Προς το περιεχόμενο

Case fans και παθητική ψύξη σε i5 4690k

.::NikoS::.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν το συγκρινεις με ανεμιστηρα που γυρναει 800 στροφες, φυσικα και θα ακουγεται περισσοτερο.Εξαλλου εχει τετοιο fan 800αρι  silent η arctic, o οποιος εχει παροχη 37cfm.O normal εχει παροχη 74cfm στις 1350στροφες,και μπορει  κατεβει στις 900στροφες στα 7v και 650στροφες στα 5v., η μεσω μητρικης να παρει αρκετες ενδιαμεσες τιμες.

Γνωμη μου ειναι να παρει τον 1350αρι και να το ρυθμισει οπως γουσταρει.

Εμενα δεν με ενοχλουν ακομα και στο τερμα, και κατω απο τις 1100-1200 στροφες ειναι αθορυβοι για τα γουστα μου.

Τους εχω να στροφαρουν τερμα οταν η μητρικη περναει του 50c και αυτο γινεται οταν παιζω παιχνιδια και οχι παντα, οπου γινεται χαμος απο τον ηχο του παιχνιδιου και δεν ακουγονται.Σε σερφαρισμα, βιντεο κ.α τους ριχνει αυτοματα η μητρικη στους 800-900 στροφες οπου ειναι νεκροι απο θορυβο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Nikos τα arctic f12 rev.2 που θέλεις να πάρεις απέχουν απτό αθορυβο...ειδικώς όταν τρέχουν στο 100% ..βουιζει το σύμπαν. Ακόμη και στο 70% δε τα λες αθόρυβα. Απτό 50% γίνονται ανεκτά.

Στο δικο μου κουτί έχω τα βασικά 120m της deepcool που ναι μεν δεν κάνουν θόρυβο αλλά απ την αλλη δεν πιάνουν υψηλό αριθμο στροφών ακόμη και στο 100% λειτουργια τους όπως πχ το arctic 12 rev.2

Δυστυχώς στα ανεμιστηρακια ισχυει ο κανόνας οτι πληρωνεις παίρνεις.

Εντιτ : είσαι κ γρήγορος δεν προλαβα το.τελευταιο ποστ σου

Τα arctic f12 rev. 2 τα έχω και τα βάζ χαμηλά στις 800 στροφές και δεν ακούς τίποτα και μια χαρά αέρα βγάζουν. Δεν χρειάζεται παραπάνω. Στο 100% βουίζει το σύμβαν και λογικό είναι. Δεν υπάρχει ούτε ένα fan που στο 100% να μην κάνει θόρυβο.

ΥΓ: γνώμη από έναν που είναι ψείρας στον θόρυβο.

Μα τώρα... Παίρνεις ενα ανεμιστηρακι που το θες αθόρυβο για να του ρήξεις τις στροφές να μην ακούγεται, μειώνοντας την αποδοση του;

Ξαναλεω, οποίος ενδιαφέρεται για σωστη απόδοση σε συνδυασμό με χαμηλό ήχο κοιτάει ψηλα. Κι οταν λέω ψηλά, σε επιλογές όπως τα : noctua nf f12, corsair sp120 που στοιχίζουν κοντά στο 20 ρικο. Τελευταια ακούγονται καλά και για τα πιο μπάτζετ sleeving bearing.

Απο κει και πέρα κι αλλά κανουν τη δουλεια σωστα αλλά όπως ειπώθηκε και πριν εξαρτάται τι απαιτήσεις έχει ο καθένας. Αν κάποιος δε συμβιβάζεται με τις τιμες των παραπανω, κοιτάει τα μπατζετ κ όλα καλα

Μα τώρα... Παίρνεις ενα ανεμιστηρακι που το θες αθόρυβο για να του ρήξεις τις στροφές να μην ακούγεται, μειώνοντας την αποδοση του;

Ξαναλεω, οποίος ενδιαφέρεται για σωστη απόδοση σε συνδυασμό με χαμηλό ήχο κοιτάει ψηλα. Κι οταν λέω ψηλά, σε επιλογές όπως τα : noctua nf f12, corsair sp120 που στοιχίζουν κοντά στο 20 ρικο. Τελευταια ακούγονται καλά και για τα πιο μπάτζετ sleeving bearing.

Απο κει και πέρα κι αλλά κανουν τη δουλεια σωστα αλλά όπως ειπώθηκε και πριν εξαρτάται τι απαιτήσεις έχει ο καθένας. Αν κάποιος δε συμβιβάζεται με τις τιμες των παραπανω, κοιτάει τα μπατζετ κ όλα καλα

Μα καλα φιλε εχει φαει κολημα με τις τιμες των ανεμιστηρων.Δεν παιρνεις οτι πληρωνεις, υπαρχουν και οι εξυπνες και ψαγμενες αγορες.

Προτεινεις τον corsair sp120 που κανει 20 ευρω και στροφαρει 1450σαλ με παροχη γελοια  37.85 cfm και 23db θορυβο.

Ο arctic των 1350στροφων ειναι παντου καλυτερος με 5 ευρω.Μαλιστα στα 37cfm, η arctic εχει τον silent των 800 στροφων που εχει θορυβο νεκρου.

Ο noctua nf f12  του 20αρικου+ στροφαρει 1500,εχει την ιδια παροχη αερα και ιδια db θορυβου.Super ουαου προτασεις.Επειδη καποιοι ειναι κολημενοι με τα δηθεν ονοματα και οτι ειναι ακριβοτερο, ειναι ντε και καλα καλυτερο.

Έχω πάρει αμέτρητα fans και κοντά στο 30άρι. Δεν έχει να κάνει πάντα με την εταιρία ή από ποιο υλικό είναι ή πόσο κοστίζουν ή αν είναι 12άρια, 14άρια κλτπ ή πως είναι οι λεπίδες τους. Όλα τα fans ακούγονται στις μεσαίες προς τις υψηλές στροφές. Κάποια fans παρόλο που τους χαμηλώνεις τις στροφές έχουν και απόδοση και άλλα δεν έχουν και μάλιστα ακριβά. Τα συγκεκριμένα τα arctic fans σε χαμηλές στροφές έχουν εξαιρετική απόδοση. Επιπλέον και 6 χρόνια αγγύηση έτσι? Αντίστοιχο fan της arctic 14αρι ήταν μάπα. 

Δεν λειτουργούν έτσι τα fans. Εδώ είσαι εντελώς λάθος. Έχουν εύρος στροφών και επομένως μέσω fan controller επιλέγεις στις πόσες στροφές θα τα βάλεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναλογικά κι εσύ εχεις φαει κόλλημα με το super fan arctic λοιπον. Θεμα οπτικης παλι. Έπειτα, παρακαλω μη λες ανακρίβειες. Η αναφορά των φανς έγινε σαν συνέχεια των προτασεων για το arctic κι όχι σαν υποδείξεις αγοράς αφού έτσι κι αλλιως απέχουν απτα ορια που εθεσε ο ts.

Μετα, εχεις μια τάση να κοιτάς τα τεχνικά χαρακτηριστικά αποφεύγοντας την ουσία του θέματος που είναι η απόδοση σε σχέση με το θόρυβο.

Και οι 2 επιλογές είναι απόλυτα ισορροπημενες και ναι μεν δεν έχουν 74cfm του arctic ωστόσο σε full στροφές πετυχαίνουν σωστο αποτελεσμα με ελαχιστο ήχο.

Ειδικώς η επιλογή noctua θεωρώ οτι είναι η καταλληλότερη για κάποιον που ψάχνει την παράμετρο που τέθηκε πιο πάνω . 50 cfm με 1500 είναι κ επίπεδα θορύβου μαξ στα 21-22 d, είναι εξαιρετική επιδοση. καλός χρυσός ο arctic με τα 74 cfm του αλλa το τίμημα είναι ενοχλητικο.

Ενδεχομένως υπάρχει οικονομικότερη επιλογή απτό noctua , προσωπικα δε γνωριζω αλλη τοσο ισορροπημενη, αλλά αυτό είναι το αποδεδειγμένα αξιόπιστο κι ευρέως χρησιμοποιούμενο γιαυτό το λογο κ το αναφέρω.

Εντιντ :

Blueblood έγραφα όσο έκανες το ποστ σου. Δυστυχως ειμαι με κινητο.Ωστόσο στην τελευταια παράθεση μάλλον δεν έγινα κατανοητός.

Ηταν σαν ρητορικο ερώτημα. ποιος ο λογος να πάρεις ενα φαν που γενικά δεν είναι κ το πιο αθόρυβο, ρίχνοντας τον αριθμο στροφών του κατα 40-50,% κατω για να είναι αθόρυβο.

μπορείς απλα να κινηθείς σε πιο ολοκληρωμενη επιλογή που καλώς ή κακώς ~δε θα το Κρινω εγώ αυυτο~ είναι πιο ακριβές.

Επεξ/σία από Scatman
  • Like 1

Βαριεμαι να γραφω τα ιδια και τα ιδια.Ας αποφασισει ο φιλος.Εκει που ειναι να πεταξει 40+ ευρω για 2 ανεμιστηρες,ας δωσει λιγοτερο απο 10 και εαν δεν μεινει ευχαριστημενος, που δεν προκειται, ας παει στους υπερ-υπερ τιμημενους με τα ιδια η και χειροτερα χαρακτηριστικα.

Αν βαριεσαι και το βλέπεις σαν αγώνα ποιος θα πείσει καλυτερα τον ts να αγοράσει ανεμιστηρακι, τοτε λυπάμαι εγώ δε μπηκα σε αυτο το τρυπακι. Εκφερω απλα άποψη για πραγματα που έχω χρησιμοποιήσει κατανοώντας το θέμα του θορύβου π κ με εμένα έχει απασχολησει. Αν θα πάρει ή δε θα πάρει είναι δικο του θεμα. Οτι εγραψα ηταν προέκταση κάποιων πραγμάτων που αναφέρθηκαν.

Ηρεμία παρακαλώ :P  Προφανώς και είναι θέμα αναγκών του καθενός και η αλήθεια είναι πως κι εγώ τείνω στα φθηνά arctic γιατί σκέφτομαι πως αν τα χαμηλώσω έστω στις 800 στροφές θα αποδίδουν όσο ένα άλλο ακριβότερο σε υψηλότερες στροφές. Δε θέλω να ρισκάρω ένα 20αρικο για κάτι που δεν έχω δει από κοντά που και πάλι μπορεί να προτειμούσα το φθηνό αν κι εκείνο αποδίδει έστω και χαμηλωμένο. Γούστα είναι αυτά και πραγματικά ευχαριστώ για τις γνώμες σας! 

Σχετικά με τα arctic επειδή BlueBlood7 αναφέρθηκες συγκεκριμένα στα rev 2, εννοείς ότι μπορεί και να είναι χειρότερα από τα rev 1? 

Τέλος, θεωρείτε πως πρέπει να πάω στα silent? Γιατί προσωπικά δε βρίσκω λόγω διότι νομίζω πως θα είναι τα ίδια ακριβώς μονο που το silent θα εχει κοφτη απο μονο του ενώ τα άλλα τα κανονικά και ειδικά τα PWM τα κάνω εγώ ο,τι θέλω οπότε είναι καλύτερα. Καλά δε σκέφτομαι; Ή μήπως τα PWM, τα απλά, και τα silent διαφέρουν σε κάτι αλλο από θέμα κατασκευής;

• Like 1

Παραθετω κατι που ξεχασα για τον ts, τα Arctic F12 pwm pst, εχουν τετραπινο και βγαζουν μετα σε θηλυκο 4πινο ωστε να μην σου τρωνε την θυρα και εχεις την δυνατοτητα να συνδεσεις εως 5 ή 6 δεν θυμαμε καλα, ανεμιστηρες σε εκεινη την θυρα που βγαζει ο ανεμιστηρας που ειναι 4πινη!!

Σχετικά με τα arctic επειδή BlueBlood7 αναφέρθηκες συγκεκριμένα στα rev 2, εννοείς ότι μπορεί και να είναι χειρότερα από τα rev 1? 

Τέλος, θεωρείτε πως πρέπει να πάω στα silent? Γιατί προσωπικά δε βρίσκω λόγω διότι νομίζω πως θα είναι τα ίδια ακριβώς μονο που το silent θα εχει κοφτη απο μονο του ενώ τα άλλα τα κανονικά και ειδικά τα PWM τα κάνω εγώ ο,τι θέλω οπότε είναι καλύτερα. Καλά δε σκέφτομαι; Ή μήπως τα PWM, τα απλά, και τα silent διαφέρουν σε κάτι αλλο από θέμα κατασκευής;

Θα παρεις τα 1350αρια, που εχουν παροχη αερα μεγαλη και θα τα ρυθμισεις εσυ οπως γουσταρεις.πχ εσενα μπορει να μην σε ενοχλουν στις 1200 στροφες και να σε ενοχλουν απο εκει και πανω.

Κατα πασα πιθανοτητα τα 800αρια ειναι 1350αρια κομμενα απο το εργοστασιο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...