Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αναβαθμισω την ραμ στο σύστημα της υπογραφης μου διοτι στο fallout 4 μου πεταει μήνυμα για χαμηλή ραμ και γενικα αναβαθμιζω λιγο το σύστημα. Τα σετακια που βρισκω στο σκρουτζ για tripple channel 12 gb ειναι ακριβούτσικα και το ιδιο τα μεταχειρο εδω ...Επίσης δεν θελω να βαλω αλλο ενα άσχετο σετ των 6bg λογω πιθανης ασυμβατότητας .Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξης .

1) Πειράζει αν παρω 3 ξεχωριστά dimms(πχ 3 Corsair Vengeance 4gb ddr3 1600 ) των 4gb η πρεπει οπωσδήποτε να ειναι σετακι απο την αρχη ?

2) Πειραζει να ειναι 1.5v αντι 1.62v που ηταν στο x58 ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Moderators
Δημοσ.

Θελω να αναβαθμισω την ραμ στο σύστημα της υπογραφης μου διοτι στο fallout 4 μου πεταει μήνυμα για χαμηλή ραμ και γενικα αναβαθμιζω λιγο το σύστημα. Τα σετακια που βρισκω στο σκρουτζ για tripple channel 12 gb ειναι ακριβούτσικα και το ιδιο τα μεταχειρο εδω ...Επίσης δεν θελω να βαλω αλλο ενα άσχετο σετ των 6bg λογω πιθανης ασυμβατότητας .Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξης .

1) Πειράζει αν παρω 3 ξεχωριστά dimms(πχ 3 Corsair Vengeance 4gb ddr3 1600 ) των 4gb η πρεπει οπωσδήποτε να ειναι σετακι απο την αρχη ?

2) Πειραζει να ειναι 1.5v αντι 1.62v που ηταν στο x58 ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το 1,5 δεν σε ενοχλεί

Εγώ σε μια gigabyte x58 oc είχα πάρει ξεχωριστά module και δούλεψε κανονικά, σε x58 ud7 2 ίδια σετ δεν δούλευαν μαζί (dominator gt 3*4gb) οπότε είναι λίγο λαχείο

Δημοσ.

Αρα καλυτερα να τα δοσω τα 15 παραπανω για ετοιμο σετ ? Αν ειναι διαθέσιμο φυσικα γτ ολα λενε κατόπιν παραγγελίας στο σκρουτζ. ..

• Moderators
Δημοσ.

Οι μνήμες που θα βάλεις θα πρέπει να λειτουργούν στα ίδια volts. Βάλε το cpu-z να δούμε τι γίνεται

Αν ήταν μόνο τα volt καλά θα ήταν μου έχει τύχει και volt και timming ίδια άλλη μάρκα και δεν έπαιζαν πάλι
Δημοσ.

Σιγουρα στο x58 θελει η 3 η 6 dimms να ειναι πανομοιότυπα , οχι μονο σε voltage , συχνότητα και timings αλλα μεχρι και σε ιδιο batch απο το εργοστάσιο... Τουλάχιστον στον i7 920 ετσι ηταν , τωρα με τον xeon e5649 ίσως να εχει καλύτερο controller και να πεζουν αλλα δεν θελω να το ρισκαρω ... Απλα σκεφτομαι οτι τα ιδια χρηματα που δινουν εδω στις αγγελιες μεταχειρο 12gb set περνω 3 ξεχωριστά καινουρια dimms των 4gb και τα κανω σετ ... ας πουμε 3 τετοια http://www.skroutz.gr/s/4719361/Kingston-HyperX-Fury-Black-4GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FB-4.html...

Αν ήταν μόνο τα volt καλά θα ήταν μου έχει τύχει και volt και timming ίδια άλλη μάρκα και δεν έπαιζαν πάλι

Τα 2 σετ που δοκιμασες σε ποια cpu ηταν ? Και αγορασμενα μαζι η με μεγαλη χρονικη διαφορα ? Ρωταω γιατι πεζει να ηταν εστω λιιιγο διαφορετικες (αλλη γραμμη παραγωγης φάση ) ?

• Moderators
Δημοσ.

Σιγουρα στο x58 θελει η 3 η 6 dimms να ειναι πανομοιότυπα , οχι μονο σε voltage , συχνότητα και timings αλλα μεχρι και σε ιδιο batch απο το εργοστάσιο... Τουλάχιστον στον i7 920 ετσι ηταν , τωρα με τον xeon e5649 ίσως να εχει καλύτερο controller και να πεζουν αλλα δεν θελω να το ρισκαρω ... Απλα σκεφτομαι οτι τα ιδια χρηματα που δινουν εδω στις αγγελιες μεταχειρο 12gb set περνω 3 ξεχωριστά καινουρια dimms των 4gb και τα κανω σετ ... ας πουμε 3 τετοια http://www.skroutz.gr/s/4719361/Kingston-HyperX-Fury-Black-4GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FB-4.html...

Τα 2 σετ που δοκιμασες σε ποια cpu ηταν ? Και αγορασμενα μαζι η με μεγαλη χρονικη διαφορα ? Ρωταω γιατι πεζει να ηταν εστω λιιιγο διαφορετικες (αλλη γραμμη παραγωγης φάση ) ?

920 αλλά και σε 980x dominator gt αγοράστηκαν μαζί ακόμα και τα serial ήταν μαζί (πχ 100001 το ένα 100002 το άλλο) στα 2 παραπάνω board δεν δούλευαν μαζί ενώ χωριά δούλευαν παντού , με της μνήμες είναι λίγο λαχείο τι θα δουλέψει και τι όχι
Δημοσ.

Λογικα για να εχω τοτε το κεφαλι μου ησυχο θα παρω κανα σετακι 12gb ετοιμο ειτε απο αγγελιες ειτε απο skroutz . 

• Like 1
Δημοσ.

παρε 4x4 στα ιδια λεφτα, εμενα οτι μνημη και να εβαζα επαιζαν κανονικα. Δε θα εχεις θεμα με dual channel, αλλιως για να εισαι απολυτα σιγουρος παρε 3x4 set

Δημοσ.

Μαλλον τετοιο σετ θα παρω για να μπορω και να το πουλησω πιο ευκολα σε περιπτωση αναβαθμισης ... απλα θα παρω 16 και θα χρησιμοποιώ τα 12 :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...