calenter2003 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Με παίρνει πριν λίγο τηλέφωνο ένας φίλος μου που ψάχνει να αγοράσει macbook. Με ρωτάει αυτό που έγραψα στον τίτλο θέματος, πως δηλαδή το macbook του 12 δεν δέχεται ssd. Ο εν λόγω πωλητής όμως δεν έμεινε σε αυτό, του είπε και άλλη ατάκα "αν παρ ολα αυτά πάτε και βάλετε ssd το κάνετε με δική σας ευθύνη επειδή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην motherboard!!" Απο mac hardware μπορεί να μην γνωρίζω πολλά, αλλά δεν είναι άστοχο ένας πωλητής να λέει πως σύγχρονο μηχάνημα δεν δέχεται ssd και πως θα πάθει βλάβη απο αυτό? Ξέρω κόσμο που έχει αλλάξει τον μηχανικό δίσκο με ssd σε mac mini με g4 επεξεργαστή, και macbook παλαιότερο από αυτό που θέλει να αγοράσει ο φίλος και ποτέ δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα. Kαταρχάς δεν είναι σαφές σε ποιο μηχάνημα αναφέρεσαι. Macbook 2012 δεν υπάρχει διότι το Macbook σταμάτησε να πωλείται σταδιακά από τον Ιούνιο του 2011 και οριστικά τον Φεβρουάριο του 2012. Πάντως το συγκεκριμένο μοντέλο σαφώς και δέχεται χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα SSD, άλλο αν δεν το πρόσφερε η Apple, αλλά έπρεπε να τον αγοράσεις και να τον βάλεις μόνος σου. Αν αναφέρεσαι στο νέο ΜacBook των 12 ιντσών, φυσικά και παίρνει SSD, για την ακρίβεια ΜΟΝΟ SSD που είναι μάλιστα custom made και κολλημένο στη motherboard ωστε να μην αναβαθμίζεται. Τα MacBook Pro με Retina έχουν μαμίσιο SSD που από το 2013 και μετά δεν επιδέχεται αναβάθμισης(μόνο κατά την παραγγελία μπορείς να αλλάξεις τον SSD με άλλο, μεγαλύτερο), Τέλος, αν αναφέρεσαι στο MacBook Pro το απλό, χωρίς Retina οθόνη, που εξακολουθεί να πωλείται, αυτό είναι και το μοναδικό που αναβαθμίζεται άνετα και σήμερα, τόσο όσον αφορά τη RAM όσο και το δίσκο. Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις εδώ:http://eshop.macsales.com/shop/SSD/OWC. Σε κάθε περίπτωση ο πωλητής σου είπε φοβερή ανακρίβεια, που σημαίνει ή ότι είναι άσχετος ή ότι έτσι του είπαν να λέει, διότι αφού η φίρμα δεν δίνει κάτι, δεν το προτείνουμε και για να δικαιολογηθούμε λέμε ότι αν το βάλεις θα πάθεις και ζημιά. Θυμάμαι ανάλογο παράδειγμα στο πλαίσιο, όπου πήγα να αγοράσω ένα φτηνό καλώδιο lightning για iPhone και ενώ το είχα αγοράσει πρόσφατα και απλά ήθελα και δεύτερο, επειδή σταμάτησαν να το φέρνουν(είχε μόλις 4 ευρώ ενώ το επίσημο της Αpple το πουλάνε 28)αντί να μου πουν "δεν το έχουμε πλέον" μου είπαν το ανεκδιήγητο ότι δήθεν δεν ταιριάζει σε iPhone 6 και ότι δεν το φορτίζει. Το αστείο είναι ότι έτσι παραδέχθηκαν ότι πουλούσαν -μέχρι πρόσφατα-προϊόν που δεν έκανε τη δουλειά για την οποία το πουλούσαν, αλλά ο πωλητής που να καταλάβει ότι παραδεχόταν καραμπινάτη απάτη(ή έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας, έστω). Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2016 από calenter2003 1
ticky Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα. Είναι πολιτική της Apple να μην προτρέπει σε τρίτους κατασκευαστές και αμφιβόλου αποτελεσματικότητος προϊόντα. Συνεπώς δια στόματος iStorm δεν θα ακούσεις κάτι τέτοιο. Στο δια ταύτα, δεν συγκεκριμενοποιείς για ποιό μοντέλο μιλάς. Αν είναι non-retina μοντέλο, ναι σαφώς και γίνεται να πάρει τους περισσότερους ssd της αγοράς.
kingjulien11_ Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Εγω το εχω το mid 2012 Pro και εδώ και κανα μήνα φοράει SSD Samsung 850 Evo. Όλα είναι κομπλέ 1
flip2 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 καλησπέρα σε όλους. Τα mid 2012 100% παίρνουν περίπου όλους τους ssd της αγοράς. Διαπιστωμένο...και ελεγμένο
fon600 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Πιθανόν ο πωλητής να βασίστηκε στο ότι έρχονται κατά παραγγελία και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο φίλος μου δεν γνωρίζει τα μηχανήματα "τρομερη εκμεταλλευση" που ο πωλητης διαφυλασσει τη δουλεια του..
flip2 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ενδεικτικα σε μηχανημα retina late 2012 δεν μπορεις να αλλαξεις δισκο. Μονο κατα την συιγμη της αρχικης αγορας. Η owc βεβαια δινει after sale λυσεις
kingjulien11_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Ο χρήστης theoritikos είπε: Πωλητής της istorm είπε πως macbook του 12 παίρνει ssd Πριν κάνω την δική μου αναβάθμιση είχα καλέσει στην Ευρωπαϊκή γραμμή της Apple και η κοπέλα ήταν θετική στο να το αναβαθμίσω μόνος μου και μάλιστα μου πρότεινε και δίσκο της Samsung αφού την ρώτησα αν είναι συμβατοί. 1
flip2 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Πιθανον αλλα επειδη πρεπει να βασιστουμε στην Ελληνικη πραγματικοτητα, δεν ξερω αν η επισημη αντιπροσωπεια θα το επετρεπε. Οποτε θα ελεγα πως θα πρεπει να γινει το απαραιτητο ερωτημα στο σερβις της infoquest
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα