έπειτα επιχειρήσω να μπω στο google, παρατηρώ μια χρονική υστέρηση των 3 - 4 δευτερολέπτων, σαν κατά κάποιο τρόπο να αυξάνεται το latency. 2. όταν παρακολουθώ video στο youtube παρατηρώ ότι κάποιες φορές καθυστερεί με το κλασσικό οπτικό σήμα της καθυστέρησης του video streaming. Βέβαια για να είμαι δίκαιος, συνήθως, αλλά όχι απαραίτητα, συμβαίνει όταν επιχειρώ να προχωρήσω το video με το ποντίκι. Υπάρχει περίπτωση ο ΟΤΕ να εφαρμόζει network throttling, όταν κατεβάζουμε torrent ή βλέπουμε video online? Ενσύρματα εννοείται όλα αυτά... Εγω εχω forthnet vdsl και συγχρονιζω στα 49.999 και κατεβαζω με 5.3mbs αλλα αυτο με το youtube που λες μου το κανει και εμενα.Επισης απο adsl που ειχα δεν ειδα καποια διαφορα στην ταχυτητα στο ανοιγμα ιστοσελιδων.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καλή χρονιά σε όλους. Να κάνω και εγώ κάποια σχόλια, καθώς και δύο ερωτήσεις. Έχω και εγώ OTE VDSL 30Mbps και το μόντεμ-ρούτερ συγχρονίζει στα 29997Kbps. To speedtest, πράγματι εντελώς αναξιόπιστο μου βγάζει 27.71Mbps, ενώ έχω 22 Mbps πραγματική ταχύτητα. Πώς προκύπτει αυτό; Κατέβασα από http://support.amd.comένα αρχείο 300MB σε δύο λεπτά, τουτέστιν 2.5 ΜΒ/s. Το έχω διασταυρώσει πολλές φορές με torrents όπου πάντοτε τερματίζουν στα 2.5 ΜΒ/s με μεγάλες διακυμάνσεις. Επομένως: 2.5Χ10242Χ8Χ10-6=20.97Μbps καθαρά χωρίς το overhead. Να υπολογίσω και ένα overhead των tcp/ip headers 50bytes συνολικά ανά πακέτο και στο router το MTU είναι 1492 bytes, συνεπώς το overhead είναι περίπου 4%, δηλαδή 21Mbps/0.96 = 22Μbps πραγματικά. Τα υπόλοιπα 8 Mbps που πήγαν; Το VDSL καφαο σε ευθεία γραμμή είναι 100 μέτρα, οπότε στην χειρότερη, η συνολική διαδρομή του χαλκού 300 μέτρα. Και κάτι ακόμα. Έχω παρατηρήσει δύο φαινόμενα. 1. όταν ο περιηγητής μένει ανοικτός, αλλά ανενεργός για τουλάχιστον 20 λεπτά, δεν τον χρησιμοποιώ δηλαδή, εάν έπειτα επιχειρήσω να μπω στο google, παρατηρώ μια χρονική υστέρηση των 3 - 4 δευτερολέπτων, σαν κατά κάποιο τρόπο να αυξάνεται το latency. 2. όταν παρακολουθώ video στο youtube παρατηρώ ότι κάποιες φορές καθυστερεί με το κλασσικό οπτικό σήμα της καθυστέρησης του video streaming. Βέβαια για να είμαι δίκαιος, συνήθως, αλλά όχι απαραίτητα, συμβαίνει όταν επιχειρώ να προχωρήσω το video με το ποντίκι. Υπάρχει περίπτωση ο ΟΤΕ να εφαρμόζει network throttling, όταν κατεβάζουμε torrent ή βλέπουμε video online? Ενσύρματα εννοείται όλα αυτά... ileve με παραξενευει.συνηθως οσους εχω δει συγχρονιζουν πχ 30000 οπως εσυ το speedtest τους βγαζει κατι λιγοτερο πχ 27-28 αλλα σε κατεβασμα παιζουν 3 mbyte . εσυ πως γινεται να βγαζεις 27.71 σε speedtest και λιγοτερο σε download δεν καταλαβαινω. για το 1. μηπως δεν εχεις βαλει μεσα η συνδεση να ειναι always on αλλα να ειναι On demand οποτε ριχνει το ppp και οταν πας και ζητησεις δεδομενα το ξανασηκωνει οποτε παιρνει 2-3 secs? επισης για το κατεβασμα μηπως εισαι με wireless?Με ethernet εχεις τα ιδια?τωρα ειδα οτι λες οτι εισαι με καλωδιο.απλα οταν τρεχεις τα τεστ να μην κατεβαζει κανεις. 