Roger Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Σιγα τον κολοσσο,κινεζιες ειναι μαζι με την aoyue και gordak,ενας ομιλος. Εχω και εγω ενα aoyue το οποιο ειναι για light καταστασεις. Aν θες ντε και καλα να πας σε κατηγορια hakko,παρε κατι τετοιο http://gordak.en.made-in-china.com/product/FelEXGwdfAhU/China-Double-Digital-Soldering-Station-952-.html το οποιο εχει και θερμο αερα ο οποιος ειναι υπερ χρησιμος. Γι΄αυτο το λογο εξαλλου αγορασα και το aoyue
robin54 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2016 Το hakko ειναι το αυθεντικο? Μιας και ειναι αρκετα παλιο μοντελο, υπαρχει καποιο αλλο site εκτος αυτο που προαναφερε ο robin54, που να πουλαει hakko προιοντα σε καλες τιμες? Απο οσο ξερω η hakko ειναι κορυφη στους σταθμους! Τι να πω, γράφει made in Japan πάντως, έχει πολύ καλές κριτικές http://www.amazon.com/Hakko-Adjustable-Temperature-Soldering-Station/product-reviews/B000ARU9HW, και πολύ καλή τιμή, Ερασιτέχνης είμαι και απόλυτα ευχαριστημενος σε σύγκριση πάντα με το κολλητήρι των 10-15 ευρώ που ειχα, με αυτό και με λίγο διάβασμα έκανα πράγματα που δεν μπορούσα . Ας μιλήσουν οι επαγγελματιες. Το GORDAK.:952 ποιος το έχει στην Αθήνα και πόσο κοστίζει? Ενδιαφέρον φαίνεται.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Οπως ρωτησα και πιο πανω, υπαρχει κανα καταστημα εδω ελλαδα εμπιστο που να φερνει τετοια πραγματα (hakko, gordak)?
giannhs07gg Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Να ρωτησω κατι εχει δοκιμασει κανεις το zd915 για αποκοληση?Δεν βρηκα αλλο θεμα για αυτο ρωταω εδω Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2016 από giannhs07gg
Alex-V Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μια ερωτηση. Μιας και δεν εχω αγορασει ακομη το antex. Μου εφερε ενας γνωστος μου ενα κολλητηρι που δεν λεει μαρκα και ειναι 40w. Το εχω αφησει να ζεσταθει αρκετα αλλα εχω ενα προβλημα. Δεν λιωνει εκει που θελω. Εχω κανει τοσες προσπαθειες. Οταν ομως παω να βαλω καλαι επανω στην μυτη, λιωνει.
Roger Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μια ερωτηση. Μιας και δεν εχω αγορασει ακομη το antex. Μου εφερε ενας γνωστος μου ενα κολλητηρι που δεν λεει μαρκα και ειναι 40w. Το εχω αφησει να ζεσταθει αρκετα αλλα εχω ενα προβλημα. Δεν λιωνει εκει που θελω. Εχω κανει τοσες προσπαθειες. Οταν ομως παω να βαλω καλαι επανω στην μυτη, λιωνει. Που θελεις? Eχουμε ξαναπει,σημασια εχει το κολλητηρι,η μυτη,η θερμοκρασια που ανεβαζει η μυτη,το παχος της μυτης και φυσικα ΤΙ θελουμε να κολλησουμε. Το καλαι θα λιωνει ευκολα πανω στην μυτη ακομα και σε 10 ευρω κολλητηρι,ακομα και καλωδιακια μπορεις να κολλησεις,αλλα οταν θελουμε να κολλησουμε κατι σε πλακετα η θερμοκρασια διαχεεται στην πλακετα και το κολλητηρι μας δεν μας κανει τα χατηρια,γιατι δεν εχει την δυναμη να το κανει.
robin54 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μια ερωτηση. Μιας και δεν εχω αγορασει ακομη το antex. Μου εφερε ενας γνωστος μου ενα κολλητηρι που δεν λεει μαρκα και ειναι 40w. Το εχω αφησει να ζεσταθει αρκετα αλλα εχω ενα προβλημα. Δεν λιωνει εκει που θελω. Εχω κανει τοσες προσπαθειες. Οταν ομως παω να βαλω καλαι επανω στην μυτη, λιωνει. Επίσης εκτός από αυτά που σου λέει ο Roger, καμιά φορά σε παλιά κόλληση βοηθάει λίγο καινούργια για να ξεκολλήσει. Είδες το tutorial που σου έστειλα παραπάνω? Τα λέει με λεπτομέρεια. Τέλος: Αν δεν έχει γείωση , μην το χρησιμοποιείς σε ηλεκτρονικά. Γενικά δεν είναι σοφό να εμπιστεύεσαι μια συσκευή ηλεκτρική , που δεν γράφει τον κατασκευαστή της!
Alex-V Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστω για της απαντησεις. Θελω να αφαιρεσω μια θυρα scart συγκεκριμενα. Την μυτη την εχω καθαρισει με σφουγγαρακι και καλαι οσο πιο πολυ μπορω. Ειναι μυτερη δεν ειναι πλακε δηλαδη. Οι θερμοκρασιες δεν ξερω τωρα. Το ειδα το βιντεακι και αυτο προσπαθω να κανω τωρα.
Roger Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ευχαριστω για της απαντησεις. Θελω να αφαιρεσω μια θυρα scart συγκεκριμενα. Την μυτη την εχω καθαρισει με σφουγγαρακι και καλαι οσο πιο πολυ μπορω. Ειναι μυτερη δεν ειναι πλακε δηλαδη. Οι θερμοκρασιες δεν ξερω τωρα. Το ειδα το βιντεακι και αυτο προσπαθω να κανω τωρα. Μαλιστα,εσυ επεσες κατευθειαν στα βαθεια,να μου ελεγες εναν πυκνωτη απο ενα τροφοδοτικο να πω οκ. Αυτο που θες να ξεκολλησεις εχει περιπου 20 με 22 ποδια,πραγμα που σημαινει οτι ,εκτος του οτι θες καλο κολλητηρι,να ρουφηξεις καλα με την τρομπα καθε ενα ποδι ετσι ωστε να κουνιεται ελευθερα μεσα στην τρυπα και κατοπιν να τραβηξεις το βυσμα επανω. Αν δεν γινει αυτο,το ενα ή δυο ή πεντε ποδια που δεν καθαριστηκαν καλα,κατα την προσπαθεια αφαιρεσης του βυσματος,θα ξηλωσεις και τους εσωτερικους διαδρομους του board,μετα φασκελωκουκουλωστα. Το board απο το οποιο θελεις να ξηλωσεις το βυσμα ειναι off?ή το βυσμα ειναι off και θελεις να βαλεις αλλο? Ρωταω γιατι υπαρχει κι'αλλος τροπος. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2016 από Roger
Alex-V Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Χαχα επεσα μαλλον ναι. Και ναι, ειναι ολο ποδαρακια Ξερεις τι παρατηρησα? Οταν περασω με ενα πινελακι με σολντερινη τα ποδαρακια, λιωνει πιο ευκολα για να ρουφηξω με τα με τρομπα. Πρεπει να παρω οπωσδηποτε συρμα αποκολλησης. Ειδα οτι ειναι πιο αποτελεσματικο και πιο ευκολο. Η τρομπα σπαει νευρα λιγο μιας και ειμαι αρχαριος. Ειναι off το board. Θελω να παρω το βυσμα να το τοποθετησω σε μια τηλεοραση που αυτηνης το βυσμα εχει καταστραφει και η κακομοιρα η μαμα δεν μπορει να δει ελληνικες ταινιες dvd
Roger Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Για πιο advanced επιπεδο λοιπον και πολυ πολυ πιο γρηγορα,σε τετοια κατασταση,εχεις ενα μικρο φλογιστρο,εχεις πρωτα περασει ενα ενα ποδαρακι με αρκετη κολληση,παιρνεις το φλογιστρο και με γρηγορες κινησεις πανω κατω ζεσταινεις μαζι ολα τα ποδαρακια. Ολο το βυσμα θα πεσει κατω σε 10 δευτερολεπτα ατοφιο ενω το board θα μαυρισει και θα ειναι αχρηστο,ολη αυτη η διαδικασια προτεινεται σε εξωτερικο χωρο λογω των αναθυμιασεων. Απο την αλλα μερια λοιπον,παιρνεις το καλο το board με το χαλασμενο βυσμα και δiαλυεις προσεκτικα ολο το βυσμα με μια πενσα,χωρις να τραβας τα ποδαρακια προς τα πανω.Αφου φυγει ολο το πλαστικο μερος του βυσματος και μεινουν γυμνα τα ποδαρακια,ζεσταινεις ενα ενα ποδαρακι με το κολλητηρι και ταυτοχρονα το τραβας με ενα κοφτακι.Κατοπιν ,ανοιγεις τρυπες με την τρομπα χωρις να υπαρχει κανενα ποδαρακι,τοποθετεις το νεο βυσμα και τελειωσες.Υποθεση εικοσι λεπτων. Το παραπανω εχει δουλεψει αψογα σε slot μνημων motherboard καθως και σε pci express.
Alex-V Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Τελεια η διαδικασια που ανεφερες. Ωραιος! Γιατι ομως να περασω μονο ενα ποδι με κολληση? Με το φλογιστρο θα απλωθει σε ολα τα αλλα?
Roger Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 ενα ενα,ολα τα ποδια θα πρεπει να εχουν αρκετη κολληση για να βοηθησουν το βυσμα να πεσει μονο του.
Alex-V Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Ειχα ενα φλογιστρο να δω που το εχω θαμμενο χαχα. Ευχαριστω παρα παρα πολυ θα το δοκιμασω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα