Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους! Το router μου βρίσκεται στο δωμάτιο και λόγω των τοίχων που βρίσκονται ανάμεσα από το δωμάτιο και τη τηλεόραση, δεν φτάνει το Internet μέχρι εκεί, με αποτέλεσμα να μη μπορεί η τηλεόραση να συνδεθεί στο internet. Επίσης δεν υπάρχει είσοδος για ethernet κοντά. Τι μου προτείνετε να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Παιδιά, δοκίμασα ένα της D-link, συγκεκριμένα το DIR - 505 repeater, όμως είτε δεν πιάνει σήμα από το router είτε, αν πιάνει από το router δεν εκπέμπει καλό σήμα στην τηλεόραση. Ρώτησα έναν γνωστό μου για τα powerlines και μου είπε ότι καίγονται εύκολα ή δεν έχουν γρήγορη σύνδεση! Υπάρχει κάποια άλλη λύση (έκτος από το καλώδιο γιατί είναι μεγάλη η απόσταση.)

Δημοσ.

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα μου! Το repeater όταν το συνδέω κοντά στο router παίρνει κανονικά σήμα όμως στο σημείο που θέλω να έχω internet δεν φτάνει, ενώ αν το συνδέσω κοντά στο σημείο που δεν έχω internet παίρνει λίγο σήμα από το router με αποτέλεσμα να έχω αργή σύνδεση.

Δημοσ.

Το repeater για μένα δεν είναι καλή λύση (είναι η τελευταία για την ακρίβεια), ειδικά το συγκεκριμένο δεν φαίνεται και σόι...  Λόγοι, το κόψιμο του BW στην μέση και η επιπλέον καθυστέρηση, άσε που μερικά θέλουν μόνο WEP για να παίξουν... Καλύτερα άστο αυτό.

Μετά οι λύσεις που υπάρχουν είναι, Ethernet καλώδιο απευθείας (η καλύτερη λύση, αλλά αν δεν μπορείς άστο), PowerLine αρκεί οι 2 πρίζες να είναι στο ίδιο ρολόι (έχει κάτι καθυστερήσεις απο όσο ξέρω αυτό αλλά όχι τραγικές), μετά είναι η λύση του Access Point πιο κοντά στο δωμάτιο που θες να φτάσει το σήμα (μπορείς να πάρεις και κάποιο να έχει POE για να το τροφοδοτείς απο το Ethernet και να το πας κάπου που βολεύει). Τέλος το repeater αλλά αυτό το μόνο καλό του είναι οτι είναι φθηνό, κατα τα άλλα και ταχύτητα την ρίχνει, και απόκριση αν παρόλα αυτά θες να πάρεις τέτοιο πάρε ένα με κεραίες εξωτερικές που να πιάνει και τίποτα...

Δημοσ.

Το repeater για μένα δεν είναι καλή λύση (είναι η τελευταία για την ακρίβεια), ειδικά το συγκεκριμένο δεν φαίνεται και σόι...  Λόγοι, το κόψιμο του BW στην μέση και η επιπλέον καθυστέρηση, άσε που μερικά θέλουν μόνο WEP για να παίξουν... Καλύτερα άστο αυτό.

Μετά οι λύσεις που υπάρχουν είναι, Ethernet καλώδιο απευθείας (η καλύτερη λύση, αλλά αν δεν μπορείς άστο), PowerLine αρκεί οι 2 πρίζες να είναι στο ίδιο ρολόι (έχει κάτι καθυστερήσεις απο όσο ξέρω αυτό αλλά όχι τραγικές), μετά είναι η λύση του Access Point πιο κοντά στο δωμάτιο που θες να φτάσει το σήμα (μπορείς να πάρεις και κάποιο να έχει POE για να το τροφοδοτείς απο το Ethernet και να το πας κάπου που βολεύει). Τέλος το repeater αλλά αυτό το μόνο καλό του είναι οτι είναι φθηνό, κατα τα άλλα και ταχύτητα την ρίχνει, και απόκριση αν παρόλα αυτά θες να πάρεις τέτοιο πάρε ένα με κεραίες εξωτερικές που να πιάνει και τίποτα...

Το πρόβλημά μου είναι να παίρνει από το σημείο που θέλω ασύρματα. Δηλ. δεν έχω θέμα να βάλω 2m καλώδιο ethernet για την τηλεόραση, αρκεί να έχει δυνατό σήμα από το router. Αυτό που δοκίμασα (της D - Link) έστελνε καλό σήμα αλλά δεν έπαιρνε καθόλου από το router. 

Τι εννοείς οι πρίζες να είναι στο ίδιο ρολόι; 

Ποιο μου προτείνεις για access point; 

Δημοσ.

Για φτιάξε μια κάτοψη του σπιτιού και βάλε απάνω που είναι η tv και που το ρούτερ, αποστάσεις στο περίπου και πρίζες αν μπορείς ενδιάμεσα.

Το repeater αν το βάλεις πρέπει να το βάλεις στην μέση της διαδρομής, για να πιάνει όσο καλά μπορεί απο το router και να δίνει και όσο γίνεται και στην TV (με WiFi).

Στο ίδιο ρολόι της ΔΕΗ, να μην είναι άλλο διαμέρισμα το ένα και άλλο το άλλο.

Access Point για να το βάλεις που και μέχρι πόσο να έχει; Αυτό θέλει να περάσεις και λίγο καλώδιο να πάει σε ένα δίπλα δωμάτιο λογικά αλλά δώσε σχήμα καλύτερα πρώτα και βλέπουμε.

Ποιο ρούτερ έχεις;

Δημοσ.

Αν έχεις στην μέση του σπιτιού καμια πρίζα μπορείς να βάλεις κανένα repeater, αλλιώς δεν κάνει κάτι γιατί είναι είτε πολύ κοντά στο router ή στην TV, όχι στην μέση όπως θα πρέπει να είναι.

PowerLine βολεύει αφού έχεις πρίζες κοντά και στο ρούτερ και στην tv και αν έχει ethernet η tv μπορείς να πάρεις και κανένα powerline απλό με κανένα 30ρι να κάνεις την δουλειά σου χωρίς WiFi. πχ link   link2

Access Point αν μπει πρέπει να μπει στο άλλο δωμάτιο άρα θα πρέπει να βγει καλώδιο απο το κάτω δεξιά προς τα έξω και να βρεις και ένα μέρος να το στερεώσεις εκεί. Αν θες με POE για να μην βάλεις δύο καλώδιο δες αυτό: Link  (αυτό πρέπει να έχει και λειτουργία repeater αν θες να δοκιμάσεις κιόλας). Αλλιώς δες κάτι πιο απλό απλά θα πρέπει να πας και ρεύμα εκεί που θα είναι το AP.

HVS0l7s.jpg

Router δεν έχεις αυτό του ΟΤΕ ε; Γιατί κανονικά σε αυτήν την απόσταση θα έπρεπε να πιάνεις.... 
Δημοσ.

Κατ'αρχήν να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη βοήθεια σου. Router έχω το Thomson TG 585 V7. Αν πάρω τηλέφωνο τη forthnet και παραπονεθώ για τη εμβέλεια του ασ. δικτύου, λες να μου στείλουν κανένα άλλο router; POE τι είναι; Η TV έχει ethernet. 

Υ.Γ. Μήπως επηρεάζει το γεγονός ότι το router είναι σε αυτή τη θέση; 

n12ArV8.jpg

Δημοσ.

Μπες στο ρούτερ και άλλαξε κανάλι στο WiFi μήπως έχεις παρεμβολές (δοκίμασε τα όλα μπας και πιάσει η τηλεόραση απευθείας).

Το ρούτερ έχει κάποιο ύψος ε; Μην είναι πίσω απο κανένα γραφείο ξεχασμένο σε καμία τρύπα κτλπ :P Ασύρματο καλύτερα μην το έχεις απο πάνω του/κοντά του.

Δεν ξέρω πότε δίνουν άλλα ρούτερ οι εταιρίες, όταν χαλάσει οκ αλλά πέραν αυτού δεν έχω ιδέα, πάρε ένα τηλ να τους ρωτήσεις δεν χάνεις κάτι αλλά κράτα και μικρό καλάθι.

To POE είναι να περνάει ρεύμα για την τροφοδοσία του Access Point μέσα απο το καλώδιο δικτύου (το ethernet). Έτσι αντί για 2 καλώδιο προς το AP έχεις ένα και απλά βάζεις σε κάποια πρίζα το POE injector για να περάσει ρεύμα στο ethernet. Δηλαδή η σύνδεση θα πάει κάπως έτσι: λινκ

Αν έχει ethernet πάρε ένα PowerLine να ξεμπερδέψεις, ούτε WiFi ούτε τίποτα, καπάκι καλώδιο powerline και έφτασες. Άσε που πάει ίδια τιμή με το AP ή το repeater... 

ps Αν μπορείς βάλε το ρούτερ κάπου πιο ψηλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...