Badge Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2003 Λοιπόν, αφού διάβασα αρκετά περί του Slackware σε αυτό το forum, είπα να το δοκιμάσω κι αυτό το φρούτο. Έβγαλα μερικά χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία θα ήθελα να αναφέρω για σχολιασμό/ανταλλαγή απόψεων, και να εκφράσω μερικές απορίες. Όντας φανατικός Virtual PC-er, δεν εγκαθιστώ τίποτα σε real machine αν πρώτα δεν το δω να συμπεριφέρεται σε εικονικό περιβάλλον. Δοκίμασα την εγκατάσταση του Slackware 9.1 τόσο σε Connectix Virtual PC όσο και σε vmWare Workstation/GSX Server. Αποτελέσματα : vmWare: To CFDISK με το που ξεκινάει αναφέρει illegal medium για τον vmware δίσκο. Δεν την έψαξα τη δουλειά γιατί το Connectix μου αρέσει πιο πολύ. Σίγουρα θα υπάρχει workaround, ή έκανα κάτι λάθος. Virtual PC: Εγκατάσταση νερό. Στο reboot έφαγα πιστόλι. To virtual PC δεν ξεκίναγε. Νάναι καλά ο crazy_piston που με συμβούλεψε να γράψω το LILO στο MBR. Κατόπιν αυτού, όλα πήγαν μια χαρά. Πάμε σε real συστήματα τώρα: 1. PIII στα 700. Παραπονέθηκε ότι έχει πρόβλημα σχετικά με το module i810_RNG (random number generator?). Κάνοντας compile τον kernel χωρίς τη συγκεκριμένη επιλογή δεν έλυσε το πρόβλημα. Any ideas? 2. Celeron 2.4 με όλα on-board. Είδε ΟΛΟ το hardware κανονικά, μέχρι και τη SavageDDR κάρτα γραφικών. Έμεινα με ανοιχτό το στόμα. 3. Server Compaq Proliant 3000. Μέχρι να καταλάβω ότι πρέπει να δώσω CFDISK /mnt/sda έξυσα τόσο το κεφάλι μου που κατέβασα ψείρες. Τελικά και εκεί μια χαρά. Όσον αφορά τώρα το software που έχω δοκιμάσει so far (τα πάντα έγιναν compiled from source. Apache, bind, sendmail, proftpd κλπ τα βγάζω σχεδόν όλα σε κάθε εγκατάσταση). Samba 3.0.0. Εντελώς απροβλημάτιστη εγκατάσταση, working seamlessly. qmail 1.03. Επίσης άνευ προβλημάτων. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πάει ΠΟΛΥ πιο γρήγορα από Mandrake. Μπορεί να κάνω και λάθος. apache httpd 2.0.48. Αυτό δοκιμάζω τώρα, δεν έχω τελειώσει. Και τώρα τα δυσάρεστα. comsat? finger? telnet? ntalk? time? Όποιος αφήσει το inetd.conf ακριβώς όπως είναι, ας ονομάσει το μηχάνημα "HACKMEIAMSTUPID". Και λίγα λέω. Έπηξα όλο αυτό το file στα κάγκελα (#) και ησύχασα. Επίσης θα προτιμούσα την παλιότερη glibc, για λόγους συμβατότητας, κυρίως για το qmail που με ενδιαφέρει. Αυτά εκ μέρους μου. Παρακαλώ πολύ όποιος κύριος έχει να αναφέρει χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το "lockdown" ή το optimization ενός Slackware server, ας γράψει δυο αράδες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
lionheart Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2003 8a sou apanthsw mono gia to i810_RNG ka8ws gia to inetd.conf den to exw psa3ei! Eixa to idio problhma alla exw p4. Auto apo oti eida einai kati gia chipset i810 alla ti kanei den tou edwsa shmasia giati den me endiefere! Brisketai ston kernel kapou sta chipset an 8umamai kala! An exeis i810 chipset den 3erw na se boh8hsw alla mporw na to koita3w, an oxi bgalto apo ton kernel kai auto htan!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.