christakos07 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Χαιρετώ την παρέα, Προσπάθησα να ρυθμίσω τα fan νέου συστήματος φίλου δίχως επιτυχία.Πρόκειται για το κουτί της περιγραφής το οποίο φοράει δύο 3-pin(140mm) ανεμιστήρες οι οποίοι καρφώνονται στο fan hub του κουτιού. Το fan hub από τη μεριά του δίνει μια 4-pin έξοδο, η οποία καρφώνεται πάνω στη μητρική.Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να ελέγξω τους ανεμιστήρες, οι οποίοι τρέχουν στα max ~1300 rpm, με αποτέλεσμα ψιλο-έντονο θόρυβο. Η απορία μου είναι η εξής.Το fan-hub έχει και sata τροφοδοσία η οποία είναι συνδεδεμένη.Αν την αφαιρέσω θα μπορεί μέσω της μητρικής να τροφοδοτήσει τους δύο ανεμιστήρες του κουτιού(ίσως και τρίτο μελλοντικά) και να τους ελέγξω μέσω του pwm? Όποιος σχετικός με το παραπάνω κουτί ας βοηθήσει Η μητρική που φοράει το σύστημα είναι η Gigabyte B150-HD3P. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Διάβασε το 1ο post μου στο παρακάτω θέμα. http://www.insomnia.gr/topic/586186-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%BE%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή τα φουρφούρια του κουτιού θα έχουν ίδιες στροφές με το cpu? Δεν γίνεται να ρυθμιστούν διαφορετικά? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Δηλαδή τα φουρφούρια του κουτιού θα έχουν ίδιες στροφές με το cpu? Δεν γίνεται να ρυθμιστούν διαφορετικά? Με fan controller ή τα βάζεις στη μητρική και τα ελέγχεις από το BIOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ενημερωτικά για άλλους συμφορουμίτες. Επειδή το καλώδιο ψύκτρας του επεξεργαστή δεν έφτανε ώστε να κουμπώσει στην άσπρη υποδοχή του hub, το κάρφωσα κατευθείαν πάνω στην 4pin υποδοχή της μητρικής. Οπότε έμενε το hub πάνω στο οποίο βρίσκονται συνδεδεμένα 3-fan.Αφαίρεσα την sata 12V τροφοδοσία του hub,συνδέοντας το απλά σε μια από τις υπόλοιπες 4pin υποδοχές της μητρικής(δεν είχα cpu_opt οπότε επέλεξα κάποια chassis_fan).Πλέον έχω pwm έλεγχο. Ταλαιπωρήθηκα λίγο από τις δοκιμές, αλλά στο τέλος βρέθηκε λύση.Ίσως να φταίει και ότι η μητρική είναι σχετικά καινούρια και θα χρειαστούν κάποια bios update μέχρι να στρώσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα