LongTom Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Την είδα σε του-δου IMAX. Απλά από τις καλύτερες. Εξαιρετικά ρεαλιστική,μιλάμε μέχρι-τελευταίας-λεπτομέρειας-ρεαλιστική,πολεμική ταινία και με εξαιρετικό καστ-πλοκή-εικόνα-ήχο. Στις τοπ 10,μην πω 5, στην Ιστορία του κινηματογράφου. Τίποτα άλλο. Όποιος πάει να την δει το ΙΜΑΧ αξίζει, όχι τόσο για την (υπέροχη) εικόνα, αλλά για τον ήχο. Θα με θυμηθεί. BTW:This film gave me PTSD! BTW2:Υπήρχαν μαύροι και γυναίκες στην ταινία,όχι πρώτη μούρη, αλλά σε πολύ-πάρα πολύ ρεαλιστικούς ρόλους.Ο πάνω ξεφτίλας δεν την είδε. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Όποιος πάει να την δει το ΙΜΑΧ αξίζει, όχι τόσο για την (υπέροχη) εικόνα, αλλά για τον ήχο. Όχι μόνο για τον ήχο. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι επειδή γυρίστηκε σε 70mm, θα έχουμε "χασούρα" στην εικόνα στις normal αίθουσες. Δεν θα βλέπουμε όλο το κάδρο or something like that... 1
KilliK Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 απο περιεχομενο τι λεει; διαβαζω οτι δεν εχει χαρακτηρες και συναισθηματισμο, ενω το ριχνει παλι στο over-exposition, συνηθες για ταινια του Νολαν. ισχυει;
LongTom Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Όχι μόνο για τον ήχο. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι επειδή γυρίστηκε σε 70mm, θα έχουμε "χασούρα" στην εικόνα στις normal αίθουσες. Δεν θα βλέπουμε όλο το κάδρο or something like that... Κοίτα η εικόνα ήταν εξαιρετική και φαίνεται ότι γυρίστηκε σε τέτοιο φορμάτ, αλλά αυτό που σε ταρακουνάει πάρα πολύ και σε "καθηλώνει" είναι ο ήχος, τα εφέ και το soundtrack. Ο Τσίμερ έγραψε και η μουσική είναι το 120% της ταινίας, από το πρώτο καρέ μέχρι λίγο πριν το τέλος(εκεί έχει μικρή διαφορά). Τέλος η τελευταία σκηνή είναι από τις επικότερες που έχω ματαδεί....
LongTom Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 δεν απαντας ε; δεν πειραζει. Λολ.Ναι γιατί σε έχω και άχτι για αυτό και σε κάνω νάζια... Οι χαρακτήρες είναι συμπληρωματικοί, όχι το επίκεντρο, που είναι η μάχη. Δεν μαθαίνεις για τα άπλυτα τους, για τις γκόμενες που βατεύουν υπό το σεληνόφως και για τους παιδικούς φίλους που τους έφαγε η μαρμάγκα όταν κάθονται και καπνίζουν μάλμπορο. Με το ζόρι μαθαίνεις το όνομα τους. Λίγα και λιτά είναι τα λόγια-διάλογοι,σχεδόν όλα είναι στις αντιδράσεις και στην δραματουργία. Από τις ελάχιστες παραγωγές που το PTSD και τα συναισθήματα υπό το στρες της μάχης μεταφέρονται τόσο καλά. Ότι έχουν περιγράψει βιογραφίες-αναφορές για αντιδράσεις στρατιωτών υπό πυρ το έχει η ταινία. Το μόνο κακό είναι ότι δεν βρήκαν αυθεντικά/ρέπλικες Bf-109E-3/4/He-111H και πήγαν στα αντίστοιχα Ισπανικά ΗΑ1112/Casa2111.Ιδίως το HA έκανε μπαμ ότι δεν ήταν το αυθεντικό, αυτό το "πιγούνι"-αεροεισαγωγή στο λαιμό με καθόταν όταν το έβλεπα. Αυτό και η υπόθεση με τα μεταπολεμικά ναρκαλιευτικά που χρησιμοποίησαν για τις σκηνές ήταν το μόνο που με μπήκε στο μάτι από την ταινία. Λογικό και κατανοητό,λόγω κόστους, αλλά πάλι ενοχλητικό. btw:Τι είναι το over-exposition; Εάν δηλαδή η εικόνα είναι ξεπλυμένη; Δεν ξέρω μάνα μ', έχω δαλτονισμό και δεν τα βλέπω όλα 100%.Προσωπικά καλά με φανήκανε. 1
KilliK Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2017 αυτο εδω εννοω, οπου εξηγεις συνεχεια στον θεατη, τι συμβαινει στην ταινια. ο Νολαν το παρακανει με τις ταινιες του, μαλλον επειδη θεωρει το κοινο του ηλιθιο: https://en.wikipedia.org/wiki/Exposition_(narrative)
V for Vagelis Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 απο περιεχομενο τι λεει; διαβαζω οτι δεν εχει χαρακτηρες και συναισθηματισμο, ενω το ριχνει παλι στο over-exposition, συνηθες για ταινια του Νολαν. ισχυει; Εγώ άκουσα ότι δεν έχει καθόλου exposition. Αν δεν έχει και πολλούς διαλόγους μου ακούγεται πολύ πιθανό.
W0zzAp Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Αποτι διαβασα καποια αρνητικα σχολια απο αυτους που κραζουν την ταινια ειναι: 1)η ελλειψη καποιου πρωταγωνιστη 2)η υπερβολικη ρεαλιστικοτητα που υπαρχει δεν σημαινει οτι ειναι και καλο Για το πρωτο υποθετω η απαντηση ειναι οτι η ταινια κεντραρει μονο στην μαχη του dunkirk και οχι σε χαρακτηρες οπως αναφερθηκε και απο τον LongTom,για το δευτερο πεφτει πιο πολυ σε θεματα γουστου. Λογια του αερα λεω τωρα μεχρι να την δω και γω σε κανα μηνα
KilliK Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Όχι μόνο για τον ήχο. Κάπου πήρε το μάτι μου ότι επειδή γυρίστηκε σε 70mm, θα έχουμε "χασούρα" στην εικόνα στις normal αίθουσες. Δεν θα βλέπουμε όλο το κάδρο or something like that... https://www.youtube.com/watch?v=wyTKAyqsIHY Δεν υπαρχει σωτηρια..... μου θυμιζει αυτο https://www.youtube.com/watch?v=mV58sM37wAU Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2017 από KilliK
Catalyst Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2017 Κρίμα που στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε καν την δυνατότητα να δούμε μια ταινία σε πλήρες IMAX format. Ακόμα και με πανάκριβο εισητήριο, π.χ. 25 ευρώ, πιστεύω θα ήταν δύσκολο να βρεις καλή θέση με ευκολία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις