Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά πριν μια βδομάδα έκανα αίτηση για vdsl στην περιοχή μου (κίτσι κορωπί) καθώς μέχρι τώρα t adsl p έπαιρνα ήταν πολύ αργό της τάξης του 1.5mbs μόλις...όλα καλά με ενημέρωσαν πως υποστηρίζεται πλέον η σύνδεση vdsl και πως minimum ταχυτητες που δίνει ο πάροχος (forthnet) είναι 40mbs...μια χαρά λέω από 1.5 στα 40 super...μου δίνουν λοιπόν το vdsl router (Technicolor TG788vn v2) και m λένε μέσα στην επομενη εβδομάδα λογικά θα σου έχει έρθει.η αίτηση έγινε 17/12 δηλαδή την περασμένη πέμπτη...πράγματι την τρίτη 22/12 κάνει rr το modem και μπαίνει σε vdls προφίλ με ταχύτητα κοντά στο 20.λέω ok γρήγορα μπήκε αλλα γιατι τόσο χαμηλά η ταχύτητα 40 mbps τάξανε και με t ζόρι περνώ 20 περνώ αμέσως τηλ και με διαβεβαιώνουν πως είναι πειραματικά ενεργοποιημένο και πως τελική παράδοση θα γίνει 1/1 λέω ok άμα είναι έτσι καλός.κάτι με έτρωγε και πειραματιζόμουν με rr και διαφορα καλώδια ώσπου βάζω πάνω ένα άλλο σπλιττερακι και ξαφνικά χτυπάω 30.500!wow λέω τι παίχτηκε εδώ δε παίζει να είναι t splitter ξαναβάζω το άλλο πάνω πέφτει 20..βάζω πάλι το άλλο 30...λέω ok ίσως έχει κάποιο θέμα το παλιό σπλιττερακι το αφήνω έτσι λοιπόν και σκεφτομαι ok δεν είναι 40 αλλα και τα 30 καλά είναι και υπάρχει περίπτωση όπως μου είπαν να ανεβεί k άλλο μέχρι την 1/1....έλα όμως που μετά από λίγες ώρες άρχισαν οι αποσυνδέσεις και τα κούλα και η ταχύτητα έπεφτε από 30 στα 18 και μετά δεν επανερχόταν μέχρι που βλέπω μετά από πολλά rr πως με ρίχνουν στα 15 με adsl προφίλ περνώ πάλι τηλ τους λέω τι έχει συμβεί και μου λένε θα το κοιτάξουμε και θα σε ενημερώσουμε άμεσα πράγματι την επομενη μέρα ξαναμπαινει σε vdsl προφίλ με 18 μονο πάλι αλλάζω spliter το ένα το άλλο πηγαίνει πάλι 30 το αφήνω έτσι την επομενη μέρα πάλι στο 18 ξανά rr πάει 30 μέσα σε κάποιες ώρες πέφτει πάλι στο 18 δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει...βλέπω πως έχω πολλά errors στη γραμμή πάντως αν και δε μ δείχνει καθόλου data transfer οποτε δε ξέρω αν ειναι έγκυρα.το attenuation μου είναι στα 27 με margin περίπου στα 9 οποτε κανονικά θα έπρεπε να ήμουν αρκετά σταθερός αλλα τιποτα.

κάθε σκέψη δεχτή να βρούμε τι φταίει ρε παιδιά μετά από τόσα χρονια με 1.5 έχει φτάσει διπλα μου το vdsl και πάλι έχω προβλήματα πείτε μου αν γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει και αν έχει η είχε παρόμοια θέματα κανεις σας.. ευχαριστώ για το χρόνο σας.

DSL Connection  
bull__md.gif Link Information
        spacer.gif Uptime: 0 days, 1:00:00 spacer.gif DSL Type: ITU-T G.993.2 Annex B (VDSL2) spacer.gif Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.415 / 30.671 spacer.gif Data Transferred (Sent/Received) [B/B]: 0 / 0 spacer.gif Output Power (Up/Down) [dBm]: -4,2 / 14,3 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,0 / 26,9 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,2 / 9,3 spacer.gif System Vendor ID (Local/Remote): TMMB / ---- spacer.gif Chipset Vendor ID (Local/Remote): BDCM / BDCM spacer.gif Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 spacer.gif Loss of Link (Remote): - spacer.gif Error Seconds (Local/Remote): 77 / 0 spacer.gif FEC Errors (Up/Down): 0 / 20.933 spacer.gif CRC Errors (Up/Down): 0 / 774 spacer.gif HEC Errors (Up/Down): 0 / 13.161
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αφού σου είπαν ότι την 1/1 θα σου δώσουν κανονικό vdsl, αυτό σημαίνει ότι μετά την 1/1 θα πάει ο τεχνικός του ΟΤΕ στο KV (μόνο αυτός έχει το δικαίωμα) για να κάνει τη σύνδεση του ζευγαριού σου στο minidslam που είναι στην καμπίνα.

Επομένως, πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή ακόμη.

Πάντως, πρέπει να έχεις κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία σου και να την ελέγξεις.

Δημοσ.

Τι προβλημα φιλε μου? Γιατι να εχω θεμα με την συνδεσμολογία μου?ρχω δικιμασει και απλα το ρουτερ μονο του εννοείτε και παλι τα ιδια..

Δημοσ.

Μα οτι και να κανω επηρεάζεται η ταχυτητα πεφτει συνεχώς και ανεβαίνει αποτε θελει..αυτο για την πρωτη του μηνα δε το πολυ πιστευω γιατι μου τ παν την πρωτη μερα οταν δεν ειχα λαβει ακομα το μνμ ενεργοποίησης και τελεικα μου ηρθε το απογευμα πως ενεργοποιήθηκε και οταν πηρα τηλ να δηλώσω βλάβη και τους ειπα πως μου ειπατε για πρωτη του μηνα μου ειπε πως δε βλεπει κατι τετοιο και πως εχει μπει ηδη τι να πω...

Δημοσ.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι το vdsl που δίνουν οι εναλλακτικοί πρέπει να εγκριθεί πρώτα από τον ΟΤΕ και αν έχει διαθέσιμες πόρτες στο minidslam την δίνει στον εναλλακτικό και, φυσικά, η σύνδεση γίνεται από τεχνικό του ΟΤΕ που έχει πρόσβαση στο KV.

Στην περίπτωσή μου, πριν 2 χρόνια, πέρασαν 2 μήνες μέχρι να πει το ΝΑΙ ο ΟΤΕ στην Wind, και μετά από πίεση.

Στη δική σου περίπτωση, πριν μια βδομάδα αίτηση και να έχει δώσει το ΟΚ ο ΟΤΕ και να έχει έρθει ο τεχνικός μέσα στις γιορτές για να συνδέσει το ζευγάρι σου, λίγο απίθανο.

Δημοσ.

για να παιζεις σε vdsl εχεις ενεργοποιηθει.κατα τα αλλα μια καλη αρχη για να ξεκινησεις να διαβαζεις για το vdsl και πως πρεπει να ειναι η καλωδιωση.δεν εχει σημασια αν εχεις πανω μονο το ρουτερ ή οχι αν η καλωδιωση δεν ειναι ετσι.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Δημοσ.

φιλε μου το έχω ψάξει γενικότερα μέχρι και το router σύνδεσα έχτος σπιτιου εκεί που σκάει το καλώδιο του οτε σύνδεσα μπριζακι και το έβαλα πάνω και τιποτα....ήρθαν από την forthent τεχνικός εχθές και μου είπε πως η γραμμή μου είναι βραχυκυκλωμένη όχι η εσωτερική αλλα του οτε και θα γίνει αλλαγή στο ζευγαράκι...η εσωτερική καλωδίωση στην ουσία είναι ένα δίμετρο καλώδιο μέσα στο σπίτι κόκκινο και μπλε που έχω συνδέσει ένα μπριζακι και από εκεί και πέρα η δεύτερη γραμμή που έχω είναι ενωμένη πάνω στο μπριζακι και συνεχίζει αλλα 2 μετρα στον κάτω όροφο με άλλο ένα τηλέφωνο πάνω....τι λάθος να γίνετε?

Δημοσ.

αν τα εχεις κανει ηδη αυτα τοτε περιμενεις να το φτιαξει ο οτε.απλα υπομονη γιατι ειναι παραξενες αυτες οι μερες λογω αργιων κτλ.ολα τα αλλα τα εχεις κανει ηδη αφου δοκιμασες εξω.

Δημοσ.

φιλε μου βασικά ήθελα να σε ρωτήσω γενικά για την συνδεσμολογία λέει πως για vdsl δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε φιλτρακι για το τηλέφωνο? ισχύει κάτι τέτοιο γιατι εγώ μόλις δοκιμάσω να βάλω το κάτω τηλέφωνο χωρίς φιλτρακι δε συντονίζεται καθολου...ακόμα παρατήρησα πως όταν έχω κάτω συνδεδεμένο το τηλέφωνο έχω πολύ περισσότερα errors στη γραμμή... και αν το βγάλω συντονίζω για ποιο πολλές ώρες πχ στα 30mbps οποτε φοβάμαι μήπως παίζει κα εκεί τίποτα....η συνδεσμολογία μου είναι ως έξεις και πες μου αν έχω κάνει κάτι λάθος λοιπόν εξωτερικά εκεί που σκάει το καλώδιο του οτε μπαίνει δετα ένα καλώδιο κόκκινο μπλε πάνω στο άσπρο καφέ νομίζω του οτε μπαίνει μέσα στο σπίτι το πρώτο μπριζακι και τα ξαναδένω εκεί μαζί με ένα ακόμα καλώδιο που στελνει στον κάτω όροφο...το modem μπαίνει επάνω στην πρώτη γραμμή μαζί με splitter και το τηλέφωνο και κάτω μπαίνει φιλτρακι και το fax μου...παραθέτω και κάποιες φωτό για να καταλάβεις καλύτερα....

post-282349-0-68908400-1451691452_thumb.jpg

post-282349-0-76251100-1451691482_thumb.jpg

Δημοσ.

λοιπόν όπως βλέπω από τη συνδεσμολογία που μου έστειλε ο φίλος poulinos αν κατάλαβα έχει γίνει σφάλμα στη σύνδεση και απ όσο είδα πρέπει να τα φτιάξω από την αρχή με διπλό μπριζακι και εξωτερική καλωδίωση....απλά δε κατάλαβα πως θα συνδέσω την διπλη μπρίζα με κατ5e καλώδιο αυτό δεν ειναι μονο σε rj45 εμείς παίζουμε με rj11...πρεπει να πάρω από τα κεντρικά καλώδια που έρχονται από τον οτε και να τα συνδεσω πανω στο διπλο μπριζακι μονο που στο σχεδιάγραμμα μου λέει πως αυτή η σύνδεση πρέπει να γίνει με κατ5e καλώδιο στο ένα από τα δυο πριζάκια και να μπει πάνω το splitter τι εννοει να εννωθει με κατ5e καλώδιο? αφού απλά ένα ζευγαράκι έρχεται...όπως έρχεται αυτό το ζευγαράκι θα βάλω εξωτερικά ένα διπλό μπριζακι που θα συνδέσω το spliter μου πάνω και στη συνεχεια στέλνω στο router και στη δεύτερη έξοδο του splitter βάζω ένα καλώδιο και το ενώνω πάνω στη δεύτερη θέση από το διπλό μπριζακι και εκκει θα συνδέσω από πίσω το πρώτο καλώδιο που μπαίνει μέσα στο σπίτι κόκκινο μπλε που θα καταλήγει πάνω σε δεύτερο μπριζακι μέσα στο σπίτι που εκεί πάνω θα μπορώ να συνδέσω εσωτερικά ότι άλλο μπλε κόκκινο καλώδιο θέλω που θα καταλήγει στα τηλεφωνα χωρίς φίλτρο σωστά?

Δημοσ.

Καλημέρα και καλη χρονια για μην ανοιγω αλλο θεμα εχω οτε vdsl και στην κεντρικη πριζα πιανω 49,9 στου δομαιουμου 12 μεχρι το πολυ 26 

Δημοσ.

Καλημέρα και καλη χρονια για μην ανοιγω αλλο θεμα εχω οτε vdsl και στην κεντρικη πριζα πιανω 49,9 στου δομαιουμου 12 μεχρι το πολυ 26 

φιλε μου εχεις και αλλες γραμμες πανω στην κεντρικη σου πριζα?

Δημοσ.

Φίλε μου αν αυτή η πρίζα που έχεις ανοιχτή είναι η κεντρική εσύ θα κρατήσεις μόνο τα 2 καλώδια (μπλε κοκκινο) που έρχονται κάτω από τον κατανεμητή. Αν παρατηρήσεις εσύ έχεις συνδεδεμένα 2 μπλε κ 2 κόκκινα. θα βρεις ποια είναι αυτά που έρχονται από κάτω, δηλαδή να βρεις με ποιο συνδιασμό μπλε κόκκινου παίζει αυτή η πρίζα. Όλες οι άλλες δε θα πρέπει να παίζουν.

Οπότε μετά για το διπλό πριζάκι που ρωτάς, θα συνδέσεις πίσω από το ένα πριζάκι αυτό το ζευγάρι μπλε κοκκινου που παίζει. Μετά θα κουμπώσεις πάνω σε αυτή την υποδοχή ένα σπλίτερ. από το σπλίτερ θα δώσεις αυτό που πάει στο ρούτερ κανονικά κ το άλλο που πάει για το τηλέφωνο θα το κουμπώσεις πάνω στην άλλη υποδοχή από το διπλό πριζάκι. Κ ύστερα πίσω από εκεί θα σύνδέσεις το άλλο μπλε κοκκινο ζευγάρι για να πάει το τηλέφωνο κ στις υπόλιπες πρίζες. Δηλαδή με απλά λόγια αυτό που θέλουμε είναι όλα τα τηλέφωνα (οι πρίζες τους ουσιαστικά) να φεύγουν πάνω από το Phone του Splitter.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...