Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρονια πολλα. Θελω να αγορασω ενα κολλητηρι που θα ειναι για πυκνωτες μητρικης και ενωση καλωδιων. Εχω ενα, αλλα δεν ειναι και πολυ της προκοπης 40w που δεν λεει μαρκα και η μυτη μπροστα αρχιζει και χαλαει. Ειναι σαν πετρα που μια στο τοσο πρεπει να την τροχιζω. Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο καλο και οσο πιο οικονομικο γινεται? Ευχαριστω.

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερα antex, η weller τώρα τελευταία έχει χαλάσει.Επίσης κοίτα για μένα σταθμό και όχι κολλητηρι βολεύει πολύ καλύτερα.Και ένα τελευταίο,αν καταλήξεις σε κολλητηρι κοίτα οτιδήποτε από 25-40watt αλλά να κοιτάξεις και την μύτη του μπροστά να μην είναι πολύ χοντρή γιατί για την δουλειά που το θες δεν θα σε βολέψει.

Κοίτα και για κάποιον σταθμό πάντως, εμένα με βολεύει πολύ καλύτερα λόγω του ότι στον σταθμό το καλωδιο του κολλητιριου είναι στον σταθμό και δεν κρέμεται μέχρι την πρίζα.Αν κολλάς ώρα είναι πολύ πιο ξεκουραστο.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες και την βοηθεια μιας και το κατεχετε αρκετα περισσοτερο. Η αληθεια ειναι οτι κοιταξα για σταθμο, αλλα ειναι αρκετα τσουχτερες οι τιμες για την δικη μου τσεπη. Μαλλον θα παω σε antex και συγκεκριμενα αυτα που προταθηκαν πρωτα. Για τρομπα αναροφησης εχω αυτη εδω που ειναι με ελαττηριο. Καλη?

http://www.markidis.gr/images/thumbs/800045010000.jpg

Δημοσ.

Antex λεω και εγω λογω της μυτης που εχουν, δεν εχουν μυτη που ειναι σαν καρφι. Ειναι τροχισμενη απο την μια μερια και εχει μια κλιση, αυτο εμενα με βοηθαει παρα πολυ στις κολλησεις.
Προτεινω το XS25. Σιγουρα ακριβοτερο απο τα δυο πρωτα που ειναι φτηνα αλλα ειναι κατι που θα εχεις μια ζωη.

Επισης μην ξεχασεις μια βαση για να το αφηνεις οταν ειναι ζεστο. Κατι σαν και αυτο
http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=10_792&products_id=511

M300757P01WL.jpg

Δημοσ.

Ποτέ δεν τρίβεις την μύτη για "καθάρισμα" με γυαλόχαρτο κλπ(την καταστρέφεις) μόνο βούτηγμα σε αρκετά βρεγμένο σφουγγαράκι και είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με το σφουγγαρακι το ξερω. Μου ειπανε επισης να μην βουταω το κολλητηρι στην σολντερινη, αλλα να βουταω την παφη που θελω να κολλησω. Επισης η σολντερινη εκτος απο αλκοολ καθαριζει πολυ καλα με βενζινη. Για το συρμα αποκολλησης, τι ακριβως κανει και πως το χρησιμοποιω? Λιωνει το παλιο καλαι πιο ευκολα απο την επαφη?

Δημοσ.

Το συρμα αποκολλησης ή αλλιως "τρεσα" ειναι ενα "μπλενταζ" χαλκινο ( σκεψω σαν την γειωση , το εξωτερικο πλεγμα , που εχει το καλωδιο κεραιας , το οποιο ρουφαει την κολληση επο το ποδαρακι που ζεσταινεις και καθαριζει την επιφανεια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...