Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια και χρονια πολλα σε ολους!
Στο pc της υπογραφης εδω και κανα χρονο εχω προβλημα με το boot των windows. Δηλαδη παιζει να παιρνει και κανα 2-3λεπτα και αν θελω καμια εφαρμοφη firefox κτλ να ανοιξω κανει αλλα ποσο.

Η αληθεια ειναι οτι αυτα windows (7) ειναι απο τοτε που εστησα αυτο το συστημα πριμ καμια 4ετια περιπου. Ξερω ειναι καιρος για format αλλα των πολλων addons για το fsx κτλ ειναι μαρτηριο που δε θελω να ξαναπερασω με τον τωρινο μου hdd. Οποτε το καθυστερω μεχρι να περισσεψει φραγκο για σοβαρο ssd.

Εχω κανει ανασυγκροτηση με Ο&Ο defrag εχω περασει malware avast κτλ. Στο msconfig -> startup εχω 3 πραμματα. και δε ξερω τι αλλο να κανω.

Καμια ιδεα μπας και διορθωθει η κατασταση παιδια?

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι αυτα windows (7) ειναι απο τοτε που εστησα αυτο το συστημα πριμ καμια 4ετια περιπου. Ξερω ειναι καιρος για format αλλα των πολλων addons για το fsx κτλ ειναι μαρτηριο που δε θελω να ξαναπερασω με τον τωρινο μου hdd. Οποτε το καθυστερω μεχρι να περισσεψει φραγκο για σοβαρο ssd.

Σιγα το πραμα. Εγω εχω vista 6,5 χρονια χωρις να εχω κανει ποτε format και τετοια καθυστερηση δεν εχω. Σιγουρα παει πιο αργα απο τοτε που αγορασα το laptop με vista αλλα οχι την τραγικη κατασταση που περιγραφεις. Γενικα κανω την δουλεια μου ανετα.

Δημοσ.

ποσο καιρο εχεις να κανεις φορματ? παιζει ρολο με τον υπολογυστη, αναλογα τη χρηση κανεις, με το σβησε βαλε ενημερωσεις σε ολα,  κρασαρισματα, registry στο σκληρο κλπ, με το καιρο ο σκληρος γινεται αργος στο φοτωμα λογικο,  δοκιμασε για την ωρα κανα προγραμα καθαρισμου πχ cccleaner advanced system care  μηπως βοηθησει καπως, στο θεμα καθαρισμων.
αν εχεις πανω απο ενα χρονο να κανεις φορματ σκαστου ενα, επισης τσεκαρε και την αναβαθμιση των windows 10  εμενα μου φαινονται πιο γρηγορα απο τα 7 και σκεψου δεν εχω κανει καθαρο φορματ αλλα αναβαθμιση σε αυτα, σκεψου σε ssd πως θα πηγαινουν.

Δημοσ.

Λοιπον σορυ τωρα μπορεσα να ασχοληθω με το θεμα...!!!

Εκανα τεστ με το hdsentinel και μου βγαζει και τους 2 δισκους 100% υγεια και επιδοσεις.

Φορματ παιδια εχω να κανω καμια 4ετια και μαλλον δε το γλυτωνω απλα το καθυστερω μεχρι να παρω ssd.

Δημοσ.

Δηλαδή κάνεις γρήγορα αποθηκεύσεις;

Διότι αν δεν κάνεις το σύστημα "στην ταχύτητα" που έχει ρυθμιστεί είναι 100% εντάξει! Η ταχύτητα επικοινωνίας με το δίσκο (ή δίσκους) πέφτει αν υπάρχουν σφάλματα στη μεταφορά. Φτιάχνει το πράγμα με δυο ενέργειες...Πρώτα ξανατοποθετούμε το καλώδιο data, ή το αλλάζουμε. Και αφαιρούμε από την διαχείρηση συσκευών τον οδηγό των δίσκων, για να ξαναμπεί στην επόμενη εκκίνηση με καθαρό το "σήμα" που ρίχνει ταχύτητα.

Άλλος λόγος είναι το %temp% δεν έχει καθαριστεί 4 χρόνια τώρα. Ξεκίνα τον υπολογιστή γράψε στο Run ή στο file explorer %Temp% και σβήσε ότι έχει (ένα δυο αρχεία θα παραπονεθούν...άστα ως έχουν, σβήσε τα άλλα).

Δημοσ.

Οι αποθηκευσεις δε νομιζω οτι αργουν και γενικα το συστημα εφοσον ανοιξει μετα ρολλαρει καλα. Στο fsx που παιζω ενω καθηστερει λιγο να ανοιξει (αυτο μαλλον παιζουν αλλοι λογοι) μετα τρεχει κανονικα και δεν προβλημα στα fps.

Ετρεξα πριν ccleaner και εσβησα τα παντα. Χρειαζεται να κανω και αυτο με το %temp% ? 

Δημοσ.

Ρε φίλε αν το παιχνίδι αργεί να φορτώσει τότε φταίει το φόρτωμα! Όταν παίζει μετά δεν χρησιμοποιεί το δίσκο!

Δημοσ.

Φορματ πρέπει να κάνεις αναγκαστικά αλλά δεν θα σου πρότεινα να βάλεις τα 10 μιας και μπορεί να σου βγάλουν χίλια δυο προβλήματα .

Δημοσ.

χοντρό το Φορμάτ.. Μήπως να αφαιρούσε από τη διαχείριση τον Bus Master Controler?

Για να τον βρει πάει στο Device Manager και από το View επιλέγει Devices by connenction.

Αυτό κάθεται στο PCI Bus. Το φορτώνει πάλι στην επανεκκίνηση και σβήνει διάφορα flags..που τα θέτει όταν βρίσκει προβλήματα με την επικοινωνία με το δίσκο (και αυτά χαμηλώνουν την ταχύτητα στην αποστολή/ανάγνωση από το δίσκο).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...