paranoir Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Καλημέρα ελπίζω να είμαι στο σωστό μέρος για το θέμα μου. Το laptop έχει αρχίσει και κάνει random restart όλη την ώρα. Δεν είναι θέμα ζέστης για το είχα πάει για καθάρισμα και συνεχίζει και το κάνει. Αποσύνδεσα σταδιακά και τις 2 ram για να σιγουρευτώ ότι δεν φταίνε αυτές. Το πρόβλημα συνεχίζεται. Σε κατάσταση safe mode το πρόβλημα δεν υφίσταται. Σε normal mode ακόμα κι αν απενεργοποιήσω το restart σε περίπτωση system failure, αυτό δεν υπακούει και το φαινόμενο συνεχίζεται. Μερικές φορές μετά από restart με πετάει σε οθόνη που γράφει disk read failure press alt control del. Οπότε η προσοχή μου πάει στον σκληρό. Τον άλλαξα πριν περίπου ένα χρόνο κι έβαλα έναν ssd από san disk. Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να φταίει ο ssd. Το laptop είναι toshiba satellite a300 του 2008. Σκέφτομαι να δοκιμάσω να κάνω install σε εξωτερικό σκληρό ένα λειτουργικό windows, ώστε να δω αν θα συνεχιστεί το πρόβλημα. Δεν έχω άλλο σκληρό να δοκιμάσω εκτός από τον παλιό μου που μου πέταγε συνεχώς blue screen. Κάπου διάβασα ότι μόνο xp professional μπορείς να κάνεις load από εξωτερικό σκληρό-usb book. ευχαριστώ για τη βοήθεια
Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 μπορεί να έχει αρχίσει να τελειώνει η ζωή του sata controller η των επαφών με τον δίσκο, δανείσου εναν δίσκο εαν γίνεται,πέρνα μια διανομή λίνουξ 1-2 μέρες και δες την συμπεριφορά του συστήματος. Εαν ειναι οκ μαλλον εχει πρόβλημα ο δίσκος,εαν συνεχίσει τα τρελά του ειναι στα τελευταία ο controller.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα