dimitris1964 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Εχω δυο δισκους 640gb. τους εχω κανει partition τον καθε ενα σε δυο τμηματα, 100GB+540GB Εχω την motherboard asus P5q , και εχω κανει raid-0 τα 100gb+100gb=200gb και τα υπολοιπα 540gb τα εχω κανει raid-1. Τωρα το θεμα ειναι: Πηρα δισκο ssd και εκανα clone τον c:\ (200gb) και κανω boot απο τον ssd. Θελω να καταργησω το raid τελειως. Για το raid-0 δεν με ενδιαφερει εχω κανει clone τον ssd και κανω boot απο εκει, για το raid-1 ομως οταν παω να το καταργησω μου λεει πως θα χαθουν ολα τα δεδομενα, το οποιο δεν θελω να γινει. Υπαρχει καποια λυση να ακυρωσω το raid χωρις να χασω τα δεδομενα? Ευχαριστω.
EddieObscurant Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δεν εχει λογική αυτό που λες , απο το στιγμή που θα χαλάσεις το raid, προφανώς και θα χαθούν τα δεδομένα. Ποια ακριβώς μορφή θες να χουν οι δυο δίσκοι? Τώρα αν προσπαθώ να μαντέψω τι θες να κάνεις, βγάλε τον ενα δίσκο ώστε το raid1 να ειναι σε degraded μορφή και σβήσε ολα τα raid οποτε και θα φαινεται σαν κανονικός δίσκος. Καποιες εκδοσεις rapid storage technology σε μερικους controller νομίζω ότι σου δινουν τη δυνατοτητα να τον κανεις κατευθειαν κανονικο δισκο χωρις να χασεις δεδομένα, αλλα δεν ξερω αν γινεται τωρα που χεις και ενα αρχικο raid0. Τώρα βάλε αυτον που αφαίρεσες πριν και θα φαινεται πάλι το raid1 σε degraded μορφή. Μπες στα windows (αφου bootαρεις απο τον ssd) και αντεγραψε τα δεδομένα απο τον raid1 degraded δισκο στον αλλον που έκανες κανονικο , και μετα διέγραψε και τα raid και απο τον 2ο ωστε να γινει και αυτος κανονικός και να τον χρησιμοποιήσεις όπως θες. 1
dimitris1964 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ευχαριστω πολυ, ακριβως αυτο ηθελα να μαθω, την διαδικασια. Αυτο που θελω ειναι να μην χασω τα αρχεια απο το raid-1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα