Προς το περιεχόμενο

Netgear D7000

Pap_Lam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

α ναι τωρα θυμηθηκα που τα ειχαμε πει σε αλλο θεμα.παντως παραξενο με τον adaptora να βγαζειςκαλυτερη ταχυτητα απο οτι  απευθειας με usb stick εκτος αν το Usb stick ετρωγε κανα bottleneck λογω Usb 2.εκτος αν το δοκιμασες και πανω στην βαση που μου δειξες.

ενταξει θα το δεις στην πραξη τωρα.αλλαξες καναλι αν δεν παιξει κουμπωσε τον απευθειας σε ethernet

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρατήρησα το SNR Margin να έχει πέσει στο 4 περίπου ! Ενώ το έχω στο 8 ως default.

Τι μπορώ να κάνω ; Να το πάω στο 10 δεν λέει. Υπάρχει άλλη λύση ; Μάλλον αυτό φταίει τελικά και κάνει αποσυνδέσεις.

Πήρα και στον πάροχο, η γραμμή μου δεν έχει κάποιο πρόβλημα μου είπανε και δεν φαίνεται να έγινε αποσύνδεση, ίσως είναι το Wi-Fi μου λένε. Οπότε τι κάνω ; 

Στο Router πάντως δεν σβήνει κάποιο λαμπάκι την ώρα που δεν έχω Internet στον iMac και στο iPad. ( Αλλά δεν πρέπει να είναι θέμα αντάπτορα διότι πριν λίγο έχασα την σύνδεση και στο iPad ταυτόχρονα )

Έκανα και reset στο Router.

Edit : Συνεχίζει τα ίδια, πάλι είχα αποσύνδεση στον iMac μόνο τώρα, χωρίς στο Router να αλλάξει κάτι. Επομένως κάτι με το Wi-Fi μου παίζει. Θα αλλάξω κανάλι στα 5 GHz.

Περίεργο πάντως, χάνουν την σύνδεση οι αντάπτορες χωρίς στο Router να φαίνεται κάποια αποσύνδεση ή να αλλάζει κάποιο λαμπάκι του.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω :)

Επεξ/σία από Pap_Lam
Δημοσ.

α.το margin ειναι default απο τον παροχο εκτος αν το πειραζεις εσυ με dmt ειτε μεσα απο τον ρουτερ αν το υποστηριζει.αν δεν το πειραζεις εσυ και το default ειναι πχ 8 τοτε απλα η γραμμη σου κανει σκαμπανεβασματα και για αυτο ειδες 4.το 4 μετα μπορει να ξαναπαει 8 ή να πεσει πιο κατω και να σου κανει αποσυνδεση.το default του παροχου σου ποιο ειναι?adsl ή vdsl?αν εχεις αποσυνδεση στο ιντερνετ θα μπορεις να μπεις στο ρουτερ αλλα οχι στο ιντερνετ και επισης θα σβηνει καποιο λαμπακι.αν εχεις αποσυνδεση με το wireless μπορει να μην σβηνει κανενα λαμπακι και οταν θα κανει αποσυνδεση δεν θα μπορεις να μπεις στον ρουτερ ουτε να κανεις ping καν τον ρουτερ.αλλιως βαζεις και ενα Pc με καλωδιο και οταν δεν εχεις ιντερνετ κοιτας αν το Pc με καλωδιο εχει για να δεις αν ειναι θεμα Wireless ή Internet.αν την χανει και το Ipad τοτε δεν ειναι ο ανταπτορας οποτε ή το wireless γενικα ή πεφτει το ιντερνετ.

αν ειχες αποσυνδεση μονο στο mac τοτε κατι γινεται με αυτο.αλλα βαλε κατι με καλωδιο ή μια αλλη συσκευη ασυρματα και κανε δοκιμες να δεις τι φταιει.αν δεν σβηνει τιποτα εκτος αν δεν προλαβαινεις να το δεις τοτε κατι στο wifi.το 4 margin ειναι χαμηλο αλλα δεν σημαινει οτι υποχρεωτικα θα κανει αποσυνδεση συν οτι αμα κανεις θα σβησει λαμπακι.επισης πολλα ρουτερ εχουν counters που σου λενε ποση ωρα ειναι Up το dsl και το ιντερνετ.αν μηδενιζουν πεφτει το ιντερνετ.αν οχι το wireless.επισης και απο το log ισως φανει αν επεσε το ιντερνετ ή απλα το ενα Pc εχασε το wireless.απλα ειναι λιγο δυσκολο να διαβασεις το log μερικες φορες.

Δημοσ.

Έβαλα το κανάλι 44 στα 5 GHz και δεν φαίνεται να χάνει το Internet πλέον ούτε στον iMac ούτε στο iPad - ούτε αποσυνδέονται οι αντάπτορες. Ελπίζω να μην το ματιάσω.

Πάει όντως από το 8 στο 4 και μετά πάλι στο 8 ! Το default Margin είναι 8 σε ADSL (τους είχα πάρει τηλέφωνο και το βάλαμε στο 8 διότι στο 6 είχα αποσυνδέσεις, με το παλιό μου Router βέβαια).

Δημοσ.

α.ζητα να στο βαλουν στο 6 να δεις αν θα εχεις με αυτο το ρουτερ αποσυνδεση.αν παει απο το 8 στο 4 ισως απο το 6 να πηγαινει στο 2 και να κανει αποσυνδεση.αν εχεις συναγερμο να εχεις φιλτρο.επισης αν σε παιρνει βγαλε φιλτρα,τηλεφωνα και ασε μονο το ρουτερ με κοντο τηλεφωνικο καλωδιο να δεις αν θα στο κανει.και δεν θελουμε πριζακια του οτε γιατι εχουν πυκνωτη που κανει θεματα.αν στο ξανακανει αυτο με το να χανεις το ιντερνετ δες αυτα που σου γραψα πιο πανω για να δεις αν φταιει το ιντερνετ ή το wireless

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβγαλα τον αντάπτορα και άνοιξα το Wi-Fi στον iMac. Άφησα μόνο τον αντάπτορα στην IPTV. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι χάνει την σύνδεση και κινείται υπερβολικά αργά το Internet κάποιες φορές.

Αυτό γίνεται μόνο στον iMac, όχι στο iPad. Διέγραψα κάτι αρχεία που έχουν σχέση με το Wi-Fi του iMac ώστε να τα αναδημιουργήσει.

Έβαλα και καλώδιο, μου έκανε τα ίδια. Τώρα έφτιαξε πάλι μόνο του. Υπάρχει καμιά λύση ;

Προέκυψε και κάτι καινούριο : Το λαμπάκι του Internet έγινε κόκκινο δηλαδή έχασε την σύνδεση και μετά από 2 λεπτά πάλι άσπρο.

Επεξ/σία από Pap_Lam
Δημοσ.

Οτι εγινε το λαμπακι κοκκινο σημαινει οτι επεσε η συνδεση.οκ αυτο δεν ειναι κατι παραξενο εφοσον το Margin σου κανει βυθισεις.

Οποτε μια δυο δοκιμες.

α.βαλε μια συσκευη που παιζει κανονικα με wireless και βαλτην με καλωδιο.Δες αν παιζει κανονικα.Αν ναι οταν σου ξανακανει προβλημα μια αλλη συσκευη με το ασυρματο δες αν εσβησε καποιο λαμπακι(πχ να επεσε το ιντερνετ) και δες αν με το καλωδιο εισαι ενταξει.

Αν σβησει λαμπακι καμια συσκευη δεν εχει ιντερνετ.δεν θα πηγαινει αργα απλα δεν θα εχεις καν.Αν δεν σβησει λαμπακι και πηγαινει αργα και η wireless συσκευη και αυτη με το καλωδιο μπορει να ειναι θεμα οτι το Margin σου πεφτει χαμηλα οποτε εχεις πολλα errors.βεβαια θα μπορεις να μπεις κανονικα στο interface του ρουτερ.αν τωρα το καλωδιο ethernet παιζει μια χαρα αλλα αργει το wireless κατι φταιει εκει.κανα αλλο ρουτερ για δοκιμη?firmware Δες μηπως εχει βγει κανα πιο νεο και δοκιμασε και κανα Hard reset αμα θες τυπικα.

για αυτο που εγραψες

Φταίει το Wi-Fi του Router. Έχασε σήμερα την σύνδεση σε όλες τις συσκευές ταυτόχρονα και δεν μπορούσα να μπω στις ρυθμίσεις του Router χωρίς να σβήσει κάποιο λαμπάκι στο Router.
Υπάρχει καμιά λύση εκτός από αλλαγή καναλιού ;

εκει επρεπε να δεις με καλωδιο αν μπαινει.αν μπαινει φταιει το wireless>αν οχι φταιει κατι στο ρουτερ .αλλαγη καναλιου και μετα μπορεις να παιξεις με το Channel bandwidth απο 20 σε 20/40 ή το αναποδο οπως και να βαλεις για δοκιμη πχ μονο 802.11g ή μονο 802.11n μηπως τα κολληματα ειναι λογω ac.

Δημοσ.

Έβγαλα και τον αντάπτορα της IPTV και δουλεύουν εντάξει μέχρι στιγμής όλα. Η IPTV βέβαια επικοινωνεί με το Router στα 2.4GHz και ο iMac που βλέπω TV είναι στα 5 Ghz.

Αν ξανακάνει αποσύνδεση θα ζητήσω να μου πάνε το Margin στο 9 από 8 που το έχω τώρα. Είναι εύκολο σε Netgear να αλλάξω το Bandwith ή/και το πρωτόκολλο b/g/n/ac ;

Firmware έχω το τελευταίο.

Δημοσ.

σε Forthnet τα profile ειναι 6,8,11,15 οπως θα δεις και στο θεμα με τα profile στην υπογραφη μου.οταν κανει αποσυνδεση δες λαμπακι και δες και το margin που ειναι οπως και εννοειται αμα μπαινεις στο ρουτερ.λογικα στην σελιδα του wireless θα εχει επιλογες εκει για channel bandwidth αν σε αφηνει να το πειραξεις οπως και αν θα παιξεις πχ σε b/g ¨η σε b/g/n ή σε b/g/n/ac και δεν ξερω τι αλλο.

γενικως δοκιμες δοκιμες δοκιμες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν βλέπω κάποια επιλογή για να πειράξω το Bandwith ή το πρωτόκολλο. Ξαφνικά μου έσβησαν τα 2 λαμπάκια του Internet και των κωδικών ενώ το Downstream ήταν ψηλά σχετικά στο 9100 (δεν πρόλαβα να δω το Margin που βρισκόταν).

Τώρα το Downstream, αφού ανάψαν πάλι τα λαμπάκια όλα, έπεσε στο 7600 περίπου. Βάλαμε το Margin στο 8.6 αλλά μόνο το Up πάει εκεί στο 8.6, το Down πάει έως και 15 !!

Επεξ/σία από Pap_Lam
Δημοσ.

μαλλον εχεις μεγαλες διακυμνασεις στην γραμμη αφου το margin στο downstream την μια ειναι 9 την αλλη ειναι 8 την αλλη 15.συν πλην 1 αντε 2 ειναι στα αποδεκτα.απο εκει και περα ειτε το ρουτερ κανει κουφα ειτε το πιο πιθανο η γραμμη σου για αυτο και αυτα τα προβληματα.τωρα αν εχεις και προβλημα ταυτοχρονα στο wireless αυτο το βλεπεις σε δευτερη φαση πιο ευκολα αφου δεις το θεμα με την γραμμη πρωτα.αν ξερεις οτι η γραμμη παιζει οκ μετα αν δεις παλι disconnects στο wireless ενω τα pc με καλωδιο παιζουν ενταξει εκει το κοιταμε ξεχωριστα.κατα τα αλλα στην forthnet οπως σου ειπα τα Profile ειναι 6,8,11,15.

υπαρχουν και καποια αλλα που δεν μας νιαζουν εδω και δεν πειραζουν το Margin.

τα profile της forthnet θα τα δεις και στο θεμα για τα Profiles στην υπογραφη μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...