Pap_Lam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα και καλή χρονιά, έχω το εν λόγω Modem/Router και όταν βάζω τους κωδικούς της σύνδεσης του Internet δεν τους εφαρμόζει και δεν κάνει τίποτα, απλά κάνει ανανέωση την σελίδα. Όταν χρησιμοποιώ τον αυτόματο τρόπο της Netgear (Genie) μου γράφει ότι δεν είναι συνδεδεμένο το καλώδιο DSL !!! Δοκίμασα και Ethernet αλλά τίποτα. ( Αν το κάνω με μη αυτόματο τρόπο να του βάλω VC ή LLC ; 0 και 35 είναι τα νούμερα ; ) Καμιά ιδέα γενικά για το τί να κάνω ;
Xristaras12 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 ( Αν το κάνω με μη αυτόματο τρόπο να του βάλω VC ή LLC ; 0 και 35 είναι τα νούμερα ; ) Καμιά ιδέα γενικά για το τί να κάνω ; 8/35 βάλε και λογικά θα παίξει χωρίς να δω δει το μόντεμ.
Pap_Lam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Έβαλα LLC - 8,35 και δεν συνδέεται. Δοκίμασα και VC, τίποτα.
Xristaras12 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 LLC θα βάλεις και πρωτόκολλο PPPoE εαν εισαι σε ADSL. Για VDSL δεν γνωρίζω δυστυχώς. 1
Pap_Lam Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Είχα κάνει χαζομάρα με τα καλώδια , τώρα δουλεύει εντάξει.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 α.για να σου βγαζει οτι δεν ειχε συνδεθει πανω το καλωδιο σημαινει οτι δεν εβλεπε συγχρονισμο.επισης αν δεν ειχε σταθεροποιηθει το λαμπακι του adsl πανω στο ρουτερ τοτε δεν το ψαχνεις παραπανω.ακομα και με λαθος ρυθμισεις συγχρονισμος πρεπει να γινει. στο adsl ειναι vpi 8 vci 35.στο vdsl δεν υπαρχει vpi vci αλλα υπαρχει vlan id.στους περισσοτερους παροχους ειναι 835.στην forthnet ειναι 1102 αν θυμαμαι σωστα απεξω.
Pap_Lam Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 - Το έκανα με αυτόματο τρόπο τελικά και δουλεύει με LLC-8/35. Επειδή έχω και IPTV στο "Enable this interface" στην παραπάνω εικόνα, μήπως πρέπει να επιλέξω IPTV αντί για Internet που είναι τώρα ; - Και το "USE VLANID" καλώς έχει τσεκαριστεί ή δεν πειράζει αυτό ; Είμαι σε ADSL προς το παρόν. (Στο VLANID έχει τον αριθμό 10 δίπλα/δεξιά του και στο Priority τον αριθμό 0)
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 vlan id θα βαλεις αν εχεις vdsl.ειτε 835 που εχουν ολοι οι παροχοι ειτε 1102 που εχει η Forthnet. το Iptv για να παιξει πρεπει να φτιαξεις δευτερο Interface που να ειναι bridge και οχι routed να μην ειναι 8/35 αλλα 8/36 ή 8/37 αναλογως τι παιζει ο παροχος σου.ο οτε παιζει 8/36 αν θυμαμαι καλα ενω ολοι οι αλλοι 8/37. 1
Pap_Lam Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα : Έχω έναν αντάπτορα στον iMac ο οποίος συνδέεται σε μια συσκευή η οποία μπαίνει στην θύρα Thunderbolt του iMac και μου χρησιμεύει για να δέχεται συσκευές USB 3.0 διότι οι θύρες του iMac είναι USB 2.0 . Όμως μια φορά την ημέρα σίγουρα έχω αποσύνδεση (μόνο του αντάπτορα, όχι του Router). Ο αντάπτορας αυτός συνδέεται στα 5 GHz με το Router. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, π.χ. να βάλω τον αντάπτορα απευθείας στην θύρα Ethernet του iMac ;
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 ο ανταπτορας ειναι usb αρα πως θα τον βαλεις σε ethernet?Μηπως εννοεις να τον βαλεις σε usb 2? ενα απο τα δυο.η αυτο το conversion κανει το προβλημα η κατι αλλο στο δικτυο. θα ξεκινουσα πρωτη αλλαγη το καναλι στο wifi του ρουτερ και αν δεν παιξει να βαλω τον ανταπτορα σε usb 2.0 για να δω αν θα μου κανει το ιδιο.με drivers δεν ξερω τι παιζει στο imac αν υπαρχουν πιο νεοι.
Pap_Lam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Είναι Ethernet και ο αντάπτορας. Εάν το ξανακάνει θα δοκιμάσω κατευθείαν στον iMac. Άλλαξα και το κανάλι από 44 σε 48 στα 5 GHz. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2016 από Pap_Lam
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 βαλε και πιο μακρινο καναλι.δεν θα εχεις θεμα.αν δεν πετυχει μετα ναι κανε αυτο που λες. για νακαταλαβω.εχεις εναν ανταπτορα ο οποιος απο την μια μπαινει σε thunderbolt και απο την αλλη βγαζει Usb3.και πανω στην Usb3 κουμπωνεις τον wifi ανταπτορα?το ethernet προσπαθω νακαταλαβω που μπαινει.εκτος αν δεν μιλαμε για usb wifi stick αλλα για κατι αλλο.βοηθησε με καμια εικονα να καταλαβω.το ενα που εχεις ειναι αυτο? http://www.macworld.com/article/1167093/belkin_and_matrox_set_to_bring_usb_3_0_to_the_mac_via_thunderbolt.html ο ανταπτορας πως ειναι ethernet?
Pap_Lam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Έχει το 36, 40, 44 και 48 για κανάλια και έβαλα το 48. Έχω μια συσκευή ( Elgato Thunderbolt 2 ) που έχει πάνω διάφορες εισόδους ( USB 3.0, Ethernet, ακουστικά, μικρόφωνο ). Την συνδέω στον iMac μέσω Thunderbolt κι έτσι μπορώ και βάζω συσκευές πάνω της USB 3.0 ( οι θύρες του iMac μου είναι USB 2.0 γι' αυτό έχω την συσκευή ). Στην θύρα Ethernet αυτής της συσκευής έχω πάνω τον αντάπτορα. Δες τις στα link αν θες : Elgato Αντάπτορας
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 καλα καταλαβα.δεν εχεις παρει Usb wifi stick αλλα πηρες κατι σαν ρουτερακι και εχεις βαλει?γιατι εβαλες τετοιο και δεν εβαλες απευθειας ενα Usb wifi stick να πιανεις σημα?τετοιες συσκευες συνηθως χρησιμοποιεις οταν εχεις καποιον αποκωδικοποιητη που δεν μπορει να παρει Usb wifi stick>εσυ θα μπορουσες να βαλεις απευθειας usb wifi stick.σε καθε περιπτωση α.δες για firmware update για την συσκευη και β.δοκιμασε την οπως ειπες απευθειας πανω σε ethernet.
Pap_Lam Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Βασικά τον αντάπτορα τον πήρα για την IPTV να παίζω στα 5 GHz διότι η IPTV από μόνη της έπαιζε στα 2.4 GHz. Μετά όμως δοκίμασα 2ο αντάπτορα ίδιο και στον iMac και είδα ότι έχω καλύτερες επιδόσεις απ' ότι ο iMac μόνος του. Δεν γνωρίζω και πολλά αλλά το άφησα έτσι. Έχω το τελευταίο λογισμικό στον αντάπτορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα