Προς το περιεχόμενο

Ποιά DSLR;

xtrmsnpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@xtrmsnpr

"Αλλά είσαι γενικότερα ευχαριστημένος;"

Ημουν ευχαριστημενος :) τωρα εχω την 7200. ΠΑντως θεωρω οτι ειναι η καλυτερη value for money αγορα σε DSLR. Αν δεις και αλλα threads θα διαπιστωσεις οτι εγω προσωπικα παντα αυτη προτεινω!!! ειχα μεινει καταευχαριστημενος....απλα ειχα καποια κολληματα και πηγα στην 7200 αλλα αυτα ειναι καθαρα στην τρέλλα που κουβαλαει ο καθενας και οχι στο οτι περιοριστηκα τοσο πια σε κατι.

Ζύγησε τις αναγκες σου, εγω για cannon δεν ξερω να σου πω....αν σκοπος ειναι η φωτογραφια και θες να τραβας και βιντεο, η 5200 αποτελει πολυ καλη επιλογη. Αν το βιντεο ειναι προτεραιοτητα τότε ισως να δεις σε cannon η Sony!! οχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα εχω δει και το προτεινουν συνεχεια για βιντεο ακομα και νικονακιδες.

αν οντως οι cannon εχουν ενα χρονο εγγυηση σιγουρα θα ηταν τροχοπεδη για μενα παντως.

αν νομιζεις οτι μπορω να σε βοηθησω σε κατι αλλο πες μου να σου πω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@xtrmsnpr

"Αλλά είσαι γενικότερα ευχαριστημένος;"

Ημουν ευχαριστημενος :) τωρα εχω την 7200. ΠΑντως θεωρω οτι ειναι η καλυτερη value for money αγορα σε DSLR. Αν δεις και αλλα threads θα διαπιστωσεις οτι εγω προσωπικα παντα αυτη προτεινω!!! ειχα μεινει καταευχαριστημενος....απλα ειχα καποια κολληματα και πηγα στην 7200 αλλα αυτα ειναι καθαρα στην τρέλλα που κουβαλαει ο καθενας και οχι στο οτι περιοριστηκα τοσο πια σε κατι.

Ζύγησε τις αναγκες σου, εγω για cannon δεν ξερω να σου πω....αν σκοπος ειναι η φωτογραφια και θες να τραβας και βιντεο, η 5200 αποτελει πολυ καλη επιλογη. Αν το βιντεο ειναι προτεραιοτητα τότε ισως να δεις σε cannon η Sony!! οχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα εχω δει και το προτεινουν συνεχεια για βιντεο ακομα και νικονακιδες.

αν οντως οι cannon εχουν ενα χρονο εγγυηση σιγουρα θα ηταν τροχοπεδη για μενα παντως.

αν νομιζεις οτι μπορω να σε βοηθησω σε κατι αλλο πες μου να σου πω

μάλιστα..Εντάξει δε θα δώσω 1200€ για μηχανή.. :-D :-D

Αρχάριος χρήστης είμαι,στην σχολή θα την χρειαστώ και για την λόξα μου.

Θα ήθελα και κάποιον με cannon να μου πει την άποψη του..

Και γενικά όπως θα ξαναζητήσω,να μου πείτε γιατί μένει αναπάντητο το ερώτημα, τί πρέπει να κοιτάω στις κάμερες :shifty:

@xtrmsnpr

"μένει αναπάντητο το ερώτημα, τί πρέπει να κοιτάω στις κάμερες"

Και θα μεινει αγαπητε γιατι τις αναγκες σου τις ξερεις μονο εσυ....και σε μεγαλη περιπτωση, ουτε εσυ :) ακομα καθως δεν εχεις ασχοληθει.

Δεν υπαρχει γενικα καλυτερη μηχανη, υπαρχει καλυτερη μηχανη για τις αναγκες μας και τις προτιμησεις μας :), αλλιως θα υπηρχε μονοπώλιο :)

@xtrmsnpr

"μένει αναπάντητο το ερώτημα, τί πρέπει να κοιτάω στις κάμερες"

Και θα μεινει αγαπητε γιατι τις αναγκες σου τις ξερεις μονο εσυ....και σε μεγαλη περιπτωση, ουτε εσυ :) ακομα καθως δεν εχεις ασχοληθει.

Δεν υπαρχει γενικα καλυτερη μηχανη, υπαρχει καλυτερη μηχανη για τις αναγκες μας και τις προτιμησεις μας :), αλλιως θα υπηρχε μονοπώλιο :)

σαφώς ναι,όπως τα λες.

απλώς τί πρέπει να δω σε μια DSLR;Αυτό ρωτάω,για να μαθαίνω!Να κοιτάξω..

θα ήθελα πάντως να μου πουν και για την cannon..

(για την d5200 θα είμαι οκ με φωτογραφιά 60% βίντεο 40% έτσι; )

σαφώς ναι,όπως τα λες.

απλώς τί πρέπει να δω σε μια DSLR;Αυτό ρωτάω,για να μαθαίνω!Να κοιτάξω..

θα ήθελα πάντως να μου πουν και για την cannon..

(για την d5200 θα είμαι οκ με φωτογραφιά 60% βίντεο 40% έτσι; )

Αυτό το 40% είναι το μπέρδεμα.

Σε nikon video ούτε για αστείο να το ξεκαθαρίσεις αυτό στο μυαλό σου.

Αν nikon από d7100 και πάνω με περιορισμούς.

Σε canon με stm φακούς πάντα με σταθεροποίηση δεν ξέρω αν έχει wide φακό τέτοιο όμως.

Για βίντεο αξιώσεων να υπολογίζεις χειροκίνητης εστίασης φακό με μεγάλη γωνία και φωτεινό αλλιώς αποτελέσματα σαν αυτά που πιθανόν να βλέπεις και να θαυμάζεις θα παραμείνουν όνειρα άπιαστα.

Τη σταθεροποίηση να την έχεις πάντα στο μυαλό σου στο βίντεο μόνο στο τρίποδο βγαίνει εκτός.

Αν περιμένεις απόδοση action camera στο βίντεο δεν θα τη βρεις σε dslr.

Για φωτογραφία να υπολογίζεις ένα φωτεινό  f1.8 για απόδοση με κανονικό εσωτερικό φωτισμό με τον kit φακό δύσκολο, ρώτα όποιον έχει κάμερα είναι το πρώτο που θα σου αναφέρει.

Τη διαφορά θα τη κάνουν οι φακοί που θα βάλεις στη κάμερα.

Ο διάολος είναι στις λεπτομέρειες εκεί να δώσεις έμφαση. 

Ούτε το 40% των δυνατοτήτων της κάμερας δεν πρόκειται να αξιοποιήσεις σαν αρχάριος. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Σε nikon video ούτε για αστείο να το ξεκαθαρίσεις αυτό στο μυαλό σου"

σιγουρα οχι η καλυτερη λυση, αλλα σε βρισκω λιγο υπερβολικο :) 

"Αν nikon από d7100 και πάνω με περιορισμούς"

εγω παντως με την 7200, δεν ειδα και τπτ τρελλες αξιοσεις οσον αφορα το βιντεο, μη σου πω οτι μου λειπει η σπαστη οθονη.

Ισως μονο τι μπορει να ανεβασει πιο υψηλο ISO αλλα και αυτο δεν με τρελλανε καθοτι γεμιζει θορυβο...

Εγω παντως πιστευω οτι η 5200 θα σε καλυψει, εκτος αν κρυβεις εναν μικρο βιντεογράφο μεσα σου.....αλλα εκει μετα θα πας καρφι για Sony :)

επίσης "απλώς τί πρέπει να δω σε μια DSLR"

η απαντηση δυστυχως ειναι ερωτηση: τι θες να κανεις :)

αλλα εφοσον εισαι αρχαριος οπως ειπαμε, δεν ξερεις πιθανων ουτε εσυ ο ιδιος....οποτε η 5200 σε υπερκαλυπτει.....δυσκολα θα βρεις κατι που να μην το κανει τουλαχιστον οσον αφορα τη φωτογραφια....Για το βιντεο....και παλι θα το κανει ισως με πιο δυσκολο εκνευριστικο, μη efficient τροπο.....αλλα και παλι, εγω μια χαρα την εκανα τη δουλεια μου.......εκλαψα λιγο αλλα εκατσα :D

Επεξ/σία από blu3_orion
  • Like 1

Καλησπέρα στους φίλους του forum. Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος, με υγεία.

Σας ανακάλυψα πριν 3-4 ημέρες και έχω διαβάσει τα θέματά σας με μεγάλη προσοχή.

Είσαστε φοβεροί, πραγματικά, με άριστο επίπεδο γνώσεων, γραφής και συμπεριφοράς, αξιοπρεπέστατοι, μπράβο.

Αυτά τα λίγα!!:)

Έχω περάσει από διάφορα στάδια με φωτογραφικές μηχανές, από ψηφιακές όμως μόνο με compact και λόγω άλλων ασχολιών μέχρι τώρα. Πλέον έχω το χρόνο και θα ασχοληθώ με το αγαπημένο μου hobby πιο εντατικά.

Όπως είπα, έχω διαβάσει πάρα πολύ, για ψηφιακές μηχανές, ...για τεχνικά θέματα φωτογραφίας γνωρίζω αρκετά αν και απομένουν πολλά να μάθω ακόμη.

Κατέληξα (????) λοιπόν στα παρακάτω (δεν με ενδιαφέρει το video, σχεδόν καθόλου) και ο εξοπλισμός θα είναι καινούριος, γιατί έχω μία κακή εμπειρία με μεταχειρισμένα στο παρελθόν, ευτυχώς δεν μου κόστισε πολλά.

Body NIKON 

Φακό Nikkor 35mm, f1,8 G και 

δεύτερο φακό, πάλι Nikkor  30-110 mm, f3,8 - 5,6, ή 18-105, f3,5-5,6 ή  55-200 f4-5,6.

Θέλω τη γνώμη σας ώστε να έχω ποιότητα για all around φωτογραφήσεις (κυρίως πορτρέτα, φύση, νύχτερινές φύσης) αλλά και να μειώσω το κόστος.

Ποιό από τα σώματα? D5200, d3200,;;;;;;;άλλη?

Τον 35άρι φακό τον θέλω οπωσδήποτε, ο παραπάνω είναι οκ, ή να πάω για SIGMA? 

Από τους 3 zoom παραπάνω ποιόν? Μήπως κάποιον άλλο για φθηνότερα στα περίπου ίδια mm και f???

Το budget μου είναι, για όλα τα νέα μου ''παιχνίδια'', γύρω στα €600 με €700. Ξέρω ότι τα παραπάνω βγαίνουν, μάλλον, παραπάνω με βαση to http://www.skroutz.gr/, αλλά όταν κατασταλάξω σκοπεύω να κατέβω στη Μπενάκη για παζάρια με μετρητά. Το έχω κάνει στο παρελθόν και εγώ και φίλοι μου με επιτυχία.

Αν σας κούρασα σας ζητώ συγνώμη.

Οι απόψεις σας θα είναι καθοριστικές για εμένα. Ευχαριστώ.

Εγώ θα σας πω την εμπειρία μου από την νικον 5200. Κατ αρχάς ο φακός 18-55 δεν καλύπτει τις ανάγκες μου κιας είμαι αρχάριος. Τη σπαστη οθόνη την χρησιμοποιώ μόνο για ρυθμίσεις για να δω τις φωτο και για βίντεο γιατί στη φωτογράφηση το προσοφθαλμιο είναι πολύ γρηγορότερο. Η ταχύτητα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μία μηχανή και η 5200 πολλές φορές οταν βιάζεσαι δεν ανταποκρίνεται αμέσως. Η ποιότητα της φωτογραφίας είναι πολύ καλή.

@k33theod

" 5200 πολλές φορές οταν βιάζεσαι δεν ανταποκρίνεται αμέσως"

τι ακριβως εννοεις απο περιεργεια....δε θυμαμαι να ειχα ποτε τετοιο θεμα...και δε φημίζομαι για την υπομονη μου :)

@Chris Pap

30-110 δε νομιζω οτι βγαινει για 3200, 5200 μαλλον για Mirrorless θα ειναι χωρις να ειμαι βεβαιος

εγω για all around δοκιμασα τους εξης, 18-105 kit, 18-140, αλλα την υγεια μου τη βρηκα με τον 18-200 VR ED μακραν ο καλυτερος απο ολους οσους δοκιμασα....

σε καποια γκρουπ που ειμαι στο fb εχουν σκασει κατι κομματια μυτη σε πολυ καλη τιμη μεταχειρισμενα παντα.....εχε το υποχη σου... επισης ο 1.8 35mm μεταχειρισμενος πωλειται περι τα 130

• Like 1

Επίσης, να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος φίλος, γιατί η D5100 είναι ακριβότερη από την D5200?

Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά των 2, δεν βλέπω διαφορές που να δικαιολογούν την μεγαλύτερη τιμή της D5100.

Επίσης, να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος φίλος, γιατί η D5100 είναι ακριβότερη από την D5200?

Διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά των 2, δεν βλέπω διαφορές που να δικαιολογούν την μεγαλύτερη τιμή της D5100.

μη δινεις σημασια στις τιμες καταστηματων, η 5100 εχει σταματησει να παραγεται.

καλημέρα, άλλη ερώτηση :)

Η D3300 έχει για ISO 100-25600 ενω η d5200 100-6400. εϊναι κάτι σημαντικό για να επιλέξει κανείς την 3300?

Επίσης στην d5200, γιατι η τιμη της ειναι ιδια στο σωμα, αλλα και στο κιτ με το φακο 18-55 (€449). Ο φακος του κιτ ειναι κατωτερης ποιοτητας από το εαν τον αγορασω χωριστα?

οχι δεν ειναι σημαντικο, γιατι ετσι κι αλλιως αυτες οι μηχανες μεχρι το 1600 βγαζουν καλες φωτογραφιες, απο κει και παραπανω αρχιζουν τα ψηφιδωτα :P

αν παρεις καποια απο αυτες θα τις παρεις μαζι με το κιτ, ο φακος που πωλειται ξεχωριστα δε ξερω γιατι πωλειται τοσο ακριβα. σιγουρα δεν αξιζει σκετος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...