Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολυκαλημέρα, καλή χρονιά και καλά μυαλά εύχομαι σε όλους μας

Βλέπω συχνά Bots να μπαίνουν στο Site μου και θα ήθελα να προστατευτώ. Εδώ να πω πως υπάρχει μια μέθοδος "Ghost κάτι" που δεν πιάνονται από το .htaccess αλλά το Analytic τα βλέπει.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν το Analytics συνδέεται με το Adsense. Δηλαδή, όταν βάζω κάποια φίλτρα για να αποκλείσω bots, τότε αποκλείονται και από το Adsense?

Γενικά πως μπορώ να προστατευτώ και να μην μου πει αύριο η Google "υπάρχει ασυνήθιστη κίνηση στο Site σου και θα σου κόψουμε Adsense"...?

Μια άλλη απορία που έχω είναι: Εντάξ, εγώ ξέρω 2-3 πράγματα και θα βγάλω άκρη. Τόσοι και τόσοι Bloggers δεν έχουν ιδέα από αυτά... μήπως το Adsense είναι αρκετά έξυπνο;

Δημοσ.

Αν κόψεις τα bots θα πέσεις πάρα πολύ και στις αναζητήσεις. Είσαι σίγουρος οτι θες να κόψεις την πρόσβαση;

Ναι. Γιατί θα έχεις ανέβει "παράνομα" και κάποια στιγμή θα σε ban-αρουν (χωρίς να φταις κιόλας. απλά επειδή δεν το ανέφερες)

Άσε που... όταν το Site απευθύνεται στην Ελλάδα, τι να τα κάνω τα ξένα Bots.

Δημοσ.

Νομίζω πως υπάρχει παρανόηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Google Analytics.

Ενσωματώνεις Javascript snippet στο website σου, το οποίο εκτελείται τοπικά στον browser του επισκέπτη και στέλνει τα αποτελέσματα πίσω στη Google. Δεν εμπλέκονται bots στη διαδικασία.

Δημοσ.

Νομίζω πως υπάρχει παρανόηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Google Analytics.

Ενσωματώνεις Javascript snippet στο website σου, το οποίο εκτελείται τοπικά στον browser του επισκέπτη και στέλνει τα αποτελέσματα πίσω στη Google. Δεν εμπλέκονται bots στη διαδικασία.

Βλέπω κάθε μέρα επισκέψεις με flaged referral name, 100% bounce rate και 1.0 page view. Σίγουρα δεν είναι κανονικά views! τώρα αν λέγονται Bots ή κάτι άλλο δεν ξέρω.

Το ερώτημα όμως είναι: αν έχω Adsense, πρέπει να μεριμνήσω για τα bots για να μην μου πουν τίποτα? αν ναι, πως? πως λέω στο Adsense "ξέρεις... αυτό είναι junk traffic" για να είμαι και εγώ καλά.

Δημοσ.

Νομίζω ότι χτυπάνε random analytic ids και κάθε βδομάδα με άλλο referral domain. Όσες λίστες κι αν έχω φτιάξει για να τα μπλοκάρω, συνεχώς φυτρώνουν νέα.

Αυτά μόνο η google μπορεί να τα κόψει, αλλά σιγά μη θέλει να ασχοληθεί. Δυστυχώς είναι η νέα μόδα και θα μας ταλαιπωρήσει για καιρό.

Βέβαια να επισημάνω πως γίνονται αισθητά σε ιστότοπους με μικρή επισκεψιμότητα. Σε ιστότοπους με μεγάλη επισκεψιμότητα είναι ψύλλος στα άχυρα!

Δημοσ.

Βλέπω κάθε μέρα επισκέψεις με flaged referral name, 100% bounce rate και 1.0 page view. Σίγουρα δεν είναι κανονικά views! τώρα αν λέγονται Bots ή κάτι άλλο δεν ξέρω.

Τελικά μάλλον εγώ παρανόησα, συγγνώμη. Θέλεις τρόπο για να κάνεις filter out στα αποτελέσματα του Google Analytics, τα pageviews/sessions που προέρχονται από bots. Ναι;

Δημοσ.

Τελικά μάλλον εγώ παρανόησα, συγγνώμη. Θέλεις τρόπο για να κάνεις filter out στα αποτελέσματα του Google Analytics, τα pageviews/sessions που προέρχονται από bots. Ναι;

Το ένα κομμάτι είναι αυτό. Το κυρίως κομμάτι όμως είναι "Αν είχα Adsense, με ποιον τρόπο θα μπορούσα να προστατευτώ από bots και κυρίως clickbombers"

clickbombers = κλικάρουν όλη την ώρα τις διαφημίσεις στο Site σου. (και μπορεί να σε banarei η γοογλε)

Δημοσ.

Αν παρατηρήσεις φαινόμενα clickbombing θα συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα άμεσα
https://support.google.com/adsense/contact/invalid_clicks_contact

Θα αφαιρέσεις τις διαφημίσεις για κάποιες ώρες ώστε να ψάξεις για οτιδήποτε ασυνήθιστο σε server logs & analytics .

π.χ

Αν είναι bots , τα bots χρησιμοποιούν firefox (v27) , οπότε στα analytics κοιτάς σε Τεχνολόγια-Πρόγραμμα περιήγησης και στην λίστα με τις εκδόσεις που θα σου εμφανίσει κοιτάς για υψηλό bounce rate (90%+).

Έπειτα θα ψάξεις στα logs του server ( CTRL + F , copy/paste Firefox/27 π.χ)

Απ την στιγμή που θα βγάλεις άκρη με τα παραπάνω μπλοκάρεις την IP ή και ολόκληρο το εύρος της όπως και την έκδοση του Firefox/

Μου έχει συμβεί μία φορά τα τελευταία 5 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι bots , τα bots χρησιμοποιούν firefox (v27) , οπότε στα analytics κοιτάς σε Τεχνολόγια-Πρόγραμμα περιήγησης και στην λίστα με τις εκδόσεις που θα σου εμφανίσει κοιτάς για υψηλό bounce rate (90%+).

Δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Ένα bot μπορεί να στέλνει οτιδήποτε user agent θέλει.

Δημοσ.

ΥΓ: Πως βλέπω στατιστικά ότι κλικάρουν διαφημίσεις χωρίς ολόκληρες διαδικασίες logs etc? από Analytics και αυτό? πρέπει να "συνδέσω" τίποτα?

Κάτι περίεργο. Μόλις έκανα Account Adsense και μπορώ να δω διαφημίσεις στην σελίδα μου. Υποτίθεται ότι μέχρι να εγκριθεί έχεις ένα κενό άσπρο κουτάκι... ή μάλλον εμφανίζονται από την αρχή και μετά το review τρώει άκυρρο αν είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...