basilis_k6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα παιδια, Πάνε πάνω απο 4 χρόνια που έχω να ασχοληθω με τους υπολογιστές και επειδη το σύστημα μου παρέδωσε πνευμα πρεπει να αναβαθμιστώ και δεν έχω το χρόνο να διαβάσω τι και πως.... έχω χρήματα μέχρι και για τον 8320. ξεκινάω απο τον επεξεργαστη μιας και εκει ειναι που μπλέκω αρκετα. Είδα πως είναι καλός και ο ι3 6320 αλλα θα πρέπει να κόψω απο mobo... Αξιζει?! Λεφτα για ι5 δεν υπάρχουν και επειδη ειμαι του πολύ χαλαρού gaming δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να παίζω παιχνίδια 3ετίας και πίσω. Δεν ακολουθω τις εξελίξεις... Επειδη η intel έχει βγαλει πλέον τριαντα σοκετ και ενα σκασμο επεξεργαστες δεν ξέρω ποιος ειναι αντιστοιχος η καλυτερος απο τον 8320. όποια άλλη πρόταση καλοδεχούμενη.
8elwADSL Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 I3 6100-B85-8GB DDR4 και έχεις και δυνατότητα αναβάθμισης σε i5-i7 στο μέλλον.
basilis_k6 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) θα προτιμούσα να παίξω με ddr3 πιστευοντας οτι παιρνω περισσοτερη αποδοση για την τιμη τους. αξιζει να τα δωσω στην ιντελ για τον skylake? δεν ειδα και τιποτα τρελλες διαφορες απο τους προηγούμενους ι3. edit: μέχρι τώρα έχω καταλήξει σε ι3 6100/Η110 mobo dd3/ddr3 1600mhz ram δεν βρίσκω λόγο να παω σε ddr4 απο την στιγμη που για να πάρεις μια σοβαρη ddr4 πρεπει να φυγεις πανω απο τα 2133 και εκει πας σε ακριβα mobo. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2016 από basilis_k6
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 θα προτιμούσα να παίξω με ddr3 πιστευοντας οτι παιρνω περισσοτερη αποδοση για την τιμη τους. αξιζει να τα δωσω στην ιντελ για τον skylake? δεν ειδα και τιποτα τρελλες διαφορες απο τους προηγούμενους ι3. edit: μέχρι τώρα έχω καταλήξει σε ι3 6100/Η110 mobo dd3/ddr3 1600mhz ram δεν βρίσκω λόγο να παω σε ddr4 απο την στιγμη που για να πάρεις μια σοβαρη ddr4 πρεπει να φυγεις πανω απο τα 2133 και εκει πας σε ακριβα mobo. τι διαφορά θα δεις σε 2666 μνήμες και μάλιστα σε παλαιότερα παιχνίδια?
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 I3 6100-B85-8GB DDR4 και έχεις και δυνατότητα αναβάθμισης σε i5-i7 στο μέλλον. B150 είναι στους skylake, b85 είναι για haswell. 1
Occultist Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Ποιος καρμ&%ης τα σκάει για Skylake και πάει σε DDR3...ήμαρτον 1
βασίλης33 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 φίλε ότι σου είπαν τα παιδιά ποιό πάνω. άν αλλάξεις πλατφόρμα πάς και για ddr4 οι τιμές είναι πλέον αστείες στα ίδια επίπεδα των ddr3
basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 δεν ξερω αν θα δεις διαφορά αλλα θυμάμαι τις ddr2 και τις dd3 3 οταν πρωτοβγήκαν, πχ ddr2 667 που ήταν για κλάματα... με τα timings που βλέπω δεν ξερω γιατι κάπιος σήμερα να πάει σε ddr4 αλλα οπως προειπα δεν το κατεχω πλεον, εχουν αλλαξει αρκετα... μπερδεψα τον 6100 με τον 6320. Για μπατζετ λοιπον 6100 με b85 ddr3 και για προχω... 6320 με Η110 η Β150 με ddr3/4....? Εχθές πάντως το ανέστησα το άτιμο, δλδ περίπου γιατι απλα βρήκα τον λογο που κολλαγε συνεχως. Τροφοδοτικο.... Αυτό δυστυχώς μας τίναξε το μπάτζετ πολύ αλλα τουλάχιστον δεν έχω προβλημα στα υπολοιπα οποτε θα φτιάξω ενα δευτερο pc με ρετάλια... Να μην κοιτάω καθόλου amd? 8320??? Δεν ειμαι καρμιρης, ο skylake ειναι φθηνος, αλλα ναι ισως και να ειμαι λιγο... Edit Καλα ρε παιδια συγνώμη.... λετε για ddr4. πρεπει αναγκαστικα να πας σε z170 για να έχεις δυνατότητα να βάλεις μνημη πανω απο 2133 και ξεκινανε οι μητρικες απο 130ευρω!!! Και δίνεις και περισσοτερα χρήματα για να πάρεις μια ραμ στα 2400 ας πουμε που δεν θα ειναι καν γρηγορη. Οι ραμ στα 2133 θα ειναι τραγικα αργες, δεν την ξαναπαταω. αλλωστε οτι βιντεο ειδα με βελτίωση αποδοσης λογω skylake για παραδειγμα βάζανε κάτι τέρατα 3000Mhz...
Occultist Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 δεν ξερω αν θα δεις διαφορά αλλα θυμάμαι τις ddr2 και τις dd3 3 οταν πρωτοβγήκαν, πχ ddr2 667 που ήταν για κλάματα... με τα timings που βλέπω δεν ξερω γιατι κάπιος σήμερα να πάει σε ddr4 αλλα οπως προειπα δεν το κατεχω πλεον, εχουν αλλαξει αρκετα... μπερδεψα τον 6100 με τον 6320. Για μπατζετ λοιπον 6100 με b85 ddr3 και για προχω... 6320 με Η110 η Β150 με ddr3/4....? Εχθές πάντως το ανέστησα το άτιμο, δλδ περίπου γιατι απλα βρήκα τον λογο που κολλαγε συνεχως. Τροφοδοτικο.... Αυτό δυστυχώς μας τίναξε το μπάτζετ πολύ αλλα τουλάχιστον δεν έχω προβλημα στα υπολοιπα οποτε θα φτιάξω ενα δευτερο pc με ρετάλια... Να μην κοιτάω καθόλου amd? 8320??? Δεν ειμαι καρμιρης, ο skylake ειναι φθηνος, αλλα ναι ισως και να ειμαι λιγο... Edit Καλα ρε παιδια συγνώμη.... λετε για ddr4. πρεπει αναγκαστικα να πας σε z170 για να έχεις δυνατότητα να βάλεις μνημη πανω απο 2133 και ξεκινανε οι μητρικες απο 130ευρω!!! Και δίνεις και περισσοτερα χρήματα για να πάρεις μια ραμ στα 2400 ας πουμε που δεν θα ειναι καν γρηγορη. Οι ραμ στα 2133 θα ειναι τραγικα αργες, δεν την ξαναπαταω. αλλωστε οτι βιντεο ειδα με βελτίωση αποδοσης λογω skylake για παραδειγμα βάζανε κάτι τέρατα 3000Mhz... Ε, ρε συ...Μητρική για καινούρια πλατφόρμα είναι - εδώ θες τα ίδια λεφτά σε "καλούτσικη" 1150. 130 € σε μια μητρική που θα είναι αρκετά καλή και standard προδιαγραφών, δεν είναι πολλά. Επίσης, το να είναι "τραγικά αργές" οι μνήμες στα 2133, δεν παίζει για κανένα λόγο. Και ειδικά όταν το επίπεδο χρήσης-επιδόσεων που θες να υλοποιήσεις κυβερνάται από επιλογές "κόψε από εδώ και βγάλε από εκεί - να γλυτώσουμε κανα φράγκο", είναι κάπως παράλογο να σε χαλάει που δε θα βάλεις 4ghz μνήμες - όταν η εναλλακτική σου είναι για DDR3... Άκου τα παιδιά εδώ, αν εμπιστεύεσαι κάποιους, ή δες και που συγκλίνει ο μέσος όρος και κάνε μια αγορά με ελεγχόμενο κόστος μεν, αλλά σύγχρονη και με προοπτική δε. Και γενικώς κοίτα να κάνεις έξοδα για κομμάτια που αλληλοσμπληρώνονται - όχι πανάκριβο cpu, από τη μία και vga για word πχ. από την άλλη. Αυτά (Φιλική συμβουλή : Μην περιμένεις να βγάλεις αξιόπιστα συμπεράσματα από youtube, έτσι; ) 1
basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 ετσι οπως βλέπω ΤΩΡΑ τις τιμές για μπατζετ pc δεν ξερω αν η ddr4 ειναι η καλύτερη επιλογη. Ξαναλεω οτι δεν εχω δοκιμάσει ddr4 2133 αλλα θυμάμαι τις πρωτες ddr2-3 με τα χαμηλα mhz και τα latency στο θεό και φοβάμαι.... το καλό της υπόθεσης ειναι οτι θα πάρω ενα τροφοδοτικο να ζήσω άλλους 6-8 μήνες μέχρι να αποφασίσω. Πάντως για αυτα που κάνω εγω θα με βγάλει μερικα χρονακια ενα σεταπ ddr3 8g 1600+mobo H97+cpu κατι....
Occultist Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 ετσι οπως βλέπω ΤΩΡΑ τις τιμές για μπατζετ pc δεν ξερω αν η ddr4 ειναι η καλύτερη επιλογη. Ξαναλεω οτι δεν εχω δοκιμάσει ddr4 2133 αλλα θυμάμαι τις πρωτες ddr2-3 με τα χαμηλα mhz και τα latency στο θεό και φοβάμαι.... το καλό της υπόθεσης ειναι οτι θα πάρω ενα τροφοδοτικο να ζήσω άλλους 6-8 μήνες μέχρι να αποφασίσω. Πάντως για αυτα που κάνω εγω θα με βγάλει μερικα χρονακια ενα σεταπ ddr3 8g 1600+mobo H97+cpu κατι.... Οπότε, μπορείς να πας και σε καλό setup Haswell και να είσαι άρχοντας για πολύ καιρό ακόμα - με αρκετά λιγότερα χρήματα.
basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Οπότε, μπορείς να πας και σε καλό setup Haswell και να είσαι άρχοντας για πολύ καιρό ακόμα - με αρκετά λιγότερα χρήματα. haswell? για καντα μου ψιλα....
Occultist Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 haswell? για καντα μου ψιλα.... 4ης γενιάς. Socket 1150. I5 4590k κ.ο.κ.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 4ης γενιάς. Socket 1150. I5 4590k ----> i5 4690k ή i5 4590, 4590k δεν υπάρχει δυστυχώς κ.ο.κ. Fixed .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα