Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες, οπως καταλαβατε εχω στην κατοχη μου ενα 17αρι Turbo-X i736-875 laptop κ πριν λιγες μερες μου εσβηνε ξαφνικά ώσπου καποια στιγμη δεν ανοιγε καθολου. Οποτε το εστειλα στο sevice του πλαισιο για ελεγχο (δυστυχώς η εγγυηση εληξε πριν 20 μερες :@) λιγες μερες μετα με ενημερωσαν οτι εχει προβλημα η μητρικη κ οτι για την αλλαγη της θα μου κοστησει 340ευρω. Τα λεφτα ειναι πολλα αλλα απο την αλλη δεν αξιζει να αγορασω καινουριο λαπτοπ για δεν θα φτανει τις επιδοσεις του υπάρχοντος.

Απ οσο γνωριζω η καρτα γραφικων (GTX 660M) ειναι κολλημενη στη μητρικη (clevo co. w3x0et) κ ισως γι αυτο μου ειπαν αυτη την τιμη.

Θα ηθελα να ακουσω καποιες γνωμες ανα υπαρχει καποιος αλλος τροπος να γλιτώσω τα τοσο υψηλα εξοδα η καποιος αλλος τροπος επισκευης του laptop κ επισης αν οντως ειναι τοσο ακριβη αυτη η διαδικασια. 

Ελπιζω να εχω πολλες απαντησεις-γνωμες για να βγαλω ακρη! 

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Αν είναι θέμα vga μπορείς να απευθυνθείς σε εταιρείες reballing θα σε βγει πιο οικονομικά  

Μου εξηγεις λιγο τι σημαινει vga δεν ειμαι κ τοσο ενημερωμενος.

Δημοσ.

Ποσο σιγουρος εισαι οτι ειναι κολλημενη στη μητρικη?

Μια προχειρη ερευνα που εκανα μου τη δειχνει για mxm 

Μπορει να ειναι και λαθος

Αν ειναι mxm οι gtx ειναι πανακριβες

Εκτος και αν το βρεις ευκαιρια για αναβαθμιση

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=gtx&_osacat=27386&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xgtx+m.TRS0&_nkw=gtx+m&_sacat=27386

Δημοσ.

Κατα πάσα πιθανότητα τα έφτυσε η gpu (κάρτα γραφικών) απο τις θερμοκρασίες, κακή χρήση χρήση του λαπτοπ (ήταν ίσως βρώμικο, δούλευε πάνω σε μή εξαεριζόμενα υλικά κτλ κτλ) και φυσικά λόγω κακής κατασκευής (Turbo-x). Για αυτό σε όποιον με ρωτάει τον ξορκίζω ούτε να το σκεφτεί για turbo-x... οποιοδήποτε turbo-x... απο λαπτοπ μέχρι αναπτήρα... μακρυά!!!!

Στο πρόβλημα σου τώρα, αν θέλεις να το επισκευάσεις το reball είναι μονόδρομος... αλλά... δεν αξίζει κατα τη γνώμη μου. Reball που να περιλαμβάνει και αντικατάσταση ελαττωματικής gpu τότε ναί. Αλλά το κόστος θα σε φτάσει στα 200-250 τουλάχιστον. Το reball που απλά γίνεται επανακόλληση της gpu (Ναι Ευκλείδη, εννοώ και καινούρια "μπιλάκια" και καλή δουλειά με το flux και σε καλό station απο έμπειρο ανθρωπο) είναι μια τρύπα στο νερό, το ολοκληρωμένο έφαγε την ήττα και όχι οι επαφές του απο κάτω.

Κοινώς, τα 100 ευρώ για reball ίσως σου δώσουν 2-3 μήνες ζωή και μετά θα έχεις τα ίδια. Οπότε μακρυά απο turbo-x και καλή συντήρηση και χρήση στο επόμενο λαπτοπ σου1

Δημοσ.

Κατα πάσα πιθανότητα τα έφτυσε η gpu (κάρτα γραφικών) απο τις θερμοκρασίες, κακή χρήση χρήση του λαπτοπ (ήταν ίσως βρώμικο, δούλευε πάνω σε μή εξαεριζόμενα υλικά κτλ κτλ) και φυσικά λόγω κακής κατασκευής (Turbo-x). Για αυτό σε όποιον με ρωτάει τον ξορκίζω ούτε να το σκεφτεί για turbo-x... οποιοδήποτε turbo-x... απο λαπτοπ μέχρι αναπτήρα... μακρυά!!!!

Στο πρόβλημα σου τώρα, αν θέλεις να το επισκευάσεις το reball είναι μονόδρομος... αλλά... δεν αξίζει κατα τη γνώμη μου. Reball που να περιλαμβάνει και αντικατάσταση ελαττωματικής gpu τότε ναί. Αλλά το κόστος θα σε φτάσει στα 200-250 τουλάχιστον. Το reball που απλά γίνεται επανακόλληση της gpu (Ναι Ευκλείδη, εννοώ και καινούρια "μπιλάκια" και καλή δουλειά με το flux και σε καλό station απο έμπειρο ανθρωπο) είναι μια τρύπα στο νερό, το ολοκληρωμένο έφαγε την ήττα και όχι οι επαφές του απο κάτω.

Κοινώς, τα 100 ευρώ για reball ίσως σου δώσουν 2-3 μήνες ζωή και μετά θα έχεις τα ίδια. Οπότε μακρυά απο turbo-x και καλή συντήρηση και χρήση στο επόμενο λαπτοπ σου1

Τα 200-250 είναι ποσό διπλάσιο από ότι θα χρειαστεί στην πραγματικότητα για την αντικατάσταση του chip.

• Like 1
Δημοσ.

Reball που να περιλαμβάνει και αντικατάσταση ελαττωματικής gpu τότε ναί. Αλλά το κόστος θα σε φτάσει στα 200-250 τουλάχιστον.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα ξεπεράσει τα 150€.

Δημοσ.

Πως καταλη3ατε οτι φταίει η vga? απ οτι λέει ο κάτοχος (πριν λίγες μέρες μου εσβηνε ξαφνικά ώσπου κάποια στιγμή δεν άνοιγε καθόλου.) χωρίς να διευκρινίζει εάν το λαπτοπ λειτουργεί και άπλα δν δείχνει εικόνα... το να μην ανάβει καθόλου σε άλλο πρόβλημα της μητρικής παραπέμπει.. ας διευκρινίσει για να δοθούν και οι ανάλογες απαντήσεις 

Δημοσ.

Ναι φυσικα μονο του πλαισιου παθαινουν τετοιες ζημιες...hp, toshiba και ποσες αλλες χρησιμοποιουν military class υλικα.... :-(

Βρε μπας και σχεδον ολες τις μητρικες τις φτιαχνει η foxconn και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι;

Πως γινεται και ενω τα clevo(turbo-x) στο εξωτερικο να θεωρουνται σχετικα αξιοπιστα εδω στη Ελλαδα να τα εχουμε απο τα χειροτερα ενας θεος ξερει.

Τελοσπαντων αν οντως ειναι καρτα γραφικων, αν και δεν μας εχει πει ο ts ακριβως, με κανα 100ευρω κανει reballing. Προσεχε μονο πολυ που θα το πας. Πολοι "λενε" reballing και σου κανουν reflow με αποτελεσμα οντως να μην βγαζει ουτε 3 μηνες μετα.

Δημοσ.

οσα turbo x εχω επισκευάσει απτα 10 τα 9 ειχανε καμένο το PL1 power inducator  MG_4389.jpg

αν δεν ανάβει κανένα λαμπάκι σίγουρα είναι αυτό, αν ανάβει και σβήνει κοιτά για τα παρελκόμενα (mosfet/multiprosessor)

• Like 1
Δημοσ.

οσα turbo x εχω επισκευάσει απτα 10 τα 9 ειχανε καμένο το PL1 power inducator  

Εμένα τον τελευταίο μήνα πέσανε στα χέρια μου 2 TurboX (Clevo) M670SRU.

Και στα δύο το πρόβλημα ήταν η κάρτα γραφικών, η οποία στο μοντέλο αυτό έχει passive cooling.

Δημοσ.

Ναι φυσικα μονο του πλαισιου παθαινουν τετοιες ζημιες...hp, toshiba και ποσες αλλες χρησιμοποιουν military class υλικα.... :-(

Βρε μπας και σχεδον ολες τις μητρικες τις φτιαχνει η foxconn και δεν το εχουμε παρει χαμπαρι;

Πως γινεται και ενω τα clevo(turbo-x) στο εξωτερικο να θεωρουνται σχετικα αξιοπιστα εδω στη Ελλαδα να τα εχουμε απο τα χειροτερα ενας θεος ξερει.

Τελοσπαντων αν οντως ειναι καρτα γραφικων, αν και δεν μας εχει πει ο ts ακριβως, με κανα 100ευρω κανει reballing. Προσεχε μονο πολυ που θα το πας. Πολοι "λενε" reballing και σου κανουν reflow με αποτελεσμα οντως να μην βγαζει ουτε 3 μηνες μετα.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ζητάνε 340 € για αντικατάσταση μητρικής σε clevo - τιμή παραπάνω από τις HP και Toshiba.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...