Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναί,η τρόμπα καμιά φορά αφήνει υπολείμματα απο καλάι στην πλακέτα,με το σύρμα αποκόλλησης μπορείς να τα αφαιρέσεις.

Επίσης βοηθάει πολύ αν θέλεις να αφαιρέσεις κάποιο ολοκληρομένο.Τωρα για την μύτη απο το κολλήτηρι αν θέλεις να σου κρατήσει αρκετά χρόνια,θα την σκουπίζεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι,για να αφαιρείς τυχόν υπολείματα απο την κόλληση.Πότε δεν την τροχίζουμε,ποτέ δεν την τρίβουμε με γυαλόχαρτο!

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά εγώ 13 χρόνια στην δουλειά μου χρησιμοποιηω της veller με σταθμό και είμαι σούπερ ικανοποιημένος τις καλές εποχές δούλευαν 12-15 ώρες την ημέρα και δεν χαμπαριαζαν τπτ. Ακριβά μεν και για αγορά αλλά και τα ανταλλακτικά τους αλλά είναι  εργαλεία και δεν γίνεται διαφορετικά.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά εγώ 13 χρόνια στην δουλειά μου χρησιμοποιηω της veller με σταθμό και είμαι σούπερ ικανοποιημένος τις καλές εποχές δούλευαν 12-15 ώρες την ημέρα και δεν χαμπαριαζαν τπτ. Ακριβά μεν και για αγορά αλλά και τα ανταλλακτικά τους αλλά είναι εργαλεία και δεν γίνεται διαφορετικά.

Τα παλιά ήταν κορυφαία.Τα καινούρια τα πιο πολλά είναι made in Mexico και made in China.Τα κολλητήρια σαν κατασκευή είναι καλά,οι μύτες τους όμως δεν είναι για πολλές κολλήσεις,καταστεφονται για πλάκα.

Έναν σχετικά παλιό σταθμό weller που χρεισιμοποιουσα ήταν κορυφαίος,κάτι καινούρια κολλητήρια που έχω όμως σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ λόγω της φθοράς που έχουν οι μύτες.

Δημοσ.

Τα παλιά ήταν κορυφαία.Τα καινούρια τα πιο πολλά είναι made in Mexico και made in China.Τα κολλητήρια σαν κατασκευή είναι καλά,οι μύτες τους όμως δεν είναι για πολλές κολλήσεις,καταστεφονται για πλάκα.

Έναν σχετικά παλιό σταθμό weller που χρεισιμοποιουσα ήταν κορυφαίος,κάτι καινούρια κολλητήρια που έχω όμως σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ λόγω της φθοράς που έχουν οι μύτες.

Τα παλιά που είχα ήταν τα Wecp-20 αλλα το 2009 τα αλλάξαμε με τα WD1 αναφέρομαι πάντα σε σταθμούς όχι άπλα κολλητήρια.

Εγώ χοντρικά χρησιμοποιηω γύρω στις 10-12  μύτες τον χρόνο άλλα το κολλητήρι ανοίγει στης 8 και κλείνει στις 4 με φουλ κολάσεις.

Δημοσ.

Τα παλιά που είχα ήταν τα Wecp-20 αλλα το 2009 τα αλλάξαμε με τα WD1 αναφέρομαι πάντα σε σταθμούς όχι άπλα κολλητήρια.

Εγώ χοντρικά χρησιμοποιηω γύρω στις 10-12  μύτες τον χρόνο άλλα το κολλητήρι ανοίγει στης 8 και κλείνει στις 4 με φουλ κολάσεις.

Για τους καινούριους τους σταθμούς της weller δεν ξέρω να σου απαντήσω,αλλα πρίν κάτι χρόνια που δούλευα σε επίσημο service sony-samsung-philips-lg τηλεοράσεων και ηλεκτρονικών μικροσυσκευών,2 σταθμοί της weller που είχαμε δουλεύανε απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ καθημερινά,με 2 ωρίτσες ξεκούραση το μεσημέρι,μοντέλο δεν θυμάμαι πια είχαμε,αλλά ήταν σκυλιά μαύρα στην δουλειά τους.

Τα καινούρια όμως δεν είναι για πολλά,τα αναλώσιμα τους είναι χειρότερα και από τα κινέζικα κολλητήρια του κιλού.

Δες τις φώτο απο το δικό μου κολλητηρι με ελάχιστη χρήση μιας και χρησιμοποιώ σταθμό.

Αυτη η μύτη έχει γύρω στις 10 ώρες λειτουργία.

post-242006-0-62070700-1451505269_thumb.jpg

post-242006-0-42815300-1451505399_thumb.jpg

Αριστερά η καινούρια και δεξιά μια μύτη με σχεδόν 15 ώρες!

post-242006-0-90924900-1451505519_thumb.jpg

Να προσθέσω οτι είμαι πολύ σχολαστικός με τα εργαλεία μου και δεν έχουνε γινει έτσι απο κακή χρήση...

Δημοσ.

Αυτό είναι μαύρο χάλι ρε συ, Αν την έβλεπα άπλα θα σου έλεγα ότι την έχεις μίνες την μύτη αυτή.

Να σε ρωτήσω από που τις αγοράζεις, γιατί όντως υπάρχουν και πολλές κινέζικες στην αγορά βαφτισμένες weller.

Αν γινότανε με κάποιο τρόπο με βίντεο να σου έδειχνα τις ώρες που το δουλεύω εγώ και την χρήση που του κάνω θα καταλάβαινες γιατί τα πρότεινα πιο πριν. Και τις αλλάζω γιατί μου τρυπάνε μετά και χάνει την θερμοκρασία της αλλά πότε τέτοια αλλοίωση σαν και αυτή κατα κολλητήρια είναι στα 80watt.

Στείλε μου να μου πεις αν θες από που τις παίρνεις και πόσο.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω πάρει από διάφορα μαγαζιά,οι τελευταίες είναι από το eshop και είναι made in Mexico αν δεν κάνω λάθος.

Αν ψάξεις στο Google weller tip problem θα δεις ότι οι περισσότεροι έχουνε πρόβλημα.

@orck ναι μια χαρά με βολεύουν οι μύτες που είναι σαν καρφί, δεν έχω αντιμετώπιση κάποιο πρόβλημα,όπως επίσης πολύ βολική είναι και η μύτη που είναι σαν να την έχουνε τροχισει από την μία μεριά.

Δημοσ.

Εγώ κατά 90% χρησιμοποιώ αυτές weller LT-A

post-374610-0-17365500-1451508554_thumb.jpg

LT-F

post-374610-0-93232400-1451508567_thumb.jpg

και πιο σπάνια την LT-S για smd επιδιορθώσεις.

post-374610-0-67806600-1451508574_thumb.jpg

Εμείς ψωνίζουμε χρόνια στην δουλειά από τον ράδιο κόσμο στον νέο κόσμο κανε και μια ερώτηση εκεί αν θες δεν είχαμε πότε θέμα.

post-374610-0-17365500-1451508554_thumb.jpg

post-374610-0-93232400-1451508567_thumb.jpg

post-374610-0-67806600-1451508574_thumb.jpg

Δημοσ.

Ο πολυ καλο. Πρωτα ομως ρουφαω με την τρομπα και μετα με αυτο οτι εχει απομεινει?

Εδω  θα βρεις 9 πολυ διδακτικα μαθηματα, με λεπτομερεις και επεξηγησεις, αν εχεις υπομονη.

Στο 9ο μαθημα στο τελος λεει και για την αφαιρεση με πια εργαλεια και πως.

Αυτο που θεωρησα πιο σημαντικο ειναι οτι η κολληση στα ηλεκτρονικα  πρεπει να ολοκληρωθει σε  2 το πολυ 3 δευτερολεπτα , διαφορετικα υπαρχει κινδυνος να καταστραφουν τα υλικα και εδω παιζει το ποιοτικο κολλητηρι και φυσικα "ο μαστορας".

Θα ηθελα την γνωμη των πιο εμπειρων 

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα, για μενα μεγαλο ρολο παιζει το κολητηρι γιατι πρεπει να εχει σωστη κ σταθερη θερμοκρασια γιατι περα απο το κινδυνο καταστροφής του υλικου που παμε να ξεκολησουμε, υπαρχει κ ο κινδυνος καταστροφης του pad του υλικου.

Σε μονης οψης πλακετας συνηθως ειναι πιο δυσκολο να γινει ζημια,αλλα σε διπλης οψης και ανω που το υλικο βγαινει και πιο δυσκολα αυξάνεται και ο κίνδυνος.

Τελος αλλα υλικα ειναι πιο ευαίσθητα οπως οι κρυσταλοι και αλλα οχι οπως αντιστασεις,διοδοι κλπ.

Δημοσ.

Οι προδιαγραφές για ένα κολλητήρι που χρειαζόμαστε αν αυτό αφορά κυρίως για χρήση σε πλακέτες σχετικές με pc, ποιες είναι?

Αρκεί ενα απλό ή χρειάζεται ελάχιστη συγκεκριμένη ισχύς?

Είδα οτι πρέπει, να έχει γείωση υποχρεωτικά.

Δημοσ.

Εγω θα πτοτεινα το λιγότερο να είναι 50watt εγω ειχα 50w κ τωρα εχω 80w και ειναι αισθητή η διαφορα.

Αν εχεις σκοπο να επενδύσεις και γενικά να ασχοληθεις αρκετα με το θεμα η καλυτερη λυση ειναι με σταθμο κολησης με ρυθμιζομενη θερμοκρασια αλλα το κοστος ειναι γυρω στα 300€+ για κατι αξιοπιστο και επώνυμο.

Ειχα παρει για εναν φιλο μου για ερασιτεχνικη χρηση το zd919 και εχει βγει καλο και με φθηνα παρελκομενα. Αλλα το έχει για ερασιτεχνικη χρηση.

Λιανικη εχει γυρω στο 50€ χοντρικη βγαινει αρκετά λιγότερα.

Αν το εχεις για μια στο τοσο καλουτσικο ειναι αυτο.

Δημοσ.

Σημασια παντα στην ζωη της μυτης,περαν απο την ποιοτητα της(μιλαμε για αυθεντικες weller για παραδειγμα)εχει η χρηση της ,και φυσικα τι θα ξεκολλησουμε.Οταν λεω για χρηση δεν εννοω απαραιτητα ποσες ωρες,αλλα  να βοηθαμε την μυτη με μπολικη μπολικη κολληση χωρις τσιγκουνιες.Η σκληρη μαπα κολληση του εργοστασιου καταστρεφει ευκολα της μυτες αν δεν χρησιμοποιηθει νεα κολληση για να βοηθησει την μυτη. 

Οι weller σταθμοι οπως προαναφερθηκε ειναι απλα οτι καλυτερο κυκλοφορει,ειτε ειναι παλιοι ειτε νεοι.

Εχω ενα wtcp51 απο το 2010 και καθε μερα το καημενο κλεινει 10ωρο χωρις να μιλησει .

Ενα καλος αντιπροσωπος που πουλαει καλα αναλωσιμα ειναι http://www.skt-testing.gr/

Καλα παιδια και εξυπηρετικοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...