Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Peugeot 207 1.4Lt 90PS(88 αναφερεται σε πολλα site) 16v μοντελο 2007(με peugeot κινητηρα).

Φοράω μέχρι στιγμής motul 4100, και θελω να ακουσω αν εχετε προτάσεις για καλύτερο ή για οικονομικότερο λάδι. Τα λαδια αλλαζουν καθε 10,000χλμ (συνήθως λιγο νωριτερα) και μαζι με αυτα αλλαζει και το φιλτρο.

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Να γράψεις τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τι λάδι πρέπει να βάζεις στο αμάξι.Θα σου προτείνουν πολλά καλύτερα εδώ.Για οικονομικότερα δε νομίζω,γιατί το λάδι που βάζεις στο skroutz ξεκινάει από 6 ευρώ το λίτρο.Και τα 10.000 είναι πολλά για αλλαγή.

Δημοσ.

Έχεις oil service computer που σου δείχνει πότε να το αλλάξεις και να κάνεις service. Στο βιβλιαράκι σου λέει τι λάδι να βάζεις. Οτιδήποτε άλλο είναι "ελληνική" συντήρηση.

Δημοσ.

Έχεις oil service computer που σου δείχνει πότε να το αλλάξεις και να κάνεις service. Στο βιβλιαράκι σου λέει τι λάδι να βάζεις. Οτιδήποτε άλλο είναι "ελληνική" συντήρηση.

ευχαριστώ για την απάντηση, οπότε βάζω αυτό που λέει ο κατασκευαστής σε ιξώδες και μάρκα διαλέγω ανάλογα τις προδιαγραφές.

Να γράψεις τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τι λάδι πρέπει να βάζεις στο αμάξι.Θα σου προτείνουν πολλά καλύτερα εδώ.Για οικονομικότερα δε νομίζω,γιατί το λάδι που βάζεις στο skroutz ξεκινάει από 6 ευρώ το λίτρο.Και τα 10.000 είναι πολλά για αλλαγή.

Τις προδιαγραφες που χρειαζομαι τις εχει το motul 4100 οπότε κάτι αντίστοιχο.

Τώρα γενικά με το ιξώδες βάζω 10w40, ενώ ο κατασκευαστής προτείνει 5w40. Βέβαια βρίσκομαι στην κρήτη και όσο να'ναι το λάδι είναι σε ζεστές θερμοκρασίες πάντα. Σκέφτομαι μη κάνω κάποιο κακό στον κινητήρα.

Δημοσ.

Με δεδομένο οτι έχεις τον κινητήρα με κωδικό ET3J4 o κατασκευαστής προτείνει διάφορα λάδια ανάλογα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν. Τα 10w40 είναι μέσα στα προτεινόμενα του κατασκευαστή για τις συνθήκες που περιγράφεις (Κρήτη).

Βάζοντας τον κωδικό PSA B71 2294 στο google, θα βρεις αναλυτικά τις προδιαγραφές που έχει ορίσει ο κατασκευαστής για το αυτοκίνητό σου.

Δημοσ.

Με δεδομένο οτι έχεις τον κινητήρα με κωδικό ET3J4 o κατασκευαστής προτείνει διάφορα λάδια ανάλογα με τις εξωτερικές θερμοκρασίες που επικρατούν. Τα 10w40 είναι μέσα στα προτεινόμενα του κατασκευαστή για τις συνθήκες που περιγράφεις (Κρήτη).

Βάζοντας τον κωδικό PSA B71 2294 στο google, θα βρεις αναλυτικά τις προδιαγραφές που έχει ορίσει ο κατασκευαστής για το αυτοκίνητό σου.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δημοσ.

Άμα βάλεις 10w40 δοκίμασε Liqui Moly , αλλιως σε 5w40 Mobil 1

Δημοσ.

Παίδες το λάδι δεν είναι για "δοκιμές". Με ασύμβατο λάδι είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα που θα φανούν σε βάθος χρόνου.

Το μοτέρ γενικά θα δουλέψει ό,τι και να του βάλεις. Αν βάλεις όμως το σωστό λάδι (το γράφει στο service book) δε θα έχεις πρόβλημα σε βάθος χρόνου (πχ να ξεραθούν τα τσιμουχάκια των βαλβίδων).

Μια φίλη μου έχει το 207 με τον ατμοσφαιρικό 1,6 κινητήρα των PSA/BMW. To ιδανικό λάδι είναι 5W-30 με μια συγκεκριμένη PSA προδιαγραφή. Μόνο με αυτό μπορείς να ακολουθείς την ένδειξη του service computer που στην Ελλάδα για τους περισσότερους θα δείξει αλλαγή στη διετία. Με διαφορετικά λάδια πρέπει να κάνεις αλλαγές πιο συχνά και δεν προσφέρεις την καλύτερη προστασία στο μοτέρ σου. Διπλό το κακό δηλαδή...

Οπότε ψαχτείτε λίγο να βρείτε λάδι με την προτεινόμενη (ή απαιτούμενη) προδιαγραφή για το μοτέρ σας. Συχνά δεν είναι εύκολο αλλά το Internet δίνει λύσεις. Αν έχετε προτίμηση σε ιδιαίτερη μάρκα, πολλές έχουν oil selector που βάζεις το μοντέλο σου. Η Motul έχει για παράδειγμα αλλά πάντα τσεκάρετε ότι έχει την προδιαγραφή που ζητάει το μοτέρ σας.

Δημοσ.

Τα διαστήματα που λέει εκεί είναι τα σταθερά και αν το έχεις κυρίως πόλη καλό είναι να ακολουθήσεις το έτος/15.000χλμ.

Το αυτοκίνητό σου όμως έχει service computer. Αυτό υπολογίζει στροφές, εκκινήσεις, θερμοκρασίες, φορτία, ώρες/χιλιόμετρα κλπ. για να σου πει πότε πρέπει να αλλάξεις το λάδι. Αλλά θέλει συγκεκριμένο λάδι για να λειτουργήσει σωστά. Πρέπει να ανοίξεις το manual και θα δεις εικόνα σαν αυτό εδώ http://www.peugeot.com.au/media/deliacms/media/3/305-df583b.pdf

Δημοσ.

Το αυτοκίνητό σου όμως έχει service computer. Αυτό υπολογίζει στροφές, εκκινήσεις, θερμοκρασίες, φορτία, ώρες/χιλιόμετρα κλπ. για να σου πει πότε πρέπει να αλλάξεις το λάδι.

ξέρω ότι έχει το check για χαμηλή στάθμη λαδιού, δεν γνωρίζω να καταλαβαίνει μόνο του πότε θέλει αλλαγή τα λάδια. Επίσης έχει και έναν μετρητή χιλιομέτρων για service όπου ο μηχανικός τον ρυθμίζει για τα λάδια ή οτιδήποτε άλλο θεωρεί πως πρέπει να ενημερωθώ.

Το manual μου λέει ότι λάδια θέλω από την total, με άλλα λόγια το Motul που το βαζω ως καλύτερο (έχοντας τις προδιαγραφές του κατασκευαστή πιστεύω ότι θα με καλύπτει.

Επίσης ο μηχανικός μου μου λέει κάθε 10κKm, Και εγώ τα αλλάζω κάθε 7kKm. μπορώ δηλαδή να το καθυστερήσω και άλλο το service? έχω κάνει 10κKm από τον αύγουστο, να πάω στα 15kKm; Δε με νοιάζει το κόστος, αλλά αν στα 15kKm, τα λάδια είναι ποιοτικά τα ίδια από όταν τα  βγάζω στα 7kKm, γιατί να μη το κάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...