Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση διότι θέλω να αγοράσω λάπτοπ αλλά κυρίως το χρησιμοποιώ για gaming

Τι είναι καλύτερο shared ram ή Dedicated?Και στην Shared εάν έχω στο σύστημα 16gb ram θα μπορεί πχ η κάρτα γραφικών να πάρει και 4gb ram ή παραπάνω  η έχει κάποιο όριο? ευχαριστώ 

Δημοσ.

Gaming & laptop δεν είναι και ο καλύτερος συνδυασμός εκτος και αν τα σκάσεις χοντρά (που πάλι δεν βλέπω το γιατί) ή ενδιαφέρεσαι για light gaming με πολλές υποχωρήσεις

Στο ερώτημα σου φυσικά και η dedicated είναι προτιμότερη.....μακρια από shared

• Like 2
Δημοσ.

Έχω gaming desktop απλά λόγο δουλειάς δεν έχω τι να κάνω και σίγουρα δεν μπορώ να πάρω τον σταθερό μου μαζί :-D  γιαυτό με ενδιαφέρει gaming λαπτοπ για να περνάω την ώρα μου λίγο. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!

• Like 1
Δημοσ.

Αν θέλεις καθαρά gaming laptop και να παίζεις και δυνατά παιχνίδια η dedicated ειναι μονόδρος , να ξέρεις ομως οτι θα σου κοστίσει αρκετά το gaming laptop ενα καλό δηλαδή

Δημοσ.

Dedicated φυσικα

Αλλα καθαρο gaming laptop ειναι 1,5κ υποθεση

Και επεκταση εγγυησης να παρεις θα την χρειαστεις

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ ξεκαθάρισα τι θέλω με την βοήθεια σας καλή χρονιά να έχετε παιδιά 

Δημοσ.

Παντως επειδη βλεπω οτι στο αρχικο post σου δειχνεις να νομιζεις οτι η διαφορα ειναι στη videoRAM και οτι πιθανον η shared να ειχε και καποιο πλεονεκτημα αν μπορουσε να χρησιμοποιησει μεγαλο τμημα της μνημηες του συστηματος (4gb πχ οπως λες), θα πρεπει να ξεκθαρισουμε οτι δεν εχει καμια σχεση με αυτο, το γεγονος οτι ολοι (σωστα) σου προτεινανε dedicated.

Η ουσια ειναι οτι η onboard gpu ενος intel εχει ενα συγκεκριμενο-χαμηλο επιπεδο αποδοσης. Βλεπεις τι μπορει να κανει και αν σου αρκει, συμφερει να πας σε τετοια λυση γιατι εχει τα εξης πλεονεκτηματα :

1)χαμηλοτερο κοστος laptop

2)δυνατοτητα για μικροτερα-ελαφρυτερα σασι αφου δε χρειαζεται χωρος για εξτρα καρτα γραφικων

3)λιγοτερος θορυβος-χαμηλοτερες θερμοκρασιες αφου δεν υπαρχει εξτρα καρτα

4)χαμηλοτερη καταναλωση=μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας

Αποκει και περα αν αυτο το επιπεδο αποδοσης δε σου φτανει, πας αναγκαστικα σε dedicated και μετα εκει ξεκιναει μια νεα συζητηση περι χρηματων-αποδοσης κλπ. Παντως δεν εχει νοημα να πας σε κατι μικροτερο μιας 940m γιατι οι entry level dedicated ειναι πολυ κοντα στις onboard.

Γενικα αν και δε μας ειπες τι θες να παιζεις και ποσες παραχωρησεις μπορεις να κανεις σε γραφικα, να ξερεις οτι οι τελευταιες γεννιες onboard τρογωνται για παιχνιδακια τυπου LoL, Dota2, counterstrike κλπ...δεν ειναι για πεταμα εντελως δηλαδη οπως παλιοτερα, και τα παραπανω 4 πλεονεκτηματα που ειπα ισως αποκτησουν αξια αν ειναι να παιζεις τετοια παιχνιδακια.

Για οτιδηποτε πιο σοβαρο αναγκαστικα dedicated...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...