mamalacation Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά!! Άρα στο BSD σηκώνεται το route, οπότε λογικά είναι θέμα firewall να επιτρέψει την επικοινωνία. Π.χ. στα Mikrotik χρειάζεται κανόνας ΝΑΤ. Όχι, αυτό δεν έχει να κάνει με το BSD είναι θέμα IPv4. Κάθε interface που έχει μία IPv4 address με μία subnet mask, κατά τη δημιουργία του φτιάχνει ένα permanent route για το συγκεκριμένο subnet μέσω της συγκεκριμένης ΙΡ στο συγκεκριμένο interface. Ισχύει σε όλα τα OS's. Κοίταξα το link για το Mikrotik, όμως είναι για άλλο πράγμα (θέλει να συνδέεται ο υπολογιστής του με το modem και του λένε με NAT που είναι εν μέρει λογικό και δεν απαιτεί static route στο modem). Με το firewall τι εννοείς; Παίζει να ενεργοποιείται κάποιο firewall rule στο modem μόλις μπει σε bridge mode; Περίεργο μου φαίνεται και θα έπρεπε να το έχουν documented. τζαμπα το αλλαξες απο τον οτε το ρουτερ.δυσκολο να ειχε τετοιο προβλημα.στα lan interaces του modem αμα εβαζες ενα λαπτοπ με καρφωτες ip θα μπαινες κανονικα με την παλια Ip.λεω με καρφωτες διοτι εχεις κλεισει τον dhcp.την συνδεση την χανεις γιατι το modem πλεον σκασει σε wan θυρα και οχι σε lan.το δικτυο σου πισω απο το ρουτερ θα ειναι πχ 192.168.2.χ ενω το modem θα ειναι 192.168.1.χ Οι IPs είναι καρφωτές και στο modem και στο router, οπότε δεν παίζει να ισχύει αυτό που αναφέρεις. Το μόνο που αλλάζει είναι το bridge-mode στο modem, όπου μόλις ενεργοποιηθεί ξαφνικά χάνονται όλα. Και επίσης δε μιλάω για τη σύνδεση του laptop με το modem, μιλάω για τη σύνδεση του router με το modem που δε θα έπρεπε να χάνεται. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2016 από mamalacation
mamalacation Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Επίσης, ψάχνοντας παράλληλα στο Internet, είδα ανθρώπους να λένε ότι υπάρχουν modems που όταν μπουν σε bridge mode το web interface του modem παύει να λειτουργεί. Αυτό θα εξηγούσε την περίπτωσή μου. Το κακό είναι ότι όταν μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών του ΟΤΕ (για εταιρικούς πελάτες κιόλας, τι να πω...) δεν είχαν ιδέα για το τι συμβαίνει με το bridge mode και μου εξήγησαν ότι "δεν το υποστηρίζουμε, ο πελάτης το ενεργοποιεί με δική του ευθύνη". Σκέφτομαι να τους καλέσω για να μου το αλλάξουν ξανά σε άλλο μοντέλο μπας και κάνω τη δουλειά μου (είδα κάποιον να μιλάει σε αυτό το forum για το speedport entry 2i) ή στην τελική να πάρουμε ένα άλλο modem και να βρούμε την υγειά μας. Σε αυτήν την περίπτωση θα θέλαμε κάτι που να μη χάνει το DSL encapsulation με τον OTE και να έχει καλό wireless (να σηκώνει πολλούς ταυτόχρονα, οπότε εννοώ καλό CPU, το range φαντάζομαι γενικά δεν είναι θέμα), οπότε οποιαδήποτε πρόταση είναι δεκτή, αλλά θα ανοίξω άλλο post σε αυτήν την περίπτωση για να μη "δηλητηριάσουμε" το συγκεκριμένο που μιλάει για τελείως διαφορετικό πρόβλημα. Συνεπώς, poulinos, συγκρατήσου! Θα χρειαστώ την άποψή σου αλλά σε άλλο post.
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Οι IPs είναι καρφωτές και στο modem και στο router, οπότε δεν παίζει να ισχύει αυτό που αναφέρεις. Το μόνο που αλλάζει είναι το bridge-mode στο modem, όπου μόλις ενεργοποιηθεί ξαφνικά χάνονται όλα. Και επίσης δε μιλάω για τη σύνδεση του laptop με το modem, μιλάω για τη σύνδεση του router με το modem που δε θα έπρεπε να χάνεται. οι ip's ειναι καρφωτες αλλα εσυ εισαι πλεον πισω απο μια wan του ρουτερ.δεν εισαι πανω στο lan του ρουτερ.αν μπεις πανω σε μια δευτερη Lan του ρουτερ με καρφωτες ip τοτε θα πρεπει να τα βλεπεις ολα μια χαρα.εκτος αν εννοεις οτι πριν το γυρισεις σε bridge mode εβλεπες το ρουτερ κανονικα πριν την wan ή εκτος αν ειχες πχ στο ρουτερ 192.168.1.1 και πισω απο την wan το lan σου να ηταν 192.168.1.χ και οχι 192.168.2.χ που ειναι τωρα. Επίσης, ψάχνοντας παράλληλα στο Internet, είδα ανθρώπους να λένε ότι υπάρχουν modems που όταν μπουν σε bridge mode το web interface του modem παύει να λειτουργεί. Αυτό θα εξηγούσε την περίπτωσή μου. Το κακό είναι ότι όταν μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών του ΟΤΕ (για εταιρικούς πελάτες κιόλας, τι να πω...) δεν είχαν ιδέα για το τι συμβαίνει με το bridge mode και μου εξήγησαν ότι "δεν το υποστηρίζουμε, ο πελάτης το ενεργοποιεί με δική του ευθύνη". Σκέφτομαι να τους καλέσω για να μου το αλλάξουν ξανά σε άλλο μοντέλο μπας και κάνω τη δουλειά μου (είδα κάποιον να μιλάει σε αυτό το forum για το speedport entry 2i) ή στην τελική να πάρουμε ένα άλλο modem και να βρούμε την υγειά μας. Σε αυτήν την περίπτωση θα θέλαμε κάτι που να μη χάνει το DSL encapsulation με τον OTE και να έχει καλό wireless (να σηκώνει πολλούς ταυτόχρονα, οπότε εννοώ καλό CPU, το range φαντάζομαι γενικά δεν είναι θέμα), οπότε οποιαδήποτε πρόταση είναι δεκτή, αλλά θα ανοίξω άλλο post σε αυτήν την περίπτωση για να μη "δηλητηριάσουμε" το συγκεκριμένο που μιλάει για τελείως διαφορετικό πρόβλημα. Συνεπώς, poulinos, συγκρατήσου! Θα χρειαστώ την άποψή σου αλλά σε άλλο post. περα απο το να στο γυρισουν σε bridge mode και αν δεν θα σε βοηθησουν σε κατι αλλο. το wireless τι το θες αφου θα το κανεις bridge?γενικως απο τα δωρεαν μην περιμενεις πολλα πραγματα.
mamalacation Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 poulinos, με αυτά που γράφεις δεν είμαι σίγουρος όταν λες router αν εννοείς το BSD ή το modem. Επίσης με τον τρόπο που χρησιμοποιείς τις λέξεις wan και lan με μπερδεύεις. Το modem έχει πάνω του ένα switch με 4 ethernet interfaces (αυτά που εσύ μάλλλον λες lan; ή εννοείς το lan του BSD (re1); ) τα οποία είναι bridged μεταξύ τους, έχει ένα dsl interface (μάλλον αυτό που λες wan; ή εννοείς το re0 του BSD;) και 1 wireless interface που είναι bridged με τα 4 ethernet interfaces. Για να μη γίνεται μπέρδεμα, προσπάθησε αν μπορείς να αναφέρεσαι στα interfaces που πατάνε σε κάποιο μηχάνημα, ώστε να συνεννοούμαστε (πχ στην πρόταση "...εβλεπες το ρουτερ κανονικα πριν την wan..." δεν έχω ιδέα που αναφέρεσαι. Τι είναι το πριν, τι θεωρείς wan στο BSD, το re0; Η απάντηση είναι μάλλον ναι). Ή στην πρόταση "εσυ εισαι πλεον πισω απο μια wan του ρουτερ" τι εννοείς με το εσύ (το λαπτοπ; μα μιλάω για το router), με το πλέον (μετά το bridge;) και με το πίσω από μία wan (εννοείς στο LAN του router;); Αν δεν καταλάβω τι ρωτάς δεν μπορώ να σου απαντήσω. Τις ΙΡ τις αναφέρω πιο πάνω ακριβώς όπως είναι πριν και μετά το bridge mode (τίποτα δεν αλλάζει). Ο router μου πατάει πάνω στο 1ο ethernet interface του modem και έχει ΙΡ που ανήκει στο ίδιο subnet με την ΙΡ που έχει οριστεί στο modem καρφωτά στο LAN configuration. Όταν το modem μπει σε bridge mode τότε o router (όχι το laptop μου μόνο) δεν μπορεί να κάνει ping πλέον τη LAN address του modem η οποία δε θα έπρεπε να χαθεί απλά επειδή έβαλα το modem σε bridge mode. Έχω δοκιμάσει να βάλω και δεύτερο καλώδιο από το router στο switch του modem, του έχω δώσει ΙΡ στο σωστό subnet (αφού έχω αφαιρέσει την ΙΡ από το re0 για να μην υπάρχει πρόβλημα στο routing table) και πάλι δε φαίνεται το web interface του modem (ούτε ping-άρεται), αλλά αυτά που καταλήγω να σου λέω τα έχω ήδη επαναλάβει 3 φορές πιο πάνω. Το wireless το θέλω για να το χρησιμοποιήσω σαν access point τον DHCP του οποίου θα διαχειρίζομαι μέσα από το router μου, εφόνσον είναι bridged με τα 4 ethernet interfaces του switch του modem. Άρα το modem θα εκτελεί δύο λειτουργίες: το DSL encapsulation και το WiFi.
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 ας τα παρω και εγω απο την αρχη γιατι μπορει να εχω καταλαβει κατι εγω λαθος.modem εννοω το modem/ router που σου δωσε ο παροχος.ρουτερ εννοω το bsd.το wireless το αφηνουμε απεξω.ας ξεχασουμε το ρουτερ και ας πιασουμε μονο το modem γιατι μπορει και εγω να μην καταλαβα κατι.εχεις το adsl modem/router με ip 192.168.1.1 και εχεις και το λαπτοπ σου με 192.168.1.2 καρφωτα.γυρνας το modem σε bridge κλεινεις και dhcp.χανεις το ping προς το modem και δεν σου ανοιγει ουτε το Interface καν?γιατι οσα εχω κανει bridge δεν το εχω πετυχει αυτο για αυτο ρωταω.thomson,technicolor,speedtouch,zyxel και δεν ξερω ποια αλλα ακομα.
mamalacation Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δικτυακά εννοώ αυτό ακριβώς. H διαφορά μας είναι ότι εσύ αναφέρεσαι στο λάπτοπ μου και εγώ στο router, το οποίο δεν αλλάζει απολύτως τίποτα (δικτυακά πάντα). Ο router έχει ΙΡ 192.168.1.2/24 καρφωτή, το modem 192.168.1.1/24 καρφωτή και ο router (στον οποίο είμαι συνδεδεμένος με ssh από το laptop και παραμένω συνδεδεμένος και μετά το bridge προφανώς) φαίνεται να χάνει τη σύνδεση με το modem ως εκ τούτου και με το web interface του. Λέω φαίνεται γιατί σε layer 2 φαίνονται (απαντάει σε arp requests). Είναι τεχνικά το ίδιο με αυτό που λες. Και ναι, και εγώ έχω κάνει bridge σε ό,τι-να-ναι συστήματα με ό,τι-να-ναι interfaces και πρώτη φορά βλέπω τέτοια συμπεριφορά. Διάβασα όμως σε forum του εξωτερικού ότι υπάρχουν modems που "δεν επιτρέπουν πρόσβαση" στο web interface τους μετά το bridging.
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 ναι ειτε λαπτοπ ειτε ρουτερ το ιδιο κατα καποιο τροπο απλα δεν ηθελα να υπαρχει wan.δεν μπορω να καταλαβω γιατι το χανει.κανε κανα firmware update στο speedport μηπως ειναι καποιο bug.πρωτη φορα το ακουω να χανει επαφη.η μαλλον το εχω ακουσει ξανα αλλα υπηρχαν και ατομα που δεν ηξεραν πως να μπουν μετα.ζητα να στο αλλαξουν αφου πρωτα δεις για firmware update μηπως και φτιαξει ετσι.μετα ναι μονο στο speedport 2 entry μπορεις να πας
jkoukos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Με χρήση εξωτερικού switch είναι ευκολότερο να απομονώσουμε προβλήματα επικοινωνίας. Η ίδια δοκιμή μπορεί να γίνει απευθείας στις θύρες LAN του router, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μας έχει ξεφύγει κάποια ρύθμιση. Για το troubleshooting λαμβάνω υπόψη τις παρακάτω σταθερές: Α. Modem σε bridge mode, με ΙΡ 192.168.1.1. Β. Router με θύρα WAN που έχει IP 192.168.1.2 και X θύρες LAN σε υποδίκτυο 192.168.2.0/24, με DHCP 192.168.2.1. Γ. Υπολογιστής με κάρτα δικτύου που έχει 2 IP's. Η μία 192.168.2.10, με Gateway & DNS την 192.168.2.1 και η άλλη την 192.168.1.10 χωρίς Gateway & DNS. Δ. Switch με X θύρες LAN. Δοκιμή Νο1 1. Σύνδεση του Α με το Δ. 2. Σύνδεση της WAN του Β με το Δ. 3. Σύνδεση του Γ με το Δ. Αν από τον υπολογιστή και τον router δεν έχουμε επικοινωνία με το modem, υπάρχει θέμα με το modem. Αν έχουμε επικοινωνία από τον υπολογιστή (με το modem) αλλά όχι από τον router, προχωράμε στην δοκιμή Νο2. Δοκιμή Νο2 1. Επιβεβαιώνουμε ότι ισχύουν και οι 3 συνδέσεις της δοκιμής Νο1. 2. Σύνδεση μίας LAN θύρας του Β με το Δ. Αν συνεχίζουμε να έχουμε επικοινωνία από τον υπολογιστή (με το modem) αλλά όχι από τον router, υπάρχει θέμα με τον router. Συνήθως (99,9%) προβλήματα επικοινωνίας οφείλονται στις ρυθμίσεις του router και μόλις στο 0,01% αυτών αιτία είναι το modem. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία.
mamalacation Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 jkoukos, έχω κάνει πριν γραφτώ σε αυτό το forum τις εξής δοκιμές που μοιάζουν με τη δοκιμή 1: Οι ΙΡs είναι αυτές που λες, και: ο router δεν ping-άρει το modem (αυτό είναι αρκετό, θεωρητικά, αλλά μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα το interface του, οπότε έκανα και τα παρακάτω πειράματα) συνδέω δεύτερο interface του router σε άλλη πόρτα του switch του modem, βάζω ΙΡ στο router που ανήκει στο 192.168.1.0/24 subnet αφού έχω αφαιρέσει την 192.168.1.2 από το re0 και πάλι ο router δεν ping-άρει το modem (πάλι βλέπω arp requests κανονικά όμως, αυτή τη φορά στο δεύτερο interface). Αυτό δε μας αποκλείει πάλι να υπάρχει κάποιο άγνωστο πρόβλημα στο router (που είναι πολύ απίθανο, αλλά ποτέ δεν ξες) συνδέω laptop πάνω στο switch του modem σε τρίτο interface με ΙΡ στο 192.168.1.0/24 subnet και το laptop βλέπει το router, αλλά δεν ping-άρει το modem ούτε βλέπει το web interface του. Πλέον είναι βέβαιο ότι το modem συμπεριφέρεται σα να βάζει firewall στο bridge που έχει στα 4+1 interfaces του (που τα λέμε/τε για συντομία LAN, 4 στο switch και 1 το wifi) το οποίο δεν επιτρέπει μάλλον καμία κίνηση προς το συγκεκριμένο bridge interface πέραν του DSL encapsulation. Ο λόγος που έχω ανοίξει αυτό το post ήταν γιατί ήλπιζα ότι κάποιος άλλος θα είχε δοκιμάσει και αυτός την ίδια ρύθμιση και ενδεχομένως να ήξερε τι πρέπει να κάνω για να μη χάνω αυτή τη σύνδεση. Ο μόνος τρόπος να επαναποκτάω τη σύνδεση είναι μέσω factory reset του modem. Τα στατιστικά που αναφέρεις για την κατανομή προβλημάτων μπορεί να ισχύουν στο συγκεκριμένο forum, όμως αν παρατήρησες, από το 3ο post μου στο συγκεκριμένο thread (http://www.insomnia.gr/topic/594624-bridging-vdsl-%CF%83%CE%B5-ote-speedport-vlans-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-openbsd/?do=findComment&comment=54533950) ανέλυσα το πώς έχω συνδεδεμένο το router μου με το modem και εκεί φαίνεται ότι από πλευράς του router η σύνδεσή μου είναι όπως πρέπει. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε μάλλον για το 0,01%. Η ερώτησή μου λοιπόν μετασχηματίζεται ως εξής: Έχει κάποιος δοκιμάσει να βάλει σε bridge mode το συγκεκριμένο modem και να εξακολουθεί να έχει σύνδεση με το web interface του; Αν ναι, πως το καταφέρνει;
jkoukos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Κάνε ακριβώς τις δοκιμές που αναφέρω και θα δούμε που είναι το πρόβλημα. Δοκιμή με εξωτερικό switch και όχι αυτό του router. Επίσης 2 διευθύνσεις στην κάρτα δικτύου του PC. Ναι, σε γειτονικό φόρουμ κάποιοι το είχαν σε bridge, για να δουν αν μπορεί να δουλέψει το voip του ΟΤΕ. Βασικά όπως γράφει και ο pοulinos, είναι σπάνια η περίπτωση να μην δουλεύει η επικοινωνία στα απλά οικιακά modem/router σε bridge mode.
mamalacation Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 jkoukos, συγγνώμη αλλά αυτό που λες δε φαίνεται να βγάζει νόημα. Ο router δεν έχει switch, μιλάω για το switch που έχει το modem. Αν βάλω επιπλέον switch (το Δ που αναφέρεις) δε θα πετύχω τίποτα, απλά θα προσθέσω ένα επιπλέον switch ανάμεσα στα μηχανήματα που θέλω να συνδέσω, το οποίο στη χειρότερη είναι ένα επιπλέον πιθανό πρόβλημα που πρέπει κάποιος να αντιμετωπίσει. Συγγνώμη, αλλά αυτό που μου ζητάς, δεν έχει κανένα νόημα, μάλλον δεν κατάλαβες το τι έκανα. Η συνδεσμολογία που αναφέρεις σε σχέση με αυτή που σου ανέφερα είναι πιο περίπλοκη χωρίς να προσθέτει τίποτα από πλευράς δικτύου (π.χ. οι 2 IPs του laptop σε σχέση με τη μία στο subnet που μας ενδιαφέρει). Το αποτέλεσμα της σύνδεσμολογίας που γράφω -που είναι ίδια με αυτήν που αναφέρεις εκτός του έξτρα switch και των 2 ΙΡ στο λάπτοπ- είναι ο router και το laptop να μην επικοινωνούν με το modem ενώ επικοινωνούν μεταξύ τους στο subnet 192.168.1.0/24. Δε νομίζω να μπορώ να γίνω πιο σαφής. Το bridge που αναφέρεις στο γειτονικό forum, είχαν σύνδεση με το web interface του modem αφού το έβαλαν σε bridge mode;
jkoukos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Γράφοντας "ο router δεν έχει switch", προφανώς εννοείς ότι ο δικός σου router δεν έχει ρυθμίσεις οι υπόλοιπες θύρες (εκτός τις WAN) να παίξουν ως switch στο LAN δίκτυο. Αλλιώς δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ο υπολογιστής θα είναι συνδεδεμένος στον router (και όχι στο modem) ή σε άλλο switch στο οποίο θα συνδέεται τουλάχιστον ο router. Όπως δηλαδή είναι μια φυσιολογική σειρά στην αλυσίδα ISP > Modem > Router > PC. Γιατί να δυσκολέψουμε τα πράγματα συνδέοντας το PC στο modem; To αν είναι ίδιο ή όχι, θα το δείξει η δοκιμή. Γιατί δεν την δοκιμάζεις;
mamalacation Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Η δοκιμή δε χρειάζεται να δείξει τίποτα αν καταλαβαίνεις από tcp/ip networking. Όταν στήνεις ένα δίκτυο δε συνδέεις τυχαία μεταξύ τους τους κόμβους και περιμένεις τι και αν θα δείξει το πείραμα. Το σχεδιάζεις και ξέρεις από πριν τι ακριβώς θα πρέπει να συμβεί γιατί το IPv4 είναι ντετερμινιστικό. Μόλις το στήσεις επιβεβαιώνεις ότι όλα δουλεύουν όπως πρέπει και διορθώνεις τυχών λάθη υλοποίησης ή σχεδίασης. Το στήσιμο που προτείνεις περιπλέκει την τοπολογία γιατί προσθέτει ένα επιπλέον ενεργό κύκλωμα στο δίκτυο που συζητάμε, καθώς και μια επιπλέον ΙΡ που δε βοηθάει πουθενά. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να βλέπεις μόνο την τοπολογία που αναφέρεις αλλά αυτό δε σημαίνει για κανένα λόγο ότι είναι πιο "φυσιολογική" από αυτή που σου αναφέρω και αυτό το καταλαβαίνει οποιοδήποτε γνωρίζει από IPv4 routing. Το συγκεκριμένο setup που συζητάω είναι από τα πιο απλά που μπορούν να υπάρξουν. Αν για κάποιο λόγο δεν το καταλαβαίνεις, δεν είναι κακό, και μάλλον σημαίνει ότι δεν έχεις εμπειρία σε στήσιμο δικτύων διαφορετικών από αυτό που μου αναφέρεις, και δεν το λέω περιπαικτικά, αλλά με τον τρόπο που επιμένεις να τρέξω το πείραμα σου δεν ξέρω πώς να στο εξηγήσω καλύτερα πέρα από το να σου πω ότι: το δοκίμασα (το πείραμα 1) και δεν έπαιξε. Και τέλος, "ο router δεν έχει switch" σημαίνει μόνο αυτό. Ο router μου, όπως έγραψα από νωρίς, έχει τρία διακριτά interfaces στα οποία κάνει routing από και προς όλα τους. Άρα: δεν έχει switch. Κάτι πρέπει να έχεις καταλάβει λάθος. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2016 από mamalacation
jkoukos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Μία μόνο περίπτωση από εγκατάσταση μέλους άλλου φόρουμ. Παραλλαγές της υπάρχουν διάφορες. 1. Speedport W 724V σε bridge mode. 2. Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN ως κύριος router, κάνοντας ΡΡΡοΕ κλήση. 3. Άλλο Speedport W 724V ως router με σύνδεση στο RB μέσω WAN θύρας, μόνο για να δουλεύει η voip τηλεφωνία. Το παραπάνω σχήμα έχει στηθεί παίζοντας απροβλημάτιστα, με όλους τους υπολογιστές να έχουν πρόσβαση στο 1ο Speedport.
mamalacation Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 OK, αυτή είναι χρήσιμη πληροφορία, σε ευχαριστώ. Μπορεί ενδεχομένως κάποιος από αυτούς να μας πει αν κατά τη δημιουργία του bridge mode χρειάστηκε να κάνει κάτι πλέον του να επιλέξει το bridge mode; Μήπως χάνω κάτι που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μου δηλαδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα