Sellers Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 ...επισης μας εχουν καταστρεψει ταινιες οπως ο ραηαν ´η αυτη η χαζομαρα του γκιμπσον τωρα, σε βαρος ταινιων οπως η γεφυρα του ποταμου κβαι ´η το λεπτη κοκκινη γραμμη που δεν ειχαν σχεδον καθολου αιμα αλλα ηταν ταινιαρες για τον β παγκοσμιο... Μαλλον οι millenians+ εχουν εθιστει λιγο και ταυτιζουν το καλο war movie με ανοιγμενα κεφαλια και κρεατα στο δρομο, αγνοοντας σπουδαιες ταινιες του παρελθοντος με το ιδιο θεμα και καλυτερα αποτελεσματα χωρις gore και δεκαοκτω εφανταστους τροπους να δειξουν τη φρικηη του πολεμου ανα λεπτο με οτι σπλατερια μπορει να σκεφτει κανεις... Εμενα προσωπικα μου εχει λειψει λιγο αυτο το φηλ, του κβαι, του στρατηγου παττον κτλ... Said that, ουτε εμενα μου ειπε το τρεηλερ κατι, πλην του οτι δειχνει ομορφο σα ταινια... Ομως η πραγματικη ιστορια της εγκαταλειψης του dunkirk εχει πολυ ενδιαφερον και μια ακρως ιστορικη-αμφιλεγομενη τροπη απο πλευρας γερμανικου στρατου... Said that again, ισως εχει ενδιαφερον απο ιστορικης αποψης, σα ταινια παντως απο το τρεηλερ δε με ενθουσιασε... Αλλα με τον Νολαν επιφυλαττομαι παντα... Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισότερο. Ειναι λες και εγραψες αυτο που ήθελα να γράψω. Δεν λεω οτι η διασωση του στρατιωτη ραιαν ηταν κακή, αλλά λέω πως δεν σημαίνει ότι όποια ταινια δεν εχει μεγαλες σκηνες πολέμου και αιμα είναι αυτόματα κακή και ''μη ρεαλιστική''. Έχουμε την ταση σαν κοινό όταν βλέπουμε μια ταινία καλή και ορόσημο σε ενα είδος, να απαξιώνουμε ότι δεν ακολουθεί την συνταγή της. 2
DeadOrganPlayer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ όσο δε βλέπω Michael Caine με στολή και όπλο στα χέρια ανησυχώ πάντως... 6
LongTom Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 ...επισης μας εχουν καταστρεψει ταινιες οπως ο ραηαν ´η αυτη η χαζομαρα του γκιμπσον τωρα, σε βαρος ταινιων οπως η γεφυρα του ποταμου κβαι ´η το λεπτη κοκκινη γραμμη που δεν ειχαν σχεδον καθολου αιμα αλλα ηταν ταινιαρες για τον β παγκοσμιο... Μαλλον οι millenians+ εχουν εθιστει λιγο και ταυτιζουν το καλο war movie με ανοιγμενα κεφαλια και κρεατα στο δρομο, αγνοοντας σπουδαιες ταινιες του παρελθοντος με το ιδιο θεμα και καλυτερα αποτελεσματα χωρις gore και δεκαοκτω εφανταστους τροπους να δειξουν τη φρικηη του πολεμου ανα λεπτο με οτι σπλατερια μπορει να σκεφτει κανεις... Εμενα προσωπικα μου εχει λειψει λιγο αυτο το φηλ, του κβαι, του στρατηγου παττον κτλ... Said that, ουτε εμενα μου ειπε το τρεηλερ κατι, πλην του οτι δειχνει ομορφο σα ταινια... Ομως η πραγματικη ιστορια της εγκαταλειψης του dunkirk εχει πολυ ενδιαφερον και μια ακρως ιστορικη-αμφιλεγομενη τροπη απο πλευρας γερμανικου στρατου... Said that again, ισως εχει ενδιαφερον απο ιστορικης αποψης, σα ταινια παντως απο το τρεηλερ δε με ενθουσιασε... Αλλα με τον Νολαν επιφυλαττομαι παντα... Άλλο κοινό εκείνο, με άλλα ήθη. Δεν μπορούσες να δείξεις τέτοια στις οθόνες της εποχής, δεν το άφηνε η λογοκρισία. Επίσης είναι καλό που δείχνουν σπλάτερ, ο πόλεμος ποτές δεν ήταν μια ωραία πλην τραγική υπόθεση.Πάντα σπλάτερ, γκορ και εμετίλα ήταν. Εάν διαβάσεις τα απομνημονεύματα πολεμιστών, ατόμων που έζησαν τα πράγματα που δείχνουν στις ταινίες αυτές, πάντα ή σχεδόν πάντα περιγράφουν μεγάλες καφρίλες... Πάντως εμένα με άρεσε πολύ το τρέιλερ και είδα πολλές γνωστές φάτσες που πιστεύω ότι έχουν να δώσουν. Επίσης το τρέιλερ έχει την απελπισία στο κέντρο και την σιγανή, τρομερή, γεμάτη άγχος αναμονή που είχαν στην πραγματικότητα. Εγώ όσο δε βλέπω Michael Caine με στολή και όπλο στα χέρια ανησυχώ πάντως... Θα είναι στο κομμάτι που δείχνει τους Home Guard,εκεί θα τον εδείς με το κουμπούρι(κυριολεκτικά διότι δεν είχαν τίποτα άλλο για να τους εξοπλίσουν) στο χέρι.
snake_plissken2112 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Για την ιστορία... τo λεπτή κόκκινη γραμμή που είναι από της αγαπημένες μου έχει αίμα και είναι rated R. To ότι μας έχουν καταστρέψει ταινίες όπως η διάσωση του Ryan απλά ασχολίαστο... εχει αιμα ναι, αλλα οχι στο σπλατερολεβελ ενος ryan πχ και τεσπά δεν εστιάζει εκεί ποτέ... για την ''καταστροφη'' το εγραψα ως αντιδιαστολη του ''κατεστρεψε το PG-13'' τις πολεμικές ταινίες... ούτε εγώ λέω ότι ο ryan είναι κακή ταινία -σκηνοθετικά μονάχα την θεωρώ σταθμό, ασχέτως που νοηματικά/σα στόρυ δεν μου αρέσει ιδιαίτερα και θεωρώ ότι χάνει πολλούς βαθμούς εκεί- αλλά όπως λέει και ο Σέλερς παραπάνω, έχουμε μια τάση να ταυτίζουμε ένα ολόκληρο είδος ταινιών με μια-δυο συγκεκριμένες ταινίες οπου αν δεν ακολουθούν τα συγκεκριμένα πρότυπα, τότε αυτομάτως υποβιβάζονται... Patton, Kelly's heros, dirty dozen, Bridge or River Kwai, Where eagles dare (entering bruce Dickinson ) + ενα σωρο ακομα καλές ταινίες γυριστηκαν με αιμα στο μινιμουμ αλλα καναν εξαιρετικη δουλεια (πιο προσφατο παραδειγμα δεν εχω μιας και ο WW2 εχει εκλειψει σημαντικα απο τις ταινιες της τελευταιας δεκαετιας, τουλαχιστον σε μορφη ''στα χαρακωματα'' -μιας και υπαρχουν πολλες εκεινης της περιοδου αλλα διαφορετικου στυλ, κατασκοπευτικες κτλ-)... ήταν και η εποχή ναι, αλλά και πάλι πχ δε θα μπορούσα να δώ καμία από τις παραπάνω με σπλατεριές μέσα.... και γω με mohaa μεγαλωσα και band of brothers αλλα ας μην μηδενιζουμε τα παντα ελεω οτι ''δεν ειδαμε αιματηρο τρεηλερ'' oυτως ή αλλως το ξαναλεω, το gore level δεν καθοριζει μια πολεμικη ταινια και συμπληρωνω οτι ο ψυχολογικος τρομος απέναντι στο άγνωστο που φτάνει με σβαστιγκες, πολυβόλα και τσεκούρια μπορει να σοκαρει ή να αγγίξει πολύ περισσότερο κάποιους, έναντι ενός κομμένου ποδιού ψηθηκα να κατεβασω ξανα band of brothers τωρα 1
hellojim Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Exω συνηθισει Nolan να κανει ταινιες εκτος της ροης του υπολοιπου κινηματογραφικου υλικου πχ inception, memento, interstellar κτλ Οποτε περιμενα να βγαλει σαν επομενη ταινια κατι το οποιο θα με αφησει με το στομα ανοιχτο παλι, να καθομαι να σκεφτομαι τι εγινε στην ταινια, να τα συζηταω με φιλους κτλ Τωρα που βλεπω οτι βγαζει πολεμικου περιεχομενου, εχω ξενερωσει ασχημα... Επισης μου φαινεται οτι χρειαζεται λιγο tarantino σε αυτες τις σκηνες γιατι ουτε μια σταγονα αιμα δεν ειδα...
