Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταια κατι δε παει καλα με το ποντικι μου.

Aν πανω σε φακελο κανω ενα αριστερο κλικ, αυτος συχνα ανοιγει, δηλαδη ειναι σα να εχουν γινει δυο αριστερα κλικ.

Δεν εχω αλλαξει τις ρυθμισεις.

Μηπως τα εχει παιξει το ποντικι ή μπορει κατι αλλο να παιζει?

Δημοσ.

Καλή Χρονιά.  :-D

Αν τό' χεις καιρό το ποντίκι, θέλει να βάλεις λίγο καθαριστικό επαφών με λάδι στα κουμπιά του. Αν όχι, τότε δοκίμασε αν δίνει η εταιρεία κάποιο λογισμικό για να ρυθμίσεις το χρόνο διπλού κλικ.  

Δημοσ.

Microswitch.

Διαχρονική ασθένεια των Logitech, αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου και βρεις ανταλλακτικό (ταιριάζουν πολλά μοντέλα μεταξύ τους) μπορείς να το αλλάξεις.

https://www.youtube.com/results?search_query=logitech+microswitch

Eυχαριστω.

Αρα, επειδη το να βρω ανταλλακτικο και να το βαλω ο ιδιος δε παιζει, μου λες οτι δε γινεται τιποτα και πρεπει να αγορασω αλλο ποντικι.

Επειδη κατα τ αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος με αυτο το ποντικι, λεω να παρω ενα ιδιο.

Μονο που απ οτι βλεπω εχει ακριβυνει :unsure:

Στο σκρουτζ λεει 35€.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο μεταξυ η κατασταση εχει βελτιωθει, σχεδον δεν το προσεχω πλεον.

Αρα εφτιαξε απο μόνο του?

Επεξ/σία από iordanis77
Δημοσ.

Πιθανόν να έχει και κάποιο μικροπρόβλημα το microswitch, αλλά απο τη στιγμή που δουλεύει, πιστεύω οτι είναι θέμα ελλιπούς debouncing.

Για αρχή δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους τελευταίους drivers της Logitech, μπορεί αυτό να διορθώσει το πρόβλημα.

Δημοσ.

Tι ειναι το debouncing?

Oι drivers εννοειται οτι ειναι ενημερωμενοι.

Όταν πατάς έναν οποιοδήποτε μηχανικό διακόπτη, για τα πρώτα χιλιοστά του δευτερολέπτου δέν κάνει καλή επαφή με αποτέλεσμα η τάση να ανεβοκατεβαίνει. Αυτό απο το μικροελεγκτή που διαβάζει το διακόπτη ερμηνεύεται σαν να το πατάς και αφήνεις πολλές φορές πολύ γρήγορα.

Το debouncing είναι μια τεχνική η οποία λύνει αυτό το πρόβλημα και μπορεί να υλοποιηθεί είτε στο hardware είτε με software. Στο software που είναι ο πιό συνηθισμένος τρόπος, μόλις ο μικροελεγκτής εντοπίσει το πρώτο πάτημα, περιμένει ένα μικρό χρονικό διάστημα (τυπικά 10 εώς 100ms) και ξαναδιαβάζει την τάση του διακόπτη η οποία πλέον θα έχει σταθεροποιηθεί.

Τώρα, καθώς ο διακόπτης φθείρεται με τη χρήση, χρειάζεται πιό πολύ χρόνο μέχρι να σταθεροποιηθεί, και αν παράλληλα η Logitech έχει ρυθμίσει στους drivers ή στο ίδιο το hardware του ποντικιού χαμηλά το χρόνο του debounce τότε δημιουργείται το πρόβλημα που παρατηρείς με τα διπλά κλίκ.

Ψάξε στο google για mouse debouncing, υπάρχουν διάφορα προγραμματάκια με τα οποία μπορείς να ρυθμίσεις το minimum double click time. Τα windows απο μόνα τους ρυθμίζουν μόνο το maximum double click time.

• Like 1
Δημοσ.

Και απ τα windows στον πινακα ελεγχου μπορεις να ρυθμισεις το χρονο του double click.

Tο θεμα μου ομως ειναι οτι, οπως λεω στο πρωτο ποστ τη περασαμενη πρωτοχρονια, ειχα μεγαλο προβλημα, το οποιο ομως τωρα εχει αμβλυνθει και δε σκεφτομαι πια αγορα νεου ποντικιου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...