2.το να κανει λιγο buffering οταν πας το video μπροστα ειναι λογικο.κανει buffer αλλα δεν το κανει ολο και κανει τα επομενα secs.αν εσυ το πας πολυ μπροστα θα παει να κανει buffering αλλα και να παιξει σε εκεινο το σημειο. αν θες λιγο καλυτερη αποκριση μια που τερματιζεις την γραμμη ζητα Fast path. σε οτε δεν εχω ακουσει για traffic shaping.και πες οτι εκανε στο τορρεντ.παλι σε download θα πρεπε να εισαι οκ. θεμα αποστασης απο το καφαο δεν ειναι διοτι συγχρονιζεις στο Max. αν τωρα εχεις πολλα errorsπαμε αλλου.τυπικα και μονο θα σου λεγα αν μπορεις να κανεις και την καλωδιωση ετσι https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Εγω εχω forthnet vdsl και συγχρονιζω στα 49.999 και κατεβαζω με 5.3mbs αλλα αυτο με το youtube που λες μου το κανει και εμενα. Επισης απο adsl που ειχα δεν ειδα καποια διαφορα στην ταχυτητα στο ανοιγμα ιστοσελιδων. μπορει πριν να ησουν Fast και τωρα Interleave και να εχεις ενα μικρο Delay.για το utube το γραψα παραπανω.και στο adsl επρεπε να το ειχες αυτο εκτος αν δεν καταλαβα κατι καλα εγω.
parlapipas25 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 μπορει πριν να ησουν Fast και τωρα Interleave και να εχεις ενα μικρο Delay.για το utube το γραψα παραπανω.και στο adsl επρεπε να το ειχες αυτο εκτος αν δεν καταλαβα κατι καλα εγω. Δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα το pinq που ειχα με την adsl ειναι το ιδιο με την vdsl που εχω τωρα.Στην αποκριση σελιδων δεν βλεπω καποια διαφορα εκτος αν δεν την παρατηρω εγω.Αυτο με το youtube μου το εκανε και στο adsl καμια φορα.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 αρα μαλλον ησουν interleave και εισαι Interleave>το βλεπεις και απο ενα speedtest ή απο ενα Ping στον Dns του παροχου. πχ Ping 194.219.227.2 Ναι οταν πας αποτομα μπροστα θα σου κανει ενα μικρο delay αφου δεν εχει γινει cache εκεινο το σημειο του video.οπως και το Utube Οσο ξερω ακομα και αν το αφησεις δεν θα σου cacharei ολο το video αλλα καποιο χ χρονικο διαστημα.οποτε αν πας πιο μπροστα απο αυτο θα κανει ενα μικρο Pause με fast path απλα θα ειναι λιγοτερο εντονο να το πω αυτο.
ileve Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 ileve με παραξενευει.συνηθως οσους εχω δει συγχρονιζουν πχ 30000 οπως εσυ το speedtest τους βγαζει κατι λιγοτερο πχ 27-28 αλλα σε κατεβασμα παιζουν 3 mbyte . εσυ πως γινεται να βγαζεις 27.71 σε speedtest και λιγοτερο σε download δεν καταλαβαινω. για το 1. μηπως δεν εχεις βαλει μεσα η συνδεση να ειναι always on αλλα να ειναι On demand οποτε ριχνει το ppp και οταν πας και ζητησεις δεδομενα το ξανασηκωνει οποτε παιρνει 2-3 secs? επισης για το κατεβασμα μηπως εισαι με wireless?Με ethernet εχεις τα ιδια?τωρα ειδα οτι λες οτι εισαι με καλωδιο.απλα οταν τρεχεις τα τεστ να μην κατεβαζει κανεις. 2.το να κανει λιγο buffering οταν πας το video μπροστα ειναι λογικο.κανει buffer αλλα δεν το κανει ολο και κανει τα επομενα secs.αν εσυ το πας πολυ μπροστα θα παει να κανει buffering αλλα και να παιξει σε εκεινο το σημειο. αν θες λιγο καλυτερη αποκριση μια που τερματιζεις την γραμμη ζητα Fast path. σε οτε δεν εχω ακουσει για traffic shaping.και πες οτι εκανε στο τορρεντ.παλι σε download θα πρεπε να εισαι οκ. θεμα αποστασης απο το καφαο δεν ειναι διοτι συγχρονιζεις στο Max. αν τωρα εχεις πολλα errorsπαμε αλλου.τυπικα και μονο θα σου λεγα αν μπορεις να κανεις και την καλωδιωση ετσι https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf μπορει πριν να ησουν Fast και τωρα Interleave και να εχεις ενα μικρο Delay.για το utube το γραψα παραπανω.και στο adsl επρεπε να το ειχες αυτο εκτος αν δεν καταλαβα κατι καλα εγω. Να σε ευχαριστήσω καταρχήν για τον πολύ ωραίο οδηγό που παρέθεσες, που με μια γρήγορη ματιά, είδα ότι έχω θέμα, αλλά θα επεκταθώ ακολούθως. Έκανα πάλι το speedtest και μου έβγαλε τα ίδια αποτελέσματα. Και πάμε στο περίεργο. Κατέβασα και πάλι από το http://support.amd.comδύο διαφορετικά αρχεία 300 και 307 ΜΒ και χρονομέτρησα download ταχύτητα 3.3 και 3.4 ΜΒ/s αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι σήμερα το τεστ έγινε 16:45 ενώ εχθές περίπου 17:30 - 18:00 αν θυμάμαι καλά. Πέραν του δυνητικού προβλήματός μου με την καλωδίωση, ενδέχεται θέμα με το διαμοίρασμα του network bandwidth στους χρήστες σε ώρες αιχμής; Η δική μου καλωδίωση είναι όπως στην εικόνα που επισυνάπτεται, οπότε πρέπει να αλλάξω την πρωταρχική πρίζα και να αντικαταστήσω το φίλτρο ADSL με VDSL φίλτρο στην δευτερογενή πρίζα. Όμως προκύπτει η λογική ερώτηση: αν ήταν μόνο το πρόβλημα της καλωδίωσης, γιατί σήμερα κατέβασα με 3.3ΜΒ/s ενώ εχθές με 2.5ΜΒ/s; Και κάποιες άλλες ερωτήσεις: 1. αγοράζω οποιοδήποτε φίλτρο VDSL ή υπάρχουν συγκεκριμένες ποιότητες; 2. όταν το φίλτρο αρχίζει να παλιώνει, επηρεάζει την ταχύτητα έτσι; Σχετικά με το θέμα του περιηγητή, το ρούτερ έχει ρύθμιση always on. Σε fast path ενδέχεται να έχω αστάθεια γραμμής, π.χ. αποσυνδέσεις; Παραθέτω και εγώ έναν οδηγό καλωδίωσης. Σύμφωνα με την καλωδίωση στην σελίδα 7, εάν απλά τοποθετήσω στην δευτερεύουσα πρίζα το VDSL φίλτρο, θα είμαι ΟΚ? phones_and_lan_installation_diagram.pdf
parlapipas25 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 αρα μαλλον ησουν interleave και εισαι Interleave>το βλεπεις και απο ενα speedtest ή απο ενα Ping στον Dns του παροχου. πχ Ping 194.219.227.2 Ναι οταν πας αποτομα μπροστα θα σου κανει ενα μικρο delay αφου δεν εχει γινει cache εκεινο το σημειο του video.οπως και το Utube Οσο ξερω ακομα και αν το αφησεις δεν θα σου cacharei ολο το video αλλα καποιο χ χρονικο διαστημα.οποτε αν πας πιο μπροστα απο αυτο θα κανει ενα μικρο Pause με fast path απλα θα ειναι λιγοτερο εντονο να το πω αυτο. Eκανα το τεστ που μου ειπες και μου δειχνει 16ms οσο μου δειχνει και το speedtest. Αρα ειμαι σε fastpath?
Supernova21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Παιδια επανερχομαι στο θεμα. Κατεβασα το itunes και παρακολουθουσα την ταχυτητα. Peak ειχα στα 520kb/s. Ειναι η δεν ειναι απαραδεκτο αυτο το νουμερο γα υποτιθεμενη 30αρα συνδεση? Να καλεσω καποιον τεχνικο?
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Να σε ευχαριστήσω καταρχήν για τον πολύ ωραίο οδηγό που παρέθεσες, που με μια γρήγορη ματιά, είδα ότι έχω θέμα, αλλά θα επεκταθώ ακολούθως. Έκανα πάλι το speedtest και μου έβγαλε τα ίδια αποτελέσματα. Και πάμε στο περίεργο. Κατέβασα και πάλι από το http://support.amd.comδύο διαφορετικά αρχεία 300 και 307 ΜΒ και χρονομέτρησα download ταχύτητα 3.3 και 3.4 ΜΒ/s αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι σήμερα το τεστ έγινε 16:45 ενώ εχθές περίπου 17:30 - 18:00 αν θυμάμαι καλά. Πέραν του δυνητικού προβλήματός μου με την καλωδίωση, ενδέχεται θέμα με το διαμοίρασμα του network bandwidth στους χρήστες σε ώρες αιχμής; Η δική μου καλωδίωση είναι όπως στην εικόνα που επισυνάπτεται, οπότε πρέπει να αλλάξω την πρωταρχική πρίζα και να αντικαταστήσω το φίλτρο ADSL με VDSL φίλτρο στην δευτερογενή πρίζα. Όμως προκύπτει η λογική ερώτηση: αν ήταν μόνο το πρόβλημα της καλωδίωσης, γιατί σήμερα κατέβασα με 3.3ΜΒ/s ενώ εχθές με 2.5ΜΒ/s; Και κάποιες άλλες ερωτήσεις: 1. αγοράζω οποιοδήποτε φίλτρο VDSL ή υπάρχουν συγκεκριμένες ποιότητες; 2. όταν το φίλτρο αρχίζει να παλιώνει, επηρεάζει την ταχύτητα έτσι; Σχετικά με το θέμα του περιηγητή, το ρούτερ έχει ρύθμιση always on. Σε fast path ενδέχεται να έχω αστάθεια γραμμής, π.χ. αποσυνδέσεις; Παραθέτω και εγώ έναν οδηγό καλωδίωσης. Σύμφωνα με την καλωδίωση στην σελίδα 7, εάν απλά τοποθετήσω στην δευτερεύουσα πρίζα το VDSL φίλτρο, θα είμαι ΟΚ? θα σου ελεγα να μην χρονομετρας αλλα βαλε καποιο download manager και δες τι βγαζει σε ταχυτητα. ναι θα μπορουσε να ειναι θεμα bandwidth αλλα τοτε .α.δεν θα το ειχες ωρες μη αιχμης πχ 05:00 -06:00 το πρωι. β.δεν θα εβγαζες τοσα mbit στο speedtest. γ.συνηθως η λανθασμενη καλωδιωση επηρεαζει το ποσο συγχρονιζεις που εσενα λογω οτι το kv ειναι κοντα δεν σε επηρεαζει αλλα ταυτοχρονα μπορει να σηκωσει και παραπανω errors που δεν τα θελουμε.οποτε για αυτο ειπα οτι φτιαξε την καλωδιωση για να παιζεις γενικα πιο σταθερα,να εχεις και λιγοτερα errors χωρις να σημαινει οτι φταιει αυτο. συμφωνα με την εικονα το θεμα ειναι οτι η πριζα 1 με την πριζα δυο ειναι ενωμενες παραλληλα. εσενα πρεπει απο τον κατανεμητη να παει στην πριζα 1 και στην πριζα ενα να ενωθει μονο το ζευγαρι που ερχεται απο τον κατανεμητη, μετα θα μπει splitter ειτε vdsl ειτε adsl δεν αλλαζει κατι same thing αρκει να ειναι για το σωστο annex(πχ annex a)(adsl over pstn) και απο το dsl tou splitter θα παει στο vdsl router.απο το Phone του splitter θα μπει ενας διακλαδωτης απο ενα σε δυο. στην μια υποδοχη θα μπει το τηλεφωνο και στην αλλη υποδοχη θα ενωθει το καλωδιο που παει πισω απο τον τοιχο και παει στο δευτερο πριζακι. δηλαδη το δευτερο πριζακι δεν θα ενωνεται με την γραμμη του κατανεμητη απευθειας σαν παραλληλο αλλα θα παιρνει απο το σπλιττερ. εννοειται οτι στην δευτερη πριζα μετα δεν χρειαζεται φιλτρο αφου εχει παρει απο το σπλιττερ. για να ενωσεις το splitter με το καλωδιο πισω απο τον τοιχο ή το κανεις με μια ματιση ή αν θες να ειναι καλυτερα αγοραζεις ενα διπλο χωνευτο πριζακι . στην μια πριζα θα μπει η γραμμη του οτε που μετα παει σπλιττερ οπως ειπαμε ενω στην δευτερη υποδοχη(πριζα)θα μπει το καλωδιο που παει στο δωματιο δυο και απο την εξω πλευρα θα παει στο splitter. αλλο splitter αλλο φιλτρο. οποτε α.ειτε adsl ειτε vdsl splitter ενα και το ιδιο.συνηθως ολες οι μαρκες ειναι μια χαρα.ελαχιστες εξαιρεσεις. α1.αλλο φιλτρο αλλο σπλιττερ.εσυ θες σπλιττερ οχι φιλτρο. 2.οχι δεν παλιωνει εκτος αν φαει κανα κεραυνο ή κανα ρευμα παραπανω οποτε μπορει να παθει ζημια και να μην παιζει. 3.always on ειμαστε σσωστα απο αυτο. το γιατι κατεβασες διαφορετικη ταχυτητα σημερα και γιατι διαφορετικη χτες μπορει να ειναι θεμα φορτου οπως λες αν και δυσκολο αλλα απλα μπορει να ειναι και θεμα απο που κατεβαζεις ή το πως το υπολογιζεις.γιατι σου ειπα ειναι παραξενο σε speedtest να παιρνεις πχ 44 και σε κατεβασμα να εισαι πχ στα 30. 4.εφοσον η καλωδιωση ειναι σωστη παιρνεις απο kv και συγχρονιζεις στο max το Fast path δεν θα ειναι προβλημα ουτε θα σου ριξει την ταχυτητα.απλα πριν το πουμε σιγουρα θα πρεπε να εχουμε τα margin της γραμμης σου. το αρχειο που εχεις βαλει ειναι για συνδεση adsl.αυτο που σου βαλα εγω ειναι για συνδεση vdsl. στην vdsl δεν υπαρχει η εννοια του παραλληλου.δεν πρεπει να μπει φιλτρο.πρεπει ολα τα τηλεφωνα και ολα τα καλωδια πισω απο τον τοιχο να το πω χυμα που πανε στα τηλεφωνα να παιρνουν απο το σπλιττερ.το καλωδιο απο το κv του οτε μεχρι το ρουτερ πρεπει να φτασει χωρις καμια διακλαδωση.μονο το splitter θα μπει πριν το vdsl router. Eκανα το τεστ που μου ειπες και μου δειχνει 16ms οσο μου δειχνει και το speedtest. Αρα ειμαι σε fastpath? θα πρεπε να ειχες λιγο λιγοτερο για Fast path αν θυμαμαι καλα.σαν να εισαι σε κατι ενδιαμεσο.απο forthnet παιρνεις απο το ιδιοκτητο ή απο kv του οτε?μπορει να ειναι low depth interlave.νομιζω με fast θα ειχες κοντα στα 11.παντως interleave interleave δεν εισαι.εκτος αν ειναι τιποτα fast to upload και interleave το download>μεσα στο ρουτερ μηπως σου λεει κατι?αν και νομιζω το 788 ,589 δεν λενε κατι στο interface. δες στο router στο broadband connection,dsl connection και details τα errorsκατω κατω.να δουμε.αν εισαι Fast δεν θα πρεπει να εχεις fec errors NOMIZΩ Παιδια επανερχομαι στο θεμα. Κατεβασα το itunes και παρακολουθουσα την ταχυτητα. Peak ειχα στα 520kb/s. Ειναι η δεν ειναι απαραδεκτο αυτο το νουμερο γα υποτιθεμενη 30αρα συνδεση? Να καλεσω καποιον τεχνικο? α.δες ποσο συγχρονιζεις μεσα στο ρουτερ. β.κανε reboot το ρουτερ. γ.να εισαι με καλωδιο. δ.τρεξε ενα speetest να δουμε τι βγαζει. ε.ξανακατεβασε και απο αλλο site αν μπορεις και με download manager.κλειστα τα firewall ε1.ναι ειναι πολυ λιγο τα 520.ειναι σαν να εχεις 5mbit οχι 30. ζ.αν εχει αλλο pc δοκιμασε και απο εκει.
Supernova21 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 α) Το ρουτερ αναφερει σταθερα 29999 που προφανως δεν ισχυουν. β) Εχει γινει ηδη πολλες φορες γ) Με καλωδιο ειμαι δ) Το ειπα και στην αρχη του θεματος, το speedtest βγαζειγυρω στο 10αρι στην καλυτερη ε) και απο amd τα ιδια... ζ) Εχουμε 3 pc παντου η ιδια κατασταση...
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 οκ παιρνεις και το δινεις για βλαβη.τελευταια δοκιμη ενα hard reset τελειως το ρουτερ.αν ειναι θεμα ωρων αιχμης δοκιμασε καποια πρωινη ωρα πχ 7 η ωρα ή και πιο νωρις αν μπορεις ή μετα τις 02:00 το βραδυ να δεις αν εχεις τα ιδια.μπορει απλα να θελει και ενα reset to port που πεφτεις.αλλα κανε και ενα hard reset εσυ το ρουτερ τυπικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα