theoritikos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Με παίρνει πριν λίγο τηλέφωνο ένας φίλος μου που ψάχνει να αγοράσει macbook. Με ρωτάει αυτό που έγραψα στον τίτλο θέματος, πως δηλαδή το macbook του 12 δεν δέχεται ssd. Ο εν λόγω πωλητής όμως δεν έμεινε σε αυτό, του είπε και άλλη ατάκα "αν παρ ολα αυτά πάτε και βάλετε ssd το κάνετε με δική σας ευθύνη επειδή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην motherboard!!" Απο mac hardware μπορεί να μην γνωρίζω πολλά, αλλά δεν είναι άστοχο ένας πωλητής να λέει πως σύγχρονο μηχάνημα δεν δέχεται ssd και πως θα πάθει βλάβη απο αυτό? Ξέρω κόσμο που έχει αλλάξει τον μηχανικό δίσκο με ssd σε mac mini με g4 επεξεργαστή, και macbook παλαιότερο από αυτό που θέλει να αγοράσει ο φίλος και ποτέ δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα.
mistr4l Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Έλεος πραγματικά. Λογικό βέβαια, γιατί αν πει ο πωλητής 'βάλτε SSD και μετά θ'αναρωτιέστε γιατί να πάρετε καινούριο macbook / pro' ή πολύ απλά πως 'τόσα χρόνια σας δουλεύουμε για γρήγορους επεξεργαστές και μνήμη RAM ενώ αισθητή διαφορά στην ταχύτητα θα βιώσετε μόνο με SSD', πολύ απλά δεν θα πουλήσει. Οι ανακρίβειες όμως από την άλλη, την σημερινή εποχή, μόνο ζημιά κάνουν. Κρίμα... For the record, κάτοχος macbook pro late 2008 με SSD. Αυτά Καλή χρονιά! 2
MontzOlee Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Ωρες ωρες απορω με αυτους τους πωλητες πραγματικα! ''Κλειστε'' τ'αυτια σας κ ρωτηστε,ψαξτε κτλ για να βγαλετε ακρη γιατι οι πωλητες στα μαγαζια θα μας τρελανουν!Προσφατο παραδειγμα μου με ενα προβλημα που προεκυψε στο Iphone μου οπου η πωλητρια ντε και καλα να θελει να με πεισει οτι το κινητο παει στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ service της Apple.. κ οχι σε εξουσιοδοτημενο!Εφευγε δλδ Δευτερα απο μενα πηγαινε Ολλανδια και γυριζε μεχρι την Παρασκευη!χαχα! Καλη χρονια κ απο μενα... 1
polteris Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Με παίρνει πριν λίγο τηλέφωνο ένας φίλος μου που ψάχνει να αγοράσει macbook. Με ρωτάει αυτό που έγραψα στον τίτλο θέματος, πως δηλαδή το macbook του 12 δεν δέχεται ssd. Ο εν λόγω πωλητής όμως δεν έμεινε σε αυτό, του είπε και άλλη ατάκα "αν παρ ολα αυτά πάτε και βάλετε ssd το κάνετε με δική σας ευθύνη επειδή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην motherboard!!" Απο mac hardware μπορεί να μην γνωρίζω πολλά, αλλά δεν είναι άστοχο ένας πωλητής να λέει πως σύγχρονο μηχάνημα δεν δέχεται ssd και πως θα πάθει βλάβη απο αυτό? Ξέρω κόσμο που έχει αλλάξει τον μηχανικό δίσκο με ssd σε mac mini με g4 επεξεργαστή, και macbook παλαιότερο από αυτό που θέλει να αγοράσει ο φίλος και ποτέ δεν εμφανίστηκε κάποιο πρόβλημα. Κατ'αρχήν πες μας για ποιο μηχάνημα μιλάς. Το μηχάνημα έχει μηχανικό δίσκο και ο φίλος σου θέλει να βάλει SSD (macbook pro)? Είναι το retina με SSD και θέλει να τον κάνει αναβάθμηση? Γίνε αν θες λίγο ποιο συγκεκριμένος.
theoritikos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Ο φίλος μου ψάχνει για macbook pro 13" με retina display. Δεν ξέρω ποιο μοντέλο του δείξανε στο μαγαζί,αλλά από την περιγραφή του υποθέτω πως του δείξανε το αμέσως προηγούμενο που δεν είχε retina display.
polteris Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Ο φίλος μου ψάχνει για macbook pro 13" με retina display. Δεν ξέρω ποιο μοντέλο του δείξανε στο μαγαζί,αλλά από την περιγραφή του υποθέτω πως του δείξανε το αμέσως προηγούμενο που δεν είχε retina display. Και του 2012 βγαίνει σε retina. Σε αυτά τα μηχανήματα το configuration γίνετε μόνο κατά την παραγγελία αλλιώς πρέπει να μπει χέρι 3ου για την αλλαγή του ssd και είναι όντος κάτι που χρειάζεται λεπτό χειρισμό. Στα non retina Macbook η αλλαγή είναι σαφώς ευκολότερη. Δες στο link παρακάτω πως γίνετε η αλλαγή στα retina όπως και το κόστος. https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Retina+Display+Late+2012+SSD+Replacement/12823
Gaming_alone Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 off topic θυμάμαι τότε που ήμουν άσχετος από η/υ και είχα πάει για έρευνα αγοράς στα multirama, ήθελα pc και είχα ρωτήσει για τον core2duo 6600, ακόμα θυμάμαι τον πωλητή με σιγουριά να μου λέει 2*duo=4, άρα τετραπύρινος ο cpu.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 off topic θυμάμαι τότε που ήμουν άσχετος από η/υ και είχα πάει για έρευνα αγοράς στα multirama, ήθελα pc και είχα ρωτήσει για τον core2duo 6600, ακόμα θυμάμαι τον πωλητή με σιγουριά να μου λέει 2*duo=4, άρα τετραπύρινος ο cpu. Μαθηματικό μυαλό...αδικείται! 2
raid_av Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Παντως παιδια ο 6600 τετραπυρινος ειναι. Οσο για τον πωλητη στο istorm εγω αυτο που ειχα προσεξει ειναι οτι εχουν ενα τουπε λες και δουλευουν στην NASA. Τωρα για ασχετους παντου τους συναντας εχω ακουσει μαργαριταρια σε πολλα μαγαζια.
theoritikos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Σε αυτά τα μηχανήματα το configuration γίνετε μόνο κατά την παραγγελία αλλιώς πρέπει να μπει χέρι 3ου για την αλλαγή του ssd και είναι όντος κάτι που χρειάζεται λεπτό χειρισμό. Στα non retina Macbook η αλλαγή είναι σαφώς ευκολότερη. Πιθανόν ο πωλητής να βασίστηκε στο ότι έρχονται κατά παραγγελία και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο φίλος μου δεν γνωρίζει τα μηχανήματα της apple.
polteris Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Πιθανόν ο πωλητής να βασίστηκε στο ότι έρχονται κατά παραγγελία και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο φίλος μου δεν γνωρίζει τα μηχανήματα της apple. Ή απλα να εννουσε ότι δεν τα αλλάζει η apple (δηλαδή η εταιρία που εκπροσωπεί) που σημαίνει ότι χάνει την εγγύηση του. Κατά την γνώμη πάντα, σωστά του απάντησε ο πωλητής γιατί φαντάσου να του ελεγε ότι όντως αλλάζει και να ήταν κάποιος σχετικός και να έγραφε τώρα στο insomnia νημα με τον εξής τίτλο: Πωλητής της istorm είπε πως macbook του 12 παίρνει ssd 1
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Παντως παιδια ο 6600 τετραπυρινος ειναι. ο C2D E6600 ειναι διπύρηνος ο C2Q Q6600 είναι τέτραπύρηνος. 2
mistr4l Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Ή απλα να εννουσε ότι δεν τα αλλάζει η apple (δηλαδή η εταιρία που εκπροσωπεί) που σημαίνει ότι χάνει την εγγύηση του. Κατά την γνώμη πάντα, σωστά του απάντησε ο πωλητής γιατί φαντάσου να του ελεγε ότι όντως αλλάζει και να ήταν κάποιος σχετικός και να έγραφε τώρα στο insomnia νημα με τον εξής τίτλο: Πωλητής της istorm είπε πως macbook του 12 παίρνει ssd Μιλάμε για macbook του 2012. Συνεπώς, βρίσκεται εκτός εγγύησης όπως και να έχει... Ο πωλητής μια χαρά κατάλαβε. Απλά, δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίξει πως το μηχάνημα μπορεί να 'σηκώσει' SSD καθώς ο σκοπός του είναι η πώληση ενός νέου laptop ΜΕ SSD από την μάνα του, δλδ μηχάνημα άνω των 2000Ε. Τα έχουμε ξαναπεί. Αυτά τα καταστήματα με την πολιτική που εφαρμόζουν αποτελούν το λιγότερο ντροπή για το καταναλωτικό κοινό, πόσο μάλλον όταν κάποιος τους εμπιστεύεται και δίνει πάνω από 2000Ε για ένα laptop. Αντί λοιπόν να έχεις την ανάλογη αντιμετώπιση, σε κοροιδεύουν κι από πάνω ως 'ευχαριστώ' για την προτίμησή σου. Υποθέτουμε πάντα πως όλα έγιναν όπως τα αναφέρει ο OP. Και να μην έγιναν όμως, όλοι έχουμε επισκεφτεί τα εν λόγω καταστήματα και γνωρίζουμε λίγο - πολύ την αντιμετώπισή τους. Όταν για παράδειγμα πέρασα να ρωτήσω (περισσότερο από περιέργεια) αν υπάρχει μπαταρία για το macbook pro late 08 που έχω η απάντηση της κοπέλας ήταν 'να το φέρετε στο service, να το ελέγξουμε και θα σας απαντήσουμε'. ...
juno12 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 off topic θυμάμαι τότε που ήμουν άσχετος από η/υ και είχα πάει για έρευνα αγοράς στα multirama, ήθελα pc και είχα ρωτήσει για τον core2duo 6600, ακόμα θυμάμαι τον πωλητή με σιγουριά να μου λέει 2*duo=4, άρα τετραπύρινος ο cpu. στα Multirama είχαν ακουστεί τρομερές ατάκες. πωλητής προσπαθούσε να με πείσει ότι το Playstation 3 είχε 2 chip γραφικών nvidia 7900 series, μέχρι που του είπα να το κοιτάξει στο νετ να βγάλουμε άκρη και τελικά μου είπε συγγνώμη έχετε δίκιο.
mertaghon Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 απο την μια άποψη ολη μερα οι πωλητες ειναι με κοσμο που δεν εχει ιδεα και οτι του πουνε το πιστευει απο την άλλη άποψη ,προσφατα σε καταστημα που πηγα για νεο ssd μπαίνει μέσα ο 25χρονος και χωρις καν να τεσταρουν αν ο νεος κατεχει απο υπολογιστές ,του πετάνε μαργαριτάρια ο νεοs αρχίζει να γελάει με τον ασχετο,ειρωνα υπαλληλο και τελικα φεύγει γελώντας μάλλον είναι απλά κακοπληρωμένοι και με τουπε πολλοί υπάλληλοι.. αν και στο παρον συμβαν ,ε αφού δεν πουλά ssd η apple ,εεεε...χαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα