poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 κανονικα δεν πρεπει να παιζει ρολο αλλα δυο ατομα να εχετε το ιδιο θεμα και εγω να μην το εχω?αρχιζει και πηγαινει το μυαλο μου στα πιο παραξενα σεναρια επιστημονικης φαντασιας.μπορω βεβαια να ξανακανω δοκιμη αλλα ας μας πει και ο αλλος ποιο ρουτερ απο τα δυο εχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamalacation Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Όχι, καλά κάνεις και το σκέφτεσαι όπως το σκέφτεσαι, γιατί η αλήθεια είναι ότι αν αυτή είναι η μόνη διαφορά, καλό είναι να τεσταριστεί για να ξεκαθαριστεί. Απλά δε θα μου περνούσε από το δικό μου μυαλό με τίποτα, νομίζω, οπότε μπράβο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 αν και το εχεις δωσει μπορω να το δοκιμασω.απλα ελπιζω ο αλλος να μην εχει το entry 2 και να του κανει αυτο το θεμα διοτι θα εχεις θεμα λογικα και εσυ και σε βλεπω να μενεις με passthrough Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamalacation Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Όχι ότι με χαλάει και το passthrough... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 σε βολευει κατα καποιο τροπο γιατι δεν χρειαζεται να κανεις επιστροφη με αλλο καλωδιο στο speedport με σκοπο να δωσεις ιντερνετ για να παιξει το wifi αφου θες να χρησιμοποιησεις το wifi του. στην αρχη νομιζα οτι δεν το ηθελες καθολου το wifi οποτε και το bridge ηταν οτι πιο καλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamalacation Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Αυτό που λες ισχύει, γιατί με το bridge δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται το wifi (αν και νομίζω και εκεί μουκάνει). Αυτό που δεν ξέρω επίσης, είναι αν το pppoe-passthrough ισχύει και στο wifi interface, που αυτό δε θα μου άρεσε και αυτό το πρόβλημα θα το είχα και με το bridge εφόσον το wifi είναι ανοιχτό και είναι bridged στο switch του modem. Στην περίπτωση, λοιπόν, που το pppoe-passthrough δεν περνάει στο wifi με το router+pppoe-passthrough, τότε και από πλευράς "ασφάλειας" θα είμαι καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 αν το εκανες bridge θα πρεπε να βαλεις και δευτερο καλωδιο απο μια lan του ρουτερ σε μια δευτερη Lan του speedport.θα επαιζε μια χαρα.δεν θα μπερδευει πιστευω.αν σηκωνε vlan στις ethernet θα μπορουσες να απομονωσεις την πρωτη lan απο τις αλλες τρεις για τυπικους λογους.ισως με διαφορετικο vc και assign σε ξεχωριστες lan να απομονωσεις αλλα δεν βρισκω λογο. για το wifi εννοεις οτι με bridge το wifi θα ηταν στο ιδιο δικτυο με το ρουτερ σου οποτε θα ειναι ολο ενα μικρο τοπικο δικτυο που δεν το θες??? δεν ξερω αν με το pppoepassthrough μπορει η μια κληση να δει την αλλη.παιρνεις διαφορετικες wan ip αλλα δεν ξερω τι ισχυει στο Lan.Ο jkoukos Θα ξερει.νομιζω ειχαν γραψει οτι ειναι τελειως διαφορετικο δικτυο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamalacation Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Σε ό,τι αφορά το wifi, νομίζω ότι εννοώ αυτό που κατάλαβες. Αν βάλεις σε bridge mode το modem τότε σε περίπτωση που κάνει bridge το dsl interface του με τα LAN interfaces του, που με τη σειρά τους είναι bridged με το wifi, τότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Το θέμα μου μετά, δεν είναι αν η μία pppoe κλήση βλέπει την άλλη (που δεν πρέπει), είναι ότι κάποιος client του LAN μου (είτε ασύρματος είτε ενσύρματος) θα μπορούσε να ξεκινήσει δική του pppoe σύνδεση, και αυτό δε θα μου άρεσε. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2016 από mamalacation Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 οποτε εσυ δεν θες η μια pppoe κληση να βλεπει την αλλη ωστε να ειναι διαφορετικα δικτυα το ενα σαν home Πχ και το αλλο σαν guest αλλα ταυτοχρονα δεν θες να μπορει να ξεκινησει καποιος pppoe κληση.αλλα περιμενε γιατι εδω κατι δεν μου αρεσει. αν καποιος συνδεθει στο wifi ή στο lan του adsl modem router μιλαμε για pppoepassthrough μπορει να ξεκινησει λογικα και τριτη κληση pppoe αν εχει τα στοιχεια σου ή αν εχει αλλα στοιχεια otenet.εφοσον βλεπει το adsl modem router κανονικα και θα εχει ιντερνετ κανονικα δεν νομιζω οτι δεν μπορει να ξεκινησει αλλη κληση.το wifi του ρουτερ οπως και το lan εχουν ιντερνετ κανονικα οποτε ενα pc θα μπορουσε να ειναι στην θεση του router σου και να κανει κληση. αυτα για pppoe passthrough.δεν ξερω αν οπως ειπα τις αλλες τρεις lan τις κανεις αλλο vlan το οποιο θα παιρνει απο τον ρουτερ σου οποτε θα ειναι πισω απο nat αν εκει μπορει να γινει κληση pppoe. επισης αν το κανεις bridge και μετα απο το router σου γυρισεις με καλωδιο στο adsl modem router και δωσεις ιντερνετ εκει δεν ξερω αν θα μπορει καποιος να κανει κληση αφου θα υπαρχει ηδη ενα nat.μπεδευτηκα και εγω.θελει δοκιμες αυτο για να δεις τι γινεται. αν υπαρχει ενας τροπος να μην μπορει να ξεκινησει καποιος pppoe κληση θα ειναι μετα το ρουτερ σου αν μπορει με καποιο τροπο καποιος να κοψει να μην γινονται κλησεις pppoe.αλλα σε αυτην την περιπτωση θα πρεπει οι 3 lan απο τις 4 του speedport οπως και το wifi να μην εχουν σχεση με την πρωτη που θα εχεις κανει εσυ pppoe κληση απο το ρουτερ το οποιο δεν ξερω αν γινεται.αν ειναι στο ιδιο lan και οι 4 ειτε εισαι σε pppoepassthrough ειτε δωσεις στις lan απο το δικο σου ρουτερ πιστευω οτι με τον εναν ή τον αλλον τροπο θα μπορει καποιος να δει το speedport αρα να κανει και κληση pppoe. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamalacation Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Ναι, αυτό δεν ξέρω. Δεν το τέσταρα ακόμη, είναι η αλήθεια, από όταν έπαιξε το pppoe το παράτησα και θα το ξαναπιάσω αργότερα όταν θα βάλω άλλες δύο DSL πάνω του τις οποίες θα χρησιμοποιήσω για round-robin. Μόλις έχω νεότερα θα επιστρέψω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 https://www.cosmote.gr/fixed/help-and-support/internet/vdsl/-/support/article/87706621 νεο firmware gia to speedport entry 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mamalacation Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Θενξ poulinos, το είδα και από το post του άλλου με το etnry 2i, θα δω αν θα το βάλω, γιατί όπως είπες και συ, μπορεί να μας χαλάσει και αυτά που έχουμε . Το πιθανότερο είναι ότι θα το δοκιμάσω πάντως κάποια στιγμή, αφού κρατήσω το παλιό σε backup! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 τελικα δοκιμασες το νεο Firmware?σε αφησε να φτιαξεις/δημιουργησεις /κανεις edit το Pvc για να γινει bridge?Παιζει σωστα?το config εννοεις να κρατησεις backup γιατι το firmware δεν ξερω αν γινεται εκτος αν το βρεις καπου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnmegarythmos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 καλησπερα επειδη εχω μπερδευτει η λειτουργια bridge του ρουτερ , σημαινει οτι συνδεω στο lan1 ethernet και μπορω να αξιοποιησω τις υπολοιπες θυρες ethernet ; και την κεραια του wifi ; ή συνδεεται το wifi και δινει ενσυρματα δικτυο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 καλησπερα επειδη εχω μπερδευτει η λειτουργια bridge του ρουτερ , σημαινει οτι συνδεω στο lan1 ethernet και μπορω να αξιοποιησω τις υπολοιπες θυρες ethernet ; και την κεραια του wifi ; ή συνδεεται το wifi και δινει ενσυρματα δικτυο; εχεις ενα adsl router.το γυρνας σε bridge και πλεον παιζει σαν modem.απο default δηλαδη το wireless και οι αλλες ethernet βγαινουν αχρηστες.απο μια ethernet πας πανω στην wan ενος αλλο router ο οποιος κανει κληση pppoe για να μπει στο ιντερνετ.ο λογοι που το κανει καποιος ειναι πολλοι.α.να ριξει πολλες γραμμες πανω σε ενα ρουτερ.β.να αφησει το ρουτερ του παροχου να συγχρονιζει και ολα τα αλλα να τα κανει σε ενα δυνατο ρουτερ.γ.να εχει ενα roUter που θα παιξει ειτε εχεις vdsl ειτε adsl ειτε δορυφορικο ειτε δεν ξερω τι.να παιξει η voip τηλεφωνια απο το ρουτερ του παροχου και εσυ ιντερνετ απο το δικο σου ρουτερ.αν θες να εκμεταλευτεις για καποιο λογο και τις υπολοιπες ethernet του adsl/vdsl router οταν το γυρισεις bridge γινεται κανοντας επιστροφη με δευτερο ethernet πισω στο adsl/vdsl router απο μια lan του ρουτερ.ετσι χρησιμοποιεις βεβαια και το wifi αν θες.απλα μπλεκεις λιγο παραπανω αμα δεν ξερεις.αλλιως υπαρχει και η λυση του pppoe passthrough για να μην κανεις bridge ή να εχεις και 2 nat αν το κανειςμε αλλο τροπο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα