poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 χωρις να μπορω να εγγυηθω θα δω μηπως εχουμε speedport στην δουλεια και μπορεσω να το κανω bridge και να πω κατι παραπανω.αυριο το πρωι θα απαντησω αν βρηκα και αν βρηκα τι εγινε.κατι ειχε παρει το ματι μου αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι speedport. και επισης θα κανω την πιο χαζη ερωτηση εφοσον λενε οτι παιζει και ας ακουστει χαζο. μονο το ρουτερ με ενα λαπτοπ εχουν συνδεθει χωρις να πηγαινει καπου η lan του μετα απο το λαπτοπ.απλα λαπτοπ σε μια lan και τιποτε παραπανω.no router no nothing. επισης το ειχα γραψει αλλα δεν θυμαμαι αν απαντηθηκε αν το ρουτερ εχει το τελευταιο Firmware. βεβαια μπορει να ειναι και καποια βλακεια του τελευταιου firmware και με προηγουμενο να παιζει σωστα.
mamalacation Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 poulinos, σε ευχαριστώ για τον κόπο! Σε ό,τι αφορά την ερώτησή σου, αν κατάλαβα καλά (γιατί πάλι δεν είμαι σίγουρος αν με router εννοείς όλες τις φορές το bsd ή κάποιες φορές και το modem), έχω συνδέσει μόνο το laptop με το modem αφού το έχω βάλει σε bridge mode και το laptop δεν το βλέπει. Σε ό,τι αφορά το firmware δεν ξέρω ποιο έχουμε (ξέχασα να στο απαντήσω νωρίτερα που το ρώτησες), αύριο και γω θα πάω στη δουλειά και θα δω τι έχει. Ξέρουμε κάποιο url της ΟΤΕ με τα "επίσημα" firmware που δίνει για το κάθε μηχανάκι; Αύριο που θα πάω στο γραφείο θα κάνω μία φορά όλα τα τεστς από την αρχή και θα ενημερώσω αν έχω κάτι νεώτερο. Σε περίπτωση που πάλι δε δουλέψει, θα ζητήσω από ΟΤΕ να μου δώσουν το επόμενο μοντέλο και έχει ο μεγαλοδύναμος... Καλό βράδυ και ευχαριστώ όλους σας ξανά.
poulinos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 εννοουσα λαπτοπ με adsl router/modem μονο αυτα χωρις το bsd. firmware εδω. https://www.cosmote.gr/fixed/help-and-support/internet/-/support/article/41638795 δεν εχει τα παλια. θα δω και εγω αυριο να σου πω.αλλιως ναι μετα υπαρχει το speedport 2 entry.
mamalacation Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Σε ευχαριστώ για το λινκ, το άλλο στο απάντησα, ξαναμιλάμε αύριο άμα είναι με νεώτερα.
mamalacation Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 OK, πήγα στο γραφείο, σύνδεσα μόνο το speedport με το laptop μου, το laptop με καρφωτή ΙΡ 192.168.1.5/24, το speedport με hardware reset στο 192.168.1.1/24 και μόλις επέλεξα bridge connection σταμάτησε το connectivity. Το έκανα και reboot, αλλά τίποτα. Βλέπω με tcpdump ότι όταν bootάρει στέλνει κάποια πακέτα (κάποια DNS και κάποια IPv6), όμως παύει να μου απαντάει σε όλα τα requests πέραν του ARP, και -προφανώς- δεν απαντάει και σε dhcp requests. Θα ζητήσω από την ΟΤΕ να μας δώσουν ένα entry 2, όμως κανείς δε μου λέει ότι και εκεί δε θα έχω προβλήματα. Αν κάποιος έχει speedport entry 2 και το έχει βάλει σε bridge mode χωρίς και αυτό να χάνει το connectivity του με το web interface μετά, οι συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες.
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 σε μιση ωρα θα εχω απαντησει και εγω.βρηκα ενα speedport για να ειμαστε σιγουροι οτι καναμε το ιδιο.εχω speedport 724 μπηκα 192.168.1.1 και πηγα Internet.απο type route το εκανα bridge connection. συνεχιζω και μπαινω στο Interface. firmware 09071602.00.002a Που ειναι το τελευταιο του οτε. εφτιαξα και αλλο Interface ola ok.εκανα και το atmκαι το Ptm connex σε bridge connection επισης ολα οκ.δεν εχω χασει το Interface. εκανα και reboot μηπως χασω μετα το Interface αλλα δεν το εχασα δεν εβαλα καν καρφωτη Ip επαιξα με τον dhcp. εκλεισα και dhcp και επαιξα με καρφωτες Ip.παιζω ακομα.
mamalacation Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ωραία, σε ευχαριστώ poulinos, αυτό σημαίνει ότι προφανώς είχε πρόβλημα το δικό μας. Εν τω μεταξύ μου έφεραν τώρα το speedport entry 2i το οποίο θα το δοκιμάσω σε λίγο και θα επιστρέψω με νεώτερα. Δεν πρόλαβα να δω το firmware version του, τώρα πλέον έχει επιστρέψει στη μαμά ΟΤΕ .
mamalacation Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δοκίμασα να τρέξω pppoe πάνω στο καινούριο modem (με passthrough φαντάζομαι, γιατί δεν το έβαλα σε bridge mode γιατί δεν μπόρεσα να το αλλάξω στο μενού του με την πρώτη ματιά), οπότε τουλάχιστο με passthrough δουλεύει και κάνει connect και όλα καλά. Μένει να δω πώς βάζω και το bridge mode και θα είμαστε μια χαρά.
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Ωραία, σε ευχαριστώ poulinos, αυτό σημαίνει ότι προφανώς είχε πρόβλημα το δικό μας. Εν τω μεταξύ μου έφεραν τώρα το speedport entry 2i το οποίο θα το δοκιμάσω σε λίγο και θα επιστρέψω με νεώτερα. Δεν πρόλαβα να δω το firmware version του, τώρα πλέον έχει επιστρέψει στη μαμά ΟΤΕ . ναι μου επαιξε σφαιρα χωρις κανενα απολυτως προβλημα no matter οτι και αν του εκανα./εβγαλα firewall εφτιαξα εγω connection πειραξα τα υπαρχον connection και καθε φορα απευθειας με εβαζε στο μενου . Δοκίμασα να τρέξω pppoe πάνω στο καινούριο modem (με passthrough φαντάζομαι, γιατί δεν το έβαλα σε bridge mode γιατί δεν μπόρεσα να το αλλάξω στο μενού του με την πρώτη ματιά), οπότε τουλάχιστο με passthrough δουλεύει και κάνει connect και όλα καλά. Μένει να δω πώς βάζω και το bridge mode και θα είμαστε μια χαρά. και το παλιο speedport εχει pppoe passthrough.λογικα θα παιξει bridge mode δεν νομιζω να μην παιξει.το παλιο speedport 724 ειχε και ενα θεμα με το port forward βεβαια που θα το φτιαξουν σε αλλο firmware.
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 κοιτα και αυτο http://www.insomnia.gr/topic/523953-vdsl-στον-γέρακα-και-forthnet/?p=54551030 και αλλος με το ιδιο θεμα με εσενα.τι στο καλο ?εγω ταεκανα ολα bridge.εκτος αν εννοεις για το speedport 2 entry ή εκτος αν τα εκανα εγω με λαθος τροπο.
mamalacation Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Χμμ...Η αλήθεια είναι ότι και στο entry 2i δεν έχω δοκιμάσει ακόμη να δω τι παίζει με το bridge mode, γιατί δε μου φάνηκε κάπου ξεκάθαρα το πώς να το κάνω. Έτσι όπως το είδα στο web interface, φαινόταν να πρέπει να ορίσω ένα καινούριο connection το οποίο να είναι τύπου bridge και το παλιό να το διαγράψω, και δε με άφηνε να κάνω edit το συγκεκριμένο πεδίο στο υπάρχον connection. Επειδή μου φάνηκε λίγο "άκομψο" δεν το έκανα εξ'αρχής, και επειδή δούλεψε το κράτησα. Θα το δω όταν έχω ξανά πρόσβαση στο σύστημα (γιατί σήμερα είμαστε κλειστά, και χθες ένας τεχνικός μας πείραξε κατά λάθος τα VLANs του συγκεκριμένου switch και έπαψα να έχω πρόσβαση πάνω του).
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Χμμ...Η αλήθεια είναι ότι και στο entry 2i δεν έχω δοκιμάσει ακόμη να δω τι παίζει με το bridge mode, γιατί δε μου φάνηκε κάπου ξεκάθαρα το πώς να το κάνω. Έτσι όπως το είδα στο web interface, φαινόταν να πρέπει να ορίσω ένα καινούριο connection το οποίο να είναι τύπου bridge και το παλιό να το διαγράψω, και δε με άφηνε να κάνω edit το συγκεκριμένο πεδίο στο υπάρχον connection. Επειδή μου φάνηκε λίγο "άκομψο" δεν το έκανα εξ'αρχής, και επειδή δούλεψε το κράτησα. Θα το δω όταν έχω ξανά πρόσβαση στο σύστημα (γιατί σήμερα είμαστε κλειστά, και χθες ένας τεχνικός μας πείραξε κατά λάθος τα VLANs του συγκεκριμένου switch και έπαψα να έχω πρόσβαση πάνω του). μπορει να μην σε αφηνει να πειραξεις τα υπαρχον λογω privileges.αλλα δεν εχεις θεμα να φτιαξεις νεο.βεβαια αν θυμαμαι σωστα οταν πηγα να φτιαξω νεο interface στο 724 μου ελεγε οτι υπαρχει πχ ηδη τετοιο Interface με τετοιο vlan ασχετα που εγω το ηθελα bridge ενω το αλλο ηταν routed.ηταν σαν να μου λεγε οτι κανε edit το υπαρχον.ελπιζω να μην εχεις το ιδιο προβλημα με το speedport entry γιατι εφοσον λες οτι δεν σε αφηνει να πειραξεις το ηδη υπαρχον τοτε ή θα πρεπει να μπεις σαν admin ειτε να το κανει ο οτε.δεν ξερω μηπως δεν σε αφηνει να το πειραξεις επειδη εισαι συνδεδεμενος πανω.εγω δεν ειχα βαλει καν γραμμη adsl πανω.δοκιμασε αν δεν πετυχει να ριξεις τα connections βγαλε και καλωδιο dsl και να δεις αν σε αφηνει να το κανεις edit.εκτος αν σε αφηνει να το διαγραψεις και δεν σε αφηνει να το κανεις edit οποτε who cares μικρο το κακο.το σβηνεις και τερμα με passthrough θα σου παιζε ετσι και αλλιως και το 724.
mamalacation Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Κοίτα, από όσο θυμάμαι με άφηνε να διαγράψω το αρχικό connection, οπότε θα μπορούσα να το διαγράψω και να κάνω ένα καινούριο. Στο δικό μου 724 με άφηνε να κάνω καινούριο connection σε bridge mode (δηλ 3ο, γιατί έχουμε ένα bridge για ΟΤΕ-tv) και μόλις το έκανα έχανα πάλι τη σύνδεση! Ό,τι να'ναι σου λέω! Τέλος, με το pppoe-passthrough ενεργοποιημένο, στο 724 το OpenBSD δεν έκανε κανονική σύνδεση (δηλ. για κάποιο λόγο δε μου περνούσε σωστά την ΙΡ της απέναντι μεριάς) και νόμιζα ότι κάνω κάτι λάθος στο OpenBSD, ενώ με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις στο entry 2i το pppoe του OpenBSD δούλεψε αμέσως. Τι να πω, άγνωσται αι βουλαί των speedport 724...
poulinos Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 μετα λενε γιατι ο κοσμος παει και παιρνει σοβαρα ρουτερ πχ draytek και σκαει τοσα λεφτα.για να εχει το κεφαλι του ησυχο αφου στα μισα δωρεαν τα advanced πραγματα δεν παιζουν σωστα.γενικως στο δικο μου speedport οτι και να εκανα.ολα bridge.να φτιαξω και αλλο interface με τριτο vlan id .να φτιαξω και αλλο ote tvμε αλλο vlan id .ειτε atm ειτε ptm interface δεν μου εκανε θεμα.απλα δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο που δεν πρεπει οτι δεν ειχα πανω adsl γραμμη.on the bench οπως λενε.
mamalacation Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δε θα φανταζόμουν ότι παίζει ρόλο το να είναι συνδεδεμένο πάνω στη γραμμή, αλλά από ό,τι λες μπορεί και να παίζει, οπότε we'll never know γιατί το δικό μου 724 πάπαλα πια .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα