Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν είπα 1-3,2-4 εννοούσα αριθμημένες από τα αριστερά στα δεξιά. Η μητρική σου τις αριθμοί ανάποδα. Από τα δεξιά στα αριστερά (σελ. 16 στο Manual). Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Αφού όμως έγινε η δουλειά...

Δημοσ.

Όταν είπα 1-3,2-4 εννοούσα αριθμημένες από τα αριστερά στα δεξιά. Η μητρική σου τις αριθμοί ανάποδα. Από τα δεξιά στα αριστερά (σελ. 16 στο Manual). Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Αφού όμως έγινε η δουλειά...

Ενταξει ποια η διαφορα?δεν κανει το ιδιο?αρχιζω να πιστευω πως εχει θεμα η μητρικη μου παντως.

Δημοσ.

Καλησπερα και καλη χρονια να εχουμε!μπορουμε να χρησιμοποιουμε διαφορετικες ραμ?πχ μια beast με μια predator?ρωταω γτ εβαλα και πανω απο 1600 δεν πανε με τιποτα.

Γενικός κανόνας είναι ότι, για να μην έχεις προβλήματα ασυμβατότητας και να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τις μέγιστες επιδόσεις και όλα τα χαρακτηριστικά της RAM στό σύστημά σου, πρέπει ΟΛΑ τα στικάκια να είναι ίδια.

Διαφορετικά, αντιμετωπίζεις καταστάσεις του στυλ : α) Δεν παίρνει καθόλου μπροστά το σύστημα, β) λειτουργούν μόνο σε single channel, γ) λειτουργούν μόνο σε συχνότητες πολύ χαμηλότερα από τις ονομαστικές, δ) κάπως φαίνεται ότι και καλά λειτουργούν όλα, αλλά όλο έχεις bsod, restart κλπ. "από το πουθενά".

Υπάρχει και η πιθανότητα να πετύχεις τα μέγιστα με μπασταρδεμένα στικάκια, αλλά είναι πολύ μικρή - στα σύγχρονα συστήματα, τουλάχιστον.

Πούλα-συμπλήρωσε και αγόρασε ΙΔΙΑ στικάκια.-

Δημοσ.

συμφωνω απολυτα αλλα πως εξηγεις οτι η 1-3 χρονιζει κανονικα κ η 2-4 δεν παει πανω απο 1600?

Δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια όλα τα ram slots (τουλάχιστον, δεν είναι για πολλές μητρικές). Συχνά σου λένε πχ "βάλε τα στικακια στις 2 πράσσινες slot για dual channel και μέγιστες επιδόσεις". Τα παραπάνω slot είναι ένα είδος fall back και δεν τα έχω δει ποτέ σε λειτουργία και τα 4 μαζί, χωρίς να σου έχουν κόψει κάτι...Θες κανάλια; Συχνότητα; Χρόνους αδράνειας; Command rate; Πάντα κάτι κόβουν όταν είναι σε λειτουργία όλα μαζί...Ίσως σε τίποτα πανάκριβες μητρικές να γίνεται και με 4, αλλά ο κανόνας είναι 2 στικάκια σε slot ίδιου χρώματος, προκειμένου να έχεις πλήρη χαρακτηριστικά και ταχύτητα.

Και τα παραπάνω δεν σου τα λέω μόνο από πληροφορίες που κυκλοφορούν, αλλά τα έχω δοκιμάσει και ο ίδιος και πάντα κατέληγα στο να πουλάω τα 4 μπασταρδεμένα, για να αγοράσω 2 ίδια στην αυτή χωρητικότητα, γιατί ήταν η μόνη πραγματική λύση.

Η τελευταία φορά που πετάξαμε χύμα στικάκια πάνω σε μητρική και δούλευε χωρίς πρόβλημα, πρέπει να ήταν σε εποχές Windows98 - μη με ρωτήσεις τι μηχανήματα τρέχαμε τότε... :P

Δημοσ.

Δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια όλα τα ram slots (τουλάχιστον, δεν είναι για πολλές μητρικές). Συχνά σου λένε πχ "βάλε τα στικακια στις 2 πράσσινες slot για dual channel και μέγιστες επιδόσεις". Τα παραπάνω slot είναι ένα είδος fall back και δεν τα έχω δει ποτέ σε λειτουργία και τα 4 μαζί, χωρίς να σου έχουν κόψει κάτι...Θες κανάλια; Συχνότητα; Χρόνους αδράνειας; Command rate; Πάντα κάτι κόβουν όταν είναι σε λειτουργία όλα μαζί...Ίσως σε τίποτα πανάκριβες μητρικές να γίνεται και με 4, αλλά ο κανόνας είναι 2 στικάκια σε slot ίδιου χρώματος, προκειμένου να έχεις πλήρη χαρακτηριστικά και ταχύτητα.

Και τα παραπάνω δεν σου τα λέω μόνο από πληροφορίες που κυκλοφορούν, αλλά τα έχω δοκιμάσει και ο ίδιος και πάντα κατέληγα στο να πουλάω τα 4 μπασταρδεμένα, για να αγοράσω 2 ίδια στην αυτή χωρητικότητα, γιατί ήταν η μόνη πραγματική λύση.

Η τελευταία φορά που πετάξαμε χύμα στικάκια πάνω σε μητρική και δούλευε χωρίς πρόβλημα, πρέπει να ήταν σε εποχές Windows98 - μη με ρωτήσεις τι μηχανήματα τρέχαμε τότε... :P

αν δεν με απατα η μνημη μου πρεπει να το ετρεχα με εναν pentium 433 mhz...παει και καιρος.τελος παντων θα το αφησω ως εχει για την ωρα αφου ειναι σταθερο στα 1600 και αν πεσει καμια ευκερια στα χερια μου βλεπουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...