Προς το περιεχόμενο

gigabyte ga 990 xa vrm cooling

pelekakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Evo δαγκωτό τότε, η gigabyte από revision σε revision ρίχνει ποιότητα δυστυχώς. Και την 990fxa ud3 να πάρεις ενδέχεται να έχεις θέμα με throttling, ο knsm με 8350 και την 990fxa ud3 δεν πάει πάνω από 4.3 με 1.38v κιόλας, η evo έχει σίγουρα τα 4.6 ghz και πάνω και με ένα φανάκι καθαρίζεις αν θες 4.8 ας πούμε.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1248920.jpg

Τα λετε αποτομα βρε παιδια και δεν μπορω να πιω τον καφε  :-D

δωσε λιγο και κανενα bench ετσι οπως εισαι αλλα οχι με Maxmem αλλα με κανενα stress επεξεργαστη.εαν σε παιρνει απο θερμοκρασιες δωσε πχ κανενα intelburntest η τουλαχιστον κανενα realbench 5 Loopες Η.264 video encoding.

γιατι λογικα θα πεσεις αρκετα στα ρολογια σου.εκτος και εαν σου εχει τυχει τοσο καλο κομματι...(δεν παιζει να υπαρχει καλυτερο απο του alldaynews :P ).

μαγκες μην το πολυψαχνετε.αφου υπαρχει θεμα με την ψυξη των vrm τοτε η βελτιωνετε την ψυξη τους για να μην εχετε throttling η προσπαθειτε με οσο το λιγοτερο ρευμα.

οπως ειναι παντου γνωστο οι επεξεργαστες ειναι αυτοι που κανουν διαφορα στο ποσο θα ανεβουν,οι μητρικες εχουν αρκετα λιγοτερη σημασια ,αντε να δωσω ενα 10 % (και πολυ εβαλα).

μιλαω παντα για μητρικες που τουλαχιστον δεν εχουν τετοια θεματα με το να κανουν throttle.

Επεξ/σία από Thanos1972
  • Like 5

Οι φώτο είχαν τραβηχτεί πριν το καθάρισμα :P Αν παρατηρήσεις έχω αφαιρέσει και την πρόσοψη του κουτιού για να το καθαρίσω καλύτερα! Για αυτό και είναι κάποια sata στον αέρα. Απλά έβγαλα γρήγορα μία φώτο από την πατέντα ώστε να μου ποθν τα παιδιά ότι είναι όλα οκ και μετά να μπορώ να το καθαρίσω και να κλείσω ξανά! 

οk σωστός τότε! απ' ότι είδα και στη δικιά μου mobo το μέγιστο ανεμιστηράκι που μπορώ να βάλω είναι σαν το δικό σου λογικά φ6

η συγκεκριμένη asus είναι αρκετά καλή αλλα λόγω των phase θα με πάει μέχρι 4,5-4,6 max..έχει 6+2 phase δυστηχώς,..είχα ρωτήσει γιαυτην εδώ στο φορουμ, και ψάχτηκα και σε ξένα..μονόδρομος η (κακάσχημη)sabertooth αν πιέσεις τέρμα..

πάντως παρ όλη την απογοήτευση με την gigabyte ..για την 990fxa rev 4 μ τα καινουρια heatsinks στα vrm δεν τα πάει και άσχημα..και φαντάζομαι ότι η r5 version έχει και επιλογή στο bios για να κλεισεις το apm..γιαυτο ρώτησα αν ξέρει κανεις κάτι..

έχω χασει βέβαια την μπάλα..στο τέλος για κάθε 990 xa fxa κλπ θα βλέπεις 100 revision αντε βγάλε άκρη..

τους ζεν τους σκέφτηκα, αλλά μέχρι να βγούν δοκιμαστούν κλπ καλημέρα..θα αργήσουν..

δεν ήξερα ότι έχει 6+2 phase :P ,για την gigabyte να την

ψάξεις  καλύτερα ,ενα site που μπορεις να τσεκάρεις και εχει και ενδιαφέρον άρθρο για την gigabyte {{{ [Official] Gigabyte GA-990XA/970A-Series Owners' Club & Help Thread - FX-8350 support added }}}  ειναι το > http://www.overclock.net/t/1048912/official-gigabyte-ga-990xa-970a-series-owners-club-help-thread-fx-8350-support-added

• Like 1

Λοιπον εβαλα ανεμηστηρα πισω(δεν ειχα στο haf xb evo) και μπροστα απο την nepton 280l σλλον εναν διοτι μαλλον δεν εφτανε ο αερας για να κρυωσει και τωρα στα 4,0 ghz δεν κανει throttling(αφου εριξα και τα ρευματα)

5Sogww2.jpg

• Like 1

Evo δαγκωτό τότε, η gigabyte από revision σε revision ρίχνει ποιότητα δυστυχώς. Και την 990fxa ud3 να πάρεις ενδέχεται να έχεις θέμα με throttling, ο knsm με 8350 και την 990fxa ud3 δεν πάει πάνω από 4.3 με 1.38v κιόλας, η evo έχει σίγουρα τα 4.6 ghz και πάνω και με ένα φανάκι καθαρίζεις αν θες 4.8 ας πούμε.

Επαληθευω, ετσι ακριβως ειναι. Λογω gigabyte 990fxa-ud3 (rev. 3) το ταβανι μου ειναι τα 4,3. Εχω βαλει και ψυξη στα vrm αλλα υποψιαζομαι οτι εχει στραβωσει η μητρικη σε εκεινο το σημειο και δεν ακουμπανε καθολου στην ψυκτρα. Βαρεθηκα να ασχολουμαι με τις παπαριες της gigabyte, που στην τελικη αντι να αποδεχθει οτι υπαρχει θεμα και να κανει καλυτερη δουλεια, κανει σαν κακομαθημενο πιτσιρικι και σβηνει σχολια που το αναφερουν... Τωρα ειμαι σταθερος στα 4,2 με 1,32-1,34. Θα περιμενω να δω σε τι τιμες θα βγουν οι Zen και οι αντιστοιχες μητρικες και θα πραξω αναλογως. Αν τσιμπανε πολυ θα παω σε Sabertooth/υδροψυξη και θα τελειωσει το πανυγηρι για μια διετια/τριετια.

Μακρια απο gigabyte για fx συστηματα.

• Like 3

Λοιπον εβαλα ανεμηστηρα πισω(δεν ειχα στο haf xb evo) και μπροστα απο την nepton 280l σλλον εναν διοτι μαλλον δεν εφτανε ο αερας για να κρυωσει και τωρα στα 4,0 ghz δεν κανει throttling(αφου εριξα και τα ρευματα)

5Sogww2.jpg

κατι ασχετο αλλα απο αυτα που διχνει σε ολα τα voltage ή οι αισθητηρες της μητρικης τα εχουν παιξει ή κατι αλλο,το τροφοδοτικο δυσκολο γιατι τετια volt που διχνει δεν θα ανοιγε καν το pc

ρε παιδιά έλεος !! μακρυά από msi λέγατε στην αρχή, μετά μακρυά από asrock, τώρα μακρυά από gigabyte, τί μένει ??

μια χαρά λειτουργούν οι fx σε στοκ ρυθμίσεις δεν είναι απαραίτητο το oc, έτσι όπως γράφετε δημιουργείται μία παραπλάνηση και σύγχυση κατά τη γνώμη μου.

(υ.γ. άλλα διαστήματα και μακρυά από asus, είναι λίγο οξύμωρο έτσι?)

όταν μια σειρά ολοκληρη είναι unlocked στο oc ( Vishera ) τότε έχεις απαιτήσεις από τις  εταιρείες  που κατασκευάζουν τις mobo , οι εταιρείες ξέρουν σε τι κοινό απευθύνονται τα προϊόντα τους άρα πρέπει να κάνουν πιο καλές ( από πλευράς σταθερότητας και αντοχής)  στον υπερχρονισμο mobo

• Like 2

ρε παιδιά έλεος !! μακρυά από msi λέγατε στην αρχή, μετά μακρυά από asrock, τώρα μακρυά από gigabyte, τί μένει ??

μια χαρά λειτουργούν οι fx σε στοκ ρυθμίσεις δεν είναι απαραίτητο το oc, έτσι όπως γράφετε δημιουργείται μία παραπλάνηση και σύγχυση κατά τη γνώμη μου.

(υ.γ. άλλα διαστήματα και μακρυά από asus, είναι λίγο οξύμωρο έτσι?)

Φιλε μου, οταν πηρα το pc μου δεν ειχα στο μυαλο μου το overclock, αν και διαβαζα οτι η gigabyte 990fxa ''δενει'' απιστευτα με τον 8350. 2 χρονια αργοτερα που αποφασισα να δοκιμασω overclock, ειδα οτι τα πραγματα δεν ηταν ακριβως ετσι. Πολλοι εδω μεσα ειχαν/εχουν θεματα με τις συγκεκριμενες μητρικες οταν αποφασισαν να κανουν oc (κακιστη ψυξη στα vrm, η μητρικη υπαρχει περιπτωση να λυγισει σε εκεινο το σημειο κτλ.), και οποιος ψαξει στο google θα βρει ακομα περισσοτερες περιπτωσεις. Η εμπειρια μου ηταν κακη και την κατεθεσα, ουτε εχω μετοχες στην asus ουτε τιποτα.

P.S:Σε stock ρυθμισεις οι περισσοτερες μια χαρα ειναι, οπως και η gigabyte, το θεμα ειναι οτι οταν αγοραζεις τετοιο cpu ισως σου γεννηθει η ιδεα του oc, και τοτε ξεκινανε τα προβληματα.

P.S.2: Στις Asrock ακουστηκαν παραπονα για τις 990FX extreme 3, ομως εβγαλε και την 990FX Extreme 9 που τα οποια προβληματα λυθηκαν. Τι να κανουμε, ετσι ειναι η πραγματικοτητα.

• Like 3

πως εβαλες στα vrm ανεμιστηράκι ? εχεις καμια φωτο να δουμε ?

εχω βαλει ενα πισω ακριβως απο την μητρικη στο καπακι που περνανε τα καλωδια και ενα ακριβως πανω στην ψυχτρα τον vrm.το κουτι ειναι το corsair 200r και απο πισω χώρεσα ενα 120ρι ανεμιστήρα

• Like 2

καλησπέρα παίδες..λοιπόν επιτέλους σήμερα μου ήρθε μήνυμα στο κινητό απτο eshop..πιστωτικό όσο ακριβώς είχα αγοράσει την μητρική τότε (ga 990xa ud3 rev3) 95 ευρό..Μπράβο τους στο eshop πραγματικά..ούτε με πήραν τηλέφωνο ούτε πως και γιατί..προφανώς θα κοίταξαν απευθείας τα vrm ότι είχαν μαυρίσει απο πίσω..μόλις έγινε και η καινούρια παραγγελεία..asus m5a99x evo R2.0 ..ναι τελικά δεν πήγα στην sabertooth διότι δεν θεωρώ ότι αξίζει να δώσω τόσα λευτά παραπάνω πλέον γιαυτο το socket..Πιστέυω ότι θα μέινω ευχαριστημένος με την επιλογή μου απ όσο το έχω ψάξει..δεν περιμένω φυσικά να δώ 5ghz απαυτην την μητρική..

αυτά  :-D  :-D  θα ξαναενημερώσω όταν την κουμπώσω και όταν κλοκαρω..

Φιλε μου, οταν πηρα το pc μου δεν ειχα στο μυαλο μου το overclock, αν και διαβαζα οτι η gigabyte 990fxa ''δενει'' απιστευτα με τον 8350. 2 χρονια αργοτερα που αποφασισα να δοκιμασω overclock, ειδα οτι τα πραγματα δεν ηταν ακριβως ετσι. Πολλοι εδω μεσα ειχαν/εχουν θεματα με τις συγκεκριμενες μητρικες οταν αποφασισαν να κανουν oc (κακιστη ψυξη στα vrm, η μητρικη υπαρχει περιπτωση να λυγισει σε εκεινο το σημειο κτλ.), και οποιος ψαξει στο google θα βρει ακομα περισσοτερες περιπτωσεις. Η εμπειρια μου ηταν κακη και την κατεθεσα, ουτε εχω μετοχες στην asus ουτε τιποτα.

P.S:Σε stock ρυθμισεις οι περισσοτερες μια χαρα ειναι, οπως και η gigabyte, το θεμα ειναι οτι οταν αγοραζεις τετοιο cpu ισως σου γεννηθει η ιδεα του oc, και τοτε ξεκινανε τα προβληματα.

P.S.2: Στις Asrock ακουστηκαν παραπονα για τις 990FX extreme 3, ομως εβγαλε και την 990FX Extreme 9 που τα οποια προβληματα λυθηκαν. Τι να κανουμε, ετσι ειναι η πραγματικοτητα.

να συμφωνήσω και να προσθέσω ότι εμένα ούτε σε stock λειτουργούσε σωστά... :fear:  :fear:  :fear:

η gigabyte τα εκανε μαντάρα με αυτό το socket ...και όπως και να το κάνουμε, αυτό σου μένει καλώς η κακός και σε αποτρέπει σε παρόμοια αγορά μελλοντικά..

• Like 5

εχω βαλει ενα πισω ακριβως απο την μητρικη στο καπακι που περνανε τα καλωδια και ενα ακριβως πανω στην ψυχτρα τον vrm.το κουτι ειναι το corsair 200r και απο πισω χώρεσα ενα 120ρι ανεμιστήρα

Πως χώρεσες ρε τρελέ πίσω από την μητρική?? και εγώ το ίδιο κουτί έχω και δεν μου κλείνει αν πάω να βάλω από πίσω!! Παίζει καμμία φώτο να δω τι κάνω λάθος?

θέλω να δω και εγώ φώτο έχω απορία ,

καλησπέρα παίδες..λοιπόν επιτέλους σήμερα μου ήρθε μήνυμα στο κινητό απτο eshop..πιστωτικό όσο ακριβώς είχα αγοράσει την μητρική τότε (ga 990xa ud3 rev3) 95 ευρό..Μπράβο τους στο eshop πραγματικά..ούτε με πήραν τηλέφωνο ούτε πως και γιατί..προφανώς θα κοίταξαν απευθείας τα vrm ότι είχαν μαυρίσει απο πίσω..μόλις έγινε και η καινούρια παραγγελεία..asus m5a99x evo R2.0 ..ναι τελικά δεν πήγα στην sabertooth διότι δεν θεωρώ ότι αξίζει να δώσω τόσα λευτά παραπάνω πλέον γιαυτο το socket..Πιστέυω ότι θα μέινω ευχαριστημένος με την επιλογή μου απ όσο το έχω ψάξει..δεν περιμένω φυσικά να δώ 5ghz απαυτην την μητρική..

αυτά  :-D  :-D  θα ξαναενημερώσω όταν την κουμπώσω και όταν κλοκαρω..

να συμφωνήσω και να προσθέσω ότι εμένα ούτε σε stock λειτουργούσε σωστά... :fear:  :fear:  :fear:

η gigabyte τα εκανε μαντάρα με αυτό το socket ...και όπως και να το κάνουμε, αυτό σου μένει καλώς η κακός και σε αποτρέπει σε παρόμοια αγορά μελλοντικά..

με γεια την νέα mobo  καλή επιλογή ! . B)

Η gigabyte βγάζει νέες μητρικές amd3+, πρόκειται για τις GIGABYTE GA-990FX-Gaming και GA-970-Gaming ...αργά δεν το θυμήθηκε να κάνει τέτοια σειρά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...