Προς το περιεχόμενο

Η Samsung ετοιμάζει το Exynos 8870 SoC για πελάτες

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Samsung εργάζεται πάνω σε ένα νέο SoC (System-on-Chip) που δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο το κορυφαίο Exynos 8890 και θα κατασκευαστεί ειδικά για πελάτες της εταιρείας, όπως είναι η Meizu.

Σύμφωνα με φήμες, το Meizu Pro 6 αναμένεται να ενσωματώνει το συγκεκριμένο SoC όταν θα κυκλοφορήσει την νέα χρονιά. Η απόδοση του chip φημολογείται ότι θα είναι παρόμοια με αυτή του Snapdragon 820 της Qualcomm, ωστόσο θα ξέρουμε περισσότερα για αυτό το θέμα, όταν το chip κάνει την εμφάνιση του σε βάσεις δεδομένων δημοφιλών benchmarks κατά την διάρκεια των δοκιμών.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα MyDrivers.com δημιούργησε ένα διάγραμμα που συγκρίνει τα κορυφαία chips του 2016 στο GFXBench (GPU Performance και CPU stress testing) συμπεριλαμβάνοντας μοντέλα όπως τα Samsung Exynos 8890, Qualcomm Snapdragon 820, HiSilicon Kirin 950, MediaTek Helio X20 και Apple A9. Όπως μπορείτε να δείτε, το Apple A9 έχει την καλύτερη επίδοση single-core με 2546 πόντους με δεύτερο το Snapdragon 820.

Το Samsung Exynos 8890 έχει την καλύτερη multi-core επίδοση πάντως ενώ όσον αφορά στα γραφικά, η GPU με την ονομασία Adreno 530 που βρίσκεται στο εσωτερικό του Snapdragon 820 SoC έχει την κορυφαία επίδοση, με την Mali-T880 του Exynos 8890 να ακολουθεί.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού το iPhone είναι dual-core, λογικό δεν είναι να έχει καλύτερο single-core performance; :P

Αυτός είναι βασικά και ο λόγος που δεν βάζουν καμιά 20αριά άχρηστους (σε αυτό το die size) πηρύνες.

• Like 1

Χα χα χα χα χα πάντως η Samsung εξελίσσεται και σε κατασκευαστικη πλέον!! Και είναι και η εταιρεία με τα μεγαλύτερα κέρδη!! Και ας μην έχει -και καλα- τα κορυφαία smartphone!! Και οποίος έχει Note 5 δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν είναι έστω λίγο κάτω από το 6s!!

Προσωπική μου άποψη πάντα!! ☺

τα Α3 και J5 Που εχω δοκιμασει απο κοντα ειναι κορυφαια απο αποψη χρηστικοτητας και καλαισθησιας (Oled, Κλπ)

οι επιδοσεις δε μου λενε πραμα (που λενε και οι κρητικαροι) :)

τα Α3 και J5 Που εχω δοκιμασει απο κοντα ειναι κορυφαια απο αποψη χρηστικοτητας και καλαισθησιας (Oled, Κλπ)

οι επιδοσεις δε μου λενε πραμα (που λενε και οι κρητικαροι) :)

το όλο θέμα είναι να είναι σβέλτο και λειτουργικό το κινητό όχι να δεις καρέ στα παιχνίδια,οι benchies είναι για τους σταθερούς που θες να κάνεις δουλειά και βαρύ gaming,όλα τα άλλα είναι καραμέλες.....

προσωπικά προτιμώ το κινητό να είναι απλά σβέλτο στην λειτουργία και να κρατάει η μπαταρία παρά να μου τρέχει το crysis σε maxed out.

Ακόμα δεν κυκλοφόρησαν και χάνουν σε single core από τον Α9; Αναρωτιέμαι πόσο πίσω θα τους αφήσει ο A10.

Διπύρηνος είναι με αντίστοιχη κατανάλωση με τους άλλους. Το performance per watt ακόμη είναι πολύ πιο κάτω σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και φαίνεται και από τα νούμερο όταν δουλεύουν όλοι οι πυρήνες...

Ακόμα δεν κυκλοφόρησαν και χάνουν σε single core από τον Α9; Αναρωτιέμαι πόσο πίσω θα τους αφήσει ο A10.

Πες τα!! Ειναι οντως πολυ πισω ο exynos, αφου χανει εξεταζοντας το 1/8 της ισχυς του, για λιγο, απο τον A9, απο τον οποιον εξεταζουμε το 1/2.Ωραιο μετρο συγκρισης! Αντιστοιχα λοιπον το 1 κιλο μηλα ειναι πιο βαρυ απο τα 2 κιλα σταφύλια αφου το ενα μηλο ειναι πιο βαρυ απο ενα σταφυλι.. Λογικο εε; 

• Like 1

Oι πυρηνες τα hz και τα benchmark δεν εχουν σημασια, το τελικο προιον μετραει. Oh wait......

ΥΓ1. Απο multicore πως τα παει btw?

Oι πυρηνες τα hz και τα benchmark δεν εχουν σημασια, το τελικο προιον μετραει. Oh wait......

ΥΓ1. Απο multicore πως τα παει btw?

Το multicore είναι απλά ένας όρος που αφορά στο hardware. Αν θες να μάθεις πώς τα πάει από επιδόσεις σε διάφορες εφαρμογές, θα σου πω ότι σαρώνει (ο A9). Για τον Α10 που είναι και ο ανταγωνιστής του 8890, εκτιμώ ότι πάλι θα σαρώνει. Και όταν η συσκευή σου σκίζει σε επιδόσεις, δε σε νοιάζει αν είναι dual core ή onemillioncore ή halfcore. Άλλωστε, το στοίχημα με την αύξηση των πυρήνων είναι η αυτονομία.

Το multicore είναι απλά ένας όρος που αφορά στο hardware. Αν θες να μάθεις πώς τα πάει από επιδόσεις σε διάφορες εφαρμογές, θα σου πω ότι σαρώνει (ο A9). Για τον Α10 που είναι και ο ανταγωνιστής του 8890, εκτιμώ ότι πάλι θα σαρώνει. Και όταν η συσκευή σου σκίζει σε επιδόσεις, δε σε νοιάζει αν είναι dual core ή onemillioncore ή halfcore. Άλλωστε, το στοίχημα με την αύξηση των πυρήνων είναι η αυτονομία.

Παραδοξως συμφωνω σε ολα. Το προβλημα ειναι οτι αυτο σου το post δεν συναδει και πολυ με το προηγουμενο στο οποιο απαντησα, ετσι δεν ειναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...