Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αυτα που ειδα και διαβασα, πηρα το Hakko 936 σαν πιο φθηνη λυση. 

Παλιο μοντελλο αλλα, νομιζω, οτι ο σταθμος αξιζει και τα watt κανουν τη διαφορα!

• Like 1
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για light χρηση καλο ειναι,για παραπανω θα εχεις προβλημα με τIς μυτες.

Με ενα τετοιο ελιωσα την μυτη σε 4 motherboards απο 23 πυκνωτες στο καθενα.

Αν θελεις να επισκευαζεις motherboards να διαλεξεις πολυ χοντρη μυτη.

Δημοσ.

Παιδια, επειδη και γω ψαχνομαι για κολλητηρι και μυτες μιας και το δικο μου ειναι χαλια, μπορειτε να μου προτεινετε ενα καλο και να μου πειτε τι μυτες πρεπει να παρω.

Μπατζετ: 40ευρω ολα μαζι!

Βαση εχω, τρομπα θα χρειαστω? Το θελω για να επισκευασω ενισχυτη ηχου και για αφαιρεση μικρων capacitors και φυσικα για ενωση καλωδιων!

Δημοσ.

Τρομπα θα χρειαστεις ναι. Επισης μου προτεινανε και τα παιδια να αγορασω χαλκο που αφαιρει την παλια κολληση. Δες σε αλλα μηνυματα.

Δημοσ.

Το Weller Sp40Neu ειναι καλο? Μυτες αλλαζει?

Δέν θα το πρότεινα.Τον λόγω τον έχω αναφέρει πιο πίσω και εχουνε πάρα πολλοί πρόβλημα.

Αν δεν βαριέσε ρίξε μια ματιά εδω.

Δημοσ.

Να ειναι αξιοπιστο το hakko σαν τα antex που μου προτεινανε στην αρχη? Επισης ποια ειναι η καταλληλη θερμοκρασια ειτε ειναι να ξεκολλησεις ειτε να κολλησεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ειναι αξιοπιστο το hakko σαν τα antex που μου προτεινανε στην αρχη? Επισης ποια ειναι η καταλληλη θερμοκρασια ειτε ειναι να ξεκολλησεις ειτε να κολλησεις?

http://www.notanon.com/electronics/hakko-936-solder-station-review/2011/01/12/comment-page-1/

Σαν VFM το λέω, στη τιμή αυτή από αξιόπιστη εταιρεία και made in Japan, όχι Κίνα.

Η θερμοκρασια εχει να κανει με το τι κολλάς, τη μυτη και την κολληση που χρησιμοποιεις.

http://electronics.stackexchange.com/questions/1980/what-s-the-proper-soldering-iron-temperature-for-standard-031-60-40-solder

Επεξ/σία από robin54
Δημοσ.

Καλήμερα και καλή χρονιά.

Είναι αναλόγως τι θες να κολλήσεις ή να ξεκολλήσεις και από τι είδους πλακέτα.

Εγώ προσωπικά κολλάω ή ξεκολλάω στους 380 σε μονής όψης πλακέτα ενώ για διπλής η πιο δύσκολα υλικά για να βγουν ανεβαίνω στους 420.

Δημοσ.

Μια καλη ιδεα ειτε προσπαθειτε να κολλησετε ειτε να ξεκολλησετε ειναι να βαζετε λιγη κολληση στην μυτη, ποτε την μυτη στεγνη, δεν κανει καλη επαφη με τα υλικα και δεν μεταφερει αποδοτικα την θερμοκρασια. Με μια μικρη ποσοτητα η κολληση θα ακουμπησει τελεια το υλικο που θελουμε να κολλησουμε η ξεκολλησουμε και θα ρευστοποιησει την κολληση πιο ευκολα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια καλη ιδεα ειτε προσπαθειτε να κολλησετε ειτε να ξεκολλησετε ειναι να βαζετε λιγη κολληση στην μυτη, ποτε την μυτη στεγνη, δεν κανει καλη επαφη με τα υλικα και δεν μεταφερει αποδοτικα την θερμοκρασια. Με μια μικρη ποσοτητα η κολληση θα ακουμπησει τελεια το υλικο που θελουμε να κολλησουμε η ξεκολλησουμε και θα ρευστοποιησει την κολληση πιο ευκολα.

Σε αυτό συμφωνώ και εγώ γιατί έτσι προστατεύεις και το pad της πλακέτας από το να ξηλωθεί ρουφώντας με την τρόμπα.

Αλλά λόγω εμπειρίας έχω παρατηρήσει ότι σε κάτι πλακέτες 4 στρώσεων που έχει τύχει να χρειαστεί να αλλάξω κάτι ρελε κατά περιόδους ο πιο εύκολος τρόπος για να βγουν είναι  μόνο με την δικιά τους κόλληση κ χωρίς να προσθέσω άλλη.

Δημοσ.

Λογικα αν δεν αλλαξει κατι θα παρω το hakko 936. Τα weller τοσο χαλασαν απο παλια? Τα 40w ειναι αρκετα για αποκολληση απο πλακετα μονης στρωσης?

Δημοσ.

Σε πλακετα μονης στρωσης ξεκολλας και με κολλητηρι 20€ απο το πρακτικερ,στις πολλαπλες στρωσεις πλακετων ξεκινανε τα προβληματα και οι καταστροφες.

• Like 1
Δημοσ.

Το hakko ειναι το αυθεντικο? Μιας και ειναι αρκετα παλιο μοντελο, υπαρχει καποιο αλλο site εκτος αυτο που προαναφερε ο robin54, που να πουλαει hakko προιοντα σε καλες τιμες? Απο οσο ξερω η hakko ειναι κορυφη στους σταθμους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...