exypnakias Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μπες στο ρούτερ και άλλαξε κανάλι στο WiFi μήπως έχεις παρεμβολές (δοκίμασε τα όλα μπας και πιάσει η τηλεόραση απευθείας). Το ρούτερ έχει κάποιο ύψος ε; Μην είναι πίσω απο κανένα γραφείο ξεχασμένο σε καμία τρύπα κτλπ Ασύρματο καλύτερα μην το έχεις απο πάνω του/κοντά του. Δεν ξέρω πότε δίνουν άλλα ρούτερ οι εταιρίες, όταν χαλάσει οκ αλλά πέραν αυτού δεν έχω ιδέα, πάρε ένα τηλ να τους ρωτήσεις δεν χάνεις κάτι αλλά κράτα και μικρό καλάθι. To POE είναι να περνάει ρεύμα για την τροφοδοσία του Access Point μέσα απο το καλώδιο δικτύου (το ethernet). Έτσι αντί για 2 καλώδιο προς το AP έχεις ένα και απλά βάζεις σε κάποια πρίζα το POE injector για να περάσει ρεύμα στο ethernet. Δηλαδή η σύνδεση θα πάει κάπως έτσι: λινκ Αν έχει ethernet πάρε ένα PowerLine να ξεμπερδέψεις, ούτε WiFi ούτε τίποτα, καπάκι καλώδιο powerline και έφτασες. Άσε που πάει ίδια τιμή με το AP ή το repeater... ps Αν μπορείς βάλε το ρούτερ κάπου πιο ψηλά. Παρεμβολές δεν προκαλούνται από router γειτόνων; Αν είναι έτσι δεν έχω κανένα θέμα γιατί τα γύρω σπίτια δεν έχουν internet. Το router δυστυχώς δεν μπαίνει κάπου αλλού. Πριν που έκανα κάτι δοκιμές στη τηλεόραση έκανε διάφορα, είχε αρχικά 4 γραμμές, μετά 3, 2, 1 και τέλος δεν έπιανε, χωρίς να μετακινήσω καν το router. Τα powerlines διάβασα ότι καίγονται πολύ εύκολα, ισχύει; Και επίσης με αυτές τις ταχύτητες θα μπορώ να βλέπω streams; Με το Access Point, θα έχω σίγουρα internet ή θα το αγοράσω και θα μου μείνει στα χέρια; Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια σου!!!
nikos903 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Παρεμβολές ναι, κυρίως απο γειτονικά WiFi αλλά αν τίποτα ασύρματο δουλεύει εκεί κοντά στις ίδιες συχνότητες καλύτερα να έχει και μια κάποια απόσταση. Για να έπιανες μια 4 και μετά 1 μπορεί να έχει θέμα και το ρούτερ στα σύρματα, παράξενο είναι. Για δες έχεις την τελευταία έκδοση Firmware? link Αν όχι πέρνα την και δες αν έφτιαξε καθόλου. Τα PowerLinew καίγονται όπως και κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή, και να καεί κάποιο όμως έχουν 2-3 χρόνια εγγύηση, το πας πίσω. Stream θα βλέπεις άνετα με PowerLine, τα 100Mbps τα έχουν ακόμα και τα πιο φθηνά. Με το Access Point μέχρι ένα σημείο θα πας με καλώδιο, άρα αυτό θα στέλνει στα σίγουρα και αν μπει στο άλλο δωμάτιο (αν βρεις πως θα περάσεις τα καλώδια) τότε 99% η τηλεόραση θα πιάνει αφού είναι στην άλλη άκρη. Η λύση του καλωδίου όμως με το PowerLine είναι πιο σίγουρη/σταθερή και δεν εκπέμπεις δεύτερο WiFi μέσα στο σπίτι σου...
exypnakias Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Παρεμβολές ναι, κυρίως απο γειτονικά WiFi αλλά αν τίποτα ασύρματο δουλεύει εκεί κοντά στις ίδιες συχνότητες καλύτερα να έχει και μια κάποια απόσταση. Για να έπιανες μια 4 και μετά 1 μπορεί να έχει θέμα και το ρούτερ στα σύρματα, παράξενο είναι. Για δες έχεις την τελευταία έκδοση Firmware? link Αν όχι πέρνα την και δες αν έφτιαξε καθόλου. Τα PowerLinew καίγονται όπως και κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή, και να καεί κάποιο όμως έχουν 2-3 χρόνια εγγύηση, το πας πίσω. Stream θα βλέπεις άνετα με PowerLine, τα 100Mbps τα έχουν ακόμα και τα πιο φθηνά. Με το Access Point μέχρι ένα σημείο θα πας με καλώδιο, άρα αυτό θα στέλνει στα σίγουρα και αν μπει στο άλλο δωμάτιο (αν βρεις πως θα περάσεις τα καλώδια) τότε 99% η τηλεόραση θα πιάνει αφού είναι στην άλλη άκρη. Η λύση του καλωδίου όμως με το PowerLine είναι πιο σίγουρη/σταθερή και δεν εκπέμπεις δεύτερο WiFi μέσα στο σπίτι σου... Ναι έχω την τελευταία έκδοση Firmware. Άρα, λοιπόν, θα βάλω powerlines. Τι καλώδιο ethernet να βάλω; Υπάρχουν τύποι καλωδίων;
nikos903 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ λέω PowerLine, τώρα μπορεί άλλος να έχει άλλη άποψη αλλά τι να σου πω, έτσι όπως το βλέπω το πράγμα για repeater δεν πας, τουλάχιστον όχι σε κάποιο απο τα φθηνά. Μετά το Access Point θέλει λίγο φασαρία στο πέρασμα με τα καλώδια και άντε βρες και που θα το περάσεις. Με το PowerLine απο την άλλη πρίζα έχεις και απο την μια και απο την άλλη... Καλώδια υπάρχουν διάφορα αλλά εσένα για αυτήν την χρήση οποιοδήποτε σου κάνει, cat5e και απάνω βέβαια αλλά μονώσεις κτλπ δεν σε ενδιαφέρουν. Μέτρα απόσταση που θα πάει το καλώδιο και πάρε κάποιο. ps το PowerLine μπορεί να μην παίζει απάνω σε πολύμπριζο (ανάλογα το πολύμπριζο βέβαια ) άρα κοίτα και να υπάρχει καμιά ελεύθερη πρίζα κοντά να δοκιμάσεις απευθείας πρίζα σε πρίζα αν δεν σου κάνει σύνδεση. ps Αν μπορείς να βρεις κανένα ρούτερ με καλό WLAN απο κανέναν φίλο σου που να του έχει ξεμείνει πάντως και απευθείας θα έπρεπε να πιάνει... Δεν είναι μεγάλη η απόσταση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα