Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια και χρονια πολλα.. εχω να κανω μια ερωτηση ..
Εχω τις μνημες RAM Kingston (2x4gb) xmp hyperX savage 2400mhz
Στο Bios μου τις αναγνωριζει στα 1600 mhz και ενω παω χειροκινητα να τις βαλω στα 2400
τρωο error που μου λεει οτι το O.C FAILED.. Στη συνεχεια πειραξα και τa Volt απο 1,5 στα 1,65 και παλι τιποτα..
Ξερετε μηπως να με βοηθησετε ?
Η Μητρικη μου ειναι η A88XM-PLUS και ο CPU μου ο Amd x4 860k..
Επισης, αξιζει ολο αυτο το ψαξιμο ?
Υπαρχει εμφανη διαφορα σε games (οπου κυριως gaming το χω το pc)

Ευχαριστω εκ τον προτερων!

* Δοκιμασα στα 1866mhz, μεχρι εκει παει κανονικα..

Επεξ/σία από balourdiskakos
fonts fixed
Δημοσ.

Για τη συγκεκριμένη μητρική δε μπορώ να σου πω, δεν την ξέρω, αλλά πάνω από 1600 Mhz οι διαφορές για παιχνίδια είναι ελάχιστες, για να μην πω μηδαμινές...

Πολύ περισσότερο που λες ότι πάει στα 1866 Mhz...

Δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς, εγώ τουλάχιστον, δεν θα το έκανα...

Αν θες να δεις σημαντικές διαφορές σε απαιτητικά παιχνίδια, αύξησε το συνολικό μέγεθος της μνήμης.

Αν προσθέσεις ένα ίδιο ζευγάρι μνήμες και πας στα 16g, τότε, θα δεις διαφορές...

καλές γιορτές!

Δημοσ.

Διαφορά δεν θα δεις πραγματικά παρά μόνο ελάχιστη και δεν αξίζει όλη αυτή την διαδικασία. Με xmp θα παίξουν στα 2133 100%, τα 2400 τα πιάνεις αργότερα.

• Like 2
Δημοσ.

Αλλά μέχρι 2133, το 2400 θέλει χειροκίνητο. Λέω μέχρι 2133 γιατί έχει φίλος a8 7600, την ίδια μητρική και 2x4gb 2133 mushkin και με xmp παίζει 2133 απροβλημάτιστα από την πρώτη μέρα.

• Like 1
Δημοσ.

δοκιμασα στα 2133 , με timings τα παιρνει, στα 2400 δοκιμασα χωρις timings δεν τα πηρε..μονο τα 1866 παιρνει χωρις καμια ρυθμιση , οπου και το αφησα εκει..

Δημοσ.

Αν παίρνει 2133 άστο 2133 με xmp και τα timings και το ρεύμα που σου δίνει το xmp. Λέω άσε τις μνήμες 2133 επειδή πήρες γρήγορες μνήμες και είναι κρίμα να τις δουλεύεις 1866 ή 1600, τα 2133 είναι ότι κοντινότερο στα 2400 που αγόρασες.

Δημοσ.

ΠΑΝΩ από τα 1866mhz (Athlon x4 860k imc) είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ O.C. Σε stock δεν πρόκειται να δεις διαφορά με το να τρέχεις τη μνήμη ασύγχρονα από τον imc - και αυτό, αν το σηκώνει η μητρική σου. Καλύτερα να τη βάλεις στα 1866 και με πιο χαμηλά timmings, αφού είναι rated για παραπάνω. Εκεί θα δεις λίγη διαφορά (προς το καλύτερο), ενδεχομένως...

Δημοσ.

Δεν εχει καπου την λειτουργια Xmp..

Ρε, μεγάλε, σου λέμε ότι δεν κάνει διαφορά σε επιδόσεις και ενδεχομένως να έχεις και θέματα σταθερότητας πάνω από τα 1866! Κόλλησες για να σου γράφει 2400 και να νομίζεις ότι κάτι έγινε; Δεν φτάνει που δε γνωρίζετε πράγματα, δε νιώθετε και όταν σας τα εξηγούνε...

Αν παίρνει 2133 άστο 2133 με xmp και τα timings και το ρεύμα που σου δίνει το xmp. Λέω άσε τις μνήμες 2133 επειδή πήρες γρήγορες μνήμες και είναι κρίμα να τις δουλεύεις 1866 ή 1600, τα 2133 είναι ότι κοντινότερο στα 2400 που αγόρασες.

Από τη στιγμή που δεν κάνει O.C. και είναι με imc 1866, δεν είναι καθόλου κρίμα. Το πιθανότερο είναι να έχει αστάθειες λόγω μητρικής και ΠΙΟ ΑΡΓΑ timings και χαμηλότερες επιδόσεις, με συνολικά χειρότερο αποτέλεσμα, σε 2400 κλπ.

Βάλε τις στα 1866 και με auto timings ή καλύτερα μπες να δεις με cpu-z, στη συνέχεια, τι spd τιμές έχει στα 1866 και κούμπωσε αυτές στο BIOS και τέλος. Όλα τα άλλα είναι χειρότερες επιλογές, από κάθε άποψη.

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει ρε μαγκα μου, χαλαρωσε , να μαθω θελω..

Στο bios βλεπω τα πρωτα 3 clocks στο primary timings το cycle time στο secondary timings και το bank cycle δεν το βλεπω καπου..

post-326337-0-94862900-1451565500_thumb.png

post-326337-0-82935600-1451565501_thumb.png

Δημοσ.

Από BIOS σε BIOS μπορεί να είναι κάπως διαφορετικές οι ρυθμίσεις και το επίπεδο πρόσβασης σε κάποιες από αυτές. Δες μήπως το BIOS σου έχει κάποιον τρόπο να ενεργοποιείς πρόσβαση σε "advanced" λειτουργίες πχ. σε Gigabyte πατάς ctrl + F1 σε οποιοδήποτε BIOS page και ξεκλειδώνει όλα τα advanced options. Στην τελική, επέλεξε χειροκίνητη ρύθμιση του πολλαπλασιαστή, για να κουμπώσεις 1866 και μετά βάλε timmings στο auto - από cpu-z θα δεις αν τα active timmings συμπίπτουν με τα spd στην αντίστοιχη συχνότητα, για να είσαι σίγουρος. Για XMP, που γενικά συνίσταται, μην ψάχνεις, γιατί είναι Intel only.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...