Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, εχω μια 680 κ παιρνω την 980 ti για να τις βαλω κ τις 2 στο ιδιο συστημα για 3d. Η ερωτηση μου ειναι, απλα πεταω πανω την 980/drivers κ ολα δουλευουν? Μηπως χρειαζεται φορματ? Χρειαζομαι καποιο προγραμμα για να ρυθμισω το τι θα κανει η καθε καρτα? Εχει σημασια ποια καρτα ειναι στο πρωτο slot και ποια στο 2ο? Eπισης σε ποια καρτα συνδεω πλεον τις οθονες μου? Ειμαι σε win 7 btw.

ps. δεν χρειαζομαι Sli δεν ειναι για games το setup.

Δημοσ.

Την βάζεις κανονικά την κάρτα στο πρώτο slot πάνω, συνδεεεις εκεί τα καλώδια για την οθόνη σου. Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα οταν είχα παρόμοιο setup με την second gpu να την έχω μόνο για τα physx. Εσύ να φανταστώ για τίποτα rendering την θέλεις/κρατας, για να χρησιμοποιείς και τα cuda cores. Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις. Ξεκαθάρισε το μας.

Καλό είναι να κάνεις clean setup αφού έχεις καθαρίσει τα πάντα με το ddu και να περάσεις drivers μόνο για την 980 αφού αυτη θα είναι η κύρια κάρτα σου. Έτσι δεν νομίζω να έχεις κανενός ειδους conflict μεταξύ των drivers στις gpu σου.

Το τι θα κάνει η κάθε κάρτα ρυθμίζεται από το nvidia control panel

Εφόσον δεν ειναι ίδια κάρτα απλά θα στην κάνει dedicated για τα physx αυτόματα. Τώρα από εκεί και πέρα είναι και και για το τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με την δεύτερη κάρτα.

Δημοσ.

thanx, ναι βασικα για τα cuda θελω την δευτερη στο συστημα ισως κ τα physx. Γινεται σιγουρα απλα δεν γνωριζω την διαδικασια. Θα κανω φορματ παντως για να ειμαι 100% σιγουρος οτι ειμαι καθαρος, διοτι εαν παει κατι στραβα εστω κ μικρο εχω πολλα θεματα μετα με τα προγραμματα που δουλευω.

Στην περιπτωση που απλα ξεκουμπωσω την 680 κ βαλω την αλλη πανω, πιστευεις θελω κ εκει φορματ? Tι ειναι το ddu btw? thanks

Δημοσ.

Αν αισθάνεσαι καλύτερα κανε format. Εγώ σου λέω ότι δεν είναι απαραίτητο για την ώρα εκτός αν τα windows τα έχεις και τα δουλεύεις πολλά χρόνια οπότε θα έχεις ούτως ή άλλως πολύ σαβούρα (αναπόφευκτο) και ίσως το χρειάζεται το format.

To ddu ειναι ένα uninstaller για drivers της gpu. Καθαρίζει πλήρως ότι drivers έχουν μπει στο λειτουργικό σου για τις gpu. Δηλαδη αν είχες βάλει drivers από την 480(για παράδειγμα) και μετά πήγες στην 680 και τωρα στην 980 θα δεις ότι θα σου σβήσει "κατακάθια" από ότι έχει μείνει στο σύστημα σου.

Εδώ περισσότερα όσο αφορά το ddu.

http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

*Πολλα προγράμματα που χρησιμοποιούν cuda να ξέρεις ενδεχεται να μην σου υποστηρίζουν τα cuda cores γιατί θα έχουν μείνει πίσω σε updates οπότε οι nvidia drivers τρέχουν και αυτά μένουν πίσω. Στο λέω να το έχεις υπόψιν σου μιας που οι drivers που θα περάσεις στο συστημα σου θα είναι οι latest.

• Like 1
Δημοσ.

"*Πολλα προγράμματα που χρησιμοποιούν cuda να ξέρεις ενδεχεται να μην σου υποστηρίζουν τα cuda cores γιατί θα έχουν μείνει πίσω σε updates οπότε οι nvidia drivers τρέχουν και αυτά μένουν πίσω. Στο λέω να το έχεις υπόψιν σου μιας που οι drivers που θα περάσεις στο συστημα σου θα είναι οι latest."

Παιζει να συνεβη αυτο. Εβαλα την 2η καρτα επανω κ δεν την ειδα στο μενου του octane. Γενικα δεν την ειδα καπου μεσα στο συστημα. Παιζει να εχω κανει κατι μλκια? Βασικα επειδη τα χω κανει σκατα τα καλωδια στο τροφοδοτικο, παιζει να μην κουμπωσε καλα το ενα καλωδιο στην 680 (θελει 2) κ εν τελει για να εχω το κεφαλι μου ησυχο απλα την εχω αφησει στην ακρη για την ωρα. 

Υπαρχει περιπτωση να ξεκινησε το pc χωρις η μια να δουλευει 100% κ απλα να γυρνανε τα ανεμιστηρια της ή παιζει να ειναι αυτο με τα cuda που ειπες? ευχαριστω
Δημοσ.

Λίγο δύσκολο να έχει να κάνει με την συνδεσμολογία κάτι. Απλά το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς και θέλεις τα cuda έχει μείνει πίσω σε updates αν δεν στην βρίσκει την κάρτα σου.

Αυτή την στιγμή η πρώτη σου κάρτα έχει όλο το βάρος οπότε αυτή χρησιμοποιείται από το σύστημα σου περισσότερο. Η δεύτερη απλά είναι dedicated στα physx ή όπου την ορίσεις από το πρόγραμμα που θέλεις να την χρησιμοποιήσεις.

Δημοσ.

Καταλαβα. Την 2η παντως δε την ειδα πουθενα ουτε μεσα απο τα windows γιαυτο μου εκανε εντυπωση. Θα επρεπε να την βλεπω στο control panel της nvidia? Γενικα ρωταω γτ θα ηθελα καπως να βλεπω κ temps κ για τις 2 οπως δουλευω. Χρησιμοποιω γενικα το real temp αλλα ουτε εκει εδειχνε την 2η καρτα. Επισης τα cuda, παρα τους τελευταιους drivers παιζει να μην ειναι ιδια εκδοση απο καρτα σε καρτα οντως?

ty

Δημοσ.

Καταλαβα. Την 2η παντως δε την ειδα πουθενα ουτε μεσα απο τα windows γιαυτο μου εκανε εντυπωση. Θα επρεπε να την βλεπω στο control panel της nvidia? Γενικα ρωταω γτ θα ηθελα καπως να βλεπω κ temps κ για τις 2 οπως δουλευω. Χρησιμοποιω γενικα το real temp αλλα ουτε εκει εδειχνε την 2η καρτα. Επισης τα cuda, παρα τους τελευταιους drivers παιζει να μην ειναι ιδια εκδοση απο καρτα σε καρτα οντως?

ty

Θα πρέπει να στην δείχνει και στο nvidia control panel και στο device manager και παντού. Οπότε δεν έχεις δεύτερη gpu αυτή την στιγμή.

Δημοσ.

Τελεια! οχι τελεια που δε μου τη δειχνει, τελεια που τα εξηγησες χαχα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...