Προς το περιεχόμενο

PC ubuntu προκαλει lag στο lan σε αλλο pc

iVentz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το lan εχει 2 pc ενσυρματα

το ενα win 8.1 kai το αλλο ubuntu

ρουτερ H108NS του οτε

wireless off.

οταν το ubuntu παιζει βιντεο στο youtube (firefox) προκαλει massive lag spikes στο windows pc που παιζει online games

(οταν το windows pc παιζει βιντεο στο YT και παραλληλα εχει on to game δεν υπαρχει προβλημα)

εχω δοκιμασει συμφωνα με λιγο googling να κλεισω το hardware acceleration στο firefox του ubuntu αλλα δεν εχει αλλαξει κατι.

και γενικα οταν ξεκουμπωνω την ethernet απο το ubuntu pc το lag εξαφανιζεται.

υπαρχει καποια ρυθμηση για το το ubuntu pc που μπορει να προκαλει τετοιο προβλημα ?

τι extra στοιχεια για το ubuntu pc θα μπορουσα να παρεχω για τον εντοπισμο του προβληματος?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο δεν έχει να κάνει με το ουμπουντου pc αλλα με το router και τις ρυθμίσεις του qos. Ο ρουτερ είναι ας πούμε χαριν ευκολίας ο "διαχειριστής" του δικτύου σου και αυτός βάζει σε ουρες τα πακέτα για να φύγουν στον έξω κόσμο. Εσυ πρέπει να επέμβεις σε αυτές τις ουρές και να δώσεις προτεραιότητες, Αυτα εν συντομία και προφανώς δεν είναι τόσο ευκολο να πετύχεις τέλεια συμπεριφορά στη κίνηση του δικτύου.

Μια ευκολη λυση θα ηταν να κοτσαρεις πανω ενα δευτερο πισι ..οχι το ubuntu δηλ , να δεις αν συμβαινει το ιδιο πραγμα

Αν ναι , τοτε κατι συμβαινει με το ρουτερ

Αν οχι , τοτε κατι συμβαινει με το ubuntu pc

Απενεργοποίησε και στα 2 pc την IPv6 και βάλε static ip. Τα κινέζικα ZTE και ο DHCP server (μη πω και για τα lan controllers που έχουν) είναι το λιγότερο για κλάματα συν όταν θερμαίνονται λόγο μεγέθους και κακού airflow οι επιδόσεις τους πέφτουν κατακόρυφα . Εγω θα σου πρότεινα να επενδύσεις σε ένα aftermarket router καλής εταιρείας.

εβαλα ενα addon στο firefox του pc me τα ubuntu που κανει force use flash player στο youtube αντι για html5

και τα ms που ανεβαζω πλεον κατα to gaming στο windows pc παραληλλα με youtubing στο ubuntu ειναι απολυτως φυσιολογικα

λυπαμαι για το post σε λαθος section τελικα το html5 γαμ***ται και οχι το  OS

Δε νομίζω να βγάζει νόημα αυτό που λες, εκτός και αν με έπαιζες video με διαφορετική ποιότητα σε κάθε περίπτωση. Ίδιο compression - ίδιο video size έχουν και τα 2...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι... ιδια ποιοτητα ιδιο video διαφορετικο ms στο game

το testara πανω απο 20 φορες.. εχασα το μετρημα

με flash απο 50 ms ---> 60-80 

με html5 απο 50 ----> 110-600

τι να σου πω.. δε ξερω αν εχει νοημα.. εγω αυτο παρατηρησα...

μηπως παιζει ρολο πως κανουν buffer το ιδιο βιντεο size και οχι το συνολικο size tou vid ?

και μηπως αυτο φαινετε σε πιθανον αδυναμες συνδεσεις ή lan me σαπια κινεζικα routerakia ?

δεν εχω ιδεα.. απλα λεω..

Επεξ/σία από iVentz

ασύρματα είναι τα μηχανήματα; δες λίγο τις ταχύτητες των καρτών, μην ρίχνει κάποια από αυτές την ταχύτητα στο ρούτερ! δεν είμαι πολύ γνώστης, αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι μια αργή ασύρματη κάρτα ρίχνει την ταχύτητα του δικτύου! εάν δεν ισχύει, πάρτε screenshot από το μαργαριτάρι :-P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...