Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι φιλε μου το εκανα σημερα και επιασε φυσικα δε ξερω ακομα αν εχει φτιαξει γιατι εβαλα ενα adsl modem  και εχει κλειδωσει σε adsl  η γραμμη μου και δεν μπαινει σε vdsl και περιμενω απο βδομαδα να μου αλλαξουν ζευγαρακι γτ μου ειπαν πως εχει καπου βραχικυκλομα η γραμμη...ενδεχεετ με την συγκεκριμενη συνδεσμολογεια να αναιβει και η ταχυτητα? γιατι μου ταζανε minimum 40 και ειμαι στα 30 :/

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

φιλε μου βασικά ήθελα να σε ρωτήσω γενικά για την συνδεσμολογία λέει πως για vdsl δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε φιλτρακι για το τηλέφωνο? ισχύει κάτι τέτοιο γιατι εγώ μόλις δοκιμάσω να βάλω το κάτω τηλέφωνο χωρίς φιλτρακι δε συντονίζεται καθολου...ακόμα παρατήρησα πως όταν έχω κάτω συνδεδεμένο το τηλέφωνο έχω πολύ περισσότερα errors στη γραμμή... και αν το βγάλω συντονίζω για ποιο πολλές ώρες πχ στα 30mbps οποτε φοβάμαι μήπως παίζει κα εκεί τίποτα....η συνδεσμολογία μου είναι ως έξεις και πες μου αν έχω κάνει κάτι λάθος λοιπόν εξωτερικά εκεί που σκάει το καλώδιο του οτε μπαίνει δετα ένα καλώδιο κόκκινο μπλε πάνω στο άσπρο καφέ νομίζω του οτε μπαίνει μέσα στο σπίτι το πρώτο μπριζακι και τα ξαναδένω εκεί μαζί με ένα ακόμα καλώδιο που στελνει στον κάτω όροφο...το modem μπαίνει επάνω στην πρώτη γραμμή μαζί με splitter και το τηλέφωνο και κάτω μπαίνει φιλτρακι και το fax μου...παραθέτω και κάποιες φωτό για να καταλάβεις καλύτερα....

παμε απο την αρχη.

φιλτρο δεν πρεπει να υπαρχει στο vdsl διοτι αν εχεις φτιαξει σωστα την καλωδιωση τοτε το τηλεφωνο θα

παρει απο το tel/voice του splitter.αν εν μπορει να γινει η καλωδιωση σωστα τοτε υποχρεωτικα μπαινει φιλτρο.

εσυ το λαθος που εχεις κανει ειναι οτι με το που μπει η γραμμη στο σπιτι δενεις την γραμμη που παει στο κατω

σπιτι με την γραμμη που ερχεται στο πανω.

οχι δεν θα γινει ετσι.θα μπει το splitter και η γραμμη που παει κατω θα μπει στο phone του splitter.

λοιπόν όπως βλέπω από τη συνδεσμολογία που μου έστειλε ο φίλος poulinos αν κατάλαβα έχει γίνει σφάλμα στη σύνδεση και απ όσο είδα πρέπει να τα φτιάξω από την αρχή με διπλό μπριζακι και εξωτερική καλωδίωση....απλά δε κατάλαβα πως θα συνδέσω την διπλη μπρίζα με κατ5e καλώδιο αυτό δεν ειναι μονο σε rj45 εμείς παίζουμε με rj11...πρεπει να πάρω από τα κεντρικά καλώδια που έρχονται από τον οτε και να τα συνδεσω πανω στο διπλο μπριζακι μονο που στο σχεδιάγραμμα μου λέει πως αυτή η σύνδεση πρέπει να γίνει με κατ5e καλώδιο στο ένα από τα δυο πριζάκια και να μπει πάνω το splitter τι εννοει να εννωθει με κατ5e καλώδιο? αφού απλά ένα ζευγαράκι έρχεται...όπως έρχεται αυτό το ζευγαράκι θα βάλω εξωτερικά ένα διπλό μπριζακι που θα συνδέσω το spliter μου πάνω και στη συνεχεια στέλνω στο router και στη δεύτερη έξοδο του splitter βάζω ένα καλώδιο και το ενώνω πάνω στη δεύτερη θέση από το διπλό μπριζακι και εκκει θα συνδέσω από πίσω το πρώτο καλώδιο που μπαίνει μέσα στο σπίτι κόκκινο μπλε που θα καταλήγει πάνω σε δεύτερο μπριζακι μέσα στο σπίτι που εκεί πάνω θα μπορώ να συνδέσω εσωτερικά ότι άλλο μπλε κόκκινο καλώδιο θέλω που θα καταλήγει στα τηλεφωνα χωρίς φίλτρο σωστά?

γινεται και με διπλο πριζακι και με μονο

αν το κανεις με διπλο τοτε.

βαζεις το διπλο πριζακι στον τοιχο.στο ενα πριζακι θα βαλεις το κοκκινο μπλε που ερχεται απο τον οτε.εκει μετα με καλωδιο τηλεφωνικο πας στο Line του σπλιττερ.απο το dsl του splitter πας στο vdsl router.απο αυτο τελειωσαμε.

τωρα στο δευτερο πριζακι συνδεεις το καλωδιο που παει στον κατω οροφο.δεν μας νοιαζει αν ειναι Utp αν ειναι ραζιμ αν δεν ξερω τι ειναι.δεν ειναι υποχρεωτικο οτι θελει utp.απο το phone του σπλιττερ πας στο πριζακι που παει στον κατω οροφο και στον κατω οροφο μπαινει το τηλεφωνο.εισαι ετοιμος

Καλημέρα και καλη χρονια για μην ανοιγω αλλο θεμα εχω οτε vdsl και στην κεντρικη πριζα πιανω 49,9 στου δομαιουμου 12 μεχρι το πολυ 26 

πρεπει να δεις που ειναι το προβλημα και το πρωτο βασικο να διαβασεις το pdf με την σωστη συνδεσμολογια διοτι κατα 99 τις 100 την εχεις οπως παλια με το adsl για αυτο δεν παιζει.αν εχεις φιλτρακια σημαινει οτι σιγουρα η καλωδιωση ειναι ηδη λαθος

Φίλε μου αν αυτή η πρίζα που έχεις ανοιχτή είναι η κεντρική εσύ θα κρατήσεις μόνο τα 2 καλώδια (μπλε κοκκινο) που έρχονται κάτω από τον κατανεμητή. Αν παρατηρήσεις εσύ έχεις συνδεδεμένα 2 μπλε κ 2 κόκκινα. θα βρεις ποια είναι αυτά που έρχονται από κάτω, δηλαδή να βρεις με ποιο συνδιασμό μπλε κόκκινου παίζει αυτή η πρίζα. Όλες οι άλλες δε θα πρέπει να παίζουν.

Οπότε μετά για το διπλό πριζάκι που ρωτάς, θα συνδέσεις πίσω από το ένα πριζάκι αυτό το ζευγάρι μπλε κοκκινου που παίζει. Μετά θα κουμπώσεις πάνω σε αυτή την υποδοχή ένα σπλίτερ. από το σπλίτερ θα δώσεις αυτό που πάει στο ρούτερ κανονικά κ το άλλο που πάει για το τηλέφωνο θα το κουμπώσεις πάνω στην άλλη υποδοχή από το διπλό πριζάκι. Κ ύστερα πίσω από εκεί θα σύνδέσεις το άλλο μπλε κοκκινο ζευγάρι για να πάει το τηλέφωνο κ στις υπόλιπες πρίζες. Δηλαδή με απλά λόγια αυτό που θέλουμε είναι όλα τα τηλέφωνα (οι πρίζες τους ουσιαστικά) να φεύγουν πάνω από το Phone του Splitter.

ta σωστα μπλε κοκκινα τα βρισκει με πολυμετρο αν δεν εχει voip τηλεφωνια διοτι θα παρει ταση 51 volt.αν εχει voip απλα βλεπει οχι μονο αν συγχρονιζει διοτι μπορει να συγχρονισει και με ενα λαθος ενα σωστο αλλα βλεπει να εχει συγχρονισει στην ταχυτητα που πρεπει.

ναι φιλε μου το εκανα σημερα και επιασε φυσικα δε ξερω ακομα αν εχει φτιαξει γιατι εβαλα ενα adsl modem  και εχει κλειδωσει σε adsl  η γραμμη μου και δεν μπαινει σε vdsl και περιμενω απο βδομαδα να μου αλλαξουν ζευγαρακι γτ μου ειπαν πως εχει καπου βραχικυκλομα η γραμμη...ενδεχεετ με την συγκεκριμενη συνδεσμολογεια να αναιβει και η ταχυτητα? γιατι μου ταζανε minimum 40 και ειμαι στα 30 :/

λογικα θα εισαι οκ εφοσον θα παρεις αλλο ζευγος και εφοσον παιρνεις απο kv που δεν ειναι ουτε 500 μετρα.τα 50 πρεπει να  τα εχεις ανετα.απο καλωδιωση αν το εκανες εισαι σωστος

Δημοσ.

παμε απο την αρχη.

φιλτρο δεν πρεπει να υπαρχει στο vdsl διοτι αν εχεις φτιαξει σωστα την καλωδιωση τοτε το τηλεφωνο θα

παρει απο το tel/voice του splitter.αν εν μπορει να γινει η καλωδιωση σωστα τοτε υποχρεωτικα μπαινει φιλτρο.

εσυ το λαθος που εχεις κανει ειναι οτι με το που μπει η γραμμη στο σπιτι δενεις την γραμμη που παει στο κατω

σπιτι με την γραμμη που ερχεται στο πανω.

οχι δεν θα γινει ετσι.θα μπει το splitter και η γραμμη που παει κατω θα μπει στο phone του splitter.

γινεται και με διπλο πριζακι και με μονο

αν το κανεις με διπλο τοτε.

βαζεις το διπλο πριζακι στον τοιχο.στο ενα πριζακι θα βαλεις το κοκκινο μπλε που ερχεται απο τον οτε.εκει μετα με καλωδιο τηλεφωνικο πας στο Line του σπλιττερ.απο το dsl του splitter πας στο vdsl router.απο αυτο τελειωσαμε.

τωρα στο δευτερο πριζακι συνδεεις το καλωδιο που παει στον κατω οροφο.δεν μας νοιαζει αν ειναι Utp αν ειναι ραζιμ αν δεν ξερω τι ειναι.δεν ειναι υποχρεωτικο οτι θελει utp.απο το phone του σπλιττερ πας στο πριζακι που παει στον κατω οροφο και στον κατω οροφο μπαινει το τηλεφωνο.εισαι ετοιμος

πρεπει να δεις που ειναι το προβλημα και το πρωτο βασικο να διαβασεις το pdf με την σωστη συνδεσμολογια διοτι κατα 99 τις 100 την εχεις οπως παλια με το adsl για αυτο δεν παιζει.αν εχεις φιλτρακια σημαινει οτι σιγουρα η καλωδιωση ειναι ηδη λαθος

ta σωστα μπλε κοκκινα τα βρισκει με πολυμετρο αν δεν εχει voip τηλεφωνια διοτι θα παρει ταση 51 volt.αν εχει voip απλα βλεπει οχι μονο αν συγχρονιζει διοτι μπορει να συγχρονισει και με ενα λαθος ενα σωστο αλλα βλεπει να εχει συγχρονισει στην ταχυτητα που πρεπει.

λογικα θα εισαι οκ εφοσον θα παρεις αλλο ζευγος και εφοσον παιρνεις απο kv που δεν ειναι ουτε 500 μετρα.τα 50 πρεπει να  τα εχεις ανετα.απο καλωδιωση αν το εκανες εισαι σωστος

λοιπόν αρχικά φιλε μου σε ευχαριστώ για το pdf γιατ με έσωσε και έμαθα ακριβώς τι πρέπει να κάνω για τα τηλεφωνα...λοιπόν δοκίμασα απλά με δυο μπριζακια και τα ένωσα όπως στην συνδεσμολογία του pdf όπως ανάφερε ακριβως και ο φίλος leonidas_ φυσικά ήταν απλή δοκιμη μέχρι να πάρω διπλό και να το κάνω σωστά από τον κατανεμητή..προσωρινά λοιπόν έβγαλα τελείως όλα τα καλώδια και τα τηλεφωνα και έβαλα μονο ένα μπριζακι εκεί που σκάει το κεντρικό καλώδιο του οτε μέσα στο σπίτι μαζί με t splitter το router και το ένα μονο τηλέφωνο και παλι εχω αποσθνδεσεις και πτωση της ταχυτητας σε adsl2 κλειδώνω στα 18 mbps με snr margin 14 και μόλις κάνει rr πέφτω στα 13-14mbps με snr margin 20 δε μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό μοιάζει λες και το snr δεν είναι κλειδωμένο στατανταρ πχ 10-14 και παίζει όπου του έρθει..να αναφέρω πως λόγο προβλήματος είμαι κλειδωμένος σε adsl 2 και όχι vdsl 2 γιατι έγινε μπέρδεμα με ένα άλλο router που έβαλα δοκιμαστικα και κλείδωσε adsl2 και δε γυρνάει σε vdsl2 και περιμένω μέσα στη βδομάδα να γίνει η αλλαγή στο ζευγαρακι που όπως μου είπε ο τεχνικός έχει βραχυκύκλωμα.απο ότι έχω δει μέχι στιγμής όταν είμαι σε vdsl2 το attenuation μου παίζει στο 26.8 και όταν είμαι σε adsl2 παίζει στο 18.5 ρώτησα που οφείλεται αυτό και μου είπαν πως το vdsl έχει μεγαλύτερες απώλειες πράγμα που δε γνωρίζω αν ισχύει βάση αυτού φαίνεται σα να είμαι στα 1300μετρα από κν πράγμα που κανονικά δε θα έπρεπε να συμβαίνει γιατι λένε πως η max απόσταση είναι τα 700 μετρα άρα πως γίνεται να φαίνεται πως είμαι στα 1300 και αυτό μονο με adsl2 γιατί αν πάρω το attenuation του vdsl που είναι 26.8 με δείχνει στα 2χλμ....

Δημοσ.
δεν ειναι υποχρεωτικο να βαλεις διπλο πριζακι.αλλοι το κανουν με διπλο αλλοι το κανουν με δυο πριζακια αλλοι βαζουν μονο πριζακι

και το δευτερο το ενωνουν πλαγια απο το αλλο πριζακι απλα ενωνοντας τα καλωδια.ολα σωστα ειναι απλα το πιο ομορφο ειναι το διπλο πριζακι.

δεν χρειαζεται να γινει στον κατανεμητη.στο κεντρικο πριζακι θα γινει αφου απο εκει κανεις την διακλαδωση.αρα εφοσον υποθετουμε οτι το καλωδιο απο τον οτε μεχρι μεσα δεν εχει θεμα

και εσυ βλεπεις το Margin να πηγαινει μια 14 μια 20 αυτο σημαινει οτι πραγματι υπαρχει καποιο θεμα στο καλωδιο του οτε.

μαλλον υπηρχε και πριν ενδεχομενως απλα στο Vdsl και το παραμικρο προβλημα ειναι πιο εντονο.το snr ειναι κλειδωμενο

αρα εφοσον αλλαζει σημαινει οτι ο χαλκος κανει τα δικα του (σκαμπανεβασματα).

απο εκει και περα.κανονικα εφοσον βαζεις παλι πανω το vdsl router Θα πρεπε να συγχρονισει σε vdsl εκτος αν ο οτε κανει κατι

αλλο στο Kv Που δεν γνωριζω.

επισης ναι πολυ μεγαλο attenuation εχεις ειτε μιλαμε για vdsl ειτε για adsl αρα μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα στον χαλκο

που σου ανεβαζει το attenuation.δηλαδη δεν γινεται με adsl να εχεις 19 λες και εισαι 1,5Km εκτος αν πραγματι το καφαο ειναι εκει το καινουριο.

για το attenuation στο vdsl ναι τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα στο πως μετραει.θα δεις μερικα ρουτερ να αναφερουν 2 ή και 3 attenuation.παει ανα ευρος συχνοτητων οσο ξερω.

για την ωρα περιμενε να το δει ο τεχνικος του οτε.δεν μας ενδιαφερει τι δειχνει σε attenuation>το βασικο ειναι να μην 

κανει τετοια σκαμπανεβασματα το margin και μετα βλεπουμε και τα υπολοιπα.αν ερθει ο τεχνικος τον ρωτας και ποσο μακρυα ειναι το kv.

Δημοσ.

δεν ειναι υποχρεωτικο να βαλεις διπλο πριζακι.αλλοι το κανουν με διπλο αλλοι το κανουν με δυο πριζακια αλλοι βαζουν μονο πριζακι
και το δευτερο το ενωνουν πλαγια απο το αλλο πριζακι απλα ενωνοντας τα καλωδια.ολα σωστα ειναι απλα το πιο ομορφο ειναι το διπλο πριζακι.
δεν χρειαζεται να γινει στον κατανεμητη.στο κεντρικο πριζακι θα γινει αφου απο εκει κανεις την διακλαδωση.αρα εφοσον υποθετουμε οτι το καλωδιο απο τον οτε μεχρι μεσα δεν εχει θεμα
και εσυ βλεπεις το Margin να πηγαινει μια 14 μια 20 αυτο σημαινει οτι πραγματι υπαρχει καποιο θεμα στο καλωδιο του οτε.
μαλλον υπηρχε και πριν ενδεχομενως απλα στο Vdsl και το παραμικρο προβλημα ειναι πιο εντονο.το snr ειναι κλειδωμενο
αρα εφοσον αλλαζει σημαινει οτι ο χαλκος κανει τα δικα του (σκαμπανεβασματα).
απο εκει και περα.κανονικα εφοσον βαζεις παλι πανω το vdsl router Θα πρεπε να συγχρονισει σε vdsl εκτος αν ο οτε κανει κατι
αλλο στο Kv Που δεν γνωριζω.
επισης ναι πολυ μεγαλο attenuation εχεις ειτε μιλαμε για vdsl ειτε για adsl αρα μπορει να υπαρχει καποιο προβλημα στον χαλκο
που σου ανεβαζει το attenuation.δηλαδη δεν γινεται με adsl να εχεις 19 λες και εισαι 1,5Km εκτος αν πραγματι το καφαο ειναι εκει το καινουριο.
για το attenuation στο vdsl ναι τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα στο πως μετραει.θα δεις μερικα ρουτερ να αναφερουν 2 ή και 3 attenuation.παει ανα ευρος συχνοτητων οσο ξερω.
για την ωρα περιμενε να το δει ο τεχνικος του οτε.δεν μας ενδιαφερει τι δειχνει σε attenuation>το βασικο ειναι να μην 
κανει τετοια σκαμπανεβασματα το margin και μετα βλεπουμε και τα υπολοιπα.αν ερθει ο τεχνικος τον ρωτας και ποσο μακρυα ειναι το kv.

καλησπέρα ακόμα στην αναμονή είμαι μου είπαν πως θα γίνει μέσα σε 1 με 3 εργάσιμες σήμερα είναι η δεύτερη ακόμα ούτε έχει έρθει κάποιος στην κολόνα να αλλάξει κάτι ούτε μήνυμα μου έχουν στείλει για την εξέλιξη και ούτε έχω γυρίσει σε vdsl...το attenuation που είναι 18.5 δείχνει πως είμαι 1340 μετρα από το κν και το margin μου όσο ήμουν σε vdsl το μικρότερο που είδα ήταν 9 με download στο 31.5 μεχρι που εκανε rr και πηγε 20 με 18mbps και μάλιστα έλεγα πως αν to κλείδωνα στο 6-8 που ήμουν πριν με adsl θα ανέβαινε και λίγο ακόμα αλλα τώρα είμαστε στο στάδιο που απλά περιμένουμε να κάνουμε το 30 σταθερό αν και μου είπε πως αν σου αλλάξουν ζευγάρι ενδέχεται να φτιάξουν όλα...το αστείο είναι πως έχω κν κάτω από to σπίτι μου στα 450 μετρα και αυτοί με σύνδεσαν σε ποιο μακρινό δε καταλαβαίνω γιατί σα να έχεις την πίτα μπροστά σου και να μη μπορείς να την φας ένα πράγμα :P και να σε στέλνουν να την πάρεις από αλλου χαχαχα τέσπα ας γίνει σταθερό και στα 30 και πάλι καλά να λέω με 1.5 ήμουν από το 2008 απλά εκεί είναι το γμτ πως τόσα χρονια έπαιζα τόσο χαμηλά ήρθε το vdsl έξω από την πόρτα μου και πάλι δε περνώ τα μέγιστα :/

Δημοσ.

α.ειναι λιγο παραξενες οι μερες λογω γιορτων οποτε πολλες βλαβες εχουν μεινει πισω.

β.ναι μπορει να υπαρχει καφαο κατω απο σενα αλλα αμα το καλωδιο για  χ ψ λογο πηγαινε στο αλλο καφαο εκει θα σε βαλουν.δεν γινεται να σε αλλαξουν καφαο εκτος αν κοπει το καλωδιο και το γυρισουν σε αλλο καφαο που υπαρχουν αλλα θεματα μετα.μπορει το καφαο απο κατω απο σενα να μπηκε μετα.ναι βλακεια να παρεις απο πιο μακρυα.ελπιζω να ειναι 700 μετρα και οχι κανα 2 χιλιομετρα.κανεις υπομονη.ναι θεωρητικα θα πρεπε να ησουν με σταθερο margin πχ 9 ή οτι δινει ο εκαστοτε παροχος(Ote kv) και να παιζεις σε σταθερη ταχυτητα.

Δημοσ.

ολα τα προβληματα φαινονται οτι ερχονται απο προβληματικο απερχομενο.οποτε ας αλλαχτει αυτο και βλεπουμε και τα υπολοιπα.παρε και το διπλο πριζακι και φτιαξε τα περι σπιτιου να ειναι ετοιμα

ελπιζω και το attenuation να μην ειναι πραγματι τοσο.

Δημοσ.

ακομα αναμονη θα παρω τηλ σημερα να δω τι γινεται...να ρωτησω υπαρχει διαφορα αν το splitter ειναι adsl η vdsl?

Δημοσ.

ακομα αναμονη θα παρω τηλ σημερα να δω τι γινεται...να ρωτησω υπαρχει διαφορα αν το splitter ειναι adsl η vdsl?

οχι στο 99 τις 100 μην πω 100 τις 100 το adsl over pstn  θα παιξει μια χαρα σε vdsl over pstn>το βασικο ειναι η καλωδιωση να ειναι σωστα φτιαγμενη.αλλωστε αμα χανεις λογω του σπλιττερ ειτε γιατι ειναι λαθος ειτε γιατι εχει χαλασει ειτε γιατι ειναι μαρκα καψε με θα το καταλαβεις.αν δηλαδη με το σπλιττερ εχεις 20 Mbit και χωρις αυτο εχεις 50 Mbit ε δεν χρειαζεται ερωτηση τι φταιει.(εκτος αν φταιει η τηλεφωνικη συσκευη που εχεις βαλει πανω ή καποιο τηλεφωνικο καλωδιο).εκει αμα δεις κατι τετοιο το παιρνεις βημα βημα να δεις τι φταιει.

Δημοσ.

καλημέρα σήμερα μετά από χίλιες δυο παρακλήσεις και τηλεφωνήματα κανόνισε η forthnet συνάντηση με τεχνικό του οτε και στη συνεχεια ήρθε σπίτι μου ο τεχνικός της forthnet να μετρήσει και να μου πει τα συληπητηρια μου στο vdsl λόγο αποστασης...μου λέει δεν μπορείτε να έχετε vdsl κύριε ο οτε σηκώνει τα χερια ψιλά..τους λέω πάμε καλά εσείς οι ίδιοι μου είπατε πως υπάρχει vdsl στην περιοχή μου και με συνδέσατε και μάλιστα έπιασα μέχρι και 31mbps και τώρα μου λέτε πως δεν υποστηρίζεται? και μάλιστα μιλούσε και στο τηλ με τον τεχνικό του οτε και με βγάλανε και ψεύτη πως είναι αδύνατο να έπιασε 31mbps τους λέω ποιο κάτω ένας φίλος μου με wind και attenuation 29 και πιάνει 26 σταθερό πως εγώ με attenuation 25 που μου μετρήσατε δε μπορώ να έχω vdsl θα έπρεπε να πιάνω τουλάχιστον 30-35 αφού ο άλλος με 29 πιάνει 26 μου λέει δε γίνετε αυτό που μου λες και έμπαση περίπτωση ο οτε σήκωσε τα χερια ψιλά..πήρα τηλ τη forthnet τους τα έσουρα και μου είπαν μόλις μπούν οι απαντήσεις του τεχνικού που ελγεξε τη γραμμή σήμερα θα με ειδοποιήσουν για να βρούμε λύση..εντάξει απλά απαράδεχτοι όλοι τους δεν βρίσκω λόγια να χαρακτηρίσω την κατάσταση...

Δημοσ.

οτι καποιος εχει περισσοτερο attenuation απο σενα και μικροτερο Sync ενω εσυ με μικροτερο attenuation θαπρεπε να εχεις μεγαλυτερο sync ειναι παντα σχετικο.μπορει ολα τα καλωδια που φτανουν σε σενα να ειναι μαυρο χαλι  για παραδειγμα.τωρα γιατι ειχες παιξει 31 δεν ξερω.γενικως καλη υπομονη 

Δημοσ.

να σε καλα δε βλεπω να βγαζω ακρη μου ειπαν διθεν πως αλλαξαν καλοδιο και μου καναν και μετρηση χαλκοθ και εδειξε 49v τωρα δε ξερω αν αυτο ειναι καλο η οχι αλλα στο τελος βλεπω να μου κανουν απλα μια εκπτωση και να μενω εκει κοντα στο 16mbit...και ok πες να πω πως έχω χειρότερο χαλκό από τον άλλον που πιάνει τα 26 αν και λογικά αυτό θα επηρέαζε και το attenuation πως γίνετε σε αυτόν να δίνουν vdsl και σε εμενα όχι? παρεπιπτόντως έμαθα και το καφάο μου και παίρνουμε από το ίδιο με το παιδί που πιάνει τα 26 και ακόμα πήγα με το αμάξι και μέτρησα απόσταση όπως έρχεται το καλώδιο και είναι περίπου 1200 μέρα και όχι πάνω από 1800 που μου λένε καθώς και παρατήρησα πως σε μια κολόνα είναι ανοιχτός ο κατανεμητής και κρέμονται καλώδια έξω αν ειναι δυνατόν δηλαδή! :@

Δημοσ.

να σε καλα δε βλεπω να βγαζω ακρη μου ειπαν διθεν πως αλλαξαν καλοδιο και μου καναν και μετρηση χαλκοθ και εδειξε 49v τωρα δε ξερω αν αυτο ειναι καλο η οχι αλλα στο τελος βλεπω να μου κανουν απλα μια εκπτωση και να μενω εκει κοντα στο 16mbit...και ok πες να πω πως έχω χειρότερο χαλκό από τον άλλον που πιάνει τα 26 αν και λογικά αυτό θα επηρέαζε και το attenuation πως γίνετε σε αυτόν να δίνουν vdsl και σε εμενα όχι? παρεπιπτόντως έμαθα και το καφάο μου και παίρνουμε από το ίδιο με το παιδί που πιάνει τα 26 και ακόμα πήγα με το αμάξι και μέτρησα απόσταση όπως έρχεται το καλώδιο και είναι περίπου 1200 μέρα και όχι πάνω από 1800 που μου λένε καθώς και παρατήρησα πως σε μια κολόνα είναι ανοιχτός ο κατανεμητής και κρέμονται καλώδια έξω αν ειναι δυνατόν δηλαδή! :@

49 volt ειναι η ταση που παιρνεις απο την καρτα.οχι ο χειροτερος χαλκος δεν επηρεαζει το attenuation ή να το πω καλυτερα πρεπει να υπαρχει πολυ σοβαρο προβλημα στον χαλκο για να αλλαξει το attenuation.απο εκει και περα β.δεν μπορεις να ξερεις την αποσταση με το αμαξι γιατι δεν ξερεις αν το καλωδιο πηγαινει γυρω γυρω ή οχι.για αυτο συνηθως την αποσταση την βγαζουμε ειτε με analyzer ειτε πανω κατω με το attenuation.εχω δει ατομο να ειναι ουτε 1 km αλλα να παιζει με πανω απο 30 attenuation.ο λογος ηταν οτι επειδη εκει ηταν η αττικη οδο το καλωδιο πηγαινε απο καπου(δεν ξερω που ακριβως) και εκανε το γυρω γιατι δεν γινεται να το περασουν πανω απο γεφυρα.αυτο το να βλεπεις κουτια με ανοιχτα καπακια δεν ειναι παραξενο.πηγαινε μια βολτα ασπροπυργο και παιζει τα μισα box του οτε να τα δεις ανοιχτα.εχω πετυχει πολλες φορες κουτια ανοιχτα κουτια με καπακια που δεν κλεινουν ειδικα τα παλια και αλλα τοσα τραγελαφικα.οπως καταλαβες ο οτε δεν το κοβω να ριχνει ποτε χρημα για να αλλαξει ολα τα σιδερενια box τουλαχιστον με πλαστικα.

το μονο παραξενο ειναι οτι επαιξες 31 mbit εστω και για λιγο.τωρα το θεμα ειναι οτι ο οτε μπορει να σου λεει εγω αυτον τον χαλκο σου δινω και τερμα ,δεν υπαρχει αλλο ζευγαρι και τερμα και δεν ξερω τι.ακομα και σε καφαο εχω δει να ειναι ψιλοανοιχτο.παντως με βαση ολα αυτα που λες ο οτε εχει αποφανθει οτι ειναι μεγαλη αποσταση και οτι δεν προτιθεται να κανει κατι παραπανω.συνηθως την αποσταση την βγαζουν με analyzer.εκει ουτε η forthnet ουτε καποιος παροχος θα σου κανει κατι παραπανω.τωρα αν σε γυρισουν παλι σε vdsl και παιξεις 28-30 mbit και το θες ετσι λογικα οκ το κρατας απλα μην περιμενεις οτι ο οτε θα κανει κατι παραπανω.

Δημοσ.

49 volt ειναι η ταση που παιρνεις απο την καρτα.οχι ο χειροτερος χαλκος δεν επηρεαζει το attenuation ή να το πω καλυτερα πρεπει να υπαρχει πολυ σοβαρο προβλημα στον χαλκο για να αλλαξει το attenuation.απο εκει και περα β.δεν μπορεις να ξερεις την αποσταση με το αμαξι γιατι δεν ξερεις αν το καλωδιο πηγαινει γυρω γυρω ή οχι.για αυτο συνηθως την αποσταση την βγαζουμε ειτε με analyzer ειτε πανω κατω με το attenuation.εχω δει ατομο να ειναι ουτε 1 km αλλα να παιζει με πανω απο 30 attenuation.ο λογος ηταν οτι επειδη εκει ηταν η αττικη οδο το καλωδιο πηγαινε απο καπου(δεν ξερω που ακριβως) και εκανε το γυρω γιατι δεν γινεται να το περασουν πανω απο γεφυρα.αυτο το να βλεπεις κουτια με ανοιχτα καπακια δεν ειναι παραξενο.πηγαινε μια βολτα ασπροπυργο και παιζει τα μισα box του οτε να τα δεις ανοιχτα.εχω πετυχει πολλες φορες κουτια ανοιχτα κουτια με καπακια που δεν κλεινουν ειδικα τα παλια και αλλα τοσα τραγελαφικα.οπως καταλαβες ο οτε δεν το κοβω να ριχνει ποτε χρημα για να αλλαξει ολα τα σιδερενια box τουλαχιστον με πλαστικα.

το μονο παραξενο ειναι οτι επαιξες 31 mbit εστω και για λιγο.τωρα το θεμα ειναι οτι ο οτε μπορει να σου λεει εγω αυτον τον χαλκο σου δινω και τερμα ,δεν υπαρχει αλλο ζευγαρι και τερμα και δεν ξερω τι.ακομα και σε καφαο εχω δει να ειναι ψιλοανοιχτο.παντως με βαση ολα αυτα που λες ο οτε εχει αποφανθει οτι ειναι μεγαλη αποσταση και οτι δεν προτιθεται να κανει κατι παραπανω.συνηθως την αποσταση την βγαζουν με analyzer.εκει ουτε η forthnet ουτε καποιος παροχος θα σου κανει κατι παραπανω.τωρα αν σε γυρισουν παλι σε vdsl και παιξεις 28-30 mbit και το θες ετσι λογικα οκ το κρατας απλα μην περιμενεις οτι ο οτε θα κανει κατι παραπανω.

σήμερα φιλε μου γύρισε πάλι σε vdsl η γραμμή ενώ με είχαν απορρίψει που πήρα τηλ μου είπαν πως έχει βγει και άλλο συνδυαστικό και πράγματι σήμερα που ξύπνησα το βρήκα με vdsl κλειδωμένο στο 27.7 με 26.8 attenuation και 9ari margin δεν έχω θέμα ας έμενε και εκεί στην τελική δεν είναι άσχημα αλλα πάλι μέσα σε 7 8 ώρες έκανε rr και έπεσε στο 17 vdsl φυσικά με το margin να παίζει όπου του έρθει στην αρχή φαινόταν να είναι στα 8 με 9 μετά από λίγη ώρα ξέφυγε στο 19 πάλι πήρα τηλ και τους το ειπα και μου είπαν πως μπορεί να μπλέκεται κάποιο παλιότερο adsl προφίλ που είχα και θα το κοιτάξουν μου είπαν μάλιστα πως έγινε μέτρηση και παίζει 27 με 28 τώρα τι να πω...πάλι αναμονή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...