gRim Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 εχει αιμα ναι, αλλα οχι στο σπλατερολεβελ ενος ryan πχ και τεσπά δεν εστιάζει εκεί ποτέ... για την ''καταστροφη'' το εγραψα ως αντιδιαστολη του ''κατεστρεψε το PG-13'' τις πολεμικές ταινίες... ούτε εγώ λέω ότι ο ryan είναι κακή ταινία -σκηνοθετικά μονάχα την θεωρώ σταθμό, ασχέτως που νοηματικά/σα στόρυ δεν μου αρέσει ιδιαίτερα και θεωρώ ότι χάνει πολλούς βαθμούς εκεί- αλλά όπως λέει και ο Σέλερς παραπάνω, έχουμε μια τάση να ταυτίζουμε ένα ολόκληρο είδος ταινιών με μια-δυο συγκεκριμένες ταινίες οπου αν δεν ακολουθούν τα συγκεκριμένα πρότυπα, τότε αυτομάτως υποβιβάζονται... Patton, Kelly's heros, dirty dozen, Bridge or River Kwai, Where eagles dare (entering bruce Dickinson ) + ενα σωρο ακομα καλές ταινίες γυριστηκαν με αιμα στο μινιμουμ αλλα καναν εξαιρετικη δουλεια (πιο προσφατο παραδειγμα δεν εχω μιας και ο WW2 εχει εκλειψει σημαντικα απο τις ταινιες της τελευταιας δεκαετιας, τουλαχιστον σε μορφη ''στα χαρακωματα'' -μιας και υπαρχουν πολλες εκεινης της περιοδου αλλα διαφορετικου στυλ, κατασκοπευτικες κτλ-)... ήταν και η εποχή ναι, αλλά και πάλι πχ δε θα μπορούσα να δώ καμία από τις παραπάνω με σπλατεριές μέσα.... και γω με mohaa μεγαλωσα και band of brothers αλλα ας μην μηδενιζουμε τα παντα ελεω οτι ''δεν ειδαμε αιματηρο τρεηλερ'' oυτως ή αλλως το ξαναλεω, το gore level δεν καθοριζει μια πολεμικη ταινια και συμπληρωνω οτι ο ψυχολογικος τρομος απέναντι στο άγνωστο που φτάνει με σβαστιγκες, πολυβόλα και τσεκούρια μπορει να σοκαρει ή να αγγίξει πολύ περισσότερο κάποιους, έναντι ενός κομμένου ποδιού ψηθηκα να κατεβασω ξανα band of brothers τωρα Άλλο σπλάτερ, άλλο αίμα στο μίνιμουμ και άλλο PG-13. Όπως και να έχει αλλιώς είναι να βάζεις περιορισμούς στον σκηνοθέτη ειδικά σε μία ταινία που έχει να κάνει με τον πόλεμο και αλλιώς να του δίνεις το ελεύθερο. Anyway, το τρέιλερ δεν ήταν και τίποτα το σπουδαίο. Σε ευχαριστώ που θύμισες και μένα το band of brothers το βάζω για κατέβασμα! 1
The_Judas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισότερο. Ειναι λες και εγραψες αυτο που ήθελα να γράψω. Δεν λεω οτι η διασωση του στρατιωτη ραιαν ηταν κακή, αλλά λέω πως δεν σημαίνει ότι όποια ταινια δεν εχει μεγαλες σκηνες πολέμου και αιμα είναι αυτόματα κακή και ''μη ρεαλιστική''. Έχουμε την ταση σαν κοινό όταν βλέπουμε μια ταινία καλή και ορόσημο σε ενα είδος, να απαξιώνουμε ότι δεν ακολουθεί την συνταγή της. Ο Σπιλμπεργκ είναι ο πιο υπερτιμημένος σκηνοθέτης. Δεν έχει βγάλει κάποια πραγματικά μεγάλη ταινία ή κάποια που να ξεφεύγει από τα κλισέ. Το σκηνικό της μάχης στον στρατιώτη Ραιν είναι πιο πολύ γραφικό και αστείο παρά ρεαλιστικό. Εκεί που τον χτυπάει στο κράνος η σφαιρα και μετά το βγάζει και τρώει και άλλη σφαίρα... ένα άλλο που ο στρατιώτης ψάχνει να βρει το κομμένο χέρι του και να το πάρει μαζί του.
W0zzAp Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Ο Σπιλμπεργκ είναι ο πιο υπερτιμημένος σκηνοθέτης. Δεν έχει βγάλει κάποια πραγματικά μεγάλη ταινία ή κάποια που να ξεφεύγει από τα κλισέ. Το σκηνικό της μάχης στον στρατιώτη Ραιν είναι πιο πολύ γραφικό και αστείο παρά ρεαλιστικό. Εκεί που τον χτυπάει στο κράνος η σφαιρα και μετά το βγάζει και τρώει και άλλη σφαίρα... ένα άλλο που ο στρατιώτης ψάχνει να βρει το κομμένο χέρι του και να το πάρει μαζί του. Ο πιο υπερτιμημενος σκηνοθετης ο Σπιλμπεργκ??????????Με ταινιες οπως το Σαγωνια του Καρχαρια-Close Encounters-E.T-Indiana Jones-Colour Purple-Λιστα του Σιντλερ-Jurassic Park και πολλες αλλες δεν μπορεις να τον πεις και υπερτιμημενο.Ακομα και μετα τον στρατιωτη Ραιαν αρχισε με δικια του ιδεα το Medal of honor που ηταν η αρχη στο να κανει μοδα τα πολεμικα games. 2
V for Vagelis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Εντάξει ο Σπίλμπεργκ βγάζει αμερικανιες, αλλά ο τρόπος που χειρίζεται τη κάμερα είναι μοναδικός. 1
Undertaker25 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ο Σπιλμπεργκ είναι ο πιο υπερτιμημένος σκηνοθέτης. Δεν έχει βγάλει κάποια πραγματικά μεγάλη ταινία ή κάποια που να ξεφεύγει από τα κλισέ. Το σκηνικό της μάχης στον στρατιώτη Ραιν είναι πιο πολύ γραφικό και αστείο παρά ρεαλιστικό. Εκεί που τον χτυπάει στο κράνος η σφαιρα και μετά το βγάζει και τρώει και άλλη σφαίρα... ένα άλλο που ο στρατιώτης ψάχνει να βρει το κομμένο χέρι του και να το πάρει μαζί του. Υπερτιμημένος ένας σκηνοθέτης που έχει βγάλει ταινίες όπως Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου, Η Λίστα του Σίντλερ, Πορφυρό Χρώμα, Γέφυρα των Κατασκόπων, ΕΤ, Λίνκολν, Άμισταντ? Και τα Τζουράσικ Παρκ ακόμη, για το είδος τους είναι ταινιάρες. Για να μην αναφερθώ στα Ιντιάνα Τζόουνς που, πάλι στο είδος τους, είναι απολαυστικά. Όσο για τη Διάσωση του Στρατιώτη Ράϊαν, είναι μια απο τις μακράν κορυφαίες πολεμικές ταινίες όλων των εποχών με ρεαλισμό που δεν έχω συναντήσει σε καμία άλλη. Αυτό με το χέρι που λες έχει αναφερθεί σε πολλές μαρτυρίες μαχών, με στρατιώτες να ακρωτηριάζονται και να ψάχνουν τα κομμένα μέλη τους. Οκ, μπορείς να είσαι όσο φαν του Νόλαν επιθυμείς αλλά όχι και να ακυρώνουμε σκηνοθέτες αυτού του βεληνεκούς. 3
KilliK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 πιανω A Bridge Too Far vide απο το τραιλερ. not a good thing..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Εγώ όσο δε βλέπω Michael Caine με στολή και όπλο στα χέρια ανησυχώ πάντως... Έσπασε το σερί...
DeadOrganPlayer Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Έσπασε το σερί... Αποκλείεται...θα υπάρχει cameo appearance... 2
LongTom Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Δημοσ. 5 Μαΐου 2017 Πολύ ωραίο τρέηλερ. Βέβαια θα δούμε το HA-1112 ως Bf-109E,αλλά τι να φτιάσουμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις