poulinos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Μέσω google βρήκα αυτό το προγραμματάκι Lenovo power managment for Windows 8.1 - notebooks http://support.lenovo.com/gr/el/downloads/ds037135 Το laptop μου είναι μέσα στα υποστηριζόμενα μοντέλα. Ευχαριστώ poulinos:) μια χαρα.οτι αλλο θες εδω ειμαστε 1
Green Dragon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Αυτό είναι το interface του προγράμματος power manager της lenovo πουθενά δεν δίνει τη δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης της φόρτισης της μπαταρίας... Στη βοήθεια αναφέρει τα εξής: Διατίθενται δύο λειτουργίες μπαταρίας: Η Μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η Βελτιστοποιημένη εύρυθμη λειτουργία της μπαταρίας. Μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας: Σε αυτήν τη λειτουργία, η μπαταρία έχει τη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης. Σημειώστε ότι αυτή η λειτουργία δεν μπορεί να βελτιστοποιήσει τον κύκλο ζωής της μπαταρίας. Βελτιστοποιημένη εύρυθμη λειτουργία της μπαταρίας: Σε αυτήν τη λειτουργία, η μπαταρία περιορίζει τη φόρτιση στο 60% της πλήρους χωρητικότητάς της. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιβραδυνθεί η μείωση της απόδοσης της μπαταρίας και να επεκταθεί η διάρκεια ζωής της. δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο πρόγραμμα!
irahara Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Φοβάμαι ότι στα νεότερα μοντέλα και windows (μετά τα 7) έχουν περιορίσει πολύ τις επιλογές (αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει). Σε κάθε περίπτωση δες αν με την βελτιστοποιημένη λειτουργία όταν είσαι π.χ. στο 80% φόρτισης και συνδεθείς στο ρεύμα η μπαταρία α) θα φορτίσει ξανά στο 100%; β) θα συνεχίζει να αποφορτίζει μέχρι το 60% οπότε και εκεί θα σταθεροποιηθεί ή γ) (που είναι και το επιθυμητό) θα παραμείνει σταθερή στο επίπεδο των 80%; Όσον αφορά τις συχνές φορτίσεις - αποφορτίσεις σε υψηλά ποσοστά π.χ. 90% -> 100% -> 85% -> 100% που συχνά πυκνά έχουμε στους φορητούς τότε ισχύουν τα ακόλουθα "Κάθε κυψέλη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται σε μία τάση. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό φόρτισης, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο τάσης. Όσο περισσότερη τάση πρέπει να αποθηκεύσει η κάθε κυψέλη, τόσο περισσότερο καταπονείται, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερους κύκλους αποφόρτισης. Για παράδειγμα, το Battery University αναφέρει ότι μια μπαταρία που φορτίζεται στο 100 τοις εκατό θα έχει μόνο 300-500 κύκλους αποφόρτισης ενώ μια μπαταρία που φορτίζεται στο 70 τοις εκατό θα έχει 1200-2000 κύκλους." πηγή Συμπέρασμα: όταν η φόρτιση δεν συνεχίζεται όταν συνδέεσαι στο ρεύμα αν π.χ. δεν πέσει κάτω από ένα ποσοστό 40%-50% και αποφύγεις όλες τις παραπάνω επαναφορτίσεις η μπαταρία σου διατηρείται καλύτερα. Δυστυχώς ειδικά σήμερα που οι μπαταρίες είναι πολλές φορές ενσωματωμένες και με μεγαλύτερη διάρκεια τέτοια προγραμματάκια - έχω την εντύπωση - ότι σπανίζουν αντί να διαδίδονται περισσότερο. 1
nikolas_kriti Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Αυτη την χειροκινητη ρυθμιση πως την κανουμε?????
Green Dragon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2016 Φοβάμαι ότι στα νεότερα μοντέλα και windows (μετά τα 7) έχουν περιορίσει πολύ τις επιλογές (αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει). Σε κάθε περίπτωση δες αν με την βελτιστοποιημένη λειτουργία όταν είσαι π.χ. στο 80% φόρτισης και συνδεθείς στο ρεύμα η μπαταρία α) θα φορτίσει ξανά στο 100%; β) θα συνεχίζει να αποφορτίζει μέχρι το 60% οπότε και εκεί θα σταθεροποιηθεί ή γ) (που είναι και το επιθυμητό) θα παραμείνει σταθερή στο επίπεδο των 80%; .......................... Συμπέρασμα: όταν η φόρτιση δεν συνεχίζεται όταν συνδέεσαι στο ρεύμα αν π.χ. δεν πέσει κάτω από ένα ποσοστό 40%-50% και αποφύγεις όλες τις παραπάνω επαναφορτίσεις η μπαταρία σου διατηρείται καλύτερα. Δυστυχώς ειδικά σήμερα που οι μπαταρίες είναι πολλές φορές ενσωματωμένες και με μεγαλύτερη διάρκεια τέτοια προγραμματάκια - έχω την εντύπωση - ότι σπανίζουν αντί να διαδίδονται περισσότερο. Δυστυχώς αυτή η εφαρμογή της Lenovo δεν φαίνεται να δουλεύει - τουλάχιστον στο δικό μου laptop. Το έβαλα στο ρεύμα ενώ η μπαταρία ήταν στο 60% και έκανε φόρτιση μέχρι το 100% και από εκεί και πέρα φαίνεται σταθερά φορτισμένη. Αν είναι έτσι, φαίνεται ότι είναι ένα άχρηστο πρόγραμμα για τη δουλειά που το θέλουμε και επομένως θα το απεγκαταστήσω.
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Αυτό είναι το interface του προγράμματος power manager της lenovo πουθενά δεν δίνει τη δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης της φόρτισης της μπαταρίας... Στη βοήθεια αναφέρει τα εξής: δεν ξέρω αν πρόκειται για το ίδιο πρόγραμμα! εμενα λεγεται power management.ναι δεν ειναι αυτο που θελουμε.αυτο ειναι το αλλο feauture Που ανεφερα οτι ειχα πετυχει σε αλλο λαπτοπ.απλα δεν σου γεμιζει την μπαταρια τελειως για να μην την σκισει αλλα παλι δεν ειναι ακριβως αυτο που θελουμε. Φοβάμαι ότι στα νεότερα μοντέλα και windows (μετά τα 7) έχουν περιορίσει πολύ τις επιλογές (αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει). Σε κάθε περίπτωση δες αν με την βελτιστοποιημένη λειτουργία όταν είσαι π.χ. στο 80% φόρτισης και συνδεθείς στο ρεύμα η μπαταρία α) θα φορτίσει ξανά στο 100%; β) θα συνεχίζει να αποφορτίζει μέχρι το 60% οπότε και εκεί θα σταθεροποιηθεί ή γ) (που είναι και το επιθυμητό) θα παραμείνει σταθερή στο επίπεδο των 80%; Όσον αφορά τις συχνές φορτίσεις - αποφορτίσεις σε υψηλά ποσοστά π.χ. 90% -> 100% -> 85% -> 100% που συχνά πυκνά έχουμε στους φορητούς τότε ισχύουν τα ακόλουθα "Κάθε κυψέλη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται σε μία τάση. Όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό φόρτισης, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο τάσης. Όσο περισσότερη τάση πρέπει να αποθηκεύσει η κάθε κυψέλη, τόσο περισσότερο καταπονείται, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερους κύκλους αποφόρτισης. Για παράδειγμα, το Battery University αναφέρει ότι μια μπαταρία που φορτίζεται στο 100 τοις εκατό θα έχει μόνο 300-500 κύκλους αποφόρτισης ενώ μια μπαταρία που φορτίζεται στο 70 τοις εκατό θα έχει 1200-2000 κύκλους." πηγή Συμπέρασμα: όταν η φόρτιση δεν συνεχίζεται όταν συνδέεσαι στο ρεύμα αν π.χ. δεν πέσει κάτω από ένα ποσοστό 40%-50% και αποφύγεις όλες τις παραπάνω επαναφορτίσεις η μπαταρία σου διατηρείται καλύτερα. Δυστυχώς ειδικά σήμερα που οι μπαταρίες είναι πολλές φορές ενσωματωμένες και με μεγαλύτερη διάρκεια τέτοια προγραμματάκια - έχω την εντύπωση - ότι σπανίζουν αντί να διαδίδονται περισσότερο. αυτο ειναι αληθεια.μονο στην lenovo το εχω δει.σε αλλες εταιρειες εχω δει μονο το προγραμμα που λες παραπανω και αν.δηλαδη το να μην γεμιζουν πληρως την μπαταρια.ευχαριστουμε για τις πληροφοριες.αρα εμενα με απλα λογια η μπαταρια στο lenovo κρατησε πολυ παραπανω επειδη δεν ηταν συνεχεια στο 100 τις 100 αλλα εμενε και πολλες μερες σε πιο χαμηλα επιπεδα οπως επισης οτι δεν την pushara συνεχεια και συνεχεια στο 100 τις 100 καθε λιγες μερες αφου ειχα βαλει να γεμιζει απο πχ 33 τις 100 και πανω. αρα την μπαταρια την σκιζει αυτο που γινεται στο λαπτοπ που στην γεμιζει οταν πεσει κατω απο 98 και στην παει παλι τερμα στο 100 τις 100.την φτανει ορια. Αυτη την χειροκινητη ρυθμιση πως την κανουμε????? αν εννοεις να μην γεμιζει η μπαταρια μεχρι τερμα μονο με προγραμμα γινεται΄. Δυστυχώς αυτή η εφαρμογή της Lenovo δεν φαίνεται να δουλεύει - τουλάχιστον στο δικό μου laptop. Το έβαλα στο ρεύμα ενώ η μπαταρία ήταν στο 60% και έκανε φόρτιση μέχρι το 100% και από εκεί και πέρα φαίνεται σταθερά φορτισμένη. Αν είναι έτσι, φαίνεται ότι είναι ένα άχρηστο πρόγραμμα για τη δουλειά που το θέλουμε και επομένως θα το απεγκαταστήσω. δοκιμασε γιατι το εχω δει και αυτο να εισαι μεσα στα windows και να βαλεις το καλωδιο τοτε πανω του ρευματος.μην το εχεις απο πριν.το λεω διοτι στο πρωτο lenovo το ειχα βαλει να γεμισει πανω απο το 33 τις 100 για παραδειγμα.αν ειχα το καλωδιο πανω και εκλεινα το λαπτοπ επειδη το προγραμμα σταματαγε μου γεμιζε την μπαταρια οποτε υποχρεωτικα το εβαζα οταν εμπαινε στα windows.στο νεο lenovo μαλλον κατι εχει γινει μεσα απο το bios ή τελος παντων κατι εχουν φτιαξει και ακομα και κλειστο να ειναι δεν μου το γεμιζει.οποτε δες και εσυ αν εισαι στο 70 τις 100 και μπεις windows και βαλεις τοτε το καλωδιο θα στην γεμισει ή θα στην γεμισει απλα οταν ειναι κλειστο που δεν τρεχει το προγραμμα?δες μηπως υπαρχει το Power manager .ισως να τρεχει και στο δικο σου.δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις.power manager 6. το laptop που εχει το power manager 6 ειναι με windows 7.σε ενα αλλο που ειχε windows 8 απο default νομιζω ειχε μονο αυτο που λεγαμε πιο πανω οτι να γεμισει μεχρι το 50 τις 100.πρεπει να το ψαξω γιατι του περασα 10αρια. 1
nikolas_kriti Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 @poulinos λενοβο έχω κι εγω Και τ κατέβασα από site!!! Έχει κάποιες λειτουργίες για την εξοικονόμηση η μη αλλά δεν έχει τέτοιο Πραμα !! Μάλλον δεν υποστηρίζει τέτοια επεξεργασία !! 1
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 @poulinos λενοβο έχω κι εγω Και τ κατέβασα από site!!! Έχει κάποιες λειτουργίες για την εξοικονόμηση η μη αλλά δεν έχει τέτοιο Πραμα !! Μάλλον δεν υποστηρίζει τέτοια επεξεργασία !! ισως να μην το εχει.απλα εγω εγραψα οτι το προγραμμα που το κανει αυτο δεν λεγεται energy management που το εχει ονομασει πλεονη lenovo αλλα λεγεται power manager 6.δοκιμαστε καμια παλια εκδοση μηπως και παιξει αν και το κοβω χλωμο.μπορει να μην υποστηριζεται απο hardware δεν ξερω.θα δοκιμασω και εγω να το βαλω στο νεο lenovo που εχω που εχει και 10 αρια κιολας. 1
Green Dragon Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) ισως να μην το εχει.απλα εγω εγραψα οτι το προγραμμα που το κανει αυτο δεν λεγεται energy management που το εχει ονομασει πλεονη lenovo αλλα λεγεται power manager 6.δοκιμαστε καμια παλια εκδοση μηπως και παιξει αν και το κοβω χλωμο.μπορει να μην υποστηριζεται απο hardware δεν ξερω.θα δοκιμασω και εγω να το βαλω στο νεο lenovo που εχω που εχει και 10 αρια κιολας.Θα δοκιμάσω και εγώ ότι είπατε παραπάνω.Θα ψαξω και το power manager 6. Έχω περάσει στο lenovo thinkpad τα 10άρια. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2016 από Green Dragon
poulinos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 μπορει να υπαρχει και πιο καινουριο δεν ξερω.δεστο και αμα θες ψαχνω και εγω για να δω και το δικο μου αν μπορει να το παρει και γενικως τι μπορει να παρει απο τετοιο προγραμμα γιατι και μενα οπως ειπα το νεο lenovo ειχε 8 αρια και νομιζω ειχε το προγραμμα που κανει charge μεχρι 50 τις 100 και εβαλα 10aria αλλα clean install οποτε δεν εχει κατι τωρα.
irahara Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2016 Στα Dell υπάρχει το Battery Longevity Mode στα windows 8 Μπορεί κάποιος κάτοχος να μας επιβεβαιώσει τι ακριβώς κάνει; Το Lenovo Energy Management 6.0 δεν κάνει αυτά που λέει εδω;
Green Dragon Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Και εδώ είναι η απόδειξη ότι το lenovo power manager 6 δεν δουλεύει στα Windows 10. https://support.lenovo.com/gr/el/documents/ht104070 Μέχρι να βρεθεί μια λύση στο θέμα ρύθμισης φόρτισης της μπαταρίας, έχουμε την πραγματικότητα και κάποιες επιλογές.Εγώ π.χ σπανίως χρησιμοποιώ τη μπαταρία μόνο, οπότε σκέφτομαι τι είναι το καλύτερο:1. Να βγάλω τη μπαταρία μόνιμα και να δουλευω μόνο στο ρεύμα.2. Να αφήσω την μπαταρία μονίμως επάνω και το ρεύμα πάντα συνδεδεμένο, να μην ασχοληθώ καθόλου και όπου πάει.3. Να βάζω το ρεύμα όταν ή μπαταρία κατεβαίνει στο 20% και να το αποσυνδέω όταν ή μπαταρία φτάνει το 80%.Δεν βλέπω κάτι άλλο.Θέλω από εσάς που εισαστε πιο έμπειροι, να μου πείτε τι απο τα παραπάνω αποκλείετε εντελώς και ποιά επιλογή συστήνετε.... Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2016 από Green Dragon
Papakaliati Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Άσε την μπαταρία όπως είναι και μη σε απασχολεί καθόλου. Την ταλαιπωρία που θα πάρεις προσπαθώντας να εφαρμόσεις τον πάνω από 20 κάτω απο 80 κανόνα δεν αξίζει. Επιπλέον στα περιπου 3,4 χρόνια ότι και να κάνεις η μπαταρία θα έχει θέματα. Δεν ακολουθούσα ποτέ πρόγραμμα με τα λαπτοπ μου, πότε δεν είχα θέματα. Μετά από 2+ χρόνια και σχεδόν 600 φορτισεις είμαι σε ένα υγιές 91%. Ότι και να έκανα δεν θα μπορούσε η μπαταρία να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Βέβαια όμως δεν το έχω ποτέ συνέχεια στην μπριζα, επειδή δεν το βρίσκω καθόλου πρακτικό. 1
poulinos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Στα Dell υπάρχει το Battery Longevity Mode στα windows 8 Μπορεί κάποιος κάτοχος να μας επιβεβαιώσει τι ακριβώς κάνει; Το Lenovo Energy Management 6.0 δεν κάνει αυτά που λέει εδω; αυτο ειναι το lenovo energy management οχι το Lenovo power manager που δυστυχως το energy δεν κανει αυτα που κανει το power manager.απλα μπορεις να μην γεμισεις την μπαταρια full Και εδώ είναι η απόδειξη ότι το lenovo power manager 6 δεν δουλεύει στα Windows 10. https://support.lenovo.com/gr/el/documents/ht104070 Μέχρι να βρεθεί μια λύση στο θέμα ρύθμισης φόρτισης της μπαταρίας, έχουμε την πραγματικότητα και κάποιες επιλογές. Εγώ π.χ σπανίως χρησιμοποιώ τη μπαταρία μόνο, οπότε σκέφτομαι τι είναι το καλύτερο: 1. Να βγάλω τη μπαταρία μόνιμα και να δουλευω μόνο στο ρεύμα. 2. Να αφήσω την μπαταρία μονίμως επάνω και το ρεύμα πάντα συνδεδεμένο, να μην ασχοληθώ καθόλου και όπου πάει. 3. Να βάζω το ρεύμα όταν ή μπαταρία κατεβαίνει στο 20% και να το αποσυνδέω όταν ή μπαταρία φτάνει το 80%. Δεν βλέπω κάτι άλλο. Θέλω από εσάς που εισαστε πιο έμπειροι, να μου πείτε τι απο τα παραπάνω αποκλείετε εντελώς και ποιά επιλογή συστήνετε.... στην lenovo χανουν λιγακι.γραφουν ThinkPad systems with Windows 10 have dual-mode battery firmware. The firmware will help to recognize the battery health and automatically adjust the full charge capacity downwards to maintain maximum battery health. ρε παιδια το θεμα μας δεν ειναι το Full charge.η διαφορα στα δυο προγραμματα ειναι στο να ρυθμισεις ποσο θα γεμιζει που το energy δεν το κανει.αρα τι no need για το power manager? βαλε το προγραμμα απλα να μην γεμιζει την μπαταρια μεχρι το 100 τις 100 αλλα μεχρι το 50 και αστην πανω ωστε και να γινει διακοπη ρευματος μην παθει τιποτα ο δισκος ειδικα αμα δεν ειναι ssd.εγω πιο παλια την εβγαζα μεχρι να βαλω το power manager αλλα οπως ειπαν αργα ή γρηγορα θα χαλασει.απλα το λαπτοπ δεν το ειχα μονιμα σπιτι οποτε εσενα θα ειναι καλυτερα που θα εχει το ρευμα μονιμα επανω. γεμισε την μπαταρια μεχρι το 80 τις 100 και αστην πανω .αν χανει αργα αργα μεχρι να πεσει κατω απο το 50 για να ξαναγεμισει θα εχει περασει αρκετος καιροςςςςςςςςς. Άσε την μπαταρία όπως είναι και μη σε απασχολεί καθόλου. Την ταλαιπωρία που θα πάρεις προσπαθώντας να εφαρμόσεις τον πάνω από 20 κάτω απο 80 κανόνα δεν αξίζει. Επιπλέον στα περιπου 3,4 χρόνια ότι και να κάνεις η μπαταρία θα έχει θέματα. Δεν ακολουθούσα ποτέ πρόγραμμα με τα λαπτοπ μου, πότε δεν είχα θέματα. Μετά από 2+ χρόνια και σχεδόν 600 φορτισεις είμαι σε ένα υγιές 91%. Ότι και να έκανα δεν θα μπορούσε η μπαταρία να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Βέβαια όμως δεν το έχω ποτέ συνέχεια στην μπριζα, επειδή δεν το βρίσκω καθόλου πρακτικό. Η λυση 3 ειναι η χειροτερη πραγματι.και οπως ειπες η μπαταρια μετα απο 3-4 χρονια θα αρχισει να πεφτει No matter what.και τα lenovo φορανε σχετικα καλες μπαταριες οποτε θα βγαλει σιγουρα 3 χρονακια.πολυ καλα εισαι για 600 κυκλους που εχεις κανει.το να το μπαινοβγαζεις στην πριζα ναι ειναι κουραστικο αμα καποιος δεν εχει το προγραμμα 1
Haris San Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Εγω ειχα mackbook 2009 για 4 χρονια και παντα το λειτουργουσα στην πριζα, 2 φορες την βδομαδα το λειτουργουσα με την μπαταρια μεχρι 20+% και 1 φορα στους 2 μηνες το πηγαινα και μεχρι 5%. Ελαχιστες φορες το ειχα αφησει να κλεισει και επιτηδες. Ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα, μεχρι και την τελευταια μερα που το πουλησα για να παρω gaming pc, εβγαζε 6 ωρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα