Προς το περιεχόμενο

gigabyte ga 990 xa vrm cooling

pelekakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να καταλάβω σου έκανε throttling με default ρυθμίσεις από τότε που την πήρες ; Αν ναι την στέλνεις rma. Τέτοιο πρόβλημα είχα εγώ με μια asus f2 a55m le, από την πρώτη μέρα, αλλά έλεγα θα στρώσει, φορμάτ συνέχεια drivers και λοιπές ιστορίες, την έστειλα rma και ησύχασα. Μου έκαναν πίστωση και πήρα την μητρική που έχω στην υπογραφή, εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν κάτι τέτοιο και εύχομαι να ξεμπλέξεις το συντομότερο δυνατό.

ναι φίλε μου, απο την αρχή, βεβαια αρχικά αυτο που έκανε ήταν το εξής: 3,7-4Ghz (με τούρμπο core, όχι όλοι οι πυρήνες) και έπεφτε στα 2,9 , και όταν προφανώς ζεστένονταν τα vrm στα 1,4.. το 2.9 διορθώνεται με το hpc mode enabled..γενικα η λειτουργία turbo είναι λίγο περίεργη..αλλα το throttling sta 1.4 ήταν εξαρχής..είχα απλά ελπίδες ότι έφταιγαν οι θερμοκρασίες στο κουτι..

βέβαια αν μου αλλάξουν την μητρική αναγκαστικά θα είναι gigabyte...με τπτ δεν θέλω την ίδια, αν γίνεται πίστωση και να δώσω τα έξτρα..σκέφτομαι τη ga 990fxa ud3 REV 4 ..στο rev 4 έχουν αλλάξει τα vrm..και απότι λένε έχει σταματήσει το throttling..ξέρει κανείς να μου πεί γιαυτην τη μητρική?

Εγώ σου είπα άμεσα να τα πετάξεις στη θαλασσα...είναι και μπλε και δε θα χρειαστεί βαψιμο...αχαχαχα

αχ0χ0αχ0αχ0α0αχ εσύ μη χέρεσαι τόσο, γιατί πάλι εσύ θα ξανάρθεις σπίτι να ξαναστήσουμε το μηχάνημα, αν αλλαχτεί η μητρική..

στη θάλασσα μου φένεται θα πετάξεις εσύ τον 4790κ  αν δεν σου πιάσει το delid..85 βαθμοί cpu στα 4,6 με custom υδρόψυξη και corsair 950d..άντε μη το καθυστερείς, ξεκίνα άμεσα το delid μήπως και πέσεις λίγο..κατα τάλλα οι amd είναι οι φρυτέζες ε? στο κουτί σου πάντως τόσο μεγάλο που είναι χωράει άνετα ένα ταψί...εύκολα ψήνεις εκεί, και κάνεις και εξοικονόμηση, γιατί να χτησιμποποείς την κουζίνα??

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είμαι αυτός που είχα ανοίξει το προηγούμενο thread για αυτή τη μητρική. Είχαμε (το λέω αυτό γιατί άλλαξα τη μητρική) ακριβώς τα ίδια πράματα.

Πήγαινε σε Sabertooth και μην τσιγκουνευτείς. Πριν που είχα την 990xa κι εγώ, άνοιγα το κουτί κάθε μέρα για να δω τι συμβαίνει.

Από την στιγμή που πήρα την Sabertooth, έχω να ανοίξω το κουτί τόσο καιρό που πρέπει να χει φλωμώσει στην σκόνη. Ο επόμενος λόγος δηλαδή να το ανοίξω θα είναι για καθάρισμα.

Αλήθεια, βρες μια sabertooth σε καλή τιμή και πάρτην. Δεν θα το μετανιώσεις ποτέ.

http://www.insomnia.gr/topic/467542-δείξτε-το-κουτί-σας/?p=54423080

Έφτασα με αυτήν την noctua 4,7GHz με τον 8320 για πλάκα, και ειδικά τώρα που είναι χειμώνας μπορεί και λίγο παραπάνω γιατί σε full load είμαι στους 57 βαθμούς stable. Όσο είχε ακόμα λίγη ζέστη όταν τα έφτιαχνα πάντως πήγαινε μέχρι 61-62 στα 4.7.

• Like 1

Είμαι αυτός που είχα ανοίξει το προηγούμενο thread για αυτή τη μητρική. Είχαμε (το λέω αυτό γιατί άλλαξα τη μητρική) ακριβώς τα ίδια πράματα.

Πήγαινε σε Sabertooth και μην τσιγκουνευτείς. Πριν που είχα την 990xa κι εγώ, άνοιγα το κουτί κάθε μέρα για να δω τι συμβαίνει.

Από την στιγμή που πήρα την Sabertooth, έχω να ανοίξω το κουτί τόσο καιρό που πρέπει να χει φλωμώσει στην σκόνη. Ο επόμενος λόγος δηλαδή να το ανοίξω θα είναι για καθάρισμα.

Αλήθεια, βρες μια sabertooth σε καλή τιμή και πάρτην. Δεν θα το μετανιώσεις ποτέ.

http://www.insomnia.gr/topic/467542-δείξτε-το-κουτί-σας/?p=54423080

Έφτασα με αυτήν την noctua 4,7GHz με τον 8320 για πλάκα, και ειδικά τώρα που είναι χειμώνας μπορεί και λίγο παραπάνω γιατί σε full load είμαι στους 57 βαθμούς stable. Όσο είχε ακόμα λίγη ζέστη όταν τα έφτιαχνα πάντως πήγαινε μέχρι 61-62 στα 4.7.

φίλε πως την πατήσαμε έτσι??  :-(  :-( για την sabertooth έχω διαβάσει τα καλύτερα..αλλά να δώσω τόσα λευτά, 190 ευρο κάνει καινούρια, ε είναι πολλά, αλλιώς θα ήταν να την έπαιρνα απτην αρχή..αλλα το σκεπτικο τότε ήταν (και όχι λάθος θεωρώ), 140 ο επεξεργαστής 100 η μητρική τότε...ισσοροπημένο, το να έδινα παραπάνω για την μητρική απ ότι το cpu μου φένονταν σπατάλη..

αν είναι και δώσω τώρα τόσα λευτά, τότε καλύτερα να πάρω μια z170 που στα 200ευρο θα ναι τούμπανο και αργότερα να πάρω ένα 6600k..Αν πάλι καταφέρω κάτι με την εγγύηση έχει καλώς...φυσικά δεν θέλω να μου αντικαταστήσουν την ίδια, δεν έχει νόημα πιστεύω..η 990fxa rev4 έχει κιαυτή τα θέματα της, αλλα τουλάχιστον δεν έχει τέτοια throttlings λογώ αλλαγής vrm heatsinks απτην εταιρία..

το κακό είναι ότι πήρα τηλέφωνο χθές στο eshop στα κεντρικά, τους ανέφερα το πρόβλημα και ζήτησα αν γίνεται να μου δώσουν κάποια μεταχειρισμένη για να μην μείνω χωρίς pc έως ότου γίνει η αντικατάσταση, και μου είπαν ότι αυτο δεν γίνεται..

θα εποικηνωνήσω και με το υποκατάστημα ρεθύμνου να δώ αν μπορούν να κάνουν κάτι εκεί γτ χωρίς pc δεν μένω ούτε μία μέρα..δεν γίνεται..και ο θεός ξέρει πόσο καιρό θα πάρει να γίνει η αντικατάσταση..

και με gigabyte να μιλήσω λογικά τα ίδια θα μου πουν..σιγά μη μου στείλουν αλλή μητρική προσωρινά..

σου δινω το δικο μου ρε... αλλα φοβαμαι μη παθεις κανα εγκεφαλικο απο την αποτομη αλλαγη...και τη ταχυτητα  :-D  :-D  :X

xa0ax00xx00x0a0 Μπαμπίνο, ίσα ίσα χωράει του κουτί σου στο πορτ παγκάζ μου...κανονισε να σηκωθείς κάποιο πρωί και να λείπει..αν καταφέρω να το σηκώσω, πρέπει να σαι και αρσιβαρίστας για να το σηκώσεις αυτό..

Λογικό να μη γίνεται. Ή θυσίασε τον υπολογιστή σου για καμιά βδομάδα στην αναμονή, ή πάρε μτχ την sabertooth από εδώ (άμα είσαι τυχερός σαν κι εμένα και την βρεις) και την gigabyte δώστην στο eshop κι ας κάνουν και 10 μήνες να στην κοιτάξουν. Εμένα μου την πίστωσαν σε 5 εργάσιμες και πήρα άλλα πράματα που ήθελα 

Απλά η φάση είναι ότι με την sabertooth με τις ταχύτητες που πετυχαίνει είναι ότι θα νιώθεις σαν να άλλαξες υπολογιστή. Μπαίνει το τρένο στις ράγες. Με την GB έχουν πετραδάκια οι ράγες.

• Like 1

Λογικό να μη γίνεται. Ή θυσίασε τον υπολογιστή σου για καμιά βδομάδα στην αναμονή, ή πάρε μτχ την sabertooth από εδώ (άμα είσαι τυχερός σαν κι εμένα και την βρεις) και την gigabyte δώστην στο eshop κι ας κάνουν και 10 μήνες να στην κοιτάξουν. Εμένα μου την πίστωσαν σε 5 εργάσιμες και πήρα άλλα πράματα που ήθελα 

Απλά η φάση είναι ότι με την sabertooth με τις ταχύτητες που πετυχαίνει είναι ότι θα νιώθεις σαν να άλλαξες υπολογιστή. Μπαίνει το τρένο στις ράγες. Με την GB έχουν πετραδάκια οι ράγες.

Το πιστωτικό είναι παράνομο και χαλαρά παίρνεις τα χρήματα πίσω με ένα τηλέφωνο στον ΓΓΚ.

Οπότε την γυρίζεις πίσω και αγοράζεις εντωμεταξύ μια saber και τον κρατάς άλλα 5 χρόνια ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φίλε πως την πατήσαμε έτσι?? :-( :-( για την sabertooth έχω διαβάσει τα καλύτερα..αλλά να δώσω τόσα λευτά, 190 ευρο κάνει καινούρια, ε είναι πολλά, αλλιώς θα ήταν να την έπαιρνα απτην αρχή..αλλα το σκεπτικο τότε ήταν (και όχι λάθος θεωρώ), 140 ο επεξεργαστής 100 η μητρική τότε...ισσοροπημένο, το να έδινα παραπάνω για την μητρική απ ότι το cpu μου φένονταν σπατάλη..

αν είναι και δώσω τώρα τόσα λευτά, τότε καλύτερα να πάρω μια z170 που στα 200ευρο θα ναι τούμπανο και αργότερα να πάρω ένα 6600k..Αν πάλι καταφέρω κάτι με την εγγύηση έχει καλώς...φυσικά δεν θέλω να μου αντικαταστήσουν την ίδια, δεν έχει νόημα πιστεύω..η 990fxa rev4 έχει κιαυτή τα θέματα της, αλλα τουλάχιστον δεν έχει τέτοια throttlings λογώ αλλαγής vrm heatsinks απτην εταιρία..

το κακό είναι ότι πήρα τηλέφωνο χθές στο eshop στα κεντρικά, τους ανέφερα το πρόβλημα και ζήτησα αν γίνεται να μου δώσουν κάποια μεταχειρισμένη για να μην μείνω χωρίς pc έως ότου γίνει η αντικατάσταση, και μου είπαν ότι αυτο δεν γίνεται..

θα εποικηνωνήσω και με το υποκατάστημα ρεθύμνου να δώ αν μπορούν να κάνουν κάτι εκεί γτ χωρίς pc δεν μένω ούτε μία μέρα..δεν γίνεται..και ο θεός ξέρει πόσο καιρό θα πάρει να γίνει η αντικατάσταση..

και με gigabyte να μιλήσω λογικά τα ίδια θα μου πουν..σιγά μη μου στείλουν αλλή μητρική προσωρινά..

Αν και εχω μεινει απιστευτα ικανοποιημενος απο την 970A UD3P,τα αμετρητα revisions ειναι ισως ο λογος που μπορει να μην ξαναπαρω Gigabyte.Γινεται χαμος και δεν ξερεις τι παιζει.Τωρα για το θεμα σου,δυο πραγματα συμβαινουν.Η κατι κανεις λαθος η εχεις ελλατωματικο κομματι.Μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι ολες οι 990 xa συμπεριφερονται ετσι,οτι κανουν throttling ακομα και σε στοκ συνοτητες.Η UD3P που εχω, κραταει για πλακα τον 8320 μεχρι 1.42ν στα 4.5Ghz αλλα λογω 212 δεν μπορω να τον εχω εκει.Αν αφησω apm on και hpc off,το κανει και εμενα αυτο που λες.Αν τακτα διαστηματα στο prime,πεφτει το ρευμα και η συχνοτητα για ενα δευτερολεπτο,σαν throttling.Με το που κλεισω apm και βαλω hpc on,καρφωμενα στο τερμα.Βεβαια εχει μεγαλο αντικτυπο στην θερμοκρασια.Παντως στα 4.5Ghz που δοκιμασα,μια ωρα prime με 1.42ν,κιχ δεν εκανε.Ουτε φαν στα vrm εχω,ουτε τιποτα.Αν θυμαμαι καλα,ενας σενσορας που νομιζω ηταν τα vrm's,εφτασε μεχρι 57 βαθμους που νομιζω ειναι σε νορμαλ πλαισια.

Τωρα αν η δικια σου δεν εχει ολες τις ρυθμισεις,αλλο θεμα.Αποψη μου ειναι οτι ειναι υπερβολη 150€ μητρικη οταν θελεις να κανεις απλα την δουλεια σου,εκτος και αν εχεις το μικροβιο του oc.Παντως καποιες δοκιμες που εκανα,απο 4.2Ghz και πανω,διαφορες θα δεις μονο στις θερμοκρασιες.Εκτος απο μια μικρη αυξηση σε νουμερακια,τιποτε που να αξιζει τον κοπο και τα χρηματα.

Χρονια πολλα και καλη χρονια παιδια.Ευχομαι ο καινουργιος χρονος να φερει υγεια,χαρα και οτι πραγματικα επιθυμειτε.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 2

Πάντως louci4er όπως είχες πει κιόλας, βλέπω πως οι gigabyte για να μην έχουν το vdroop το θέλουν το llc extreme, εμένα ας πούμε τα 4.5 με 1.416v τα έχει με extreme llc και +0.084v, σταθερός εννοείται και με φανάκι να κάνει pull την ζέστη, με medium llc γινόταν του vdroop το κάγκελο. Θα ξαναδοκιμάσω σε κάποια φάση με medium llc, όμως 100% νομίζω πως τα υψηλότερα ρολόγια θέλουν το μέγιστο δυνατό llc.

• Like 1

Πάντως louci4er όπως είχες πει κιόλας, βλέπω πως οι gigabyte για να μην έχουν το vdroop το θέλουν το llc extreme, εμένα ας πούμε τα 4.5 με 1.416v τα έχει με extreme llc και +0.084v, σταθερός εννοείται και με φανάκι να κάνει pull την ζέστη, με medium llc γινόταν του vdroop το κάγκελο. Θα ξαναδοκιμάσω σε κάποια φάση με medium llc, όμως 100% νομίζω πως τα υψηλότερα ρολόγια θέλουν το μέγιστο δυνατό llc.

Δυστυχως ετσι ειναι.Εχουν αρκετο vdroop αλλα το llc κανει την δουλεια του.Εγω την δικια μου την εχω με medium γιατι με extreme κανει μεγαλυτερα spikes η ταση(προς τα πανω εννοειτε) και δεν με παιρνει απο ψυκτρα.Παντως μου κανει εντυπωση που οι περισσοτερες αναφορες για τις 990 gigabyte,ειναι throttling ακομα και σε στοκ ρολογια η εστω με πολυ χαμηλο ρευμα.Η UD3P δεν καταλαβαινει τιποτα.Σκυλος πραγματικα.Βεβαια η δικια μου ειναι rev 1.0 και καπου διαβαζα οτι ο λογος που η giga βγαζει συνεχεια revisions,ειναι γιατι χρησημοποιει σε καθε νεο revision υλικα χαμηλοτερης δυναμικοτητας για μειωση κοστους.Στην ουσια πειραματιζεται.

• Like 1

Για την ακρίβεια κοιτάει το μέγιστο δυνατό κόστος με τα φθηνότερα δυνατά αλλά συνάμα αποδοτικά υλικά, άλλωστε αυτός είναι ο στόχος κάθε πολυεθνικής εταιρείας, να πετύχει κέρδος χωρίς πολλά έξοδα, διαφορετικά θα υποστεί ζημία ως εταιρεία και θα φαληρήσει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Χαιρετώ το forum, καιρό είχα να μπώ..Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία πάνω απ όλα..

Αν και εχω μεινει απιστευτα ικανοποιημενος απο την 970A UD3P,τα αμετρητα revisions ειναι ισως ο λογος που μπορει να μην ξαναπαρω Gigabyte.Γινεται χαμος και δεν ξερεις τι παιζει.Τωρα για το θεμα σου,δυο πραγματα συμβαινουν.Η κατι κανεις λαθος η εχεις ελλατωματικο κομματι.Μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι ολες οι 990 xa συμπεριφερονται ετσι,οτι κανουν throttling ακομα και σε στοκ συνοτητες.Η UD3P που εχω, κραταει για πλακα τον 8320 μεχρι 1.42ν στα 4.5Ghz αλλα λογω 212 δεν μπορω να τον εχω εκει.Αν αφησω apm on και hpc off,το κανει και εμενα αυτο που λες.Αν τακτα διαστηματα στο prime,πεφτει το ρευμα και η συχνοτητα για ενα δευτερολεπτο,σαν throttling.Με το που κλεισω apm και βαλω hpc on,καρφωμενα στο τερμα.Βεβαια εχει μεγαλο αντικτυπο στην θερμοκρασια.Παντως στα 4.5Ghz που δοκιμασα,μια ωρα prime με 1.42ν,κιχ δεν εκανε.Ουτε φαν στα vrm εχω,ουτε τιποτα.Αν θυμαμαι καλα,ενας σενσορας που νομιζω ηταν τα vrm's,εφτασε μεχρι 57 βαθμους που νομιζω ειναι σε νορμαλ πλαισια.

Τωρα αν η δικια σου δεν εχει ολες τις ρυθμισεις,αλλο θεμα.Αποψη μου ειναι οτι ειναι υπερβολη 150€ μητρικη οταν θελεις να κανεις απλα την δουλεια σου,εκτος και αν εχεις το μικροβιο του oc.Παντως καποιες δοκιμες που εκανα,απο 4.2Ghz και πανω,διαφορες θα δεις μονο στις θερμοκρασιες.Εκτος απο μια μικρη αυξηση σε νουμερακια,τιποτε που να αξιζει τον κοπο και τα χρηματα.

Χρονια πολλα και καλη χρονια παιδια.Ευχομαι ο καινουργιος χρονος να φερει υγεια,χαρα και οτι πραγματικα επιθυμειτε.

τα 4.5 ghz δεν τα βλέπω ούτε για πλάκα..4,2 είναι αυτή τη στιγμή και δεν παέι παραπάνω με τίποτα..δυστηχώς κάτι δεν πήγε καλά με τα περισσοότερα revisions στις 990 xa ud3, και φαντάσου ότι αρχικά είχα σταμπάρει και την δικιά σου που ήταν φθηνότερη, αλλά πήγα σαυτή που έχω τώρα γιατί ήταν λέει καλή για overclock.. Στόχος μου είναι να clockaro όσο σηκώνει η noctua..υπολογίζω 4,6-4,7 θα είναι το μαξ, γνωρίζω ότι δεν θα δώ τρελές διαφορές παρά μόνο σε νούμερα..αλλα πείτε το κόλλημα..θέλω απλά να τον φτάσω εκεί έτσι για ψυχολογικούς λόγους..

Τα καλά νέα είναι ότι ο κολητός μου ο anonymous που τρωγόμαστε απο πάνω  :-D  :-D  :-D  θα μου δώσει το ένα απο τα δύο pc του για όσο χρειαστεί..οπότε προχωράμε σε αντικατάσταση μητρικής..

Δεν ξέρω αν θα βγάλω άκρη με το eshop και αν θα μου κόψουν πιστωτικό στα 100 ευρο που είχα αγοράσει την μητρική, πλέον δεν την έχουν διαθέσιμη αποτι βλέπω στο κατάστημα, και δεν ξέρω αν θα πρέπει να πάω αναγκαστικά ξανά σε gigabyte η αν θα μπορω να αγοράσω ότι θέλω..

ΔΕΝ πάω σε sabertooth γιατι βγαίνει στα 200 ευρό και δεν δίνω 100 ευρο παραπάνω.. οι ενναλακτικές είναι αυτες και θέλω τα φώτα σας:

1 http://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-ga-990fxa-ud3-retail-p-PER.526933στη φώτο φένεται ότι δεν είναι η rev 4 όπου έχουν αλλαχθεί τα vrm heastinks..αν όντως δεν είναι η 4 τότε δεν υπάρχει λόγος να πάω εκέι γιατί θα έχω ακριβός τα ίδια προβλήματα με την δικιά μου..το έχω ψάξει..

2 http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-m5a99x-evo-r20-p-PER.522974αλλά έχει 6+2 phases η δικά μου φανταστείτε έχει 8+2

και σε πιο ακριβές που θα ήθελα να αποφύγω :

http://www.e-shop.gr/mitriki-asus-m5a99fx-pro-r20-retail-p-PER.522992πάλι 6+2 phases

2 http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-990fx-killer-retail-p-PER.528716δεν γνωρίζω γιαυτήν τουλάχιστον κάθετε πολύ καλά στο μάτι  :-D

άλλη λύση να περιμένω τους ΖΕΝ  και να κάνω μία καλή αναβάθμιση..θα μπορώ όμως με πιστοτικό να πάω σε άλλο socket?? θα μου το δικαιολογήσουν??

Καμια απο τις μητρικες που εχεις δεν αξιζει,οχι στις τιμες που εχει το eshop τουλαχιστον.Στην θεση σου εγω θα εκανα ενα απο τα εξης :Αγοραζεις την 970 UD3P που ειναι παμφθηνη και κλοκαρεις στα 4.2-4.4Ghz το πολυ και καθεσαι στα αυγα σου ή τα σκας για Sabertooth και ανεβαινεις μεχρι να σε κοψει ή το chip ή η ψυκτρα.Τα 4.7Ghz που λες εσυ ειναι αρκετα μεγαλο oc,σχεδον 60% τις αρχικης συχνοτητας του επεξεργαστη,δεν ειναι και λιγο.Το μικροβιο,το "κολλημα" οπως λες και εσυ πληρωνεται.Με την 990FX Killer κατι θα κανεις αλλα εχει 170€,πολλα λεφτα για μητρικη η οποια στα 4.7Ghz πιστευω οτι θα ειναι πολυ κοντα στα ορια της.Αν ειναι να δωσεις τοσα χρηματα,δινεις αλλα 25€ και εισαι ανετος παντου(για Sabertooth).

Καλα για τους Zen αστο,μεχρι να βγουνε,να διορθωθουν τυχον προβληματα που θα εχει μια ολοκαινουργια γενια επεξεργαστων,να ομαλοποιηθει η διαθεσιμοτητα και κατ επεκταση οι τιμες,θα το φαμε το '17.Αν πιστευεις οτι μπορει να σε βολεψει ο υπολογιστης του φιλου σου για καμια διετια,τοτε περιμενεις.

• Like 2

Καμια απο τις μητρικες που εχεις δεν αξιζει,οχι στις τιμες που εχει το eshop τουλαχιστον.Στην θεση σου εγω θα εκανα ενα απο τα εξης :Αγοραζεις την 970 UD3P που ειναι παμφθηνη και κλοκαρεις στα 4.2-4.4Ghz το πολυ και καθεσαι στα αυγα σου ή τα σκας για Sabertooth και ανεβαινεις μεχρι να σε κοψει ή το chip ή η ψυκτρα.Τα 4.7Ghz που λες εσυ ειναι αρκετα μεγαλο oc,σχεδον 60% τις αρχικης συχνοτητας του επεξεργαστη,δεν ειναι και λιγο.Το μικροβιο,το "κολλημα" οπως λες και εσυ πληρωνεται.Με την 990FX Killer κατι θα κανεις αλλα εχει 170€,πολλα λεφτα για μητρικη η οποια στα 4.7Ghz πιστευω οτι θα ειναι πολυ κοντα στα ορια της.Αν ειναι να δωσεις τοσα χρηματα,δινεις αλλα 25€ και εισαι ανετος παντου(για Sabertooth).

Καλα για τους Zen αστο,μεχρι να βγουνε,να διορθωθουν τυχον προβληματα που θα εχει μια ολοκαινουργια γενια επεξεργαστων,να ομαλοποιηθει η διαθεσιμοτητα και κατ επεκταση οι τιμες,θα το φαμε το '17.Αν πιστευεις οτι μπορει να σε βολεψει ο υπολογιστης του φιλου σου για καμια διετια,τοτε περιμενεις.

όντως είναι όλες πολύ ακριβές σε σχέση με έξω..και ειδικά στο eshop αλλά απο κεί την πήρα, οπότε αναγκαστικά απο κει πρέπει να αγοράσω αν κοπεί πιστωτικό..απορρίπτω και την fx killer ,με τη λογική ότι με λίγα παραπάνω πάω σε sabertooth..

το να πάω στην  ga 970 δεν έχει νόημα γιατί μπορώ να μείνω σε αυτή που έχω, εκτός αν ανατιναχθεί κάποια στιγμή  :-D ..

άρα η μόνη επιλογή που έχω στο eshop τουλάχιστον είναι η m5a99x r2.0 evo απότι βλέπω..δεν βλέπω ουσιαστική διαφορα σε σχέση με την pro..ποια η γνώμη σου γιαυτή?? δεν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής κάτι κακό για τα vrm, εκτός το ότι έχει 6+2 phases..θα έχω προβλημα με αυτο??  

https://www.asus.com/Motherboards/M5A99X_EVO_R20/overview/

όντως είναι όλες πολύ ακριβές σε σχέση με έξω..και ειδικά στο eshop αλλά απο κεί την πήρα, οπότε αναγκαστικά απο κει πρέπει να αγοράσω αν κοπεί πιστωτικό..απορρίπτω και την fx killer ,με τη λογική ότι με λίγα παραπάνω πάω σε sabertooth..

το να πάω στην  ga 970 δεν έχει νόημα γιατί μπορώ να μείνω σε αυτή που έχω, εκτός αν ανατιναχθεί κάποια στιγμή  :-D ..

άρα η μόνη επιλογή που έχω στο eshop τουλάχιστον είναι η m5a99x r2.0 evo απότι βλέπω..δεν βλέπω ουσιαστική διαφορα σε σχέση με την pro..ποια η γνώμη σου γιαυτή?? δεν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής κάτι κακό για τα vrm, εκτός το ότι έχει 6+2 phases..θα έχω προβλημα με αυτο??  

https://www.asus.com/Motherboards/M5A99X_EVO_R20/overview/

την εχω αυτη τη μητρικη 4.4 ο 8320 με στοκ ρευμα και δεν εχω θεμα.αλλα εγω εχω βαλει και ανεμιστιρακη στα vrm για να ειναι δροσερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...